Mamy Marcowe i Kwietniowe 2011 - 18

Musicie mi wybaczyć, ale chwytam się ostatniej deski ratunku i zakładam nowy wątek to może i mnie dosięgnie ta magia i już jutro urodzę..:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy Marcowe i Kwietniowe 2011 - 18

Aga śliczna ta Twoja córcia. A jakie ma włoski... I taka duża mi się wydaje.

Co do pieluch to my od dwóch dni używamy już pampersy 2. Do tej pory używałam pampers premium care 1 - i byłam bardzo zadowolona. Zwykłe pampersy dla mnie wypadają gorzej w porównaniu do premium care. Gorzej chłoną niestety... Ale mam zrobione zapasy a więc muszę je zużyć. Mam nadzieję, że zdąże je wszystkie zużyć, bo jakoś mi się wydaje, że zaraz na 3 trzeba będzie przejść.

dziekuje :D wczoraj dopiero kupilam czerwona kokardke bo kazdy mowi jaka slodka jaka fajna jaka sliczna jaka mala itd ;D
a najlepiej bylo jak pojechalam z nia na gildie i siedziala w foteliku i miala buty emu to tez kazdy sie zachwycal ;)

AgaAmelka - alez słodka Twoja córcia:)

hej

slodkie wasze malenstwa...ale grzecznie spia:)
ja uzywam pampersow 2 i jest ok..moja mala tez czesto kicha..kilka razy dziennie..podobnie tez ma czkawke...

n mi sie wydaje ze moja z 2 zaczyna wyrastac ;p

polecam sleep&play 2 super sa ;) pachna ladnie nie to co premium i zwykle smierdza chemia..

Moja niunka ;)

image

image

image
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

ale fajne chłopaki:)))

My od kilku dni mamy pampersy 2, bo właśnie z 1 nam juz wyciekało:)

Hej, my dziś mieliśmy wyniki bilirubiny no i niestety 14,40 ma jeszcze, więc niezaciekawie, ale widzę, że margos miałaś też coś z tą żółtaczką??? Możesz opisać jak to u was było i jak się skończyło???
My w piątek zatem też właśnie do pediatry i na pobranie krwi ponowne a do tej pory mam ściągać mleko laktatorem a podawać sztuczne z butli do piątku bo podobno może ten podwyższony stan być spowodowany moim mlekiem.... zobaczymy....mam nadzieję, że potem nie będzie problemu z powrotem na cycka:(

Mój malutki

image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czy któraś z Was daje maluszkowi kropelki espumisan...bo ja dziś kupiłam ale na ulotce jest że stosować od 1 miesiąca dopiero...i nie wiem czy moge mojemu podać :/

paskudka mam nadzieje ze niedlugo szczesliwie sie rozpakujesz!

enjoy u nas pediatra byl jak mala skonczyla tydzien - tak organizacyjnie i tez mowil zeby sie nie przejmowac kichaniem. ahh i maluch przeslodki - chyba znalazlam kandydata na narzeczonego :)

margos - tez mamy pampersy i juz na 2 bo nie bylo 1 jak bylam w sklepie i wzielam juz mega paka dwojek - troche mocniej je zapinam poprostu i wlasciwie dwa razy mialam wyciek ale przy 1 tez byl - taaakie bomby strzela ;p

enjoy - spoko, mój też prycha, kicha, kaszle. Przy okazji wizyty u pediatry pytaliśmy o to - powiedziała, że to norma. No ale wiadomo - sprawdzić nie zaszkodzi.

Dziewczyny - jakie pieluchy używacie? My używamy pampersów, ale mam takie spostrzeżenie, ze 1 już są na niego za małe, a 2 jeszcze za duże. Jedne obciskają, drugie przeciekają i kurcze nie mogę coś się z tym uporać. też tak macie?:)

dorzuce fotke mojego szkraba :-)

image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

walerka, troche mnie uspokoilas, bo moj maly tez cos czasami rzęzi jakby i kicha i tez juz sie martwilam. choc w piatek mam wizyte u pediatry to poprosze, zeby go dobrze osluchali.

Się rozpisałyście, myślałam, że nie nadrobię z czytaniem.

We wtorek 12 kwietnia lekarka wysłała mnie ze skierowaniem na patologię ciąży, ze względu na białko w moczu, nie odczuwałam też ruchów małej za bardzo, no i ciśnienie miałam strasznie wysokie. Potrzymali mnie do wczoraj, czyli prawie tydzień na klinicznej. Miałam jedną próbę wywołania oksytocyną, ale d... blada. Szyjka skróciła się w 80%, odszedł mi czop śluzowy z krwią, i nic poza tym. Dostałam leki na regulowanie ciśnienia i stwierdzili, że nie ma mnie co trzymać, bo pod ktg mała zawsze się wierciła.

sonia to nie katar tylko pozostalosc z ciazy, ma plyn prawdopodobnie w gardle i z czasem to sie oczysci wraz z jedzeniem. kichanie tez normalne - oczysczanie noska, zreszta kaszel tez.

Mi kazali do pediatry dopiero w 6 tyg życia...narazie środowiskowa do mnie przychodzi. Ale chyba się wybiore szybciej bo mój mały dzisiaj coś mi kicha i chyba ma katar :( Musze kupić ten espumisan może mu pomoże bo w brzuchu mu jeździ a coś ciężko z bączkami i kupą :(

No ja mam od pierwszego tygodnia raz w tygodniu przez tą żółtaczkę, ale moja pediatra mówiła, ze na taką pierwszą "powitalną" wizytę to 2-3 tydzień.

My dziś pozbyliśmy się kikuta u chirurga. Było tak sobie, ale już po wszystkim. Niestety będziemy musieli z małym dalej chodzić do chirurga na zmiany opatrunku:(

A kiedy pierwszą wizytę u pediatry miałyście?

JA MAM PODAWAĆ OD 3 TYGODNIA DEVIKAP-TO JEST WITAMINA D3 ,VITA K ,CEBION-TO JEST WITAMINA C . OD JUTRA ZACZYNAM PODAWAĆ MOJEJ LALECZCE BO ZACZYNAMY JUŻ 3 TYDZIEŃ :) ,NASTĘPNĄ WIZYTĘ U PEDIATRY MAMY W MAJU (I SZCZEPIENIE JEŚLI SIĘ ZDECYDUJĘ ).NA RAZIE NARZEKAĆ NIE MOGĘ W NOCY CO 3 GODZINY SIĘ BUDZI NA CYCA :) DAJE TEŻ ESPUMISAN KROPELKI I BĄCZKI PUSZCZA GŁOŚNE ,ŚRODOWISKOWA KAZAŁA DAWAĆ I MAŁA JEST ZA :)

Inne tematy z forum

Obniżenie /wypadanie macicy (1244 odpowiedzi)

Dziewczyny, które macie obniżenie /wypadanie macicy jak sobie radzicie? Ćwiczycie czy operujecie...

Przeprowadzka- jaka firma? (46 odpowiedzi)

Jak w temacie, macie sprawdzona i niezbyt droga firme do przeprowadzek?Moze jakis forumkowy maz...

jakie kwiaty na balkon/ganek? (7 odpowiedzi)

Mam ogromny problem z dopasowaniem kwiatow w donice na balkon i ganek domu, poniewaz oba sa od...