Mamusie wrześniowo-październikowe 2015 część 3

sierpień
31.08 - DoR86 - Redłowo, chłopczyk

wrzesień
04.09 - Aspiryna, Redłowo, płeć nieznana
05.09 - Jenny, Śródmieście, płeć nieznana
12.09 - Sanderka25 Kliniczna płeć nieznana
16.09 - Niulka Zaspa
22.09 - SabciaB Redłowo płeć nieznana
21.09 - Beti, Kliniczna, płeć nieznana
23.09 - mandalka Zaspa płeć nieznana
25.09 - inka Zaspa płeć nieznana
25.09 - ewela Kliniczna prawdopodobnie dziewczynka
25.09 - Agnieszka Szpital Wojewódzki czuje że dziewczynka
28.09 - ABa, chyba Kliniczna, prawdopodobnie chłopczyk

październik

1.10 - Becik27, Kliniczna, płeć nieznana
1.10 - nalesnik86 Kliniczna płeć nieznana
3-7.10 Gumiś płeć nieznana szpital też nie :) dokładny termin będzie znany 23 marca
6.10 emi - Wejherowo płeć nieznana
14.10 - aleksandra29 Wejherowo
16.10 winogrona - płeć nieznana
18.10 - Papaya, Wejherowo
22.10 Lenka, płeć nieznana, pewnie Zaspa
25.10 nika_22, płeć nieznana
27.10 Zoojaa - Wojewódzki płeć nieznana
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrześniowo-październikowe 2015 część 3

Poproszę link

Kochane założyłam nowy wątek bo ten już za długi część 4 ;)

Ja już w domu z Małą wszystko dobrze przebadali mnie dokładnie nawet internista i chirurg ale nic nie znaleźli i jak bolało tak boli nie wiem co o tym myśleć czy to możliwe ze to rozciągająca się macica aż tak boli ?

Aleksandro, moja alergolog powiedziała, że w ciąży na alergię można brać wapń - jest to bezpieczny środek, łagodzi objawy. Ewentualnie jeszcze Buderhin do nosa.

just.jot można wiedzieć jakiej firmy kupiłaś rogala i od jakiego sprzedawcy? Mam dwa upatrzone na allegro i nie mogę się zdecydować :-)

Ja dołączam do grona alergiczek..mnie trzyma od 3 dni...nic nie biorę bo boję się na własną rękę....ale duszności i katar to normalka u mnie o tej porze roku...w ogole jestem blada i jakas taka wypluta...zle sie czuje sama ze sobą że mu mogę pójść np.na solarium żeby nabrać troszkę kolorków ale cóż...malenstwo najwazniejsze:). Ps..dziewczyny nie wiecie czy sol emska pomoże na duszności.i czy w ogóle można ja wziac?

Wspaniałe wiadomości, Sanderka! :-)

Widzę, że wszystkie jesteśmy na wiosnę takie pełne energii :)

My po połówkowym. Potwierdzone- chłopczyk na 100%. Nie chciał się odwrócić główką do góry więc mamy nie zbadane serduszko, ale za 3 tygodnie kontrola i wtedy obejrzymy.
Najwspanialsze jest to, że mały rozwija się prawidłowo, a mój krwiak zniknął ! ! ! Jesteśmy tacy szczęśliwi ! Od razu wszystko zaczyna nabierać kolorowych barw, zaczynamy się cieszyć ze wszystkiego, jest cudownie. Wciąż muszę na siebie uważać ale nie ma już zagrożenia :)

Pozdrawiamy dziewczyny ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Aspiryna, mi lekarz prowadzący stanowczo zabronił przyjmowania jakichkolwiek leków przeciwalergicznych, moja alergia jest fatalna, katar mam przez cały rok, ale tylko w okresie wiosenno-letnim przyjmuję leki i w tym roku o dziwo jeszcze mnie nie bierze, lekki katar jak zawsze. Być może przez ciążę moja reakcja immunologiczna jest znacznie ograniczona, w morfologii wyszła obniżona ilość limfocytów, ale obawiam się, że jak nadejdzie maj i cieplejsze dni to fest mnie weźmie, z reguły leki musiałam brać już od połowy marca i to te najsilniejsze. Ale teraz na wizycie zapytam, czy będę mogła stosować sterydy w sprayu, tak w razie czego :)
Jeśli cierpisz na katar i kichanie też możesz o to podbytać

Hej hej!
My w weekend mielismy szalone tempo. Przeproeadzalismy sie do drugiego mieszkania, bo tu zaczynamy gruntowny remont - aby wyczarowac wiecej przestrzeni dla naszej 4!
Masakra.. Spakowac cały dobytek z 8 lat.. Gdzie ja jestem strasznym chomikiem.. Tragedia. Wczoraj bylam juz bliska płaczu. Teraz toniemy w worach, kartonach i czekamy az stolarz przywiezie wielka szafe .. JEszcze kilka dni.. Uf.

Ktoras z was pytała, czy mamy kojec taki do spania. JA kupiłam! W poprzedniej ciazy nie mialam i pod koniec nie mogłam spac.. Teraz kupilam od razu na allegro i jest cudowny! Mam takiego rogala. Jak sie nim oplotę, to dla mojego partnera zostaje mało miejsca.. Ale odciazam kregosłup i spi sie wspaniale. W dzien tez milo polezec :)
Super gadzet!

Pogoda piekna. Lece myc okna i odgruzowywac dom.
Za miesiac znowu przeprowadzka, wiec musze dobrze wszystko rozplanowac :)

Miłego dnia! Mamy piekna wiosne!

Aspiryna moja kuzynka w obu ciążach była na lekach na alergię tylko w mniejszych dawkach, lekarz jej powiedział że przy ciężkiej alergii nie ma złotego środka, mnie najbardziej bierze w czerwcu
w weekend się nabiegałam i nastałam trochę i wczoraj wieczorem tak mnie plecy bolały ze nawet na leżąco nie mogłam nogą ruszyć, ale pogoda nam dopisała :)

Dziewczyny fajowo pełne optymizmu i werwy jesteśmy i cieszmy się z tego póki możemy bo latem z brzuszkami w upale będzie nam gorzej ha ha ;) Tak mamy trzymać;)

Sabcia jak skowronek :-)
Muszę Wam powiedzieć, że my wynajelismy mieszkanie, na razie na 2 lata i jesteśmy w trakcie remontu. W weekend mój luby z kolegami sporo zrobił, a ja tylko kursowałam- Castorama-dom-Leeroy-dom. Uwielbiam takie pracowite dni, szczególnie, gdy robimy coś dla siebie :-) Cieszę się bardzo, że udało mi się znaleźć mieszkanie w tak dobrej lokalizacji- pasierba mamy blok obok :-) już teraz przybiega co chwilę jak lata po dworzu, jara się swoim nowym pokojem. Normalnie sielanka ;-) zaraz jadę zbierać stare tapety z ziemi, bo wczoraj skończyli już gruntowac i dziś będą już malować przedpokój i kuchnię :-)

Hej dziewczyny! :-)

Dzisiaj super pogoda a u mnie zaczyna się alergia i nie mogę brać żadnych leków na to :-(

Jeżeli chodzi o ruchy maleństwa to w dużym stopniu zależy od tego gdzie jest umiejscowione łożysko (na przedniej ścianie macicy tworzy ono wtedy jakby poduszkę, która amortyzuje ruchy dziecka).

Najczęściej maluszka czuję jak leżę spokojnie na plecach i mam rękę na brzuchu :) kopie w miejscu gdzie jest położona :D

Witajcie mamusie;) dziewczyny ewela i Agnieszka jak się czujecie? mam nadzieję że dzielnie się trzymacie;)
Dziś ładny dzień ja mam wizytę u endokrynologa;) Miłego dnia;)

Trzymajcie się dzielnie dziewczyny

Powodzenia Agnieszka, trzymaj sie.

No i jestesmy na sor ,od piatku bol podbrzusza dzis nad ranem to myslalam ze mnie rozrywa od srodka na szczescie z Mala wszystko ok teraz szukaja co mi jest

Inka i jeszcze dodam, ze lekarze w szpitalu nie są zdziwieni, ze jeszcze ruchów nie czuje. Takze chyba u każdego indywidualnie 😉

ewela uspokoiłaś mnie, że też jeszcze nie czujesz ruchów a dzidzia szaleje w brzuszku:-)

Pierwsze 16 tc - na pęcherzu w windzie, wyraźnie dopiero w 19.

Inne tematy z forum

Pierwsza Hulajnoga dla trzylatki (55 odpowiedzi)

Moja córcia zaraz kończy 3-latka i chciałam kupić jej na urodzinki hulajnogę... tylko nie wiem...

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...

prywatny dentysta (25 odpowiedzi)

Gdzie w gdansku jest dobry prywatny dentysta dla dzieci??