Mamusie wrześniowe i październikowe 2014 (8)

Nowy! :)

Wrześniowe:
02.09.2014 truskania102
05.09.2014 mamaStasia, jeśli synek Wojtuś lub Kacper, córcia Ola
05.09.2014 ajza
05.09.2014 evi78
05.09.2014 mamakaroli - córeczka Natalka
06.09.2014 cytrynka - synek Szymon
06.09.2014 Dora89
09.09.2014 ann - synek
10.09.2014 Justyna47
13.09.2014 AgaKr - jeśli synek - Aleksander, jeśli córeczka - Helenka
15.09.2014 Magra
16.09.2014 Emilia
17.09.2014 Anka
19.09.2014 Mileczka - synek
20.09.2014 Pestka
26.09.2014 Wrzesien - synek Mateusz
26.09.2014 GosiaX
26.09.2014 manka - synek Bartuś
27.09.2014 aniuleczka25 - córcia :)
29.09.2014 kaska2308
29.09.2014 Ani6

Październikowe:
01.10.2014 weronikaz - jeśli synek - Jaś, jeśli córeczka - Maja
02.10.2014 -Nika-
03.10.2014 MissMarple
03.10.2014 Ig
04.10.2014 Megi85
09.10.2014 karo_lina - jeśli synek - Filip, jeśli córeczka - Maja
11.10.2014 Miliani- synek
26.10.2014 gabi1111 - jeśli synek Max, jeśli córka Lily
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrześniowe i październikowe 2014 (8)

Mileczka dr.Preis jest świetny:)
Też mi go poleciły mamusie od nas z forum:)

A gdzie bylas w tym sklepie coco wózki?:) ja bylam na ul.łostowickiej i tam poszlam konkretnie pytac o wozek bebetto:) byla tam pan,ktory mi wszystko pokazal,nawet sobie przymierzalam do auta wszystko czy pasuje i pokazywal mi skladanie,rozkładanie wozka,zmiany gondolki ,spacerowki i fotelika mpotem robilam wszystko sama i bardzo lekko szło:)) a tez zwracalam uwage na to bo ja przeciez mala to bym nie dala rady:)
Te wozki Miyo to mam wrazenie jakby cos bylo z nimi nie tak i dlatego tak wciskaja zeby kupic:/
A masz moze link do wozeczka ,ktory wybralas?:)

Mileczka ja dzisiaj chcialam kupic troche rzeczy,ale jak pisalam wczesniej skonczylo sie na pieluszkach tetrowych i pojemnikach takich slodkich na waciki i patyczki dla maluszka:)) jakos dzisiaj nic mi nie odpowiadalo:)

Wrzesień, o Preisie czytałam, że super fachowiec :)
a Ty Przymorze/Zaspa? podobnie,jak ja ;)

Kasia, dobra historia z mężem :D uśmiałam się! :D

Aga_Kr, płatki Dzidziuś widziałam w leclercu za 4,99 :)

Karolina, ja mam w czwartek wizytę i też dokładnie wypytam ginka. ale wcześniej chyba naskrobię maila do endo. szkoda, że szybciej o tym nie pomyślałam! :)

Gabi, ja podobnie jak Wrzesień, jakoś w 17 tc poczułam pierwsze ruchy (dokładnie 16t i 3 dni) ;) co prawda mega nieregularne (np. 3 dni ciszy potem), ale jednak :) zresztą, nieregularne czuje do tej pory, tylko, że są to znacznie mniejsze odstępy czasowe :)

w końcu udało mi się wybrać do bobowózków :D też Wam na dzień dobry polecali te Miyo? miałam wrażenie, że wszystkim z automatu :P a my chyba się zdecydujemy na sevillę :) pewności jeszcze nie mam, ale chyba nie będę kombinować, bo nigdy nic nie wybiorę :P

Bebetto mi się podobało, ale pani męczyła się ze złożeniem :P to ja w ogóle pewnie bym nie ogarnęła :P

kurczę, Wy już takie ogarnięte z listami i rzeczami dla maluszka. ja z akcesoriów nie mam nic. Ani dla małego ani dla siebie :P jedynie trochę ciuszków dla małego (niektóre dostaliśmy już 2 lata przed ślubem, czyli 4 lata temu, haha) i jedne legginsy ciążowe, a tak to nic :P chyba zacznę myśleć nad wyprawką niedługo :)

Oj tak Gabi:) samopoczucie bedzie lepsze :)
Mimo ze to moja pierwsza ciaza to ja ruchy poczulam pierwszy raz w 17 tygodniu. Potem tylko sie upewnilam,ze rzeczywiscie to maluszek:))

Wrzesien niedługo mąż wróci to napewno samopoczucie sie poprawi ;)

a ja jutro zaczynam 16 tydzień i jeszcze nic mnie nie boli, ale pewnie zacznie niedługo,
cały czas wyczekuję kiedy maluszek zacznie się ruszać ale na razie tylko brzuch mi faluje

Mnie to dzisiaj wszystko boli:)) zaczelam dzis 22 tydz. I jak na zawołanie wszystko rosnie i boli:)
Co tydzien mam to samo :)

ale dzisiaj ciszaaaaaaaaaa, wszyscy odpoczywają
miłej soboty dziewczyny :)

No super kurcze a ja wlasnie kupilam ten zel do prania JELP:((
Karolina dlaczego wczesniej tego nie pisalas,byla bym dzisiaj madrzejsza:)) ,a teraz nie wiem czy to dobre bedzie do mojego malutka czy nie. Ale na szczescie kupilam mniejsze ilosci tego:)
Chcialam kupic kilka rzeczy do maluszka,ale niestety jakos mi dzisiaj nie pasowaly: te rzeczy co widzialam:) ,skonczylo sie na 3 pieluszkach tetrowych kolorowych i pojemniczkach na waciki i patyczki :))

Dzisiaj nawet fajna pogoda:) niby ponuro ,ale nie jest zimno:)

Zauwazylam wlasnie ,ze w srode duzo mamuś idzie do lekarza. Ja tez mialam isc,ale mam przesunieta wizyte niestety:/
Za to juz coraz blizej do powrotu mojego mezusia :)))

Hej, mi tez super pasuje 10 w środę bo na 12.45 umówiona jestem z małą do lekarza, jakiś taki lekarski dzień bo chyba kilka z nas zaraz po spotkaniu wybiera się do dr :)

hej weekendowo!

ja od samego początku używam proszku Lovella do kolorów. Polecały mi go doświadczone mamy i się sprawdza, a mam dziecko z atopowym zapaleniem skóry. Na proszki Jelp wiele osób się skarżyło, że uczulają, nawet położna w SR odradzała.
Z płynów zgodzę się z Cytrynką - Biały Jeleń super, nie alergizuje. Tylko ciężko go dostać, więc teraz mam Lovelę i też jest fajny.

mileczka - mam wizytę w środę, to podpytam gina o wit. D. mam jakieś lęki przed tą dodatkową dawką...

co do SR - ja w pierwszej ciąży chodziłam do Bobasa, bo mieszkałam w Gdyni, teraz mieszkam na Przymorzu. tak jak Kaska, uważam, że jest to super sprawa - naprawdę szłam do porodu bez obaw i potem bez problemu zajmowałam się dzieckiem, a mąż nie panikował przy kąpieli :)

witam,

ale tu cicho dzisiaj :) ja pewnie jutro wybiorę się z mężem na pierwsze zakupy, jutro ma wolne od pracy więc go trochę wykorzystam :)

Witam mamusie w sobotunię:)))

Spotkanie 14 maja o godzinie 10 :)))

A ja zmykam teraz zobaczyc proszki i żele i moze cos dla maluszka mi wpadnie w oczko:)))

super ta stronka :) tyle promocyjnych produktów

patrzyłam pogodę na 14-go i ma być słoneczko i ciepło
czyli umawiamy sie na 10? byłoby super bo na 12.15 mam gina ;)

Ja jutro bede szperac w necie co zamowic,a co kupic w sklepie:) Ta stronka tez sie zapewne przyda.
Listy zakupow mam juz porobione ,wiec trzeba sie zabierac za zakupy:)

nie nie o dziewuszce nie było mowy :)

mój M ? mega zadowolony, uczciliśmy to toastem, ja wodą mineralną rzecz jasna :)

na tej stronie blizejciebie.pl sa najtańsze podkłady poporodowe na rynku chyba bella mama bo za 2,97 zł opakowanie

Aga ,a w ogole jak Twoj maz zareagowal,ze bedzie jednak synek? :)
Bo z tego co pamietam to wychodzila ostatnio dziewczynka:))

Nika dokładnie, mój M to jednak sie zna :P
ja wolałabym nie zwiedzać porodówki, jakoś czuję obawę przed tym miejscem :P

ja sie do SR wybieram tylko jeszcze nie wiem jakiej i raczej sama będe na zajęcia uczęszczała, bo mój M ciągle w pracy :( może uda mu się na kilka zajęc pójść ze mną

planowałam kupić te płatki dzidziuś w 1 miejsca sroczych wniosków, ale nie mogłam znaleźć nigdzie, jelp color zel kupiłam 2 l za jakieś 37 zł (dość tanio) na stronie www.bliżejciebie.pl kilka innych rzeczy z tej strony zamawiałam i jestem zadowolona

Jejku dziewczyny tyle naskrobałyście, że ledwo Was nadgoniłam :) i juz nie pamiętam, co chciałam napisać :/

Aga_kr gratulacje synka! No i najważniejsze, że wszystko dobrze na usg. Jednak ten Twój mąż to zna się na usg, przecież już dawno mówił, że widział synka ;)

Ja też tylko Jelp w żelu, ale długo w nim nie prałam, dość szybko przeszliśmy na "nasz" żel, małemu na szczęście nic nie było.

Mi się bardzo SR przydała, byłam dużo spokojniejsza, wydaje mi się, że bez tych zajęć nie byłabym tak dobrze przygotowana do porodu (o ile do tego w ogóle można się przygotować ;)) i przyjścia na świat małego człowieczka :) No i zajęcia z oddychania-to mi naprawdę pomagało podczas skurczy (ale tylko do czasu ;P )

Poza tym moim zdaniem warto chodzić do SR prowadzonej przez położną ze szpitala, w którym chce się rodzić, bo w każdym szpitalu są inne 'obyczaje' i dobrze je poznać przed porodem, no i porodówkę zazwyczaj można też wcześniej zwiedzić :)

Tez chce isc z moim do szkoly rodzenia.
A tak mnie to wlasnie zastanawialo czy to mus czy nie mus:))

Obowiązkowa to nie ale na pewno bardzo przydatna, nie tylko pod względem porodu ale chyba przede wszystkim pod względem opieki na tym małym człowieczkiem, który z nas wychodzi i tak naprawdę nie wiadomo z której strony do niego podejść żeby go nie uszkodzić :)
mi naprawdę się przydał, przynajmniej nie bałam się porodu, co się dzieje podczas połogu no i czy wysypka dziecka to tylko zwykły rumień noworodkowy czy coś się złego dzieje. Niby są książki i internet i możesz sprawdzić sobie różne rzeczy na bieżąco ale jednak taka wiedza przed "godziną zero" się przydaje, przynajmniej mi sie przydała :)

Inne tematy z forum

prywatny dentysta (25 odpowiedzi)

Gdzie w gdansku jest dobry prywatny dentysta dla dzieci??

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...

Gdzie kupię duże kartony? (19 odpowiedzi)

Tak jak w temacie, gdzie można kupić duże kartony, nawet takie 150x150x150? Castorama? Praktiker...?