Mamy lipcowo- sierpniowe 2014 cz. 20

-ROZPAKOWANE-

Czerwiec:
7.06 - Awanturka - CC
15.06 (02.07) - Diablica 48 - Ania 2700, Ola 2650, Oliwka 2450 -Sztokholm - CC

Lipiec:
03.07 (19.07) Chaton - Mateusz 3400g 54cm / Zaspa

-WCIĄŻ CZEKAJĄCE-

Lipiec:
prymulka - 04.07
kreska_85 - 05.07
afro666-5.07, synek
sylwia - 05.07
Agata905 - 08.07 - synek
baranica - 09.07
Karol... - 10.07 córeczka
Polika86 - 10.07 córeczka/Wejherowo
Ciezarowka - 10.07 córeczka
alana - 11.07, córeczka
Rozyczynka - 11.07 - Synek - Wejherowo
Martika-11.07. córeczka, Kliniczna
blatella - 14.07, córeczka Ola / Kliniczna lub Wojewódzki
joi-joi - 14.07
Olcik87 - 14.07, córeczka / Kliniczna
kaasik11 - 15.07, córeczka/ Wojewódzki
rikaa-21.07/zaspa
Meg85- 22.07., córeczka/Wojewódzki
agamak13 - 24.07, córeczka/ Kliniczna
muminka1 - 29.07, synek/ Redłowo
jolcia - 30.07-córeczka/Wejherowo
krokus - 31.07
zerka - 31.07-chłopiec/ Redłowo/Wejherowo

Sierpień :
Ola86-03,08 córka/wojewódzki
Sabbi- 04.08, chłopiec/ Kliniczna
bauaganiarka - 4.08 córeczka
Inspired - 04.08 córeczka/ Redłowo/SwissMed
Ofelia - 04.08 chłopiec / Kliniczna
BeataI-J 5.08 synek / SwissMed
sierpniowa 6.08 córeczka / Kliniczna
Koralik-7.08 - synek
kasia28 - 8.08
Kia - 12.08 Synek / Zaspa
Lisia32 - 15.08 - córeczka / Kliniczna
Asia - 16.08 - kliniczna
Monika K. - 17.08, synek / Kliniczna lub Wojewódzki
Mamita - 17.08
Ewik - 18.08. Synek / Kliniczna lub Wojewódzki
mala84 - 20.08. - córeczka
jUstme. - 21.08
oliwia1126 - 21.08 - synek/ Wejherowo
roksana.s - 23.08 - córeczka - Oleńka
aleksandry - 23.08 - córeczka / Kliniczna
Jagunia - 23.08 - córeczka
emilanaw - 28.08 - córeczka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy lipcowo- sierpniowe 2014 cz. 20

Muminka to nieźle, ale patrząc na Twój brzuch to nic dziwnego, ja w obwodzie mam już 106 cm i plus 17kg od początku ciąży. Mam nadzieję, że jednak Młody taki duży nie będzie, wiadomo zawsze jest jakiś margines błędu urządzenia, ale planuje rodzić naturalnie, mam nadzieję, że dam radę. W czwartek mam jeszcze wizytę u mojej gin zobaczymy czy potwierdzi wagę - wtedy będę mieć porównanie czy to faktycznie rośnie taki duży chłopak czy trochę przesadzają.

Tak dzisiaj na kwalifikacjach podpisałam umowę i wpłacałam zaliczkę.

Ten upał to jakaś masakra.. W mieszkaniu ponad 26stopni.. a popołudniu słońce przejdzie na moją stronę i będzie jeszcze gorzej.. rolety w dół, okna zamknąć i byle nie paść przy tej pogodzie ;/

BeataI-J wow, to będzie duuży chłop, a rodzisz naturalnie ? A i powiedz mi jeszcze , wpłacałaś już zaliczke i podpisałaś umowe ?

Mnie od wczoraj budzi okresowy ból brzucha, tylko że 3 razy silniejszy....ale to chyba normalne co nie ?

Pogoda masakra, wstałam spuchnięta jak balon, mam nadzieje że nie bezie tak do końca tyg :/

Afro no to działaj, skoro musisz dziś urodzić!
Beata to faktycznie między moim a Twoim dzieckiem aż 1kg różnicy, masakra;P

Na patologi hotel 5gwiazdkowy to nie jest ale jest ok. Nie ma sie co nastawiac na luksusy to nie swissmed. Przychodzimy,robimy swoje 3dni i do domu:-)

noo to roboczy dzień masz:):):) i dobre nastawienie - musze urodzic dzis:D hehe
jakby co to pisz - pojdziemy sie orzeźwic:)

Lody przyspieszają? :) muszę urodzić dziś bo jutro mój piękny musi zostać dłużej w pracy i nie da rady się tak sszybko zerwać w razie akcji,dziś uderzam na kantor i zakupy spożywcze i powrót po schodach :) muszę ogarnąć moją starszą na wyjazd

Ciężarówka gratulacje! Dużo zdrowia dla Was!!!

Ja właśnie wróciłam z kwalifikacji w Swissmedzie. Wszystko w porządku skurczów brak. Według usg Junior waży już ok 3400 gram także jak tak dalej pójdzie będzie ciekawie.

Te upały mnie wykończą.. na nic nie mam siły.

Ale muszę w końcu zabrać się za pakowanie torby i kupić jakiś stanik do karmienia i też się zastanawiam jak tu ogarnąć rozmiar.

gratulacje dla Ciezarowki:)

ja zdycham w tych upałach.. myslalam ze zwariuje dzis w nocy:/ okno otwarte a ja cala zgrzana ehh zapowiada sie cudowny tydzien:) najbardziej mi sie podoba prognoza na nastepny weekeknd - sobota 27st, niedziela 15:D:D:D drobny skok temperatury:P

Afro i co z Toba? siedzisz i czekasz, czy jakies przyspieszacze włączasz? moze lody?:P

Gratulacje dla kolejnej mamy! :)

Sabbi wierzę, że szpital męczy. Mnie same wnętrza tego szpitala przytłaczały... A na patologii był remont?
Porodówka jest nowoczesna i czysta, ale oddział poporodowy podobno jest w opłakanym stanie...

Dziewczyny powiedzcie jak robicie z zakupem staników do karmienia? Ja nie wiem, jak trafić z rozmiarem, bo przecież jak pojawia się pokarm, to piersi się powiększają. I pytanie czy kupić na obecny obwód tylko z większymi miseczkami, czy w obwodzie też trzeba wziąć większy rozmiar??

Sierpniowa ucielam sobie wczoraj drzemke kolo 11 jakos tak padlam. Szpital jednak meczy:-)
Ostro od wczoraj jest na klinicznej. Nawet na wywolania nie biora dziewczyn w terminach z patologii. Podobno to idzie takimi falami duzo porodow a potem cisza! Trzeba byc dobrej mysli ze przyjma albo przyjechac z glowka na wierzchu:-)
Mi maja zrobic dzis usg i zbadac i zobaczymy co dalej. Mysle ze wysla mnie do domu bo skurczy ze dzis bynajmniej nie mam. Zaleca oszczedny tryb zycia i tyle a z 3 latkiem to sobie poleze:-)

Mam nadzieje,ze u mnie nie bedzie sie tak ciagnac jak u Różyczynki...pół nocy wojowałam z bólami kregosłupa,udało mi sie zasnac a po 7 obudził mnie juz masakryczny ból wszystkiego ...jakby mi ktos ogien wsadzil we wszystkie dolne partie mojego ciala,ale pochodzilam ,pokrecilam bioderkami,wstawilam pranie i sie uspokoilo.....

Ja z pierwszego USG mam termin na 11.08 i w sumie na ten termin ginka mi się kazała jednak nastawić. Ja jednak liczę, że to będzie bliżej 6.08... Choć podobno z dziewczynkami zazwyczaj się przenosi ciążę...
A ja dziś miałam tragiczną noc, o 3:00 obudziłam się z potwornym bólem kręgosłupa, nie wiedziałam co z sobą zrobić... i tak dwie godziny miałam z nocy wyjęte. Tak mi to dało do zrozumienia, że poród to dopiero będzie bolał...
Na ten tydzień też mam postanowienie, żeby spakować torbę, bo nie wiadomo co i kiedy się wydarzy...
A co do torby, to położna z klinicznej radziła, żeby spakować dwie toby; jedną na porodówkę, a drugą na potem.

Różyczka super, że wychodzicie do domu, nie ma jak u siebie :)

ja się wczoraj porządnie wystraszyłam, ale to z własnej winy, trochę przesadziłam, najpierw prawie 3-godzinny spacer po ZOO, potem jeszcze zakupy, Kościół, a wieczorem miałam skurcze :( muszę się jeszcze trochę pooszczędzać, a potem niech się dzieje co ma się dziać :) te wczorajsze skurcze zmobilizowały mnie ostatecznie do spakowania torby :)

Chaton 4 kg? O jak Ci zazdroszczę :)

Kurcze nie wierzyłam w upały a tu taka masakra, że mnie wiem co ze sobą zrobić :( Na dworze już koło 30 stopni w cieniu a w domu prawie 26. A to dopiero 9 !!! Szkoda mi młodego bo będzie musiał ze mną w domu do wieczora siedzieć bo gdzie ja w taką pogodę mam iść jak na żadnym kawałku ziemi cienia i chłodu nie znajdę...

Jakbym prawko miała to chyc nad jeziorko tak jak wczoraj bym pojechała. Tam drzewka, cień, woda... Boziu ale było cudnie... :)

Ja dzisiaj mam termin z pierwszego pomiaru USG. Tak po cichu liczyłam na ten dzień ale ciiiisza póki co ;) Ale co zrobisz, nic nie zrobisz ;)

Póki co, choćbym chciała się dzisiaj powysilać żeby coś ruszyło to nie dam rady. Zalegam plackiem i piję wodę. Ot co. :)

I weszłam na wagę :) zostały mi niecałe 4kg do zrzucenia do mmojej wyjściowej wagi :)
A stopy jak były opuchnięte tak dalej są.
Ja używałam ich podpasek bo okres połogu trwa do 6-8 tygodni i zawsze będą potrzebne. A przy tej ilości pieluch i chusteczek co idzie warto na czymś przyoszczedxic :)

Róża fajnie, że wracasz już z Oskim do domku :)

Ja wczoraj byłam na zwiedzaniu porodówki na kllinicznej, Sabbi wypatrywałam Cię na korytarzu, ale nie udało się, a po salach to głupio było mi chodzić...
No i przez całe pół godziny położna chyba z 10 razy zdążyła powiedzieć, że non stop mają zapełnioną porodówkę i odsyłają ciężarne. No i to, co już Sabbi napisała, że matki z dziećmi leżą nawet na patologii.
Także szczerze mówiąc, to już prawie zwątpiłam, że przyjmą mnie na kliniczną jak będę rodziła.

Ciężarówka gratulacje :)
Róża głowa do góry z tym karmieniem. Mi przez pierwdza dobę też się praeie nie budził na jedzenie to kazali mi go budzić co 3 godziny inna położna następnego dnia mówi,że jak syn będzie głodny to go budzić. Karmimy na żądanie dziecka bądź jak cyce pełne. Dwie następne doby nie dojadal i lezalam z nim prawie csly czas tzn wyglądało to tak: 1 cycek odbicie 2 cycek odbocie o tak na zmianę. Spałam może dziennie z dwie godziny. W końcu zaczęłam go dokarmiac i mogłam tosxke pospac. Wczoraj wtovcolismu do domku i Mati nie potrzebuje już dokarmiania. A cyce pełne caly czas. Dajcie sobie czas obydwoje musicie dojść do wprawy :)

A no i dziewczyny duuuuzo wody i mabierzcie sobie biszkoptów mi one życie uratowaly :) mogłam jednocześnie wisieć z cycem na wierzchu o wcinac. A często przez to ciągle karmienie nie moglsm wstawac na normalne posiłki. Możecie też wziasc banany o jabłko :)

Ciezarowka - gratulacje!

Roza - no mi się pić chciało okrutnie! Jesc chyab też, ale na to nie miałam czasu ;)
Spuchniete nogi... Taka opuchlizna, że nie widziałam kostek to z tydzień po porodzie się trzymała, z 2 tygodnie, aż moje stopy wyglądały jako tako, a do tej pory mam cały czas trochę spuchnięte, bo nie wchodzę w moje letnie buty i musiałam kupić kilka par większych - mam nadzieję, że mi wróci stopa do starego rozmiaru, bo po porodzie dostałam w prezencie od siostry boskie buty moich marzeń, których na początku nei mogłam zmeirzyć, ale teraz już leciutko mnie cisną, więc mam nadzieję, że za jakiś czas będę w nich śmigać ;)
Super, że dzisiaj wychodzicie!

A spanie na brzuchu (które uwielbiałam przed ciążą).... hmmm.... jak nie ciążowy brzuch to karmiące obolałe cycki to mi uniemożliwiając wciąż :(

Róża super że idziecie do domu no i doczekamy się fotki Oskara :):)
Sabi a jak u Ciebie sytuacja,opanowana?
Mi od myśli o porodzie dziś się snilo, że okazało się że jednak nie jestem w ciąży, jak ja bym chciala żeby bylo już po wszystkim i Zuzia byla w domku
A w Wejherowie też tak dużo mam na porodówce?

Inne tematy z forum

otylosc (30 odpowiedzi)

Dziewczyny pomozcie.... juz nie mam sily na siebie patrzec.moje bmi jest na poziomie 45,2 i zadne...

niepracujaca zona, czy to zle? (142 odpowiedzi)

Na rodzinnym niedzielnym obiadku bylo dzis nawet milo ale pol zartem, pol serio ktos zrobil...

Pierwsza Hulajnoga dla trzylatki (55 odpowiedzi)

Moja córcia zaraz kończy 3-latka i chciałam kupić jej na urodzinki hulajnogę... tylko nie wiem...