Mamusie wrześniowe i październikowe 2014 (8)

Nowy! :)

Wrześniowe:
02.09.2014 truskania102
05.09.2014 mamaStasia, jeśli synek Wojtuś lub Kacper, córcia Ola
05.09.2014 ajza
05.09.2014 evi78
05.09.2014 mamakaroli - córeczka Natalka
06.09.2014 cytrynka - synek Szymon
06.09.2014 Dora89
09.09.2014 ann - synek
10.09.2014 Justyna47
13.09.2014 AgaKr - jeśli synek - Aleksander, jeśli córeczka - Helenka
15.09.2014 Magra
16.09.2014 Emilia
17.09.2014 Anka
19.09.2014 Mileczka - synek
20.09.2014 Pestka
26.09.2014 Wrzesien - synek Mateusz
26.09.2014 GosiaX
26.09.2014 manka - synek Bartuś
27.09.2014 aniuleczka25 - córcia :)
29.09.2014 kaska2308
29.09.2014 Ani6

Październikowe:
01.10.2014 weronikaz - jeśli synek - Jaś, jeśli córeczka - Maja
02.10.2014 -Nika-
03.10.2014 MissMarple
03.10.2014 Ig
04.10.2014 Megi85
09.10.2014 karo_lina - jeśli synek - Filip, jeśli córeczka - Maja
11.10.2014 Miliani- synek
26.10.2014 gabi1111 - jeśli synek Max, jeśli córka Lily
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrześniowe i październikowe 2014 (8)

A w ogole tak sie zastanawialam to Sr jest obowiazkowa?

Ha ha:) no nie moge:))

Przynajmniej humor nam poprawiaja tym zachowaniem,reakcjami i tekstami :)

A co do mężów to jak obudziłam D o 4 rano w ciąży z Zosią mówiąc, że chyba musimy jechać do szpitala odpowiedział "nie dzisiaj, mam za dużo roboty" i odwrócił się na drugi bok... Zamurowało mnie na chwilę, ale ta chwila wystarczyła chyba żeby jednak do niego dotarło co przed chwilą powiedziałam i wyskoczył z łóżka żeby mi zrobić coś do jedzenia bo położna na SR kazała coś zjeść przed wyjściem z domu :) potem powiedział mi, że tak naprawdę obudził się chyba dopiero na porodówce bo nie pamięta niczego co działo się wcześniej ;)

He he :)))) nie znam zadnej innej dziewczyny ,ktora w te okolice przywedrowala z moich stron:)))
Ale tez to nie ja. :)

Jak mi zaczęła o sobie mówić to przez chwilę mnie zatkało, ale coś mi się "gabaryty" nie zgadzały ;)

Kasia to nie ja:))) ,ale bardzo podobna historia he he

Ha ha Kasia :)
Wiecie co? Mi o sie najbardzij smiac chce z tych naszych mezow:))
Mozna na serio nieraz turlać sie ze smiechu z ich reakcji na ciazowe wrazenia:))

Wrzesień wczoraj u mojej gin spotkałam dziewczynę, która mieszka w gd gdzieś na granicy zaspy i przymorza, była w 5 miesiącu ciąży i przeprowadziła się do gd z jakiejś miejscowości pod Łodzią ;)

Mileczka, co do SR to jak ja chodziłam - 5 lat temu ;) to była płatna chyba 100zł, ale głowy nie dam sobie uciąć za to info. Gdzieś na forum krąży wątek o Sr i były tam aktualne informacje.
Ja prowadzę ciążę u Leszczyńskiej i choc niestety tanio nie jest, wolę zrezygnować z czegoś i pójść do niej bo mam pewność, że jeśli cos jest nie tak to ona na pewno to zobaczy i nie zlekceważy nawet małych problemów. D tego jest naprawdę fajnym człowiekiem :)

Co do skurczy, pierwszy raz w ogóle w moim życiu skurcz złapał mnie właśnie w ciąży, do tego w nocy, obudziło mnie uczucie jakby ktoś próbował mi wyrwać nogę ukręcając ją. Zaczęłam tak wrzeszczeć, że mój mąż nie wiedział co się dzieje, przez godzinę nie mógł z wrażenia zasnąć. podejrzewam, że pół bloku usłyszało mój "pierwszy raz" :)

Manka trzymam kciuki :D

Mileczka no i tu sie z Toba zgodze. Kto ma na co ochote niech robi,jak nie to nie. A stres zwiazany z dokegliwosciami to tez swoja droga:) jactez przeciez sie denerwuje jak cos mi sie dzieje.

O tej stronie "sroki" wiem:) wlasnie z tej strony wypisalam sobie wszystkie kosmetyki,ale w proszkach mam pustą lukę:))
Ale juz dopisalam i jutro jade kupic i wyrobie sobie ta karte w Rossmanie.

A na usg 3D bylam u dr.Preisa. Teraz na polowkowym tez bede miala:)

Ja jestem na zwolnieniu, i dostaje od wizyty do wizyty, wychodzi srednio o 4 tygodnie. W poprzedniej ciazy tez tak bylo.
Musze sie pochwilic kupilam dzis pierwsze spioszki i body dla kawalera ;) od razu humor lepszy ;)
a jutro jedziemy do Gdyni bo moj maz bedzie biegl w biegu urodzinowym :) mam nadzieje ze pogoda dopisze, a wy trzymajcie kciuki jak mozecie aby nie byl ostatni ;p

Wrzesień, ważne żeby mama czuła się dobrze! nie masz potrzeby robienia fot brzuszka? nie rób! masz ochotę? rób! samo zdjęcie nie wpłynie na ciąże, ale stan humoru przyszłej matki ma ogromny wpływ :) bezsensu robić coś na siłe, a potem mieć stresa :) tak samo jak jedni mówią o ciąży od razu, inni po 12 tc, a jeszcze inni jak będzie duży brzuch. Niby nie wpływa, ale jakbym miała mówić wszystkim od razu, a potem drżeć podwójnie czy wszystko ok to lepiej siedzieć cicho :) ja w przesądy nie wierzę, ale doskonale umiem się zestresować np... skurczem łydki! a co! Dzisiaj miałam taki mocny, że jak mnie obudził to od razu sobie wkręciłam, że przez to spanie na prawym boku mięśnie niedotlenione więc na pewno macica i maluszek też i cały dzień nerwowa chodzę :/ masakra! także wiesz, jak nie urok to s****zka :P

Wrzesień, co do proszków i innych cudeniek dla dzieci. To blog Sroki, o którym Aga pisała jest świetny. dziewczyna prowadzi super analizy pod względem składów chemicznych. tu macie linka -> http://www.srokao.pl

tutaj np. wyniki jej analizowania proszków:

1. Dzidziuś płatki mydlane

2. Jelp color żel ,Miocare

3. Bambinex Ultra Nappy Care, Bonini Baby Płyn

4. Concentrino, Biały jeleń do białego , Dzidziuś płyn do prania, Dzidziuś biel , Dzidziuś płyn do prania, Ludwik Baby Care, Lovela do białego mleczko, Biały Jeleń płyn, Jelp color soft, Jelp fresh soft,

5. Bobas, Biały Jeleń do kolorów ,

6. Lovela

7. E sensitive, Jelp fresh Classic proszek, Gaga (premium), Gaga Premium tkaniny białe , Persil sensitive do białego, Persil sensitive do koloru

super blog ogólnie :) i racja, Jelp na 2 miejscu :)

Aga, gratuluję syneczka! i cieszę się, że wszystko ok :)))

Powiedzcie, gdzie chodzicie na te 3d? bo invicta jednak droga w porównaniu np. do evimedu, ale może rzeczywiście tyle lepsza? myślałam też o dr Leszczyńskiej, bo robi też echo serduszka, ale nie wiem.

Dzieki dziewczyny :) rozejrze sie jutro za tymi proszkami i zelem bo chciala bym juz wyprac nowosci:)))

ja używam jelp color żel - w sroczych wnioskach, o których pisałam kiedyś wyszedł rewelacyjnie
ja dostaje zwolnienie na 4 tyg za każdym razem

słyszałam że Lovella jest rewelacyjna ładnie pachnie i ubranka są miekki :)

Moja koleżanka pierze ubranka w płynie Biały Jeleń :-)

Aga gratuluję dużego synusia,

dziewczyny mam pytanie? czy któraś w poprzedniej ciąży była na zwolnieniu? jeżeli tak to od kiedy i na jaki czas lekarz wystawia zwolnienie? jak już będę na zwolnieniu chciałabym wyjechać za granicę do męża i nie wiem jak to wygląda z długością zwolnienia?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mamusie ,a mam pytanie do doswiadczonych juz:)))
Jaki proszek do prania ubranek maluszków jest dobry ??? Który nie uczula itd.?

Ja bede miala pewnie usg 3D na polowkowym :))

Inne tematy z forum

Angielski w szkole podst. ze szkoły językowej czy warto? (64 odpowiedzi)

Zastanawiam się nad zapisaniem dziecka w kl. II na kurs j. angielskiego prowadzonego przez...

Adwokat- rozwód- podział majatku (63 odpowiedzi)

Szukam bardzo dobrego adwokata z trójmiasta, który zajmuję się rozwodami i podziałem majątku....

pierwsza randka (15 odpowiedzi)

Witajcie.Umówiłam sie na sobote na pierwsza randke z super facetem, strasznie mi na nim...