Mamy Marcowe i Kwietniowe 2011 - 18

Musicie mi wybaczyć, ale chwytam się ostatniej deski ratunku i zakładam nowy wątek to może i mnie dosięgnie ta magia i już jutro urodzę..:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy Marcowe i Kwietniowe 2011 - 18

A my mamy problem z pępkiem. Nasz mały na początku strasznie płakał i chyba zrobiła mu się przepuklina;( (tzn. pępek nie jest taki wklęsły) Mamy skierowanie do chirurga i zobaczymy co powie.

Byliśmy na szczepieniu 6 w 1. Nie było tak źle. Nie płakał za bardzo i gorączki też nie miał.

Dziewczyny pisałyście o zielonych kupkach. Nasz mały ma raz na jakiś czas żółte kupki połączone z zielonym. Czy to coś niepokojącego?

Nasz mały wydłuża sobie w nocy czas spania. Po kąpieli i po karmieniu o 21 przesypia do 2, więc możemy sobie pospać:-)

czesc dziewczyny

nie mam czasu na neta bo albo mieszkanie i obiad albo internet.
gratuluje nowym mamom.

te poczatki sa trudne ale bedzie lepiej.

my dokarmiamy raz dziennie sztucznym i mala lepiej przybiera a to karmienie sciagam bo inaczej bardzo bola mnie piersi i nie chce sobie zastojow porobic

A nie jest tak że niektóre mleka mają już w składzie wit D? Tea skonsultuj to z lekarzem.
Tu w uk nie podaje się witaminy D, a bez zalecen lekarza nie chce podawac, bo przedawkowanie moze byc gorsze. A witaminę K mały dostał w zastrzyku zaraz po porodzie.

Tak TEA podaje sie witamine D codziennie ;) przy sztucznym :) jezeli karmisz piersia to i K i D ;)

Byłam w przychodni zważyć małego i ma już 4kg :) Także nie jest źle bo przybiera. Dzisiaj zrobiłam z położną próbę i dałyśmy mu butle...wypił 100 ml i zupełnie inne dziecko...odrazu po karmieniu inaczej się zachowywał, nie był nerwowy i ładnie spał 3 godz potem dałam mu cyca i znowu śpi pięknie...tylko że co z tego....jak ja nie chcę go karmić sztucznym a nie wiem jak go zachęcić żeby bardziej ssał cyca...bo położna mówi że on nie opróżnia mi piersi tylko je tą pierwszą fazę mleka a tego bardziej pożywnego już nie...dlatego taki marudny...no i przyzwyczaił się do tego wiecznego wiszenia na mojej piersi....

Czy podaje się witaminę D jak się karmi butelką? Wiecie może?

witam dziewczyny.. nie odzywalam sie bo swieta niestety - jeden wielki krzyk i brak snu... dzis naszczescie przyszly kropelki i mam nadzieje ze szybko malej pomoga :) i sposobem ja - wozek i na dworze grzecznie spi :)

nira i paskudka serdeczne gratulacje!

jesli chodzi o pomoc mojego narzeczonego to jestem z niego dumna, jak trzeba to przewinie, a tak to asystuje mi przy wszystkim i co najwazniejsze - gotuje obiady :) jedynie w nocy tylko ja wstaje do malej - tu cale szczescie tylko przewijanie karmienie i spimy dalej :)

szczepilam w przychodni PIO - dtp II WZW typ B, ACT HIB-1 klucie(190zl) i pneumokoki 2 klucie 210zl...na rotawirusy nie szczepilam..

waga rosnie co prawda troche ponizej normy ale nie jest zle:)

paskudka, GRATULACJE! Najwazniejsze, ze juz masz maluszka przy sobie, a reszta pomalu sie pouklada. Trzymam za Ciebie kciuki :-)

No i dolaczam do mam malych nerwuskow, ja jak zaraz po obudzeniu nie przystawie malego to jest taki krzyk, ze hoho. Musi byc juz i teraz a nie za minute!

Witamy
Wszystkie Mamy zapraszamy wraz ze swoimi pociechami na skorzystanie z sesji w plenerze za 99 zł. W przypadku jeśli zachęcicie Panie do sesji kolejną osobę z dzieckiem każda sesja kosztować będzie 70 zł (dwie sesje razem 140 zł).

Zapraszamy: http://www.2style.pl/index.php
Przykładowe zdjęcia: http://2style.pl/galeria_foto/prywatne/fotografia_ciaza_rodzinne/rodzinne_dzieci/index.html

Istnieje możliwość wykonania zdjęć w studio fotograficznym jednak z racji przepięknej wiosny zdecydowanie zachęcamy do wykonania zdjęć w plenerze.

Szczegółów dotyczących sesji udzielamy e-mailowo: biuro@2style.pl

Paskudka gratulacje !!! :)

Mój maluszek szczepienie ma 5 maja... ehhh juz sie stresuje że będzie go bolało:(

U nas ze spaniem się poprawiło, zasypia między 20-22 i jest mi nawet w stanie przespac 7 godzin bez przerwy, krótkie, spokojne karmienie i może spac dalej. Ok 7 biore go do siebie i spimy dalej do ok 9 :) Za to w dzien nadrabia z karmieniami i juz nie jest tak spokojnie, często strasznie się wierci i płacze podczas karmienia. Moje sutki są w fatalnym stanie :/

Dzisiaj w nocy tez mieliśmy przygode z kupkami, najpierw o dziwnej konsystencji, później 2 zielone. Nic nowego nie jadłam... hmm... mały jest spokojny, mam nadzije ze kupki wróca do normy.

ivvka jakie szczepienia wybraliscie?
jakie sa ceny w waszej przychodni? (jestescie w tej przyszpitalnej?)
poswiateczne pozdrowienia dla wszystkich!`

hej

Paskudka gratulacje!!!

My dzis idziemy na szczepienie i wazenie..ciekawe ile nasz nerwusek przybral..
Julia czasami ma zatwardzenia po nutramigenie..czasami tak sie meczy ze musialam jej pomagac sie zalatwic i zginalam nozki do brzuszka..

Gratulacje Pskudko!!!!
mój Maly potrafi byc taki nerwowy, ze az histerii dostaje i krzyczy tak ze hoho... A glowa tez potrafi krecic strasznie jak sie zdenerwuje.
Od jakiegos czasu podajemy Malemu espumissan i jest naprawde duzo lepiej. Czasami go boli, ale trwa to naprawde krociutko.

Paskudka Gratulacje:)
Współczuje tak długiej próby porodu- dlatego właśnie bałam się rodzić na klinicznej..
Mój mały też główką majtał przy przykładaniu do piersi więc to chyba normalne bo te maluszki to straszne nerwuski:)

Ojej paskudka współczuje...to wszystko jest efektem ciężkiego porodu. Jedyne co pocieszające to że z dnia na dzień będzie lepiej...musisz być myśli że najgorsze już za Tobą. Trzymaj się no i oczywiście gratulacje!

Ja powoli swojego synka rozpracowuje :) Mój mały nerwus najbardziej się denerwuje że nie może zasnąć (a ja razem z nim). Ale przynajmniej w nocy jakoś nam się udaje trochę wyspać :)

Cześć. 21 kwietnia, o 23.10 przyszła na świat Małgosia, waży 3310 i mierzy 51 cm.
Dzień wcześniej o 22 pojechałam na kliniczną z bólami z krzyża i skurczami. Po 22 godzinnej próbie porodu naturalnego miałam tylko 3 palce rozwarcia, więc lekarze podjęli decyzję o cc. Mała w skali Apgar dostała 8 punktów. Nikt nie przystawił mi jej do piersi na sali pooperacyjnej, bo było "za późno". Szwy ciągną i bolą, mam problem ze wstawaniem w nocy. Dobrze, że mąż pomaga, bo bym nie dała rady. Mała słabo ssie, mam wrażenie że się niezbyt najada, strasznie rzuca główką, jak chcę ją przystawić. Sutki bolą mnie masakrycznie.. No i baby blues...

Wasze maluchy też mają zatwardzenie po mleku sztucznym?

No mam nadzieję, ze to tylko przestój świąteczny jeśli chodzi o aktywność na forum.

A co do spania - u nas rewelacja - mały po kąpieli pierwszy sen ma tak 6-6,5 godziny. Do końca 1. miesiąca mieliśmy go budzić po 5 żeby nie było zbyt dużych spadków cukru, ale już na szczęście nie musimy, bo super przybiera i pediatra mówi, że sam sobie tak uregulował, więc jest ok. No a ja się wysypiam, więc super.

Ja narazie spie z malym bo meza nie ma wiec o tyle dobrze ze w nocy nie musze wstawac z lozka....gorzej bedzie go odzwyczaic od tego :) ale po calym dniu jestem tak wykonczona ze narazie nie wyobrazam sobie jeszcze w nocy lazic po mieszkaniu.

Inne tematy z forum

7latek nie chce czytać (34 odpowiedzi)

Mój syn mimo znajomości wszystkich liter nie chce czytać. Nie umie,nie chce złożyć wyrazu w...

Dobry ortodonta (38 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

Obniżenie /wypadanie macicy (1244 odpowiedzi)

Dziewczyny, które macie obniżenie /wypadanie macicy jak sobie radzicie? Ćwiczycie czy operujecie...