Mamy lipcowo - sierpniowe 2014 cz. 12

Lipiec:
diablica 48 - 02.07, trojaczki-córeczki
prymulka - 04.07
kreska_85 - 05.07
afro666-5.07, synek
sylwia - 05.07
Agata905 - 08.07 - synek
baranica - 09.07
Karol... - 10.07 córeczka
Polika86 - 10.07 córeczka/Wejherowo
alana - 11.07, córeczka
Rozyczynka - 11.07 - Synek - Wejherowo
Martika-11.07. córeczka, Kliniczna
blatella - 14.07, córeczka Ola / Kliniczna lub Wojewódzki
joi-joi - 14.07
Olcik87 - 14.07, córeczka / Kliniczna
kaasik11 - 15.07, córeczka/ Wojewódzki
chaton - 19.07,Synek / Redłowo
Meg85-córeczka
agamak13 - 24.07, córeczka/ Kliniczna
muminka1 - 29.07, synek/ Redłowo
jolcia - 30.07-córeczka/Wejherowo
krokus - 31.07
zerka - 31.07-chłopiec/ Redłowo/Wejherowo

Sierpień :
Ola86-03,08 córka/wojewódzki
Sabbi- 04.08, chłopiec/ Kliniczna
bauaganiarka - 4.08 dziewczynka
Inspired - 04.08 córeczka/ Redłowo/SwissMed
BeataI-J 5.08 synek / SwissMed
sierpniowa 6.08
Koralik-7.08 - synek
kasia28 - 8.08
Kia - 12.08 Synek / Zaspa
Lisia32 - 15.08 - córeczka / Kliniczna
Monika K. - 17.08, synek / Kliniczna lub Wojewódzki
Mamita - 17.08
Ewik - 18.08. Synek / Kliniczna lub Wojewódzki
jUstme. - 21.08
roksana.s - 23.08 - córeczka - Oleńka
aleksandry - 23.08
Jagunia - 23.08 - córeczka

Link do poprzedniego :
http://forum.trojmiasto.pl/Mamy-lipcowo-sierpniowe-2014-cz-11-t540064,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy lipcowo - sierpniowe 2014 cz. 12

Na polsat cafe zaczynają się porody :)

Ja biorę asparginian na dręwienia rąk i skurcze łydek i chyba pomaga.
Nauczycielka masakra. Mamuśki też bywają zaje....W kwietniu u nas w przedszkolu był fotograf-wielki plakat wisiał w szatni na drzwiach z datą, godziną i prośbą o wybór zdjęć i zgłoszenie wychowawcy.Wisiał ze 3 tygodnie. W dzień zdjęć przyprowadzam z koleżanką nasze dziewczyny wystrojone a jedna mamuśka do syna wtedy:ja zapomniałam, najwyżej ciebie nie będzie na zdjęciach. Jeszcze takim olewczym tnem to powiedziała,że tragedia.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Monika K , gin mi powiedział ze mam je kupić, one bez recepty.

Ja tez myślałam ze mi przejdzie i niestety.. W nocy muszę budzić męża by mi rozmasowal dłoń bo nie mam czucia :(

Awanturka ja też trzymam kciuki;* maluszek w końcu będzie zdrowy!

Monika jesteś kochana, że temu chłopakowi ubranka zawiozłaś, super!;)

kurcze tyle tych postów dajecie, że ja nie nadążam;D 2 dni mnie tylko nie było, a nie ogarniam, a teraz jak sesja się zacznie to w ogóle mnie nie zoabczycie;D

Nauczycielka taka w średnim wieku, koło czterdziestki. Ale typowa służbistka, zero wyczucia!

Roksana a te tabletki to gin Ci zapisał czy rodzinny? Kurde bo wizytę następną u ginki mam dopiero na początku czerwca :(
Chyba, że mi to minie, cały czas liczę na to ;)
U mnie mały też rano skacze w brzuchu, dziś leżeliśmy z Dominikiem w łóżku i patrzeliśmy jak się brzuch rusza :D

Awanturka-trzymam kciuki, na pewno będzie ok. Trzeba mysleć pozytywnie!

Dzien dobry! !!
Awanturka ja naprawdę z calego serca wierze ze bedzie wszystko ok..

monika k bo Ty widac Dobry duszek jestes :) jestem z Ciebie dumna;P

co do dretwienia rąk, lekarz kazal brac mi asmag 2x1 tab. Bo tez mam dretwienie rak ;)

Moja Ola z rana buszuje w brzuchu az nie chce sie wstac ;P lubie patrzeć jak brzuch faluje :P

Monika! Super postapilas! A nauczycielka masakra! Młoda czy starsza?
Ja przez polowe podstawówki nosilsm kilka kanapek bo moja mama robiła tez dla dzieci uboższych, które nigdy śniadania nie miały. Taka była kochana i jest dalej.

Hej dziewczyny :)

Awanturka trzymamy kciuki żeby było wszystko dobrze!

A mnie dziś tak boli żołądek od rana, że martwię się, żeby mnie jakaś grypa żołądkowa nie dopadła... Mój mąż od dwóch dni chodził i narzekał, że brzuch go boli i teraz przeszło na mnie :(

Mam dziś wolne bo jutro muszę oddać pracę, mam nadzieję, że wyrobię się z tym jednym rozdziałem, który mi pozostał...
Aaaa i w ogóle chyba zbliża się już kres mojej pracy zawodowej, bo rano nie mogę zwlec się z łóżka, a w dodatku od trzech dni drętwieją mi ręce. A właściwie same dłonie, cały dzień czuję w nich takie dziwne mrowienie.

Przed chwilą zawiozłam młodego do szkoły, a jego klasa jedzie dziś do teatru. No i jak wiadomo, do teatru trzeba się ubrać na galowo. Właściwie byłam zdziwiona, że nauczycielka nie napisała nic w dzienniczku tylko powiedziała dzieciom, że trzeba o tym pamiętać, no ale byłam zadowolona, że moje dziecię pamiętało i już od rana o tym trąbił. Ale jak to w szkołach bywa, nie wszystkie dzieci pamiętają o takich rzeczach i jeden mały przyszedł w spodniach dresowych i bluzie. A wychowawczyni nad nim jak ta wrona: "Nie pamiętałeś to trudno, teraz będziesz w dresach!" A on usta w podkówkę i łzy w oczach.
Ja po prostu nie mogę na takie rzeczy patrzeć! Mówię jej, że zaraz coś wyszperam z szafy i przywiozę małemu. A ona zdziwiona: "Ale nie trzeba, naprawdę". Spojrzałam na tą smutną minę małego i wiedziałam, że trzeba. No i wyszperałam jakieś awaryjne galowe rzeczy, wyprasowałam i zawiozłam do szkoły.

Niby nic takiego, ale fajnie, że mogłam małemu pomóc :)
Od razu mam lepszy humor ;)

Awanturka bądź dobrej myśli, musi być dobrze!
Trzymam kciuki :)

Na klinicznej. Ja już sie z myślą operacji i tej wady oswoilam, na ile da sie oswoić z tym. Wiem ze te dzieci wracają do pełni zdrowia. Mam nadzieje ze potrzymaja mnie jeszcze 3 -4 tygodnie. Zen młody sobie podrósł i dojrzał. Mój lekarz trochę panikarz, ale to dobrze, dzięki temu jest dokładny.

No rozumiem tak podejrzewalam ze trudno oszacować wagę, a w jakim szpitalu będziecie ? :) wyobrażam sobie co czujesz i jaki strach musisz przeżywać ale ja wiem ze będzie wszystko dobrze, nie z takimi przypadkami sobie lekarze radzą :) mojej kuzynki synek miał wciśnięte jelito cienkie i w jelito grube, i też po urodzeniu miał operacje, wszystko skończyło się dobrze, te dzieci rodzą się przecież po to żeby żyć, mają silna wole przetrwania :)

Alana u nas sprawa jest o tyle skomplikowana ze synek potrzebuje operacji po porodzie bo ma niedroznosc jelit. A wczesniactwo napewno pokomlikuje wszystko. Bo w tym przypadku przy wczesniactwie rokowanie spadają na łeb na szyje. Z pomiarów usg jest błędny wynik bo synek ma powiekszony mocno brzuszek bo przez niedroznosc ma rozdęty zoladek i dwunastnice znacznie. ( on połyka wody ale ich nie wydała wiec ulewa) . Ten powiekszony brzuszek zawyża wyniki jeśli chodzi o szacowanie wagi. Tydzien temu było szacunkowo ( ale już zawyżone 1900g a po 6 dniach 2400g. Ten brzuszek mocno ku sie powiększył.

Dzięki za kciuki. Mam nadzieje ze skończy sie na amnioredukcji i synek nie jest w takim stanie ze trzeba go wyciągać. Jeszcze 3 tygodnie mogliby podtrzymać. Bo przy wczesniactwie rokowania spadają w naszym przypadku. Ale coś mi sie wydaje ze z ta cc mój lekarz trochę przesadził.
A brzuch mam jak balon. Napęczniały taki. Jakbym miała tam bliźniaki. 3,5 litra wod! Mam takie uczucie ze zaraz pęknę.
Któraś ma mało? Chętnie sie podziele:p

Awanturka bądź dobrej myśli, synek na pewno sobie poradzi :)
Jedziesz na Kliniczna? Jaka wagę dziecka szacują ? :) będę trzymać kciuki za Was i informuj nas :) na moim poprzednim forum była dziewczyna co miała malowodzie, urodziła w 32 tc była z malutka ponad miesiąc w szpitalu ale szybko nadgonila rówieśników i wszystko z nią dobrze :)

Ciąża do noszona to 38 tc :) w 36 choć niby wszystko jest co już powinno to wszystkie układy nadal niedojrzałe, laura traciła ciepło i lapala długie bezdechy bo płucka niedojrzałe :)

Ola pojedź na IP. Ja tak miałam w poprzedniej ciazy. Położyli mnie wtedy na tydzień. Robili codziennie ktg. Na szczęście było wszystko ok bo urodziłam równo w termin. Spakuj sobie rzeczy już na wszelki wypadek i jedz nawet jakby miało sie rozejść po kościach lepiej chuchać na zimne
.

Hej dziewczyny. Za mną ciężka noc, obudziłam się o 2 i tak potwornie brzuch mnie bolał cały twardy i napięty. Do rana wytrzymałam i teraz jest troche lepiej, jednak ciągle mnie boli.
Nie wiem czy jechać na IP czy nospa wystarczy?
W poprzedniej ciąży nie miałam takich dolegliwości, jednak mojej koleżance zdarzyło się urodzić dwa miesiące przed terminem więc wolałabym tego uniknąć.

Awanturka trzymaj się! Zobaczysz, że wszystko się ułoży...! I żal się ile wlezie ;) W końcu od czego nas masz ;)

Awanturka nie martw się aż tak.Moja koleżanka rok temu miała akcję jakoś 32-33tydzien dostała skonu ciśnienia i drgawek i zrobili od
razu cc i wszystko skończyli się dobrze :)

Awanturka smuć ile tylko chcesz,po to też jest to forum :)
Trzymam mocno kciuki!

Ja z moim to nawet filmu "przyrodniczego" nie obejrzę ;) To jest dopiero niezdrowe :p ;)

Jagunia złoty jest ale potrafi mnie wnerwić jakby był tylko z brązu :p ;)
I już Go nie chwale bo jeszcze się zepsuje ;) Ale naprawdę jest takim wyjątkiem od wielu reguł jakie przez lata sobie utworzyłam nt mężczyzn ;)

Inne tematy z forum

ciekawe książki dla 4 latka jakie czytacie? (58 odpowiedzi)

czy możecie polecić jakieś fajne tytuły książek dla 4 latka do poczytania na dobranoc. W...

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (72 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

ciąża a żelowe paznokcie (13 odpowiedzi)

Witam koleżanki......czy wiecie o jakiś przeciwskazaniach do robienia sobie żeli w trakcie...