Mamy Marcowe i Kwietniowe 2011 - 18

Musicie mi wybaczyć, ale chwytam się ostatniej deski ratunku i zakładam nowy wątek to może i mnie dosięgnie ta magia i już jutro urodzę..:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy Marcowe i Kwietniowe 2011 - 18

tea, u mnie rzeczywiscie dziala z tym jedzeniem, tzn jak np rano nie zdaze zjesc sniadania i maly juz chce jesc to wiesi i wisi mi na cycku i co go odstawie to za chwile krzyk i chce jeszcze, a jak zjem cos przed to sie naje i idzie spac.

Mala Me, z tym zwolnieniem to mysle tak jak tea, czyli zalezy od lekarza, rodzinny powinien Ci jak cos wystawic jak gin nie bedzie chcial. ja co prawda urodzilam przed terminem, ale zwolnienie juz mialam na kilka dni dluzej niz termin, takze jest to mozliwe do zrobienia.

Mała Me ja mam termin na piątek i cisza i pewnie przechodze termin zwolnienie mam do 24 i potem ide do mojego lekarza bo ostatnio tzn. w pierwszej ciązy poleciało mi 17 dni z macierzyńskiego bo tyle po terminie urodziłam..teraz się nie dam tak zrobić bo szkoda macierzyńskiego.... w szpitalu przynajmniej w Wejherowie jest tak że do 14 dni po terminie nic nie robią poza oczywiście tzw. monitorowaniem sytuacji czyli jazda na KTG poprzednio miałam co 3 dni i USG ...nie wywołują porodu ..tym bardziej w mojej sytuacji gdzie według OM to już powinnam miesiąc temu urodzić ale cóż taka moja uroda :)z USG mam na 22...ale ponieważ dziecko duże to tak te terminy wychodzą ....mój "kalendarz roboczy" wskazuje do 10 maja chociaż licze ze druga ciąża to jednak bedzie np po długim weekendzie

Małe Me ja tez rodziłam po terminie i bez problemu przedłużył mi zwolnienie- ciaza to ciaza nie wazne ile trwa tyle przysluguje zwolnienia! Idz do rodzinnego bo szkoda juz macierzyńskiego a do szpitala moga Cie nie przyjac a po za tym to i tak nic nie da bo od nich zwolnienia nie dostaniesz chyba ze urodzisz od razu ;) pozdrawiam

Enjoy - my chodzimy tak 2-3 godziny i tak przez pół godzinki zawsze mam odsłoniętą budkę. A czasem i cały spacer jeśli nie zawiewa. Oczywiście używam kremów z filtrem.

Dziewczyny - polecam forum - http://forum.gazeta.pl/forum/f,570,Karmienie_piersia.html

Położna, psycholog i konsultantka laktacyjna w jednym odpowiada tam na wiele nurtujących pytań związanych z karmieniem, mamy wymieniają się doświadczeniami i można się naprawdę dużo dowiedzieć. Na przykład tego, że nie ma czegoś takiego jak za mało wartościowy pokarm. Polecam ! Ja sama rozwiałam tam wiele swoich wątpliwości.

Ja rodziłam 13 dni po termini z miesiączki a mimo to lekarz bez problemowo dał mi zwolnienie.. najpierw do daty USG czyli 8 kwietnia(8 dni po terminie) a potem jeszcze tydzień bo nie przyjęli do szpitala..
Wszystko zależy od lekarza to z nim pogadaj, niestety są tacy co powiedzą że nie i koniec.

Hej dziewczyny !!
Rozpakowane aktywne na forum, długo mi zajęło, aby przeczytać wszystkie Wasze wypowiedzi :) Dzieciaczki są urocze !!
Na dziś miałam termin z miesiączki, ale żadnych postępów nie widać. 17 kwietnia minął (mojej babci 90te urodziny) i cisza. Jutro idę do lekarza, a skończyło mi się zwolnienie dzisiaj. Pielęgniarka powiedziała, że ginekolog może dać tylko do 40 tygodnia ciąży, do terminu z miesiączki i później już będzie leciało z macierzyńskiego :( Do dziewczyn, które urodziły po terminie: czy Wy też miałyście problem ze zwolnieniem ?? Nie wiem tak na prawdę gdzie mogłabym otrzymać dalsze zwolnienie, u lekarza rodzinnego się starać czy jechać już do szpitala, aby mnie przyjęli :))

Sonia u mnie na razie jest podobnie trzymam małego strasznie długo przy piersiach a on i tak z głodu wyje potem więc robię butelkę i dokarmiam..
Chyba mam za słaby pokarm bo niby jest ale za mało wartościowy..muszę zacząć więcej jeść bo to pewnie od tego..

witam wieczornie,

zamowilam własnie krem z filtrem ;p bedziemy sie opalac :)

sluchajcie sluchajcie! moja mala nie darla sie dzis w kapieli! bylam i jestem w ciezkim szoku ;D

sonia moze sproboj go dokarmic sztucznym albo odciagnij i zobacz ile rzeczywiscie zjada.

tea gratuluje laktacji! powodzenia!

U mnie była położna i jedyne co mi powiedziała to że może on się nie najada bo strasznie słabo ssie pierś, bardziej się nią bawi albo przysypia niż je....No i nie wiem co z tym zrobić...

a moja zlapala katar, skad nie mam pojecia. polecialam do lekarza, goraczki nie ma, zachowuje sie normalnie, podobno moze to byc alergia. na szczescie nie przeszkadza przy karmieniu. polozylam ja na skos zeby splywalo i mam nadzieje przejdzie. jutro ide na wazenie to zobaczy ja jeszcze polozna.

Sorki że tak was podglądnełam :)
dziewczyny też byłam marcową mamą używajcie juz emulsji z faktorami wiosenne sloneczko chodz piękne bardzo silnie opala a dla takich maluszków to nie wskazane :) zwłaszcza ze teraz nad polska jest dziura ozonowa
dużo zdrówka dla maluszków

margos, a jak dlugie spacery robisz? odslaniasz budke, zeby slonce swiecilo bezposrednio na twarz, bo mi sie czasami wydaje, ze zawiewa mu.

Sonia85- espumisan kazano mi podawać małej codziennie to krople ,które nie szkodzą ,a jak trzeba to pomagają :)tak samo są w kapsłkach dla dorosłych i też codziennie można zażywać :)

Karola - nie u nas nie. Właśnie odebrałam wynik - w tydzień spadł z 9 do 4 także jestem super szczęśliwa, bo w końcu będzie spokój. Uważam że u nas największą zasługę mają spacery - za radą położnej dużo wystawialiśmy małego na słońce i jak tak zaczęliśmy robić to bilirubina zaczęła spadać w zawrotnym tempie. no w końcu to naturalna fototerapia jakby nie było:)

Moja to uwielbia ubieranie przebieranie kapanie :D nawet nie pisknie ;)

dzięki za odpowiedzi:) a u Ciebie margos to jest żółtaczka pokarmowa właśnie???

A ja mam jeden wielki plus wczorajszej traumy z małym...
Mój matczyny organizm widząc jak mały reaguje na mleko modyfikowane wypuścił własne:D
Mimo że małego nie przystawiałam patrze a tu kap kap kap..
Gorzej małego dostawić ale już 2-3 razy dałam rade bez dokarmiania:)

no i u nas dzis ciezka noc byla, kwekal co chwile i nawet jesc za bardzo nie chcial, ale od rana spokoj.

mi jak sie uda przewinac bez krzyku to tez sukces, z kapiela podobnie.

z tym przewijaniem to moja mala drze sie tylko jak ojciec ja przewija - wiec oczywiscie stwierdzil ze nie bedzie tego robil zeby dziecka nie stresowac ;p - i zostalam w kupie ;)

z ta kapiela to mam nadzije ze szybko sie przywyczai bo az mi jej żal sie robi... ;)

Sabsimplex kupie z mila checia :)

Mój narazie też nie nawidzi kąpieli, przewijania, rozbierania....jeden wielki krzyk. Ale myślę że się z czasem przyzwyczai.

Inne tematy z forum

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (137 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

podłoga jasna+ ciemna czy sama ciemna???????? (44 odpowiedzi)

Dziewczyny!!!jestem na forum od niedawna aż do czasu kiedy sama potrzebuję Waszej rady a...

Problem z usypianiem dziecka- może ktoś miał podobny? (37 odpowiedzi)

Czy któraś z Was miała taki problem: Od kilku tygodni mam problem z kładzeniem małej spać...