Mamy Marcowe i Kwietniowe 2011 - 18

Musicie mi wybaczyć, ale chwytam się ostatniej deski ratunku i zakładam nowy wątek to może i mnie dosięgnie ta magia i już jutro urodzę..:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy Marcowe i Kwietniowe 2011 - 18

Karinka - u nas kąpiel pierwszy raz odbyła się bez wrzasku dokładnie jak mały skończył 3 tygodnie,a teraz uwieeelbia. Krzyczy jak go wyjmujemy bo chciałby jeszcze - także pocieszam, że nienawiść do kąpieli raczej minie:)

AgaAmelka sliczna dziewczynka!

sonia ja polecam sabsimplex! margos jakby sonia nie chciala ja wezme kazda ilosc - malej po tych kropelkach duuuzo latwiej a i ja wiecej spokoju mam!

u mnie mala nie spi tylko pod wieczor i tez mam problem bo kapiel puki co tylko bardziej ja denerwuje... ;/

Melduje się :) Ja jeszcze nierozpakowana i mam zamiar pozostać w tym stanie póki się da najlepiej do maja :) Cały czas Was podczytuję zdjecia dzieciaczków śliczne :)
Chwile załamania są normalne ale szybko przechodzą i póżniej każdy uśmiech malucha wynagradza je z nawiazką.
U nas wszystko ok chociaż na pocżatku kwietnia mały znowu wylądował pośladkowo więc miałam stres...ale teraz grzecznie siedzi głową w dól ma 3500 już ..tylko teraz nie mogę rodzić bo wirus jakiś córcia przywlekła z przedszkola i fonia mi siadła :) Ale jakoś się trzymam. Pozdrawiam :)

Ivvka - a może Tobie pomogłaby chusta? Bo podejrzewam, ze ciężko Ci cokowleik zrobić z małą na rękach. Polecam Ci serdecznie chustę elastyczną. Młody w chuście momentalnie się uspokaja no a ja mogę poodkurzać, pranie zrobić, obiad ugotować itd.

Sonia - jeśli chcesz mam do odstąpienia opakowanie sab simplexu.

Czytam tak o waszych dzieciaczkach ze nie spia 7 godzin a moja mala wogole w dzien nie spi..zasypia 23-24 i o 5 pobudka w tym czasie przerwy na karmienie:/..w wozku czasami przymknie oko ale jak zatrzymam wozek to oczy jak 5zl..

Dzis idziemy do neurologa moze cos poradzi bo juz nie wiem co z ta nasza Julka..red bulla jej nie podajemy:)

Od kilku dni polezy cichutko 20min w kolysce czy lezaczku ale po tym czasie jest znudzona i trzeba ponosic itp..w miedzyczasie bol brzuszka czy kolki przyjda i karmienie i tak dzien leci..

Walerka ja tez czesto nie mam sily ale ciagle zyje nadzieja, ze 3 miesiace najtrudniejsze i wszystko sie jakos unormuje...

Sonia tez musisz miec ciezko jak jestes sama z maluszkiem...

musimy byc wszystkie dzielne:)

Za mną ciężka noc...mały prawie w ogóle nie spał...teraz też nie może zasnąć. Ten espumisan chyba mu nie pomógł jednak :/ Ja już nie wiem co robić, dzisiaj przychodzi do mnie położna to może coś poradzi.

Karola - postępowanie jest takie - jeśli nadal będzie rosło - wyślą Was do szpitala. I tu już wszystko zależy od lekarza - albo lampy albo kroplówki. Ale z tego co wiem, to przy takich wartościach jest np. możliwość, ze na dzień do szpitala a na dzień do domu (przy lampach). A jak będzie sobie spadało przy zmianie pokarmu to zostaniecie w domku i będziecie tak jak my latać co tydzień na badanie krwi aż do zejścia bilirubiny do normy czyli poniżej 1.

My właśnie wróciliśmy z pobierania. Nienawidzę jak mu pobierają z głowki. Ehhhh.

Walerka - też miałam taki kryzys. Na szczęście to kwestia dnia, dwóch i mija. Trzymam kciuki za porządną nockę żebyś mogła się wyspać.

Tea - coś było wczoraj z tym dniem bo mój Staś też nie spał prawie 7 godzin.

Karola98vs - moja pierwsza córka miała przedłużającą się żółtaczkę. Wyszłyśmy ze szpitala bo poziom bilirubiny wprawdzie wysoki, ale mieścił się w normie. Niestety później bilirubina nadal była wysoka. I mi lekarka kazała właśnie ściągać mleko i podgrzewać. I tak też robiłam i bilirubina zaczęła spadać. Nie trzeba podawać sztucznego mleka. Szkoda marnowac Twoje mleczko.

A mój mały to jakaś fontanna.. już w szpitalu zaczęli go karmić mlekiem NAN1 ja w domu to samo a od wczorajszego wieczora co wypije to ulewa i nie spał mi ponad 6 h...
Musiałam w nocy męża do TESCO wysłać po bebilon AR ale mały ciągle jak by nie najedzony:(

moja mala byla na butelce i karmiona przez rurke w nosie i udalo nam sie wrocic na piers wiec nie wszystko stracone, a i jadla sztuczne tez.

ja mialam dzis zalamanie, ze jestem zmeczona, ze mam dosc i ze juz nigdy sie nie wyspie

Margos, dzięki za odp. my jak wychodziliśmy ze szpitala to maly miał 13,27 więc teraz jeszcze więcej, ale właśnie jestem ciekawa co z tym się dalej robi jak nie spada, czy do szpitala wysyłają czy właśnie jakieś kontrole, jak to się obniża i jakie jest dalsze postępowanie???
Z mlekiem narazie spróbuję sztucznym bo to tylko do piątku rana więc niedługo ale jakby się miało przedłużyć to dobrze wiedzieć, że jest taka możliwość jak piszesz z tym naturalnym.

Jeszcze nie widział, wypłynął w marcu a będzie dopiero w czerwcu...także odliczam dni z niecierpliwością.

sonia, mi to w pierwszym tygodniu powietrza brakowalo, teraz jak juz wychodzimy na spacery jest juz ok. a Twoj maz teraz jakos wyplynal(bo jak dobrze kojarze to plywa) czy jeszcze synka nie widzial? jak wroci to pewnie na krok Was nie odstapi :-) ja widze jak moj z pracy teraz wraca to sie synkiem nacieszyc nie moze.

gonia dzięki za rady dot. espumisanu...powiedz mi jeszcze tak codziennie dajesz czy tylko jak jest problem?

Ja dzisiaj zarejstrowałam małego w USC :) teraz czekamy na pesel. Dziś mam jakiś lepszy humor, chyba się przyzwyczajam do nowej rzeczywisotści :) Tylko męża mi strasznie brakuje...trochę mi smutno bo większość czasu jestem sama z małym mama przyjeżdża do mnie tylko wieczorem na godzinke...brakuje mi kontaktu z ludzmi :/ Dobrze że chociaż Was mam!

karinkakk, moze kiedys uda nam sie zorganizowac wieczorek zapoznawczy :-)

sonia85 ja podaje mojej małej espumisan położna kazała i mówiła ,że mam się nie stresować ,tą ulotką ,że żle ujeli to w słowach to jest dla niemowląt też i kazała mi dawać 4x2 krople ,ale i tak daje 3x8kropel i tak też jest dobrze bo pediatry pytałam :)

A my dziś po USG bioderek i na szczęście wszystko wporzo. Polecam Wam wszystkim dr Sieliwończyka na Miszewskiego w Gdańsku. Wspaniały lekarz.

Karola - nas poniżej 14 nie chcieli wypuścić ze szpitala i dlatego byliśmy dłużej bo mały leżał po lampami. Z ostatniego wyniku mamy 9,99.

I taka moja rada choć oczywiście możesz nie słuchać - w szpitalu wiele położnych mówiło, że nawet jeśli żółtaczka jest pokarmowa to nie ma potrzeby dawania sztucznego mleka. Wystarczy swoje ściągać i przegotowywać. to samo mówiła położna środowiskowa na morenie i pediatra z przychodni.

Życzę szybkich spadków.

Dziekuje :) Tea Twoj tez widze czarnuszek ;D
tak jak mowilam polecam sleep&play :) dostepne juz od 2 bo jedynek nie ma :) jak dla mnie lepsze od premium i zwyklych ;)

Ja na razie też używam premium care 1 i uważam że są super, wszystko wchłaniają, no i niestety mam pampersy zwykłe 2 mega paczkę i będzie trzeba użyć a niestety już widzę że gorsze:(
AgaAmelka śliczna laleczka:)

Inne tematy z forum

Synek rozbił głowę i dziwnie mruga oczami-kto zna dobrego okuliste?;/ (30 odpowiedzi)

W czwartek mój 3letni synek spadł z krzesła i rozbił główkę trzeba było szyc ale poza tym nic mu...

niepracujaca zona, czy to zle? (142 odpowiedzi)

Na rodzinnym niedzielnym obiadku bylo dzis nawet milo ale pol zartem, pol serio ktos zrobil...

Drinki (41 odpowiedzi)

Dziewczyny robię w piątek imprezkę i znacie fajne przepisy na drinki? Wiem że jest masa stron...