Mamy Marcowe i Kwietniowe 2011 - 18

Musicie mi wybaczyć, ale chwytam się ostatniej deski ratunku i zakładam nowy wątek to może i mnie dosięgnie ta magia i już jutro urodzę..:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy Marcowe i Kwietniowe 2011 - 18

Tea18 gratulacje- doczekałas się wreszcie :)
Wojtuś (śliczne imię) ale ma czuprynkę :) A ile waży?

Soniu u mnie karmie przeważnie trwa godzinę jak nie dłużej :/ Przyśnie i jak go odkladam to się budzi i nerwowo szuka za jeszcze.

Pytałam się lekarzy, połoznych i wszyscy każą mi go przystawiac kiedy chce. Mówią że się to unormuje, ale to trwa tak od 2-go tygodnia. Dzisiaj w nocy obudzil sie o 1 i tak do 6 15min karmienia, pół godziny snu i znowu płacz. O 6 wyczerpana dałam sztuczne wychylilł 120 ml i był spokój na 3 godziny ale oczywiście nie spał, a potem powtórka z rozrywki. Na spacer nie mielismy nawet zbytnio czasu, jak mąz wyszedł z nim to szybko wrócił bo mały ryczał. Teraz spi od 20stej, podejrzewam że czeka mnie podobna noc... ehh
A już myslałam że się polepsza.

tea serdeczne gratulacje! Przesłodki synek! Ja zachecam troche do walki o karmienie piersia... mi tez w szpitalu 2 doby sztucznym karmili ale dalam rade i juz tylko cyc! Rana tez mi szybko i w miare bezbolesnie sie goi, wiec glowa do gory! a jak nie da rady to tez nie ma sie co przejmowac :)

Ja caly czas mam mojego narzeczonego pod reka - wzial 2 tyg wolnego zeby mi pomoc... Dzis mija dokladnie tydzien odkad jestesmy w domu i puki co (tfu tfu) nie ma co narzekac - dziewczyna moja jak na zamowienie :)

paznokcie tez juz obcinalam - dwa dni ogarnialam te male paluszki - balam sie strasznie ;p

Tea gratulacje!!! Śliczny ten Twój Maluszek!!! Jednak magia nowego wątku zadziałała :)

Do butelkowych mam:)
To jakie mleczko i butelki stosujecie?

Walerka a ile przybrala przez te 4 tygodnie??

niby Julka spi w nocy ale jestem nietomna. te przerywane spanie jednak robi swoje.

az nie wierze ze mala konczy 4 tyg w poniedzialek. jeszcze 4 i najgorsze bedzie za nami mam nadzieje.

my dajemy sztuczne raz na dobe bo nie przybiera na wadze tak jak powinna.

tea gratuluje!!!fajny ten Twoj synek:)nareszcie sie doczekalas..
Sonia znam to uczucie..ja jestem sama do g.18 i czasami ani siku ani jedzenia..a mialam jeszcze pokarm sciagac i podawac..tylko kiedy jak mala ciagle musialam na rekach nosic bo ciagle plakala..dlatego karmie sztucznym od niedawna:/
ale straszny niejadek z naszej corci..

Ale ma długie włoski...śliczny :)

Mi jest narazie mega ciężko, najbardziej dlatego że jestem sama...i jak mi mały pół dnia płacze to nie mam chwili nawet siku zrobić :(

moj tesc teraz po swietach wraca z niemiec bo tam pracuje i mi przywiezie sam simplex ;)

ze sztucznym jest ok ;D
ja od praktycznie pierwszyego tyg zycia malej ja karmie sztucznym i piekne je i przybiera :)

ja walczylam ale mi sie nie udalo .. trudno

Czuje się średnio bo rana po CC boli a tak to dobrze- przerażona nową rolą:(
Niestety pokarmu zero bo gdy zaczęli małego dokarmiać to przestał ssać a mi trudno go było samej dostawiać i trzymać przy cycku by pobudzał laktacje ja nerwowa on nerwowy, zastanawiam się czy jak zacznę teraz jeszcze się w to bawić to mi się uda...
jak sobie radzicie ze sztucznym mlekiem ?

może teraz się uda

image

Uploaded with ImageShack.us
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

tea gratulacje!!!!
jak sie czujesz? jak maluszek?

tea nareszcie:) gratuluje:)

ja juz nie wiem co mam robic, karmie malego 15 min z kazdej piersi a jak go potem odkladam do spania to mi sie zaraz budzi...noszenie nie pomaga smoczek tez nie,tylko cyc...ale czy on moze tak dlugo jesc....czasem godzine mi tak wisi na cycku...

Uploaded with ImageShack.us

Hej:)
Próbowałam przeczytać posty ale za dużo ich:)
Ja już rozpakowana
Urodziłam przez CC Wojtka 13 kwietnia o 13.30
Poród wywoływany-.Dzisiaj wróciliśmy do domku:)

sab simplex można kupic na ebayu:)

No mi z rzeczy o których piszesz przydały się tylko i wyłącznie pajace z długim rękawem - tylko w to ubierałam małego w szpitalu. Body nie radzę, bo dość często trzeba rozbierać dziecko do obchodów czy badań i o ile nie masz takiego rozpinanego na całej długości to szkoda czasu. Za to mi przydało się znacznie więcej pieluch tetrowych. Zawsze małego kładłam na pieluszce - czy to na badaniach czy na przewijaku. No i jak ulał też używałam pieluch.

A pajacy mi poszło 8 w 4 dni.

Ivvka - w ulotce niemieckiej jest napisane, ze można mieszać z mlekiem. Ja podaję łyżeczką. ale jak możesz zmieszać z mlekiem to tak będzie najwygodniej.

a ja właśnie pakuje torbę dla brzdąca i prosiłabym o radę czy na zaspę wystarczy: 2x body z długim rękawkiem, 2x body z krótkim, 2x pajac z długim, 1x pajac z krótkim, 1x bluzeczka z krótkim i 1x bluzeczka z długim, 4x śpioszki (spodenki), 4x skarpetki, 3x niedrapki, 2 pieluchy tetrowe, 20 pampersów, chusteczki, krem, oliwka :) coś za dużo? o czymś nie pamiętam??

Inne tematy z forum

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (98 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

DORADŹCIE JAKIE FIRANY/ZASŁONY DO SALONU :) (39 odpowiedzi)

Dziewczyny kompletnie nie mam pomysłu na firany czy też zasłony do naszego salonu. Mieszkamy już...

Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż. (9 odpowiedzi)

Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to...