Mamusie wrześniowo-październikowe 2015 część 3

sierpień
31.08 - DoR86 - Redłowo, chłopczyk

wrzesień
04.09 - Aspiryna, Redłowo, płeć nieznana
05.09 - Jenny, Śródmieście, płeć nieznana
12.09 - Sanderka25 Kliniczna płeć nieznana
16.09 - Niulka Zaspa
22.09 - SabciaB Redłowo płeć nieznana
21.09 - Beti, Kliniczna, płeć nieznana
23.09 - mandalka Zaspa płeć nieznana
25.09 - inka Zaspa płeć nieznana
25.09 - ewela Kliniczna prawdopodobnie dziewczynka
25.09 - Agnieszka Szpital Wojewódzki czuje że dziewczynka
28.09 - ABa, chyba Kliniczna, prawdopodobnie chłopczyk

październik

1.10 - Becik27, Kliniczna, płeć nieznana
1.10 - nalesnik86 Kliniczna płeć nieznana
3-7.10 Gumiś płeć nieznana szpital też nie :) dokładny termin będzie znany 23 marca
6.10 emi - Wejherowo płeć nieznana
14.10 - aleksandra29 Wejherowo
16.10 winogrona - płeć nieznana
18.10 - Papaya, Wejherowo
22.10 Lenka, płeć nieznana, pewnie Zaspa
25.10 nika_22, płeć nieznana
27.10 Zoojaa - Wojewódzki płeć nieznana
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrześniowo-październikowe 2015 część 3

Poproszę link

Kochane założyłam nowy wątek bo ten już za długi część 4 ;)

Ja już w domu z Małą wszystko dobrze przebadali mnie dokładnie nawet internista i chirurg ale nic nie znaleźli i jak bolało tak boli nie wiem co o tym myśleć czy to możliwe ze to rozciągająca się macica aż tak boli ?

Aleksandro, moja alergolog powiedziała, że w ciąży na alergię można brać wapń - jest to bezpieczny środek, łagodzi objawy. Ewentualnie jeszcze Buderhin do nosa.

just.jot można wiedzieć jakiej firmy kupiłaś rogala i od jakiego sprzedawcy? Mam dwa upatrzone na allegro i nie mogę się zdecydować :-)

Ja dołączam do grona alergiczek..mnie trzyma od 3 dni...nic nie biorę bo boję się na własną rękę....ale duszności i katar to normalka u mnie o tej porze roku...w ogole jestem blada i jakas taka wypluta...zle sie czuje sama ze sobą że mu mogę pójść np.na solarium żeby nabrać troszkę kolorków ale cóż...malenstwo najwazniejsze:). Ps..dziewczyny nie wiecie czy sol emska pomoże na duszności.i czy w ogóle można ja wziac?

Wspaniałe wiadomości, Sanderka! :-)

Widzę, że wszystkie jesteśmy na wiosnę takie pełne energii :)

My po połówkowym. Potwierdzone- chłopczyk na 100%. Nie chciał się odwrócić główką do góry więc mamy nie zbadane serduszko, ale za 3 tygodnie kontrola i wtedy obejrzymy.
Najwspanialsze jest to, że mały rozwija się prawidłowo, a mój krwiak zniknął ! ! ! Jesteśmy tacy szczęśliwi ! Od razu wszystko zaczyna nabierać kolorowych barw, zaczynamy się cieszyć ze wszystkiego, jest cudownie. Wciąż muszę na siebie uważać ale nie ma już zagrożenia :)

Pozdrawiamy dziewczyny ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Aspiryna, mi lekarz prowadzący stanowczo zabronił przyjmowania jakichkolwiek leków przeciwalergicznych, moja alergia jest fatalna, katar mam przez cały rok, ale tylko w okresie wiosenno-letnim przyjmuję leki i w tym roku o dziwo jeszcze mnie nie bierze, lekki katar jak zawsze. Być może przez ciążę moja reakcja immunologiczna jest znacznie ograniczona, w morfologii wyszła obniżona ilość limfocytów, ale obawiam się, że jak nadejdzie maj i cieplejsze dni to fest mnie weźmie, z reguły leki musiałam brać już od połowy marca i to te najsilniejsze. Ale teraz na wizycie zapytam, czy będę mogła stosować sterydy w sprayu, tak w razie czego :)
Jeśli cierpisz na katar i kichanie też możesz o to podbytać

Hej hej!
My w weekend mielismy szalone tempo. Przeproeadzalismy sie do drugiego mieszkania, bo tu zaczynamy gruntowny remont - aby wyczarowac wiecej przestrzeni dla naszej 4!
Masakra.. Spakowac cały dobytek z 8 lat.. Gdzie ja jestem strasznym chomikiem.. Tragedia. Wczoraj bylam juz bliska płaczu. Teraz toniemy w worach, kartonach i czekamy az stolarz przywiezie wielka szafe .. JEszcze kilka dni.. Uf.

Ktoras z was pytała, czy mamy kojec taki do spania. JA kupiłam! W poprzedniej ciazy nie mialam i pod koniec nie mogłam spac.. Teraz kupilam od razu na allegro i jest cudowny! Mam takiego rogala. Jak sie nim oplotę, to dla mojego partnera zostaje mało miejsca.. Ale odciazam kregosłup i spi sie wspaniale. W dzien tez milo polezec :)
Super gadzet!

Pogoda piekna. Lece myc okna i odgruzowywac dom.
Za miesiac znowu przeprowadzka, wiec musze dobrze wszystko rozplanowac :)

Miłego dnia! Mamy piekna wiosne!

Aspiryna moja kuzynka w obu ciążach była na lekach na alergię tylko w mniejszych dawkach, lekarz jej powiedział że przy ciężkiej alergii nie ma złotego środka, mnie najbardziej bierze w czerwcu
w weekend się nabiegałam i nastałam trochę i wczoraj wieczorem tak mnie plecy bolały ze nawet na leżąco nie mogłam nogą ruszyć, ale pogoda nam dopisała :)

Dziewczyny fajowo pełne optymizmu i werwy jesteśmy i cieszmy się z tego póki możemy bo latem z brzuszkami w upale będzie nam gorzej ha ha ;) Tak mamy trzymać;)

Sabcia jak skowronek :-)
Muszę Wam powiedzieć, że my wynajelismy mieszkanie, na razie na 2 lata i jesteśmy w trakcie remontu. W weekend mój luby z kolegami sporo zrobił, a ja tylko kursowałam- Castorama-dom-Leeroy-dom. Uwielbiam takie pracowite dni, szczególnie, gdy robimy coś dla siebie :-) Cieszę się bardzo, że udało mi się znaleźć mieszkanie w tak dobrej lokalizacji- pasierba mamy blok obok :-) już teraz przybiega co chwilę jak lata po dworzu, jara się swoim nowym pokojem. Normalnie sielanka ;-) zaraz jadę zbierać stare tapety z ziemi, bo wczoraj skończyli już gruntowac i dziś będą już malować przedpokój i kuchnię :-)

Hej dziewczyny! :-)

Dzisiaj super pogoda a u mnie zaczyna się alergia i nie mogę brać żadnych leków na to :-(

Jeżeli chodzi o ruchy maleństwa to w dużym stopniu zależy od tego gdzie jest umiejscowione łożysko (na przedniej ścianie macicy tworzy ono wtedy jakby poduszkę, która amortyzuje ruchy dziecka).

Najczęściej maluszka czuję jak leżę spokojnie na plecach i mam rękę na brzuchu :) kopie w miejscu gdzie jest położona :D

Witajcie mamusie;) dziewczyny ewela i Agnieszka jak się czujecie? mam nadzieję że dzielnie się trzymacie;)
Dziś ładny dzień ja mam wizytę u endokrynologa;) Miłego dnia;)

Trzymajcie się dzielnie dziewczyny

Powodzenia Agnieszka, trzymaj sie.

No i jestesmy na sor ,od piatku bol podbrzusza dzis nad ranem to myslalam ze mnie rozrywa od srodka na szczescie z Mala wszystko ok teraz szukaja co mi jest

Inka i jeszcze dodam, ze lekarze w szpitalu nie są zdziwieni, ze jeszcze ruchów nie czuje. Takze chyba u każdego indywidualnie 😉

ewela uspokoiłaś mnie, że też jeszcze nie czujesz ruchów a dzidzia szaleje w brzuszku:-)

Pierwsze 16 tc - na pęcherzu w windzie, wyraźnie dopiero w 19.

Inne tematy z forum

Dobry ortodonta (32 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

Leczenie zębów mlecznych... (18 odpowiedzi)

...dziewczyny, jak wygląda leczenie zębów mlecznych - czy się boruje ząbek tak jak u dorosłego? I...

Wasze ulubione zapachy (71 odpowiedzi)

Jak w tytule - jakie sa Wasze ulubione perfumy?