Mamusie wrześniowo-październikowe 2015 część 3

sierpień
31.08 - DoR86 - Redłowo, chłopczyk

wrzesień
04.09 - Aspiryna, Redłowo, płeć nieznana
05.09 - Jenny, Śródmieście, płeć nieznana
12.09 - Sanderka25 Kliniczna płeć nieznana
16.09 - Niulka Zaspa
22.09 - SabciaB Redłowo płeć nieznana
21.09 - Beti, Kliniczna, płeć nieznana
23.09 - mandalka Zaspa płeć nieznana
25.09 - inka Zaspa płeć nieznana
25.09 - ewela Kliniczna prawdopodobnie dziewczynka
25.09 - Agnieszka Szpital Wojewódzki czuje że dziewczynka
28.09 - ABa, chyba Kliniczna, prawdopodobnie chłopczyk

październik

1.10 - Becik27, Kliniczna, płeć nieznana
1.10 - nalesnik86 Kliniczna płeć nieznana
3-7.10 Gumiś płeć nieznana szpital też nie :) dokładny termin będzie znany 23 marca
6.10 emi - Wejherowo płeć nieznana
14.10 - aleksandra29 Wejherowo
16.10 winogrona - płeć nieznana
18.10 - Papaya, Wejherowo
22.10 Lenka, płeć nieznana, pewnie Zaspa
25.10 nika_22, płeć nieznana
27.10 Zoojaa - Wojewódzki płeć nieznana
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrześniowo-październikowe 2015 część 3

Donka, jedź do szpitala, dowiesz się co się dzieje. Będziesz spokojniejsza.

Donka ja tam tez bym nie czekala... Jedz do szpitala, przebadaja Cie i powiedzą czy to normalne. A Ty będziesz spokojniejsza. Trzymam kciuki.
U nas bez zmian, musze miec rezonans plodu...

Donka - moim zdaniem nie ma co czekac. Jesli Twoj lekarz nie odpowiada, jedz z karta ciazy i wynikami badan do szpitala. Zrobia usg, zbadaja Cie... Na pewno nie czekaj do nastepnego tygodnia.
Ja pod koniec lata mialam podobne objawy i straciłam fasolke w 12 tygodniu.
Działaj. Oby bylo dobrze!

ewela, bardzo mi przykro, ale musisz być dobrej myśli, choć wiem, że w takich momentach czasem trudno o takie. Trzeba wierzyć, bo wiara czyni cuda i może lada moment otrzymacie jakąś pozytywną wiadomość.

U mnie niestety też nieciekawie... od kilku dni mam skurcze, myślałam, że macica mi się rozciąga i to normalne, ale od wczoraj skurcze są jakby intensywniejsze, tzn. takie bardziej kłujące, nie są bolesne i nie utrudniają normalnego funkcjonowania, choć do przyjemnych nie należą, ale przede wszystkim wzbudzają niepokój. W dodatku wczoraj rano po przebudzeniu się, skorzystałam z toalety, patrzę, na papierze krew, nie dużo, z domieszką śluzu, na noc zastosowałam globulkę vagical, bielizna nie była brudna, do teraz krew się już nie pojawiła, ale skurcze są nadal, nie są jednak bardziej intensywne.
Próbowałam się skontaktować z ginekologiem prowadzącym, napisałam sms'a, ale nadal się martwię, nie otrzymałam jeszcze odpowiedzi.
Może któraś z Was miała podobne objawy? Jestem w 13-tym tygodniu ciąży... oby to nie było nic poważnego, bo wizyta dopiero w następnym tygodniu...

Niestety, a na wypłatę pierwszej mają 30 dni...

No nie załamujcie mnie, wypłata na raty? masakra :(

image

Przed chwilą rozmawiałam z koleżanką, która również potwierdziła, że ZUS wypłaty robi od zwolnienia do zwolnienia, w różnych ratach, raz na początku miesiąca, a raz pod koniec. Trudno, będę liczyć ;-)

Ja tez chodzę do dr Matkowskiego do lux medu, ostatnio byłam u niego na wizycie prywatnej na Piecewskiej.Koszt wizyty 100zł usg bardzo dobre na pewno dużo lepsze niż w lux medzie.

Silje jeśli chodzi o wypłaty z ZUS to chyba właśnie tak jest ze oni wypłacają zgodnie ze zwolnieniem lekarskim, tak mi się kojarzy ze w poprzedniej ciąży miałam wypłacane...nigdy nie wiedziałam czego i ile się spodziewać ...

Dzięki Niulka :) Ja mam abonament w Lux Medzie i tam będę polować na wizyty. Tylko usg mają tam kiepskie i pewnie będę musiała robić w innym miejscu

Nika, ja chodzę do dr Matkowskiego w ramach abonamentu Medicover, zatem nie płacę nic. Tam jest do południa w czwartki i piątki. Ale już mówię, że ciężko się tam do niego dostać. Ja zapisywałam się na listę rezerwowa do niego i dostałam się do niego tylko dlatego, że jakaś pacjentka zrezygnowała, zerwałam się od razu z pracy i leciałam :-P
Najszybciej dostaniesz się do niego na Piecewska.
Jest jeszcze jeden b.dobry lekarz z Zaspy, dr Sztramski, też ma same dobre opinie, ale ten nie wiem gdzie i kiedy przyjmuje. Ja będę u niego robić połówkowe, dr Matkowski sobie tak zazyczyl ;-)
Byłam u Matkowskiego dopiero 3 razy, ale na każdej wizycie miałam USG. Wydaje mi się, że robi je za każdym razem. Teraz mogę nie mieć, bo wizytę mam 2 dni po połówkowym.

Wracając do tematu ZUSu - doczekałam się właśnie pierwszej wypłaty :D Nie wiem jak oni to liczą... Szaleństwo... Wstępnie wyliczyłam, że od zwolnienia do zwolnienia, i że załapałam się już na część z kolejnego miesiąca... Masakra jakaś :-)

Dzięki Beti za info.
Jednak zdecydowałam się zmienić lekarza. Zdecydowałam się na dr Matkowskiego.
I tu mam pytanie do Niulki - gdzie jeszcze oprócz Lux Medu i gabinetu na ul.Piecewskiej przyjmuje dr ? Ile kosztuje wizyta i jak wygląda sprawa z usg, czy jest na każdej wizycie?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dziewczyny, w Auchan na dużym sklepie też są promocje niemowlęcych ciuszków :-) body, śpioszki, kaftaniki.. piękne- takie malusie :-P

Nika w zasadzie u dwóch lekarzy, chodzę na zmianę do doktora Salwacha i do Szymuli (tylko on na Al. Zwycięstwa robi usg). Zastanów się dobrze czy chcesz zmienić lekarza czy nie lepiej zasięgnąć tzw. drugiej opinii i nie prowadzić ciąży w dwóch miejscach. Ja dodatkowo na NFZ prowadzę w invicie, bo oni mają lepszy sprzęt usg i przy każdej wizycie mi robią, a w lux medzie nigdy przy normalnej wizycie nie robią tylko trzeba się umówić dodatkowo, dla mnie to kompletny bezsens.

image

ewela_ bardzo mi przykro! Trzymam za Was mocno kciuki i wierzę, że wszystko się ułoży!

Hej dziewczyny do szpitala idziemy w nast. środę 29.04 Agatka ma troszkę katar i nasza pediatra powiedziała żeby poczekać.
ewela myślę o Was cały czas wierzę że dobry Bóg znajdzie dobre rozwiązanie tej sytuacji.

Ewela bardzo nam przykro :( Trzymamy za was kciuki.

Beti u kogo w Lux Med prowadzisz ciąże? pytam bo też mam abonament i zastanawiam się nad zmianą lekarza

ewela_ Trzymajcie sie razem z partnerem i wspierajcie. Podejmijcie wspolnie decyzje, dobrze ja przemyslcie.. Co by nie było, pamietajcie, ze sie kochacie i to jest najwazniejsze.

Inne tematy z forum

kto poleci dobry podkład kryjący do twarzy? (39 odpowiedzi)

Szukam podkładu do cery mieszanej, który nie podkreśla porów i dobrze kryje (mam zaczerwienioną,...

polećcie pakiet medyczny (112 odpowiedzi)

jestem w trakcie poszukiwań i chętnie poznam oferty, jakie macie. Nie ukrywam, że szukam pod...

endokrynolod (11 odpowiedzi)

szukam lekarza endokrynologa pilne .Prywatnie bo NFZ nie ma już miejsca, najlepiej w Gdyni