Mamy Listopadowe 2017

Pora na wątek Mam listopadowych 2017 :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Współczuję Kasiula, ale wiesz u mnie może się za chwilę wszystko zmienić , nigdy nic nie wiadomo ;/ Miałam 2, 3 dni takie lekkie mdłości, ale przeszło. Nie wiem może dlatego, że piję codziennie wodę z imbirem i z cytryną . Ale to stosuję już ponad rok, nie ze względu na ciąże . Ja niestety nie mieszczę się w Waszych terminach ;/ termin mam na 6 stycznia . W pierwszej ciąży, też miałam lekkie mdłości przez krótki czas, wtedy jadłam flaczki i miałam spokój:-) Teraz zero kiełbasy, mięsa, słodkiego. Same ryby , pomidory i ogórki, ewentualnie pierogi ruskie , ale zachcianki :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Gameta chyba lepsza.... to generalnie prywatna placówka z konkraktem z nfz więc napewno ma dobry sprzęt, bo jednak jak przychodzi osoba prywatna to płaci troche za te wizyty i badania.

Jak ja Ci zazdroszczę braku dolegliwości :( może chcesz choć troszkę moich?
Na kiedy masz termin? :)

Cześć dziewczyny , dostałam dzisiaj skierowanie na badania Prenatalnena na NFZ do Dąbrówa- Dąbrówka lub ,Gameto. Orientujecie się która palcówka lepsza, i lepszy ma sprzęt ? Jest jeszcze Invicta ale tego moja gin nie poleciła . I ewentualnie kogo polecacie. Będę wdzięczna za odpowiedzi. U mnie na razie brak dolegliwości, czuje się jak młody bóg, jak na razie ;-)

U mnie problemy z żołądkiem są nie zależne od tego czy zjem coś bardzo zdrowego i dietetycznego czy też coś tłustego :( jedynie przy tłustym czy nie zdrowym dolegliwości wystąpią szybciej. Gigantyczne wzdęcia pojawiają sie po pierwszej zjedzonej rzeczy i tak zostają aż w nocy znikną, a od rana powtórka z rozrywki. Generalnie mogłabym wogóle nie jeść, czuje głód, i jak nie zjem co 3 godziny to mdłości murowane ale kompletnie na nic nie mam ochoty. Natomiast ciągle spragniona, mogłabym pić hektolitarmi, najlepiej sok grejfrutowy, ale generalnie każdy owocowy jest super ;) Nie mam też jakichś zachcianek, czasami weźmie mnie ochota na chipsy ale to mam od zawsze :D

Gdyby nie zgaga to bym tylko fast foody żarła :) Normanie chodzą za mną każdego dnia, więc w sumie całe szczęście, że się po nich tak źle czuje, to się opamiętałam ;) A tak to apetyt chyba w normie. Wcześniej też nie byłam jakimś kawoszem, ale teraz kawa mogłaby nie istnieć.

Ja mam w środę usg i tez już się spinam. A jeszcze się okazało ze mam pozytywne CMV i stres chociaż to podobno jakaś stara infekcja mogła być.
A takie nagle krótkie ale bardzo intensywne kłucia to ja miałam cała pierwsza ciąże i teraz tez mam. Czasem tak zaboli ze wstać nie mogę. No i jak pochodzę więcej to mam bóle podbrzusza. I to dla mnie jest mnie dziwne bo takie bóle po jakiejś większej aktywności to miałam ale już pod koniec ciąży.

A jak i was z apetytem? Bo ja albo nie mam go wcale albo jak już mnie najdzie to dosłownie na śmieci. Smażone frytki, chipsy, lody, itp. Odrzuciło mnie od mięsa, ryby nie ruszę, z owoców tylko jabłka ewentualnie a z warzyw to co w zupie. Ewentualnie. Mogłabym nie jeść. Wzdęcia mam takie ze będąc w 12 tc wyglądam jak w 25 tc z córka.

Cześć Kasiulaa,

W pierwszej ciąży dosyć często bolało mnie podbrzusze, powiedziałam o tym mojej lekarce i po prostu miałam brać nospę - i faktycznie mi pomagała. Tym razem nie mam takich dolegliwości, najwidoczniej już wszystko porozciągane jak trzeba :)
Biedna jesteś z tymi dolegliwościami, naprawdę współczuję. Mnie też od czasu do czasu męczy niestrawność, ale tylko jak się najem czegoś niezdrowego, więc staram się opanować zachcianki :)
Tak sobie myślę, że każda się trochę stresuje tymi usg na tym etapie, kiedy jeszcze nie czuć ruchów. Ale na pewno wszystko będzie ok a dzidziuś ładnie pokaże co ma pokazać ;)

Cześć Dziewczyny :)

Tak jak mówicie.... mojego kuzyna żona mi to samo powiedziała. Szansa, że akurat trafię na dyżur lekarza który mnie prowadzi jest przeważnie nikła, a jak np. nie będzie wolnych łóżek to przecież choćby nie wiadomo kim był mój lekarz cudów nie zrobi i nie sprawi że nagle wolne łóżko z nieba spadnie.

Ja przed ciążą cierpiałam mega często na migreny i jako jeden z pozytwów ciąży zauważyłam że te bóle głowy zniknęły :) choć faktycznie od paru dni się pojawiły ale ja to wiążę ze zmianą pogody, jednak taki przeskok temperatur robi swoje.

Rwa kulszowa i bóle kręgosłupa towarzysza mi już od ponad miesiąca więc generalnie jest słabo, a siedzenie w pracy tylko te bóle pogarsza. Mdłości u mnie osłabły, ale za to wyostrzył mi się węch do tego stopnia że jak coś mi nie podejdzie to rzucam się biegiem do łazienki i wymiotuje. Boli mnie też ostatnio cały żołądek, zgagę mam codziennie a wzdęcie to moje drugie imie...
Trochę się martwię bo od kilku dni znowu zaczęło pobolewać mnie podbrzusze, dostaję takich nagłych ukłuć i odczuwam kłucie od strony spojenia łonowego - czy bardziej doświadczone koleżanki wiedzą czy to jest normalne?

W poniedziałek idę na USG prenatalne i z jednej strony nie mogę się doczekać a z drugiej boję się tej wizyty :(
Wczoraj odebrałam wyniki badań, krew lepsza niż przed ciążą :D za to w moczu mam chyba wszystko co możliwe, naszczęście większość w granicach normy.

Moja ginka pracuje w Wojewódzkim, ale ma rzadko dyżury, więc na nią nie trafiłam. Ale powiem Wam też szczerze, że nie wybierałam lekarza pod kątem szpitala, więc mi to nie robiło i nadal nie robi :)
Pęka mi głowa od 2 dni, ale to może pogody -normalnie nie przywykłam do takich luksusów temperaturowych :) I rwa kulszowa mnie niestety chwyta w pośladzie, ale na szczęście tylko wieczorem i na krótko. O drugi trymestrze, jak ja Cię nie szanuję :/

Zapomniałam się podpisać :D

Jak się czujecie w ogóle? Co tam słychać? ;)

A jeszcze wracając do lekarza prowadzącego to nie ma reguły. Ja znam przypadki odwrotne. Dziewczyna była umówiona z ordynatorem oddziału na cc, prowadził cała jej ciąże w prywatnym gabinecie i koniec końców ja olał i została "zmuszona" do SN. Druga, prowadziła ciąże u gina który nie pracował już w żadnym szpitalu, a jak rodziła to okazało się, ze znają jej lekarza bo pracował tam wcześniej i była bardzo dobrze traktowana. Także tego, różnie bywa. Żaden lekarz nie da Ci żadnej gwarancji bo nie wiadomo na kogo się trafi.

Ja słyszałam o Boćkowskim same dobre opinie. Podobno jeden z najlepszych lekarzy w Trójmieście ale chyba ciężko się do niego dostać. Zreszta on przyjmuje z tego co pamietam w Klifmedzie właśnie, a tam są sami dobrzy lekarze, bo sama tam chodziłam ale do dr Piątkowskiego.

adg2014 - Bociek się interesuje. Przy porodzie moim nie był, bo była akurat niedziela wielkanocna :) Ale byliśmy umówieni na poniedziałek, że jak przyjdę to mnie przyjmie i jeśli nie zdążę urodzić to mnie chociaż przygotuje do porodu - no cóż, nie zdążył ;) Za to potem zaglądał do nas już po porodzie. :)
Poza tym jakimś szczególnym fanem cc raczej nie jest, ale mam koleżanki, które miały u dr cesarki :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tak, niestety w Trójmieście ryzyk-fizyk. Też słyszałam historie, że ze wskazaniami do cc i prowadzącym lekarzem z danego szpitala, poród odbył się naturalnie, bez żadnego przygotowania rodzącej. Nie do pozazdroszczenia...

Wiecie z tym lekarzem prowadzącym z danego szpitala to nie ma reguły... moja jedna znajoma prowadziła ciąże u ordynatora oddziału w mniejszym mieście i miała jak pączek w maśle. Moja przyjaciółka miała lekarkę prowadzącą z Klinicznej i podpłaconą położną a zafundowali jej tam taki poród, że najgorszemu wrogowi nie życzę. Tu na forum była historia babeczki, którą lekarz z Zaspy całą ciążę przekonywał, że będzie miała cc, a jak przyszło co do czego to skończył dyżur a ją wręcz zmuszono do porodu sn bez żadnego przygotowania.... Także jak to zwykle w naszych trójmiejskich szpitalach - zależy na kogo się trafi.

Kasiula - rzeczywiście nie wiadomo, czy to pomoże jeśli będziesz mieć lekarza prowadzącego z Klinicznej, wiem, że jak nie ma miejsc to odsyłają z klinicznej ale mnie przyjeli i nie było żadnego problemu, ale wtedy były miejsca na porodówce, miałam 2 porody na Klinicznej ale koleżanki były nawet bardziej zadowolone z Wojewódzkiego

Dzięki Darthfox,
Głównie interesuje mnie czy jeśli akurat Boćkowski ma dyżur na porodówce, o czy jakoś pomaga w porodzie? Interesuje się, wspiera itd. A jeśli go nie ma, to czy ma jakiś wpływ na to, co się dzieje w szpitalu. Koleżanka rodziła akurat gdy go nie było, ale mówiła, że był z jej mężem na telefonie i jednak brał jakiś udział w porodzie mimo nieobecności.
Czy wiesz może, jaki ma stosunek do cc?

Ja tez chodzę "na firmę" do evi medu do dr Tomasinskiej. Opinie ma bardzo dobre, po 2 wizytach jestem zadowolona. Ale może na to prenatalne dla porównania może bym się wybrała jeszcze do kogoś. W pierwszej ciąży usg robiła mi de Alta, a całość, łącznie z wynikami z krwi opisywał mi dr Boćkowski, ale wtedy chodziłam do klifmedu w Orłowie. Piszcie dziewczyny, do kogo chodzicie? Kogo polecacie? Kogo odradzacie?

Cześć dziewczyny, no zobaczymy jak to będzie po wizycie, i co moja lekarka powie ;-) Ja korzystam z medica assistance, i chodzę do evi -med na Świętojańskiej do doktor Lenczkowskiej - Wężyk, jak dla mnie super. Bardzo dokładna, miła, i na wszystko odpowiada, bez żadnego pośpiechu. Koleżanka polecała jeszcze Andrzeja Kiełkowskiego, prowadził jej ciąże sporo po 40 z problemami . Niby jest zastępcą ordynatora w Wejherowie, jednak jak przeczytała opinie to zrezygnowałam. Mi niestety pewnie przypadnie Wejherowo, wiecie coś może jak tam teraz jest ? Buziaki dla Was

Ja robię w Evimedzie w Gdyni.

A w ogóle to u kogo prowadzicie ciąże? Chodzi mi głównie o Gdynię właśnie ;)

Inne tematy z forum

Dobry ortodonta (39 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

Urlop niani (65 odpowiedzi)

Dziewczyny, Czy płacicie pensje niani podczas urlopu? Pozdrawiam

lek med Joanna Linde ABC Family Med Sopot (7 odpowiedzi)

Witam, może któraś z was ma jakieś opinie na temat pani doktor. Dzisiaj idę do niej z synem 4...