Mamusie wrześniowe i październikowe 2014 (8)

Nowy! :)

Wrześniowe:
02.09.2014 truskania102
05.09.2014 mamaStasia, jeśli synek Wojtuś lub Kacper, córcia Ola
05.09.2014 ajza
05.09.2014 evi78
05.09.2014 mamakaroli - córeczka Natalka
06.09.2014 cytrynka - synek Szymon
06.09.2014 Dora89
09.09.2014 ann - synek
10.09.2014 Justyna47
13.09.2014 AgaKr - jeśli synek - Aleksander, jeśli córeczka - Helenka
15.09.2014 Magra
16.09.2014 Emilia
17.09.2014 Anka
19.09.2014 Mileczka - synek
20.09.2014 Pestka
26.09.2014 Wrzesien - synek Mateusz
26.09.2014 GosiaX
26.09.2014 manka - synek Bartuś
27.09.2014 aniuleczka25 - córcia :)
29.09.2014 kaska2308
29.09.2014 Ani6

Październikowe:
01.10.2014 weronikaz - jeśli synek - Jaś, jeśli córeczka - Maja
02.10.2014 -Nika-
03.10.2014 MissMarple
03.10.2014 Ig
04.10.2014 Megi85
09.10.2014 karo_lina - jeśli synek - Filip, jeśli córeczka - Maja
11.10.2014 Miliani- synek
26.10.2014 gabi1111 - jeśli synek Max, jeśli córka Lily
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrześniowe i październikowe 2014 (8)

Witam poniedziałkowo:)))
Coś mi się dni porąbały i byłam przekonana,że jutro nasze spotkanie ,a tu w środę dopiero:))

Dzień dobry :-) co tak wcześnie na nogach?

dzień dobry w słoneczny poniedziałek :)

Cytrynka fajny wozek;)

Te kocyki sliczne,juz sobie zapisalam stronki i na pewno jakis zamowie.
Ja kupilam parę ubranek w rozmiarze 56 ,ale juz nie kupuje,wystarczy i kupuje w wiekszych rozmiarach 62 i wieksze:)
Ale jeszcze czekaja mnie duuuuuuze zakupy:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wrzesień miałam napisać jaki wózek wybrałam :)

A więc JEDO FYN 4DS Memo Specjal Edition, kolor 300 :)
Dużo osó chyba wybiera twraz te wózki JEDO, są dosyć popularne :)

Dzisiaj miałam dzień zakupów :)

Kupiłam dwa kocyki , może Wam coś też wpadnie w oko :)

http://allegro.pl/100-bawelna-kocyk-duzy-womar-nowe-kolory-i4193720857.html
i ... :)
http://allegro.pl/kocyk-lovi-matex-dwustronny-paski-7-kolorow-cieply-i4202473569.html

Do tego byłam dzisiaj w H&M i kupiłam dwa body rozpinane z długim rękawkiem :) białe, zwykłe ale to specjalnie bo mam w planie kupić pół śpiochy w różnych kolorach i chcę żeby pasowały Młodemu :D

Generalnie udany dzień zakupowy :)

Nie wiem jakie rozmiary mam kupować synkowi żeby było dobrze, więc na razie kupuje wszystko w rozmiarze bezpiecznym czyli 62, wiem ,że to będzie nosił :)

Dzień uważam za udany :)
Tylko weekend się kończy i jutro znowu do pracy.... odliczam już tygodnie do zwolnienia bo ciężko mi się siedzi przy komputerze w jednej pozycji .....

Dobranoc wszystkim mamuśkom :)

Witamy wieczornie
Cytrynka nie wiem czy cos takiego ci odpowiada, ja mam zwyklka wanienke i do tego taki stelaz http://allegro.pl/stojak-do-wanienki-stelaz-wanienki-uniwersalny-i4207289958.html
W naszym przypadku super sie to sprawdzioo, bo stojak mozna latwo schowac i nie zajmuje miejsca. Jest stabilny i bez problemu mozna super wygodnie wykapac malucha.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jedyne wanienki na stelazu ktore widzialam to te z przewijakiem na allegro:)

Widziałam,ale one nie mają stelaza a ja nie za bardzo mam na czym postawić tą wanienke, w sensie nie mam stolu w sypialni

Cytrynka ja wczeoraj tez poszlam pozno spac,ale rekordowo obudzilam sie o 12.00:)
Pokaz wozek:)))
Nie wiem czy moze te wanienki widzialas juz ,a jesli nie to luknij:)
http://www.mall.pl/wanienki-wiaderka/

Jak narazie podpasowala mi taka :
http://www.mall.pl/wanienki-wiaderka/fisherprice-wanienka-3w1-rainforest

Hej wrzesień :-)
Ja dzisiaj faktycznie mam dziwny dzień. . . wczoraj poszłam późno spać,a wstałam wcześnie bo jakieś dziwne sny mnie męczyły. . . a teraz pada , ja mam zgagę. . . . masakra jakaś. Ciężki dzień. . . . :-)

ale za to mój D poszukał kilka fajnych rzeczy. . . mamy wybrany już wózek, fotelik, lozeczko, materac, termometr, laktator, podgrzewacz także te największe rzeczy wybrane. Mamy problem z wanienką. . . te co są wszędzie to nie podobają Nam się ,a z drugiej strony musimy mieć taki na stelazu. . . . i tu jest problem

Witam mamusie:)!!! Co Wy śpicie?:))

jak tak piszecie to nie mogę doczekać się kiedy zacznę zakupy :)

znalazłam fajne aplikacje na telefon, może któraś skorzysta?

http://www.mjakmama24.pl/ciaza-i-porod/ciaza/aplikacje-na-telefon-dla-ciezarnych,152_4726.html

Mileczka tak ja wzielam solaris dokladnie ten http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=5803&%3CosCsid%3E

I stelaz ma taki sam jak nico plus:)
Odbior powinien byc w nastepnym tygodniu:)

Wrzesień, a w końcu wzięłas Solaris, dobrze pamiętam? i to jest ten sam stelaż, co Nico? to muszę sprawdzić następnym razem :)
kiedy masz odbiór?
też mam radochę z wyboru :D chociaż już powoli denerwuje się swoim brakiem zdecydowania :P ale biorąc pod uwagę, że nie możemy zdecydować się z Mąłżonem, co do imienia, to ten typ tak ma :P
możliwe, że to ta Pani, bo zbytnio nie kojarzyła solaris :P ale spoko, każdy się kiedyś uczył, chociaż się nami zajęła, za to duży plus, bo w mama i ja pani nas 'olała' brzydko mówiąc ... ale nic nie przebije pani w jednym z salonów sukien ślubnych, która kazała mi sobie wyobrazić jak będę wyglądała w poszczególnych sukniach :D

Karolina dobrze ze kupilam mniejszy ten zel to najwyzej nie bedzie zalu zmienic:)))
Ale mysle ze tez powinien byc ok.

A ja mialam frajde z wyboru wozeczka:))
W koncu robie to pierwszy raz:))

no widzisz Wrzesień, dopiero dzisiaj rano zobaczyłam zagorzałą dyskusję o proszkach :D poza tym kilka dziewczyn chyba polecało Jelp w żelu, więc może jest lepszy od tego w proszku? poza tym każde dziecko reaguje inaczej... przy AZS mojego synka nawet nie ryzykuję testowania innych proszków, skoro Lovela się sprawdza. piorę w nim też wiele naszych rzeczy, szczególnie te, które mają częsty kontakt z dzieckiem, np. piżamy czy jakieś ciuchy "domowe" ;)

jeju, cieszę się, że nigdy nie musiałam wybierać wózka :D mamy po siostrzeńcu i teraz będzie służył już trzeciemu dziecku :) w dzisiejszych czasach jest taki wybór wszystkiego, że zwariować można...

Mileczka jak ja bylam w bobow... To byly dwa modele tych bebetto. Luka i Nico plus. Ja skladama Nico plus na bialym stelazu a ten stelaz wlasnie jest praktycznie taki sam jak u mojego wozeczka :)
Na prawde skladal sie w sekunde:) ,a Luka ma nieco inny stelaz.
Tez zwracalam wlasnie uwage na gondole i zadaszenie bo w niektorych wozkach nawet do pionu daszek nie dochodzi:/
Ten wozeczek Sevilla bardzo fajny:)
A co do tej babeczki w sklepie z wozkami to jak wtedy bylam to jakas tam uczyli w ogole co do wozkow,moze to ta:))

Wrzesień, a który konkretnie składałaś? ja byłam też na Łostowickiej i mieli tylko Lucę na sklepie. Może pani rzeczywiście nie ogarniała jeszcze tematu :P
w tym Miyo tylko kolor mi się podobał ;D

tu przykładowy link do sevilli -> http://www.babyexpert.pl/miniaturki/442.jpg tylko na żywo ten kolor jest ciemniejszy znacznie.
Jeszcze bartolino też całkiem całkiem.
dlatego to nie jest jeszcze wybór :) te bebetto mi się strasznie podobają, pewnie lipiec/sierpień pojadę tam jeszcze raz i to z całą familią to wtedy dokonam wyboru :) w tej sevilli podoba mi się mega wielka gondola i to, że jest tak zabudowana. za to spacerówka już mniej mnie przekonuje, ech :P

składanie jest dla mnie jedną z podstaw :P ekspertem jeśli chodzi o składanie jest chyba maxi cosi, za to nie podoba mi się kolorystyka.

ja też chyba zrobię pierwsze pranie (rzeczy używanych), bo część ciuszków leżała 4 lata w szafie u dziadka i przesiąkłą różnymi zapachami do szafy :P potem drugie pranie - wszystkiego - przed samym porodem ;)

Megi nie no raczej ich nie wypiore teraz bo nie mam jeszcze tyle zeby pranie robic z tego:)))
Ale odswieze napewno w delikatnym praniu i nic sie nie stanie:)
A te wozeczki bebetto ja skladalam jednym ruchem,naciskalam guzik i stelaz sam szedl na dol:) dla mnie bomba:)
Ale sa rozne modele wiec moze inne sklada sie inaczej:) ja tam do konca nie wiem,ale wiem,ze ten co zamowilam tak wlasnie sie sklada:))

Mileczka spokojnie zdążysz ze wszystkim jest jeszcze trochę czasu przecież. A co do wózków Bebetto składają się prosto tylko trzeba znać na to patent - w sensie trzeba ustawić przednie koła do siebie albo do tyłu, złożyć rączkę, przycisnąć do biodra i pociągnąć ;). Chyba nie przeszkolili jeszcze personelu w nowym sklepie :p.
Wrzesień a Ty już myślisz, żeby przeprać te ciuszki dla bobo? Bo wiesz do września zapewne będziesz musiała je odświeżyć raz jeszcze, a pamiętaj przy każdym praniu ciuszki się zużywają jednak.
Gabi ja ruchy poczułam w 18 tyg, teraz jestem w 20 tc i dalej ruchy są nieregularne.

Inne tematy z forum

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (122 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...

czy są tu mamy które nie posyłają swoich dzieci do przedszkola? (245 odpowiedzi)

za moich czasów (jestem z lat 80tych) większość dzieci nie chodziła do przedszkoli.. wiem że...

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...