Mamy lipcowo-sierpniowe 2014 cz.23

-ROZPAKOWANE-

Czerwiec:
7.06 (09.07) - Awanturka - Wituś 2530 - CC - Kliniczna
15.06 (02.07) - Diablica 48 - Ania 2700, Ola 2650, Oliwka 2450 - CC - Sztokholm

Lipiec:
03.07 (19.07) Chaton - Mateusz - 3400g - 54cm - SN -Zaspa
04.07 (11.07) Rozyczynka - Oskar - 3530g - 55cm - SN - Wejherowo
04.07 (11.07) Martika - Laura - 3060g - 52cm - Kliniczna
05.07 (10.07) Ciezarowka - Zosia - 3200g - 52cm - Wojewódzki
06.07 (21.07) Rikaa - Liliana - 2880g - CC - Zaspa
07.07 (08.07) Agata905 - Synek - 3650g - 51cm -Zaspa
08.07 (05.07) Afro666 - Maksio - 3755g - 56cm - SN
08.07 (15.07) Kaasik11 - córeczka - 3750g - 57cm - Wojewódzki
09.07 (11.07) Alana - Nadia - 4200g - 51cm - CC - Redłowo
10.07 (14.07) Blatella - Ola - 3400g - 54cm - Kliniczna
12.07 (14.07) Olcik87 - Malwinka - 3250g - 56cm - SN - Kliniczna
13.07 (10.07) Karol...- Łucja - 3560 g - 56 cm - Wojewódzki
13.07 (10.07) Polika86 - Kornelia - 4420 - 59 cm - SN - Wejherowo
16.07 (30.07) Jolcia - Zuzia - 2930g - 57cm - SN -Wejherowo

-WCIĄŻ CZEKAJĄCE-

Lipiec:
prymulka - 04.07
kreska_85 - 05.07
baranica - 09.07
joi-joi - 14.07
Meg85- 22.07., córeczka/Wojewódzki
agamak13 - 24.07, córeczka/ Kliniczna
muminka1 - 29.07, synek/ Redłowo
krokus - 31.07
zerka - 31.07-chłopiec/ Redłowo/Wejherowo

Sierpień :
Ola86-03,08 córka/wojewódzki
Sabbi- 04.08, chłopiec/ Kliniczna
bauaganiarka - 4.08 córeczka
Inspired - 04.08 córeczka/ Redłowo/SwissMed
Ofelia - 04.08 chłopiec / Kliniczna
BeataI-J 5.08 synek / SwissMed
sierpniowa 6.08 córeczka / Kliniczna
Koralik-7.08 - synek
kasia28 - 8.08
Kia - 12.08 Synek / Zaspa
Lisia32 - 15.08 - córeczka / Kliniczna
Asia - 16.08 - kliniczna
Monika K. - 17.08, synek / Kliniczna lub Wojewódzki
Mamita - 17.08
Ewik - 18.08. Synek / Kliniczna lub Wojewódzki
mala84 - 20.08. - córeczka
jUstme. - 21.08
oliwia1126 - 21.08 - synek/ Wejherowo
roksana.s - 23.08 - córeczka - Oleńka
aleksandry - 23.08 - córeczka / Kliniczna
Jagunia - 23.08 - córeczka
emilanaw - 28.08 - córeczka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy lipcowo-sierpniowe 2014 cz.23

Rozyczynka z tym smoczkiem u nas niestety ciezka sprawa. musze poszukac takiego którego bedzie chetnie ssała bo mimo wczorajszego powodzenia dzisiaj dalej smoka nie chce. Na szczęście teraz śpi i pierwszy raz mogłam zrobić obiad na spokojnie. Gdyby tylko ten mój starszak był grzeczny to byłoby dobrze a ten złośliwiec robi wszystko żeby mnie zdenerwować. Jak proszę żeby był ciszej to specjalnie wchodzi piszczy i tupie. Nie reaguje na żadne moje prośby i groźby a ja już nie mam do niego siły i płakać mi się tylko chce.
W większości to pewnie hormony mi buzują...

Dodatkowo moja mama jak mi obiecywała że weźmie młodego na wakacje itp to póki co był u niej 5 dni jak byłam w szpitalu i koniec. Dzisiaj łaskawie przyjechała na pół godziny żeby młodego zabrać jak była położna szwy mi ściągnąć i pojechała do domu. Taka pomoc... :/

ehh niech ten sierpień już nadejdzie. Przyda się odrobina spokoju.

KTG można tez w evi medzie zrobić za chyba 30 zł bez wizyty.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Roksana ja tam chodzę na ktg raz w tygodniu - bo jestem już po kwalifikacjach i zawsze po ktg wydruk ogląda lekarz. Ale myślę, że skoro biorą za to kasę to pewnie lekarz, który jest na dyżurze też je sprawdza.

Własnie nie dopytałam jak to jest w Swissmedzie :/ dziś dzwoniłam zapytać o koszt to położna powiedziała, że 50zł, jak chcesz podaje nr tel do Swissu na położnictwo możesz dopytac dokładnie 585241542

Ja dzisiaj wieczorem jade do swiss medu na te ktg bo teraz nie mam jak musze czekac na R.
rozumiem ze w swiss ktos mi powie cos o tym ktg ? Czy tez mnie odesla do lekarza swojego?

A jeszcze odnośnie KTG to za 30zł (bez konsultacji) można zrobić w Gabinecie Ginekologicznym Hanna i Jarosław Olszewscy ul. Grunwaldzka 87/91 m 4 a z konsultacją koszt to 50 zł.

Ja miałam podobnie dostałam skierowaie do szpitala z uwagi na wysokie ciśnienie to na klinicznej tylko posłuchali tętna i tyle :/ niestety tam dopóki nie wezmą Cię na oddział to nie ma opcji żeby wykonać KTG czy USG - lekarz mi tłumaczył, że od lipca zmieniły się przepisy i dlatego to tak wyglada. Na oddział oczywiście mnie nie przyjeli - brak miejsc, więc pojechałam na Zaspę i tam już inaczej to wygląda - zrobili 40 min KTG do tego USG + badanie na fotelu więc w takich sytuacjach polecam podjechać na Zaspę i tam kompeksowo Cię zbadają.

tylko badając przez niecałą minute nie jestem w stanie stwierdzić że normalnie jest OK. Pojade dziś na KTG na własną rękę do Swissu dla swojego spokoju. Ale kurde, tak mnie wkurzają te szpitale, przychodze ze skierowaniem i odsyłają z niczym... jeden lekarz mówi tak, drugi tak.

Jak leżałam na patologii to miałam robione wiele razy ktg i tętno 170 to nic niepokojącego.

Mojemu podskakiwało tak tętno jak się ruszał (czasami nawet do 190). Normalnie nie było większe niż 150

Ja wynik KTG dawałam swojemu ginowi.

Hejka, co do ktg w swissie to kosztuje 50 zł - dzwoniłam kilka dni temu.
Ja wczoraj byłam u lekarza i dostałam skierowanie do szpitala bo mały miał tętno 170, powiedziała żeby mi zrobili ktg plus to tego ta wysypka mało mi znika po lekach.
Więc pojechałam na kliniczną, tam przez PÓŁ MINUTY położna posłuchała tętna i stwierdziła O JUŻ JEST OK, 140. później rozmawiając już z lekarzem mówie, że miałam mieć zrobione KTG a ona mówi że tętno 170 dziecka jest jak najbardziej normalne, a ktg nie robią od tak, tylko jak sie jest przyjętym na oddział.
Co do mojej wysypki na ciele powiedziała że oni się na tym nie znają i mam chodzić do dermatologa.
Wróciłam taka zła, bo moja lekarka mówi że 170 tętno jest nie takie jakie być powinno, a ginekolog w szpitalu mówi że jest jak najbardziej normalne. I kogo tu się słuchać? Dlaczego dla nich to taki problem zrobić KTG, skoro mam skierowanie że tętno dziecka 170?
Ech... co Wy o tym uważacie?

W Wejherowskim szpitalu można KTG zrobić prywatnie. Tam kosztowało 40zł. Może u Was też można. A w każdej przychodni gdzie jest poradnia ginekol. na pewno można zrobić odpłatnie.

Roksana, jak dla mnie te pierwsze bóle to ściskania podbrzusza takie jak przed i w trakcie miesiączki, tylko troszkę mocniejsze.

Według mnie można się do nich przyzwyczaić :) gorzej już jak dołączyły się ból krzyża, a najbardziej nieznośne jest to rozpieranie spojenia łonowego.
To na tyle narzekania, bo pewnie jeszcze się bardziej rozkręci, w końcu to dopiero połowa 37 tyg :)) i dwa dni bólu

PS. Jeśli chodzi o Ktg to spytaj czy wyniki pokazują lekarzowi czy położna je interpretuje, bo koleżanka była w jakiejś przychodni zrobili jej badanie i dali wynik i na pytanie czy wszystko ok odpowiedzieli proszę udać się do lekarza ginekologa.

Swiss med w ogole nie odbiera :/
ja dzis mialam okolo 4 rano dziwne bole pod brzusza..

Chaton ja mam tylko ubranka 62 i wlasnie whrosl z pierwszego pajaca a niektore body są na styk i mam problem z ich ubieraniem powoli :P
W jakims tam etapie przestana tak rosnąć ale to nie zmienia faktu, ze rosna jak na drozdach :D
Ja dzisiaj dalej karmie co godzine... :/ Chyba daruje sobie spacer...

Bauaganiarka ja myślałam nad chustą ale jakoś się boję, że źle zawiążę czy coś i jeszcze wyjdzie z tego odwrotny skutek ;-) Mojego starszaka jak był mały nosiłam na rękach praktycznie non stop, często nawet jak spał to siedziałam z nim, wiec myślę, że teraz będzie podobnie, oczywiście na tyle, na ile będzie to możliwe, bo w końcu coś w domu trzeba robić ;-)
Gratulacje dla Meg i Oli :-) Ach, jak wam zazdroszczę, że jesteście już po!

A i też mi się kilka razy nasunelo pytanie, czy z chusty nikt nie korzysta? Ja już się nastawiam na noszenie ciągle niemal, bo to normalne, a nawet zdrowe, że dzieci chcą być noszone i budzą się po odlozeniu do lozeczka itd, ciało po prostu wykrywa porzucenie, trochę człowiek czasu potrzebuje, żeby się nauczyć, że nie żyjemy w jaskini itd, cóż, tysiące lat ewolucji ;) to jest dla mnie niesamowite, jak dziecko np po podniesieniu przyjmuje pozycję di noszenia albo jak się mocniej chwyta przestraszone, no i poza tym 9mcy non stop bujane i noszone i nagle co, koniec? ;) co najmniej tyle na rękach ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

W Medicoverze chyba 50zł, także lepiej do Swissmedu ;)
W ogóle to tydzień temu moje ktg trwało 45min, tak się Mała ruszała, że niewiele się zapisało, a wczoraj byłam na usg tym dopplerowskim i nasza córeczka waży już 3,5kg... Więc zaczynam myśleć o przyspieszaniu porodu, naturalnym oczywiście ;)

Ja jak bylam na patologi na zaspie to mówili,że nie przyjmują od tak na ktg, że trzeba iść do przychodni swojej, bo to są miejsca dla tych ciężarówek, które zostają przyjęte do nich. A ja nie chodziłam na ktg więc nie wiem jak to z tym badaniem. Słyszałam,że w swissmedzie można odpłatnie zrobić i jest to koszt ok 20 zł.

Ja też zaczęłam przemywac bo mi smierdzial pępek. Rozyczynka ja już mówię do mojego M, że jak tak będzie przybieral na wadze, w takim tepie, to w wieku 4 miesięcy bede miala problem z utrzymaniem malego na rekach :) chyba,że to teraz tak na początku a później będzie wolniej przybietal. W każdym razie ubranka nadal nosimy na 56, musieliśmy dokupić bo ja miałam większość wyprawki na 62.

Inne tematy z forum

Obniżenie /wypadanie macicy (1244 odpowiedzi)

Dziewczyny, które macie obniżenie /wypadanie macicy jak sobie radzicie? Ćwiczycie czy operujecie...

Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż. (9 odpowiedzi)

Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to...

Dieta 1000 kcal- szukam dobrej i przejrzystej rozpiski produktów (38 odpowiedzi)

Dziewczyny postanowiłam się wziąć za siebie. Chciałabym spróbować spożywać ok. 1000-1200 kcal...