Mamy lipcowo - sierpniowe 2014 cz. 12

Lipiec:
diablica 48 - 02.07, trojaczki-córeczki
prymulka - 04.07
kreska_85 - 05.07
afro666-5.07, synek
sylwia - 05.07
Agata905 - 08.07 - synek
baranica - 09.07
Karol... - 10.07 córeczka
Polika86 - 10.07 córeczka/Wejherowo
alana - 11.07, córeczka
Rozyczynka - 11.07 - Synek - Wejherowo
Martika-11.07. córeczka, Kliniczna
blatella - 14.07, córeczka Ola / Kliniczna lub Wojewódzki
joi-joi - 14.07
Olcik87 - 14.07, córeczka / Kliniczna
kaasik11 - 15.07, córeczka/ Wojewódzki
chaton - 19.07,Synek / Redłowo
Meg85-córeczka
agamak13 - 24.07, córeczka/ Kliniczna
muminka1 - 29.07, synek/ Redłowo
jolcia - 30.07-córeczka/Wejherowo
krokus - 31.07
zerka - 31.07-chłopiec/ Redłowo/Wejherowo

Sierpień :
Ola86-03,08 córka/wojewódzki
Sabbi- 04.08, chłopiec/ Kliniczna
bauaganiarka - 4.08 dziewczynka
Inspired - 04.08 córeczka/ Redłowo/SwissMed
BeataI-J 5.08 synek / SwissMed
sierpniowa 6.08
Koralik-7.08 - synek
kasia28 - 8.08
Kia - 12.08 Synek / Zaspa
Lisia32 - 15.08 - córeczka / Kliniczna
Monika K. - 17.08, synek / Kliniczna lub Wojewódzki
Mamita - 17.08
Ewik - 18.08. Synek / Kliniczna lub Wojewódzki
jUstme. - 21.08
roksana.s - 23.08 - córeczka - Oleńka
aleksandry - 23.08
Jagunia - 23.08 - córeczka

Link do poprzedniego :
http://forum.trojmiasto.pl/Mamy-lipcowo-sierpniowe-2014-cz-11-t540064,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy lipcowo - sierpniowe 2014 cz. 12

a to ja ślepota jestem ;P

Dzięki dziewczyny za rady :) Póki co wróciliśmy z treningu i jakiegoś szaleństwa nie ma ,może uda mi się dociągnąć do wizyty - już u nowej Ginki i ta mnie na pewno nie oleje bo już Jej odpowiednio uargumentuję moją zmianę lekarza w 3 trymestrze :)
Ale rękę trzymam na pulsie i nei zawaham się , jeżeli sytuacja z wczoraj się powtórzy.

Jolcia ruchy czuję konkretnie ale ja to uwielbiam :D No chyba,że skacze po pęcherzu to już jest problem ;)
Moj Maluch leży póki co cały czas poprzecznie albo główką u góry więc te najgorsze kopy w żebra mnie jeszcze omijają ;)

Afro a co dzisiaj stomatolog zrobił ? Zatruł zęba? Bo jesli tak to najgorsze za Tobą ;) To też moje pierwsze leczenie kanałowe i póki co tylko do trucia byłam znieczulana. co prawda bez zdjęcia troche po omacku to się robi i czyszczenie zakuło dość solidnie kilka razy ale lepsze te wkręty w paszczy niż igła :D

Polika myślisz,że każą Tobie rodzić naturalnie?? Jesli tak to współczuję ! Ja się obawiam swojego klopsa 4kilowego ;)

Jagunia ja tez wszystko przesalam w tej ciąży ;)

Roksana to przejdź się teraz na kontrolę bo w ciąży i połogu kanałówka za free ;) Tyle dobrego :)

Meg ;) ja Ciebie dodalam u góry;)

aktualizuję listę

Lipiec:
diablica 48 - 02.07, trojaczki-córeczki
prymulka - 04.07
kreska_85 - 05.07
afro666-5.07, synek
sylwia - 05.07
Agata905 - 08.07 - synek
baranica - 09.07
Karol... - 10.07 córeczka
Polika86 - 10.07 córeczka/Wejherowo
alana - 11.07, córeczka
Rozyczynka - 11.07 - Synek - Wejherowo
Martika-11.07. córeczka, Kliniczna
blatella - 14.07, córeczka Ola / Kliniczna lub Wojewódzki
joi-joi - 14.07
Olcik87 - 14.07, córeczka / Kliniczna
kaasik11 - 15.07, córeczka/ Wojewódzki
chaton - 19.07,Synek / Redłowo
Meg85- 22.07., córeczka/Wojewódzki
agamak13 - 24.07, córeczka/ Kliniczna
muminka1 - 29.07, synek/ Redłowo
jolcia - 30.07-córeczka/Wejherowo
krokus - 31.07
zerka - 31.07-chłopiec/ Redłowo/Wejherowo

Sierpień :
Ola86-03,08 córka/wojewódzki
Sabbi- 04.08, chłopiec/ Kliniczna
bauaganiarka - 4.08 dziewczynka
Inspired - 04.08 córeczka/ Redłowo/SwissMed
BeataI-J 5.08 synek / SwissMed
sierpniowa 6.08
Koralik-7.08 - synek
kasia28 - 8.08
Kia - 12.08 Synek / Zaspa
Lisia32 - 15.08 - córeczka / Kliniczna
Monika K. - 17.08, synek / Kliniczna lub Wojewódzki
Mamita - 17.08
Ewik - 18.08. Synek / Kliniczna lub Wojewódzki
jUstme. - 21.08
roksana.s - 23.08 - córeczka - Oleńka
aleksandry - 23.08
Jagunia - 23.08 - córeczka

W Gdańsku w invikcie nie trzeba swojej glukozy.

Jagunia, niby nie.. Ale jak ja byłam to im zabrakło i dobrze ze swoją miałam.. A to koszt 5 zł więc lepiej weź..

Ja bym z chęcią chciałabym zjeść cos słodkiego.. Przez ta dietę nie moge nic słodkiego.. Nie wiem czy jakiś mały baton mi zaszkodził.. :(

Afro, wiem co to kanalowe.. Niestety przez to ze późno chodzę z zebem do dentysty zwyczaj kończy sie to kanalowym.. Niestety :( i zawsze około 700-800 zł koszt kanalowego całego :( bo zazwyczaj moje zeby maja po 3 kanały:(
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ale robicie smaka tymi swoimi pysznymi obiadkami!! :D

Ja właśnie zrobiłam Leczo ..i co...i oczywiście przesoliłam, gdyż w tej ciązy nie mam kompletnie wyczucia soli! Cały czas mi sie wydaje że za mało....i tak po ciut dodaje...i nagle się okazuje że dużo za dużo :/

Ja się dziś oszczędzam ze słodkim, bo chyba się jutro przejdę na glukozę :)

Dziewczyny czy do invicty też trzeba kupować swoją glukozę? Bo słyszałam że nie..

Nie idzie posta dodać ;(

Pisałam pisałam i d*pa ;( oddało sie tylko słodkie.. A teraz nie moge dodać tego skopiowanego.. Ehhh

Słodkie...

Afro doskonale cie rozumiem;) mnie naszlo dzisiaj na salate w smietanie no i na obiadek byl losos ziemniaczki i wspomniana salata:)mlody tez zajadal az mu sie uszy trzesly:)

No i utwierdzilam sie w przekonaniu ze cora urodzi sie duza. Porownalam usg dzisiejsze z usg syna z tego samego okresu z roznica 3 dni no i... teraz mala juz jestt ciut wieksza! A przypomne ze syn mial prawie 4700 i 62 cm. Kolejny klops wydaje sie nieunikniony...

Pochlonelabym teraz cos slodkiego... co by tu... :)

Ha ha Afro opanuj sie z tym kalafiorem:D
a ja akurat mialam pierwszy raz w życiu kanalowe i nic mnie przez moment nie zabolalo... Zdecydowanie gorsze bylo czyszczenie pod lekarstwo. Sorry ono bylo tragiczne...

Tak, tylko pewnie Ci lekarze dali wam znieczulenie - mepiwakaine , którego już się nie podaje ciężarnym tak uczono kiedyś i większość dentystów nadal je podaje a teraz coraz częście są wykład i sympozja jakie znieczulenie podawać i dlaczego także jak dostałaś mepiwakainę to wcale się nie dziwię, ze słabo działało ja podaję pacjentom citocartin, czyli tzw. "czyste" znieczulenie bez względu czy sa w ciaży czy nie i działa.

Moj mały nie raz mnie tak skopal,że bolało....siedzę sobie na ławce pod parkiem oliwskim i dochodze do siebie po wizycie u dentysty..... Pani doktor jest rewelacyjna,najpierw probowalysmy bez znieczulenia, ale w efekcie i tak się na.znieczuleniu skończyło i teraz mam dylemat bo mogę zacisnąć zęby i kontynuować leczenie albo dopiero po porodzie,znieczulenie jest lagodniejsxe ale działa,obawiam się ze przy dalszym leczeniu kanałowym urodzilabym jej na fotelu. A na dodatek jestem głodna i chcę kalafiora :)))) najlepiej z jajkiem sadzonym

Co za dzień dzisiaj, mogłabym spać na okrągło ale trzeba się 'rzucić' do kuchni jakiś szybki obiadek małżowi sklecić no i po Amelkę do przedszkola...

Co do leczenia zębów w tej ciąży na razie nic mi się nie dzieje ale w pierwszej to była masakra :(

Polika super że wszystko z dzidzią dobrze i jak dasz radę to wklej zdjęcie :)

Ewik dobrze byłoby gdybyś jednak pojechała na IP wieczorem bez względu na to czy skurcze będą słabsze czy nie. Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze.

Jolcia moja mała też mnie potrafi już nieźle pokopać i niektóre kopniaki naprawdę bolą, czasami jak kopnie to aż mnie wykręca :)

Ewik nie zastanawiaj się i jedź. Jak się teraz martwisz to na małego też to wpływa...

Jolcia moje też bolą. A on mnie nic nie oszczędza... A jak przywali w żołądek to aż podchodzi mi wszystko do gardła... A jak macha łapkami za dużo to dostaje biegunki... NIE JEST TO FAJNE...

Polika jak będziesz miała jak to koniecznie wstaw zdjęcie ;) Super, ze z łożyskiem wszystko dobrze!

Moje Maleństwo jest bardzo ruchliwe, kopniaki są dość intensywne, ale nie bolesne. I rozpycha się czasem na boki, aż brzuch mi się odkształca ;)

Oby przeszło a jak nie to lepiej popołudniu lub wieczorem podjechać. Czy rozpychanie i kopniaki Waszych maluszków są dla Was czasami bolesne. Mnie ostatnio mała tak pokopała na dole,że wstając z łóżka byłam zgięta w pół, dziś też mi jak wracałam z przedszkola rano przywaliła konkretnie ale w innym miejscu :)

Roksana na razie obserwuję bo dzisiaj jest dużo spokojniej niż wczoraj ale jednak za wiele nie pochodze bo się napina :/

Jolcia tym razem też nie odpuszczę bo ostatnio jak miałam skurcze to poszlam do konowałki, nie zbadała mnie tylko kazała no-spę brać ale jakoś nie jestem przekonana co do takiego rozwiązania.
Pewnie,że skurcze te nie są jakoś super silne ale je czuje i nie samo napinanie a ból miesiączkowy , co już mi się nie podoba bardzo ...
I na pewno jeśli znowu się sytuacja powtórzy wieczorem to podjadę do Wojewódzkiego, teraz nawet nie miałabym z Kim starszaka zostawić.
Fakt,że trochę nieprzyjemnego stresu na mnie spadło i to pewnie tego wynik ale nie zmienia to faktu,że takie niby skurcze moga narobić bałaganu :/

Polika wklej fotkę córci jak już będziesz mogła :)

Polika to super, czekamy na fotki a może nawet filmik jak dasz radę wrzucić, duża ta Twoja dzidzia się zapowiada.
Co do skurczy jak są silne i bolą to lepiej to sprawdzić, nigdy nic nie wiadomo, ja po moich przeżyciach jestem na tym punkcie przewrażliwiona.

Inne tematy z forum

kto poleci dobry podkład kryjący do twarzy? (39 odpowiedzi)

Szukam podkładu do cery mieszanej, który nie podkreśla porów i dobrze kryje (mam zaczerwienioną,...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (23 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

kiedy lekcje angielskiego dla dziecka? (34 odpowiedzi)

Moja Maja w tym roku konczy 3 latka zastanawiam sie czy to juz czas zeby poslac ja na lekcje...