Mamy lipcowo- sierpniowe 2014 cz. 5 :)

lipiec :

diablica 48 - 02.07, trojaczki-córeczki
prymulka - 04.07
kreska_85 - 05.07
afro666-5.07, synek
sylwia - 05.07
baranica - 09.07
Karol... - 10.07
Polika86 - 10.07
alana - 11.07, córeczka
Rozyczynka - 11.07 - Synek
Martika-11.07. córeczka, Kliniczna
blatella - 14.07, córeczka Ola / Kliniczna lub Wojewódzki
joi-joi - 14.07
Olcik87 - 14.07
kaasik11 - 15.07, córeczka/ Wojewódzki
chaton - 19.07
jolcia - 30.07-córeczka/Wejherowo
ola86 - 30.07
krokus - 31.07
zerka - 31.07

Sierpień :
Sabbi- 03.08
muminka1 - 4.08
bauaganiarka - 4.08
BeataI-J 5.08
sierpniowa 6.08
Koralik-7.08
kasia28 - 8.08
Inspired - 10.08
Kia - 12.08
Lisia32 - 15.08
Monika K. - 17.08
Mamita - 17.08
Ewik - 18.08.
jUstme. - 21.08
roksana.s - 23.08

Link do poprzedniego wątku :
http://forum.trojmiasto.pl/Mamy-lipcowo-sierpniowe-2014-cz-4-t523676,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy lipcowo- sierpniowe 2014 cz. 5 :)

Alana, byłam w 17tyg. Doering powiedział ze najlepsze obrazy wychodzą po 24 tyg ciazy:) wiec teraz juz na spokojnie pójdę w kwietniu:) żeby mieć pamiątkę.
Najważniejsze, ze synek zdrowy. :)

Rozmawiałam o tym z mamą nie znając jeszcze plci dziecka które teraz urodzę i powiedziała mi,że w dwóch ciążach czuła się zupełnie i inaczej,w jednej wymiotowała w drugiej nie,ze mną mało przytyła w drugiej ciąży dużo a ma dwie córki.Ja w tej ciąży czułam się też o wiele gorzej niż w pierwszej i też mam większy brzuch niż z Ola na tym etapie a ma być córka druga.

Roksana i co kupiłaś sobie ten syrop na zgagę?;>
Kasia masz rację, byle zdrowe;))

Kasia28 pewnie byle zdrowe, ale chłopak chociaż jeden by sie pewnie przydał Wam :) sam babiniec teraz u Was :)
Mąż pewnie by miał kompana :)

Alana trochę inaczej , czyt. gorzej. Jakoś ta ciąża mi bardziej ciąży, tamte przechodziłam jakoś tak lajtowo , brzuch większy niż w poprzednich ciążach (jak na tym etapie). w tamtych ciążach kazdy mi mówił że na bank będzie chłopak bo ładnie wyglądam , no i mam takich facetów że hoho hihi . teraz widzę że cera nieco gorzej wygląda bo jakieś plamki mi wyszły. może to znak że będzie inna płeć :) ale mnie to w sumie bez różnicy , co będzie to będzie , byle było zdrowe.

dzięki kochane za podpowiedzi;)
Kasia ja właśnie planuj kupić śpiworek do kompletu do wózka;)

witam nową mamuśke :))
a w którym tyg byłas u Doeringa ze "za wcześnie" :)
ja jutro ide na połówkowe i licze ze dzidzia pokaże buźke :)

Kasia a czujesz sie inaczej niz w poprzednich ciazach z dziewczynkami ? :)

Muminka1 ja do wózka zawsze miałam kocyk, nigdy pościeli, a zimą wiadomo dziecko w kombinezonie plus do tego miałam ciepły śpiworek.

Co do pościeli to po dziewczynach mam 4 komplety , prawie jak nowe, ale i tak jedną dokupię. Jak okaże się że będzie chłopak to wszystkie co mam pójdą w odstawkę bo są typowo dziewczęce.

Muminka1 ja do wózka zawsze miałam kocyk, nigdy pościeli, a zimą wiadomo dziecko w kombinezonie plus do tego miałam ciepły śpiworek.

Co do pościeli to po dziewczynach mam 4 komplety , prawie jak nowe, ale i tak jedną dokupię. Jak okaże się że będzie chłopak to wszystkie co mam pójdą w odstawkę bo są typowo dziewczęce.

Ta karuzelka jest super, miałam ją dla córki i żałuję,że sprzedałam. Bardzo się podobała małej i miała przyjemne,wyciszające melodie.
Ja mam wizytę we wtorek i w końcu jestem spokojniejsza bo od wczoraj czuję ruchy - z córą czułam o wiele szybciej ale może przez to łożysko, które mam na ścianie przedniej.

Tak wiec jestem nowa :)
Zaraz 22 tydzień ciąży. A ja juz nie moge się doczekać rozwiazania:)
Synek zdrowy, skacze i fika koziołki.
Byłam na usg 4d u doeringa ale zbyt wcześnie sie wybrałam i nici, mały wygląda jak obcy na tych zdjeciach:) skasował mnie jak za zwykle usg i poradził wrócić po 24 tygodniu ciazy.

Powoli juz też wszystko kupuje, żeby rozłożyć wydatki a nie wszystko ba hura.

Apropo pościeli to kupiłam z firmy black and white. Cały komplet razem z ochraniaczem do łóżeczka.
dzis też jadę odebrać karuzele Fisher price do łóżeczka las tropikalny :) udało mi się kupić używana w idealnym stanie od jednej z forumek :)

Jutro mam wizytę u gin:) juz nie mogę się doczekać .

Pozdrawiam kobitki:)

Ja też nie miałam,kombinezon,koc i osłonka moim zdaniem wystarczą. Przegrzanie malucha też nie jest dobre no i dziecko też musi mieć możliwość poruszania się.

Jolcia ja podobnie jak TY, pościel zakupiłam,a może parę razy była używana. Też najlepiej pasował mi kocyk i osłonka z wózka. Śpiwór w zimę może i by się sprawdził, ale nie wiem bo nie miałam.

Ja baldachimu nie miałam ale podobają mi się,może tym razem się zdecyduję. Do wózka pościeli nie polecam, miałam i nie używałam. Najlepiej pasował mi kocyk i osłonka z wózka. Zimą i tak dziecko w kombinezonie.
Wczoraj i dziś moja malutka zaserwowała mi po solidnym kopniaczku :)

do mamusiek mam pytanie, jakie akcesoria polecacie do wózka? śpiwór, koc, pościel?;>

Ja też baldachimu nigdy nie używałam, głównie z tego powodu, że po prostu mi się to nie podoba. ;-)

ja dałam się skusić na baldachim i z doświadczenia Wam powiem,że owszem ładne to jest, ale czy praktyczne?? zbiera się na tym kurz,ale tak jak pisałam, fajnie wygląda. Teraz baldachim sobie podaruję
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja mam jedden komplet po mojej córce wiecwystraczy dokupic drugi na zmaine,odnosnie zgagi :mleko nie pomaga za bardzo a pozatym nienawidze mleka w innej postaci niz mleko do kawy,ale próbowałam....

ja w sumie nie zamierzam kupować poscieli ani kołdry chce kupic jakis fajny duży koc który posłuzy na długo dlatego chce duzy rozmiar :)

baldachimu nie uzywalam przy corce chociaz mialam, zdjełam po dwuch dniach hehe, a teraz to w ogole chce kosz mojżesza dla bobasa a do łóżeczka pozniej przeniose :)

Ja nie mowie o wypełnieniu bo to osobno tylko pościel plus ochraniacz. Nie wiem czy będę miała baldachim jeszcze. Za 100 tez dostanie sie fajne i dobre jakościowo
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Pierwsza Hulajnoga dla trzylatki (55 odpowiedzi)

Moja córcia zaraz kończy 3-latka i chciałam kupić jej na urodzinki hulajnogę... tylko nie wiem...

chce mi się wyć....matka szuka pracy...taaaa (64 odpowiedzi)

muszę się wygadać...może to poniekąd jakaś moja terapia ... mam dwoje dzieci...mlodsze dwa...

nie moge zajsc w ciaze (97 odpowiedzi)

Juz od dluzszego czasu staramy sie z mezem o dzidzie i nic. Wy tez mialysie takie problemy