Mamusie wrześniowo-październikowe 2015 część 4

sierpień
31.08 - DoR86 - Redłowo, chłopczyk

wrzesień
04.09 - Aspiryna, Redłowo, płeć nieznana
04.09 - domi.x, Zaspa(?), prawdopodobnie dziewczynka
05.09 - Jenny, Śródmieście, płeć nieznana
12.09 - Sanderka25 Kliniczna, chłopczyk
16.09 - Niulka, Zaspa, synek
19.09 - just.jot Zaspa, prawdopodobnie dziewczynka
21.09 - Beti, Kliniczna, płeć nieznana
22.09 - SabciaB Redłowo płeć nieznana
23.09 - mandalka Zaspa płeć nieznana
25.09 - inka Zaspa prawdopodobnie córka
25.09 - ewela Kliniczna prawdopodobnie dziewczynka
25.09 - Agnieszka Szpital Wojewódzki czuje że dziewczynka
28.09 - ABa, chyba Kliniczna, prawdopodobnie chłopczyk
29.09 - iwonka Wejherowo, płeć nieznana

październik

1.10 - Becik27, Kliniczna, dziewczynka
1.10 - nalesnik86 Kliniczna płeć nieznana
1.10 - Gumiś chłopczyk szpital jeszcze nie wybrany
4.10 - ` Silje, Kliniczna bądź Poliklinika Arciszewscy, płeć nieznana
6.10 - emi - Wejherowo płeć nieznana
07.10 Tunia- Wejherowo bądź Kliniczna
14.10 - aleksandra29 Wejherowo
16.10 - winogrona - płeć nieznana
17.10 - nika_22, płeć nieznana
18.10 - Papaya, Wejherowo
19.10- marynial, Kartuzy, płec nieznana
22.10 - Lenka, płeć nieznana, pewnie Zaspa
22.10 - Kasix88
23.10 - .Donka,
27.10 - Zoojaa - Wojewódzki płeć nieznana

Kochane nowy wątek bo stary już za długi;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Mamusie wrześniowo-październikowe 2015 część 4

Hej kochane mamuśki :). Dzisiaj zaczęliśmy szczęśliwy 17 tydzień. Jestesmy po wizycie u gin. Niestety mój maly wstydnis nie chcial nam sie ujawnić wiec z niecierpliwością czekamy na kolejną wizytę 28.05 moze wtedy poznamy plec :). Maluszek rozwija sie prawidłowo a ja czuje sie swietnie :). Zaczynam rosnąć juz razem z zuczkiem i ciezko ukryć juz rosnacy brzuszek :). Takie dni jak dzisiaj nastrajają mnie ogromna dawka pozytywnej energi :). Pozdrawiam Was cieplutko :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hehe, zgłupiałam teraz. Ser pleśniowy drogą płciową? Czyli że jak? :-D

Hej dziewczyny!

Mam pytanko do tych mam, które prowadzą ciążę u lekarzy z Invicty: kogo polecacie na konsultacje? Prowadzę ciążę w Polmedzie, ale chciałabym też zasięgnąć opinii innego lekarza. Polecicie kogoś?

Co do kojców, to mam od koleżanki poduchę z Motherhood i jak dla mnie jest ona średnio fajna, bo nie mogę zdjąć z niej pokrowca i wyprać (być może to jest po prostu taki model, nie wiem czy wszystkie poduchy z Motherhood tak mają). Któraś z Was pisała o poduchach z Supermami i ja się na taką zdecyduję na pewno, albo ortopedyczną, albo w kształcie litery C, głównie właśnie ze względu na pokrowce i wypełnienie.

hej dziewczynki! Długo mnie nie było, a tu tyle się wydarzyło. Pewnie jeszcze kilka dni będę to ogarniać.
My sobie z fasolką trochę po-podróżowaliśmy i wracamy do szukania kojca do spania.
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Aspiryna, faktycznie, i też oglądałam ten odcinek, a kompletnie o tym zapomniałam :)
Kobietki, dziękuję za uspokojenie, niby nic takiego, a człowiek się jednak denerwuje.

Niulka gratuluję syna :-)

Winogrona zamówiłam poduszkę/kojec Motherhood akurat była w promocji na Toys4Us - powinna przyjść niedługo :-)

Donka co do sera pleśniowego to w programie O Matko odc. 2 Bosacka mówiła, że aby ser pleśniowy zaszkodził dziecku to trzeba by było go przyjąć drogą płciową a nie pokarmową :-)

Ser - nawet pleśniowy - jeżeli jest poddany obróbce termicznej (np. na pizzy) nie jest szkodliwy dla kobiet w ciąży.

Donka - nie daj się zwariować, trochę sera pleśniowego nie zaszkodzi ;)

Chyba muszę trochę przyspieszyć z zakupami, bo ja nie mam prawie nic, ale nie chciałam zapeszać. Na razie tylko oglądam,ale czas wystartować i zrobić sobie trochę przyjemności ;)

Nie wiem czy pamiętacie, ale jakiś czas temu bałam się o wypłatę z Zusu, wyszło na to że niepotrzebnie. Pod koniec kwietnia znalazła się na moim koncie, także nie musiałam czekać, wszystko w normalnym trybie jak na razie :D

image

Donka, jak zjadlas tylko trochę to nic się nie stanie :-) gorzej gdybyś codziennie ser pleśniowy wcinala to wtedy można się bać :-)

EN- Właśnie był posypany po upieczeniu pizzy. Ale muszę myśleć pozytywnie, także zakładam jak mówisz, był z mleka pasteryzowanego :)

Donka wazne ze z dzidzia jest dobrze, a serem na pizzy sie nie przejmuj,po pierwsze zostal poddany obrobce cieplnej, wiec nie ma opcji sie czyms zarazic,po drugie zapewne byl z pasteryzowanego mleka a takie serki mozna jesc,ja jem plesniaki z mleka pasteryzowanego

Dziewczyny, miło poczytać o Waszym szczęściu i zakupach, też chciałabym już trochę zaszaleć, ale do dwudziestego tygodnia jeszcze trochę mi zostało. U nas niestety nie jest różowo, w ciągu dnia na papierze było dużo świeżej krwi, od razu pojechałam na sor, bo to już nie było plamienie tylko konkretne krwawienie. Po zarejestrowaniu, czekałam ponad 2 godziny, kobiety w rejestracji bardzo nieprzyjemne, po 40-stu minutach czekania zapytałam kiedy moja kolej, bo krwawię z dróg rodnych i jestem w ciąży, na to pani odpowiedziała, że nie ona ustala tu kolejność. Wchodziły same kobiety w zaawansowanych ciążach, które były już po terminach lub w jego okolicach i chciały się dowiedzieć, czy mają już zostać na oddziale, czy poczekać kilka dni w domu. Dodam, że po mnie była dziewczyna w ciąży, ok. 15-20 tygodnia, która miała straszne skurcze, ledwo do toalety szła, przywieziona karetką. Ja wszystko rozumiem, ale są sprawy ważne i ważniejsze... W końcu udało mi się wejść, lekarze dokładnie mnie zbadali, i z dzieckiem wszystko w porządku, a to dla mnie najważniejsze. Niestety, ciąża jest zagrożona, choć skoro dzidzia rozwija się prawidłowo, nie czuję aż takiego niepokoju. Wieczorem poszłam z narzeczonym na pizzę, pech chciał, że zamówiłam akurat tą z dodatkiem koziego sera, po czym jak zaczęłam go jeść, poczułam, że jest to ser pleśniowy, także całość zdjęłam i już nie jadłam, ale i tak wcześniej trochę spróbowałam, mam tylko nadzieję, że możliwość zarażenia groźnymi bakteriami są znikome... Jestem załamana :(

gratuluję Synka :)
Winogrona ja mam taką poduszkę http://allegro.pl/cebuszka-poduszka-do-karmienia-rogal-ciaza-ceba-i5102476807.html
jak dla mnie jest genialna, bardzo wygodna, w środku ma mikro perełki styropianowe więc można je sobie przesypywać jak np chce mieć się mniej wypelnienia pod głową a więcej pod brzuchem, do odpoczywania w ciągu dnia też jest super, a później przyda się np do karmienia

Gratuluję Niulka, najważniejsze, że zdrowe :) Macie imię wybrane?

Cześć, dziewczyny :-) my już po połówkowym. Wszystko w normie no i potwierdzony na 100% chłopiec :-) siusiak tak mocno strzerczał, że tata od razu zauważył. Trochę potrwalo zanim lekarz serducho dobrze zbadał, bo lobuz mały wiercil się, a później mama nie mogła ze śmiechu wytrzymać :-P ale w końcu udało się. Najważniejsze, że wszystko jest w porządku i z tego cieszymy się z tatą najbardziej :-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Aspiryna jak będziesz zadowolona to podaj linka do tych poduszek, chyba któraś jeszcze kupowała ?? czy nie ?

ewela nie ma innej opcji !
ja już jestem pewna że czuję ruchy, dziś w pracy maluszek zaszalał :)
czekałam i czekałam na tą "rybę: a w sumie od weekendu tylko lekkie pukanie, i już wiem że to nie były jelita :)
Mój pies też lubi z nami spać, niestety waży więcej niż ja, a ja lubię mieć dużo miejsca więc nie raz w nocy dostanie kopa i musi iść do siebie :P

eN dziękuję, jak Michalinka ma tylu kibiców to musi dać radę :)

Cześć wszystkim :)
just.jot współczuję przeżyć, ale najważniejsze, że teraz możesz cieszyć się ciążą.Ewela od samego początku czytam wrześniowo-październikowy wątek i Tobie kibicuje, wierzę, że będzie wszystko dobrze :) Kiedyś oglądałam program reality o oddziałach noworodkowych, gdzie pokazywali też maluszki z problemami.Dwa razy trafiłam na odcinek o maluszkach z wytrzewieniem, gdzie w rezultacie wszystko dobrze się skończyło a jedyną "pamiątka" była mała blizna na brzuszkach.
Co do kupowania mam prawie całą wyprawkę na wszelki wypadek unisex, mój gin powiedział,że wargi sromowe u dziewczynek można niekiedy pomylić z workiem mosznowym, mam nadzieję, że nie będę mieć zaskoczenia na porodówce i moja Panienka nie okaże się nagle chłopcem ;p
Z ubranek zostały mi jeszcze do kupienia bodziaki, podobno hurtownia na chyloni krys-an ma tanie ciuszki, zamierzam to sprawdzić. Z reszty do kupienia został jeszcze fotelik samochodowy, karuzelka, lampka, organizer na łóżeczko i wszystkie rzeczy do porodu. Polecam sklep tygrysek mają konkurencyjne ceny, fajne tanie łóżeczka i w zasadzie wszystko można kupić w tym sklepie.

Największe zagłębie lumpkowe jest w Pruszczu:-)

Just.jot mój yorczek też ze mną śpi w dzień :-)

Inne tematy z forum

DORADŹCIE JAKIE FIRANY/ZASŁONY DO SALONU :) (39 odpowiedzi)

Dziewczyny kompletnie nie mam pomysłu na firany czy też zasłony do naszego salonu. Mieszkamy już...

Drinki (41 odpowiedzi)

Dziewczyny robię w piątek imprezkę i znacie fajne przepisy na drinki? Wiem że jest masa stron...

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...