Mamy lipcowo- sierpniowe 2014 cz. 20

-ROZPAKOWANE-

Czerwiec:
7.06 - Awanturka - CC
15.06 (02.07) - Diablica 48 - Ania 2700, Ola 2650, Oliwka 2450 -Sztokholm - CC

Lipiec:
03.07 (19.07) Chaton - Mateusz 3400g 54cm / Zaspa

-WCIĄŻ CZEKAJĄCE-

Lipiec:
prymulka - 04.07
kreska_85 - 05.07
afro666-5.07, synek
sylwia - 05.07
Agata905 - 08.07 - synek
baranica - 09.07
Karol... - 10.07 córeczka
Polika86 - 10.07 córeczka/Wejherowo
Ciezarowka - 10.07 córeczka
alana - 11.07, córeczka
Rozyczynka - 11.07 - Synek - Wejherowo
Martika-11.07. córeczka, Kliniczna
blatella - 14.07, córeczka Ola / Kliniczna lub Wojewódzki
joi-joi - 14.07
Olcik87 - 14.07, córeczka / Kliniczna
kaasik11 - 15.07, córeczka/ Wojewódzki
rikaa-21.07/zaspa
Meg85- 22.07., córeczka/Wojewódzki
agamak13 - 24.07, córeczka/ Kliniczna
muminka1 - 29.07, synek/ Redłowo
jolcia - 30.07-córeczka/Wejherowo
krokus - 31.07
zerka - 31.07-chłopiec/ Redłowo/Wejherowo

Sierpień :
Ola86-03,08 córka/wojewódzki
Sabbi- 04.08, chłopiec/ Kliniczna
bauaganiarka - 4.08 córeczka
Inspired - 04.08 córeczka/ Redłowo/SwissMed
Ofelia - 04.08 chłopiec / Kliniczna
BeataI-J 5.08 synek / SwissMed
sierpniowa 6.08 córeczka / Kliniczna
Koralik-7.08 - synek
kasia28 - 8.08
Kia - 12.08 Synek / Zaspa
Lisia32 - 15.08 - córeczka / Kliniczna
Asia - 16.08 - kliniczna
Monika K. - 17.08, synek / Kliniczna lub Wojewódzki
Mamita - 17.08
Ewik - 18.08. Synek / Kliniczna lub Wojewódzki
mala84 - 20.08. - córeczka
jUstme. - 21.08
oliwia1126 - 21.08 - synek/ Wejherowo
roksana.s - 23.08 - córeczka - Oleńka
aleksandry - 23.08 - córeczka / Kliniczna
Jagunia - 23.08 - córeczka
emilanaw - 28.08 - córeczka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy lipcowo- sierpniowe 2014 cz. 20

Sabbi a to widzisz za bardzo się pospieszyłam, bo ja o 10 poszłam na porodówkę. ;-)
Trafiłam na patologię, bo nie czułam ruchów dziecka od 2 dni i podjechałam na Kliniczną, żeby zbadał mnie jakiś lekarz, albo żeby zrobili mi ktg. Ktg wyszło dobrze, ale nie chcieli mnie wypuścić i zatrzymali w szpitalu żeby zrobić próbę oksytocynową i sprawdzić czy z przepływami wszystko ok. Jak zrobili mi jeszcze po 2 dniach usg to stwiedzili, że mimo, że jestem przed terminem to łożysko i przepływy w tętnicach mózgowych są jak w donoszonej ciąży i trzeba to kontrolować, żeby się nie pogorszyły. Taki właśnie sposobem zostałam do porodu w szpitalu. Leżałam ponad tydzień na patologii i powiem Wam, że położne były naprawdę super (wiadomo-były wyjątki). Jak już urodziłam to leżałam na sali na patologii, bo nie było miejsc na porodówce i położne z patologi jeszcze do mnie przychodziły, żeby zobaczyć córę i pogratulować. Dziewczyny z sali też trafiły mi się świetne, więc czas szybko zleciał. Taki humor nam dopisywał, że tylko nas uciszali. ;-)

Juz Ci opowiadam trafilam w piatek na patologie do tego samego pokoju co Ty lezalas kolo11.Dziewczyna blondynka co lezala obok Ciebie opowiedziala mi historie ze pojechalas rodzic i ze to 3ciaza i 2chlopcow masz a teraz bedzie corka i ze maz nic nie wie. I ze termin na 11 lipca mialas...Skojarzylam z forum... takie moje dochodzenie aby nie zwariowac z nudow. A czemu bylas na Patologi wczesniej?

Sabbi a skąd wiedziałaś, że ja to ja, bo ja chyba z tych słabo kojarzących jestem. ;-)

Martika gratuluje!!! wyszpiegowalam Cie! musze Ci powiedziec ze Twoj maz jak przyszedl po Twoje rzeczy na sale byl niezle zakrecony. A to mojej zony?pytal dziewczyny z ktora lezalas obok... usmialysmy sie:-) Byl pewnie w szoku ze to corcia:-) ze sie za 3razem udalo!
Beata mozemy porownac wagi bo termin ten sam.
Junior wazy 3kg z dzisiejszego usg a na plusie pewnie 13-14kg tez juz mam. Ciekawe tylko ile w tym prawdy? okaze sie przy porodzie...

Sabbi Twoje śledztwo bezbłedne :D

Gratuluje kolejnej rozpakowanej :)

Życia swojego bez wentylatora na chwilę obecną sobie nie wyobrażam !!
Mieliśmy iśc z Małym na pizze ale M zadzwonił a panice ,ż emam siedziec w domu bo żona kolegi miała zawał a ja mam problemy z pikawą i tez na pewno mi serce stanie ;) No to siedze niczym foka na ogródku przy kąpiącym się w misce Starszaku ! Basen jeszcze nie dojechał ;)

Afro mój strój też na pewno jest za mały, ale zarzucę tunikę i plum;) no gorzej, że Ty możesz w każdej chwili urodzić;P

Roksana no ja tam mam zamiar zanurzyć się i chwilę popluskać, a potem od razu do przebieralni;)

Bakterie pasożyty grzyby :P
Niestety mam skłonności do infekcji :p

poszłabym ale dzis nie dojde a pozatym nie mam kostiumu na swoj mały brzuch ;)))) haha na cala mała reszte tez nie ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

a co ma złapać?;D

Ja z chęcią.. ;P ale boje sie ze cos złapie :P

Beata dasz radę na pewno urodzić naturalnie, bo wiadomo, że jest margines błędu jak mówisz;)

ja od 1,5 miesiąca nie tyję, juhu;)

Polika no działaj na tej piłce kochana!

ja dziś idę się wykąpać w morzu, któraś chętna?;)

Martika gratulacje;)))

Ale idzie wszystko jak z górki.. :). Gratulacje dla wszystkich nowych mam ;)

Ja od rana pranie zrobiłam i siedzę na balkonie.. Opalam sobie nogi.. Jakoś mi tak przyjemnie co godzinke chodzę sie ochlodzic przy wiatraku:)

Jutro wizyta. Gin.. Ciekawe czy mała wkoncu sie przekrecila...

A sytuacja na klinicznej nie jestem zachwycona.. Chyba pojadę jaj bedzie dopiero główkę widać hehe ;)

gratulacje dla kolejnych mam!

u nas w domu na dole komfortowe 24'C, na dworze w cieniu 30,5, ale jeszcze nie wychodzimy.

ja dziś pranie po wyjeździe nadrabiam, na szczęście wszystkie jagodowe plamy z ciuchów dzieci się sprały :) jeszcze zwiozłam od Rodziców dziewczynkowych ciuszków karton, tylko miejsca na razie nie zrobiłam;

spadam, bo się dzieci chyba biją na górze :/

Ja od soboty nie wychodzę z domu, cała napuchnięta jestem, poprostu masakraaa, nie myślałam że aż tak spuchnę. Jeszcze puls mi skacze, ok. 110.. Zastanawiam sie czy kupować sobie jeszcze buty wieksze ze względu na opuchnięte stopy, ciekawe po jakim czasie po porodzie znika opuchlizna... Ja mam wiatrak w domu i powiem Wam że to ulga na maxa...

Co do stanika to ja kupowałam obwód taki jaki mam teraz, nawet mniejszy, a w razie czego zawsze można używać przedłużkę, jak obwód będzie za mały świeżo po porodzie , a miseczkę troszkę większą, trzeba brać pod uwagę że i piersi będą większe pewnie i jeszcze wkładki trzeba wsadzić...

Właśnie sobie zmierzyłam brzuch, 110cm... :P

Martika gratulacje :-)
Beata ja mam tak samo z mieszkaniem, upał niemiłosierny, słońce od 12 do końca dnia i zasłonięte rolety nic nie dają... przed chwilą chodziłam stopy w zimnej wodzie, bo już zaczynają puchnąć...

Jagunia mnie też czasem w nocy budzi ból taki jak na miesiączkę i to chyba normalne.

Martina gratulacje :)

Polika urodzić urodzisz, ale czy dzisiaj.. :D

Martika gratulacje!!! :))) Dużo zdrowia dziewczyny!

U mnie szans na przeciag nie ma, bo okna niestety tylko z jednej strony, ale okno w pokoju zamknęłam, bo to gorące powietrze pcha się do domu. Ale też robię pranie żeby było trochę wilgoci i przez to może się chłodniej zrobi w mieszkaniu.

Martika wielkie gratulacje! Teraz siły, zdrowia i cierpliwości :)

Kolejna mamka z okolicy mojego terminu a ja w tyle... Gdzie tu sprawiedliwość?! :)

Zazdroszczę rolet w domu bo u mnie tylko przeciąg wchodzi w grę... Pootwierane mam okna w każdym pomieszczeniu a temperatura w mieszkaniu i tak nie spada. 25,6 stopni. Na dworze to nawet nie chcę myśleć jak jest. Niestety i tak uległam namowom młodego i obiecałam że pójdę z nim na boisko ale powiedziałam że dopiero po obiedzie i drzemce. Może przeciągnę to wyjście do 16 to się trochę chociaż ochłodzi...

Póki co wyprałam 3 pralki prania i zostawiłam je na suszarce w domu i powiem że trochę jest jakby w pokoju przyjemniej. No i na gatkach z młodym latamy bo jakże by inaczej ;)

Pierwsza sesja na piłce w dniu dzisiejszym też już zaliczona. Urodzę w końcu czy nie ja się pytam ?! :)

Cześć Dziewczyny.
Chciałam Wam zameldować, że 04.07. o godz. 14.00 przyszła na świat moja wymarzona córa (3060g i 52 cm). ;-) Od wczoraj jesteśmy już w domu. Więcej napisze jak się trochę ogarnę bo na razie u nas jak w Meksyku. ;-)

Pozdrawiam i gratulacje dla Ciężarówki i Rózyczynki!!!!

Inne tematy z forum

gdzie pole maków?? (10 odpowiedzi)

witam, marzy mi się sesja w makach, w zeszłym roku pamiętam że jak się jechaŁO do Sobieszewa to...

pierwsza randka (15 odpowiedzi)

Witajcie.Umówiłam sie na sobote na pierwsza randke z super facetem, strasznie mi na nim...

Położna środowiskowa Gdynia - którą wybrać? (15 odpowiedzi)

hej dziewczyny! Czy możecie mi polecieć jakąś sprawdzoną, zaufaną, i rzetelną położną...