Mamy Marcowe i Kwietniowe 2011 - 18

Musicie mi wybaczyć, ale chwytam się ostatniej deski ratunku i zakładam nowy wątek to może i mnie dosięgnie ta magia i już jutro urodzę..:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy Marcowe i Kwietniowe 2011 - 18

Aga śliczna ta Twoja córcia. A jakie ma włoski... I taka duża mi się wydaje.

Co do pieluch to my od dwóch dni używamy już pampersy 2. Do tej pory używałam pampers premium care 1 - i byłam bardzo zadowolona. Zwykłe pampersy dla mnie wypadają gorzej w porównaniu do premium care. Gorzej chłoną niestety... Ale mam zrobione zapasy a więc muszę je zużyć. Mam nadzieję, że zdąże je wszystkie zużyć, bo jakoś mi się wydaje, że zaraz na 3 trzeba będzie przejść.

dziekuje :D wczoraj dopiero kupilam czerwona kokardke bo kazdy mowi jaka slodka jaka fajna jaka sliczna jaka mala itd ;D
a najlepiej bylo jak pojechalam z nia na gildie i siedziala w foteliku i miala buty emu to tez kazdy sie zachwycal ;)

AgaAmelka - alez słodka Twoja córcia:)

hej

slodkie wasze malenstwa...ale grzecznie spia:)
ja uzywam pampersow 2 i jest ok..moja mala tez czesto kicha..kilka razy dziennie..podobnie tez ma czkawke...

n mi sie wydaje ze moja z 2 zaczyna wyrastac ;p

polecam sleep&play 2 super sa ;) pachna ladnie nie to co premium i zwykle smierdza chemia..

Moja niunka ;)

image

image

image
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

ale fajne chłopaki:)))

My od kilku dni mamy pampersy 2, bo właśnie z 1 nam juz wyciekało:)

Hej, my dziś mieliśmy wyniki bilirubiny no i niestety 14,40 ma jeszcze, więc niezaciekawie, ale widzę, że margos miałaś też coś z tą żółtaczką??? Możesz opisać jak to u was było i jak się skończyło???
My w piątek zatem też właśnie do pediatry i na pobranie krwi ponowne a do tej pory mam ściągać mleko laktatorem a podawać sztuczne z butli do piątku bo podobno może ten podwyższony stan być spowodowany moim mlekiem.... zobaczymy....mam nadzieję, że potem nie będzie problemu z powrotem na cycka:(

Mój malutki

image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czy któraś z Was daje maluszkowi kropelki espumisan...bo ja dziś kupiłam ale na ulotce jest że stosować od 1 miesiąca dopiero...i nie wiem czy moge mojemu podać :/

paskudka mam nadzieje ze niedlugo szczesliwie sie rozpakujesz!

enjoy u nas pediatra byl jak mala skonczyla tydzien - tak organizacyjnie i tez mowil zeby sie nie przejmowac kichaniem. ahh i maluch przeslodki - chyba znalazlam kandydata na narzeczonego :)

margos - tez mamy pampersy i juz na 2 bo nie bylo 1 jak bylam w sklepie i wzielam juz mega paka dwojek - troche mocniej je zapinam poprostu i wlasciwie dwa razy mialam wyciek ale przy 1 tez byl - taaakie bomby strzela ;p

enjoy - spoko, mój też prycha, kicha, kaszle. Przy okazji wizyty u pediatry pytaliśmy o to - powiedziała, że to norma. No ale wiadomo - sprawdzić nie zaszkodzi.

Dziewczyny - jakie pieluchy używacie? My używamy pampersów, ale mam takie spostrzeżenie, ze 1 już są na niego za małe, a 2 jeszcze za duże. Jedne obciskają, drugie przeciekają i kurcze nie mogę coś się z tym uporać. też tak macie?:)

dorzuce fotke mojego szkraba :-)

image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

walerka, troche mnie uspokoilas, bo moj maly tez cos czasami rzęzi jakby i kicha i tez juz sie martwilam. choc w piatek mam wizyte u pediatry to poprosze, zeby go dobrze osluchali.

Się rozpisałyście, myślałam, że nie nadrobię z czytaniem.

We wtorek 12 kwietnia lekarka wysłała mnie ze skierowaniem na patologię ciąży, ze względu na białko w moczu, nie odczuwałam też ruchów małej za bardzo, no i ciśnienie miałam strasznie wysokie. Potrzymali mnie do wczoraj, czyli prawie tydzień na klinicznej. Miałam jedną próbę wywołania oksytocyną, ale d... blada. Szyjka skróciła się w 80%, odszedł mi czop śluzowy z krwią, i nic poza tym. Dostałam leki na regulowanie ciśnienia i stwierdzili, że nie ma mnie co trzymać, bo pod ktg mała zawsze się wierciła.

sonia to nie katar tylko pozostalosc z ciazy, ma plyn prawdopodobnie w gardle i z czasem to sie oczysci wraz z jedzeniem. kichanie tez normalne - oczysczanie noska, zreszta kaszel tez.

Mi kazali do pediatry dopiero w 6 tyg życia...narazie środowiskowa do mnie przychodzi. Ale chyba się wybiore szybciej bo mój mały dzisiaj coś mi kicha i chyba ma katar :( Musze kupić ten espumisan może mu pomoże bo w brzuchu mu jeździ a coś ciężko z bączkami i kupą :(

No ja mam od pierwszego tygodnia raz w tygodniu przez tą żółtaczkę, ale moja pediatra mówiła, ze na taką pierwszą "powitalną" wizytę to 2-3 tydzień.

My dziś pozbyliśmy się kikuta u chirurga. Było tak sobie, ale już po wszystkim. Niestety będziemy musieli z małym dalej chodzić do chirurga na zmiany opatrunku:(

A kiedy pierwszą wizytę u pediatry miałyście?

JA MAM PODAWAĆ OD 3 TYGODNIA DEVIKAP-TO JEST WITAMINA D3 ,VITA K ,CEBION-TO JEST WITAMINA C . OD JUTRA ZACZYNAM PODAWAĆ MOJEJ LALECZCE BO ZACZYNAMY JUŻ 3 TYDZIEŃ :) ,NASTĘPNĄ WIZYTĘ U PEDIATRY MAMY W MAJU (I SZCZEPIENIE JEŚLI SIĘ ZDECYDUJĘ ).NA RAZIE NARZEKAĆ NIE MOGĘ W NOCY CO 3 GODZINY SIĘ BUDZI NA CYCA :) DAJE TEŻ ESPUMISAN KROPELKI I BĄCZKI PUSZCZA GŁOŚNE ,ŚRODOWISKOWA KAZAŁA DAWAĆ I MAŁA JEST ZA :)

Inne tematy z forum

Przedszkole Centrum Inspiratio Gdynia - proszę o opinie (5 odpowiedzi)

Czy jakaś mama dawała tam swoje dziecko? Drogie Mamy, macie jakieś opinie?

Mamusie-wanna czy prysznic? (35 odpowiedzi)

Chciałabym wiedzieć jak to wygląda w praktyce gdy są małe dzieci. Bardzo chciałabym mieć prysznic...

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...