Mamy Marcowe i Kwietniowe 9*

Z powodu braku snu założyłam nowy wątek :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy Marcowe i Kwietniowe 9*

Ja to bym się na rzęsach nauczyła stać, jakby to miało pomóc maleństwu :) Mi lekarka na glukozę kazała przyjść na czczo.. A jak Ci wyszło takie obciążenie po 50, to powinni powtórzyć badanie z 75ma i 2ma godzinami czekania- przynajmniej tak mi mówiła lekarka. No spę mam łykać 2 razy dziennie, i uzupełniać magnezem z witaminą B6.
Ja już mam mnóstwo ciuszków kupionych.. i byłby zonk, gdyby to jednak był chłoptyś, bo większość jest dziewczyńska ponad wszelką miarę :)

A łóżeczko rozłożę na początku marca, tak żeby kota naszego przyzwyczaić i oduczyć zawłaszczania terytorium.

Hej Dziewczyny!
Moja Malutka przez ostatnie dwa dni jest bardzo ruchliwa, kopniaki sprzedaje jeden za drugim. Byliśmy wczoraj u lekarza i miałam zrobione badanie poziomu cukru we krwi godzinę po wypiciu 50g glukozy. Okazało się, że mam cukrzycę ciążową (tego obawiałam się najbardziej, ponieważ panicznie boję się kłucia), mój wynik po godzinie to 179 - norma jest do 120. Teraz przez tydzień mam stosować dietę i sprawdzać 6 razy poziom cukru we krwi i 3 razy dziennie w moczu ketony i także glukozę. Jeżeli poziom cukru będzie utrzymywał się w normie, to pozostanę na 6 krotnym badaniu cukru do końca ciąży, jeżeli będzie zbyt duży niestety będę miała włączoną insulinę. Lekarz powiedział, że co 3 pacjentka z wykrytą cukrzycą ciążową wychodzi z insuliną, mam nadzieję, że to nie będę jednak ja. Na razie wyniki są w normie, jem praktycznie tak jak przed tym badaniem, chcę sprawdzić czy będę mogła odżywiać się tak jak do tej pory. Przed badaniem zjadłam swoje standardowe śniadanie - płatki musli, otręby, zarodki pszenne z bananem i jogurtem naturalnym posłodzonym miodem, do tego jeszcze dwa ptasie mleczka i inkę słodzoną... wypiłam glukozę i wynik wyszedł duży, ale sądzę, że to przez te śniadanie. Robiłyście te badanie może na czczo?? Mi pielęgniarka powiedziała, że mam zjeść śniadanie tak jak zawsze...
Oprócz tego miałam zrobione również badanie usg, ale nasze Maleństwo miało między nogami pępowinę i nie było możliwe określenie płci, a liczyliśmy na to... bo ciągle nie możemy w to uwierzyć, że będzie to dziewczynka :) a wyprawkę chciałoby się już pomału kupować.
Lekarz także mi powiedział, że mam zbyt twardy brzuch i że tak nie powinno być, dostałam no-spę forte 3 razy dziennie. Powiedzcie mi czy Wy również łykacie taką duża dawkę?? Jak dla mnie to ten brzuch jest taki ciągle, ale mi nie przeszkadza w żaden sposób ani nie pobolewa, także nie wiem co mam robić.

Paskudka musimy pozytywnie myśleć i wszystko się będzie układało :))

Dziewczyny, a Wy miałyście robione KTG? Bo ostatnio rozmawiałam z koleżanką i ona miała robione w ginekologa w 30 tygodniu, a ja nic takiego nie miałam....

Paskudko najważniejsze, że zostało wykryte i można jakoś leczyć. Lepsze to niż jakby miałoby się potajemnie kluć. NIe martw się będzie dobrze. Ja też się załamałam, kiedy okazało się, że mam niedoczynność tarczycy, bardzo krótką szyjkę i napinający się okropnie brzuch... ech ale nie można się zamartwiać, bo dzidzius wszystko odczuwa, trzeba wierzyć że wszystko będzie dobrze:)

image

A u mnie ostatnio niewesoło. Z posiewu moczu wyszła mi bakteria e coli i antybiotyk do brania. Mała ostatnio mniej się rusza, więc USG z przepływami trzeba zrobić. Mam brzydkie skurcze z góry brzucha, w dodatku brzuch bardzo się spina- i nie mogę brać żadnego z dwóch leków na to, ze względu na moje problemy z sercem. No to No spa, podwójna dawka magnezu i nadzieja, że to pomoże.

Też bym juz chciała mieć łożeczko postawione tak jakos pokój inaczej by wyglądał. A dzis mnie brzuch boli tak jak na okres czy to normalne?

a dziekujemy ;)
a ile przeklenstw przy tapetowaniu bylo hoho ;)
ze bable sie porobily itd ale teraz juz wsiaklo ;D
tyle nerwow ze szok ;P
musimy jeszcze pasek na gore kupic ;)

AgaAmelka ślicznie :)) A ta tapeta z hello kitty słodziutka;P

image

Ja też piorę w Dzidziuś, a wracając do staników to fajne znalazłam na stronie http://www.intymna.pl/c31,150,0,1,0,nastepna-strona tylko jeszcze nie zamawiałam, bo wszystko dobrze muszę wymierzyć ;)
Ja z chęcią już bym dla Malego pokój urządziła ale ten mój mąż to jakiś przesądny się zrobił i upiera się, że zdążymy a fajnie by tak było na łóżeczko popatrzeć:)

image

my juz mamy od ponad tygodnia pieknie czeka na mala :)Pochwale sie ;P
image

A lozeczko juz bym wstawiala jak bym tylko miala :-)
Mam nadzieje, ze moze w ten weekend kupimy.

no ja mam loveli probki mleczka do bialego ;)
a wlasnie sie zastanawiam nad proszkiem jaki kupic bo musze kolorowe rzeczy tez wyprac ;D

Ja do prania mam mleczko do bialego LOVELA i proszek Bobas, ale jeszcze nie pralam, wiec nie wiem czy dobre.

Ja też piorę w Jelp 2 w 1 i jestem zadowolona :)
Mi się jakoś zwiększyły upławy i się zastanawiam czy to ma związek z tym polipem co lekarz ostatnio wykrył....trochę się tym stresuje :/

VDRL to test w kierunku kiły a HPV to sama nie wiem:)

Ja piore w Dzidziusiu.
Ivvka Hbs tez robilam tydzien temu natomiast HBV VDRL nie w jakim kierunku sa robione

Ja piorę w Jelpie 2w1 z środkiem zmiękczającym. Całkiem fajne są po nim ciuszki.

Ja kupiłam lovele i mam nadzieję ze uczulenia nie bedzie. Dziś troche poprasowałam i jakaś zmęczona i senna jestem a zaraz musze jeszcze obiad zrobić . Widze ze temat stanikowy ;p też jakos cięzko mi kupić kupie 2 takie zwykłe i jeden chce lepszy ale boję się że rozmiar żle kupię i ceny tez troszke wysokie dlatego bym chciała od razu idealny kupić.

no ja kupilam dzidziusia juz jakis czas temu..ładnie pachnie i byl wtedy w promocji:)

Aha ;)
Z tego co sie orientuje to dzidzius wychodzi najkozystniej cenowo ;)
w porownaniu do loveli albo innych :)

Inne tematy z forum

Leczenie zębów mlecznych... (18 odpowiedzi)

...dziewczyny, jak wygląda leczenie zębów mlecznych - czy się boruje ząbek tak jak u dorosłego? I...

Jak radziłyście sobie z bólem głowy w ciąży? (13 odpowiedzi)

Dziewczyny jestem w 18 tygodniu ciąży i od paru dni boli mnie głowa. Lekarka powiedziała, ze mogę...

Wycieczka w przedszkolu (46 odpowiedzi)

Córka ma mieć w piątek wycieczkę w przedszkolu, jadą autokarem do Pucka i Rzucewa. No i tak się...