Mamy lipcowo- sierpniowe 2014 cz. 5 :)

lipiec :

diablica 48 - 02.07, trojaczki-córeczki
prymulka - 04.07
kreska_85 - 05.07
afro666-5.07, synek
sylwia - 05.07
baranica - 09.07
Karol... - 10.07
Polika86 - 10.07
alana - 11.07, córeczka
Rozyczynka - 11.07 - Synek
Martika-11.07. córeczka, Kliniczna
blatella - 14.07, córeczka Ola / Kliniczna lub Wojewódzki
joi-joi - 14.07
Olcik87 - 14.07
kaasik11 - 15.07, córeczka/ Wojewódzki
chaton - 19.07
jolcia - 30.07-córeczka/Wejherowo
ola86 - 30.07
krokus - 31.07
zerka - 31.07

Sierpień :
Sabbi- 03.08
muminka1 - 4.08
bauaganiarka - 4.08
BeataI-J 5.08
sierpniowa 6.08
Koralik-7.08
kasia28 - 8.08
Inspired - 10.08
Kia - 12.08
Lisia32 - 15.08
Monika K. - 17.08
Mamita - 17.08
Ewik - 18.08.
jUstme. - 21.08
roksana.s - 23.08

Link do poprzedniego wątku :
http://forum.trojmiasto.pl/Mamy-lipcowo-sierpniowe-2014-cz-4-t523676,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy lipcowo- sierpniowe 2014 cz. 5 :)

Na pewno, gdyby była taka możliwość dziecko miałoby osobny pokoik,ale nie gwarantuję,że nie spałoby obok nas w sypialni ;)
Również za jakieś 2 latka zamierzamy wziąć trochę kredytu i kupić większe mieszkanko,bo starszy Maluch potrzebuje już własnego kąta.
Teraz sobie odpuściliśmy,bo nie chcieliśmy robić tego "na szybko".

moj pies jest dziwny hehe jest taki do kolan, ale długi to kundel waży 18 kg wiec raczej sredni :) tez miałam film ze dziecko bedzie pełzac a pies przebiegnie po nim, ale nigdy sie to nie zdazyło :)

imienia nie wybraliśmy, nawet nie gadamy o tym bo porozumienia nie ma :P

A jak byście mogły, to robilybyscie osobny pokoik dla dzidziusia?
Ją tylko dla frajdy urządzania bym o tym pomyślała, bo ogólnie dobrze mi się zawsze spalo w sypialni z dziećmi :) może dlatego, że zawsze mieliśmy tyle pokoi, ile dzieci ;) teraz przeskoczylismy na 4, więc trochę tu pomieszkamy, aż nam się plany skrystalizują, bo wynajmujemy od początku i nie wiemy, co dalej, na razie nam dobrze. Oczywiście marzy nam się dom :)

Dobrze pamiętam, że któraś z Was prowadzi ciążę w Medicoverze?

My właśnie kończymy budowę domu i mam nadzieję, że zanim Mała się urodzi to uda się nam wprowadzić. W mieszkaniu z 3 dzieci będzie nam ciężko. Tym bardziej, że to małe mieszkanie i nawet nie mam gdzie łóżeczka wstawić. ;-)
Alana-zdecydowaliście się w końcu na imię dla córki?

roksana.s nic straconego, zawsze możecie jeszcze się zdecydować na budowę domu, a mieszkanie sprzedać ;)
Tylko to wymaga duużo cierpliwości, bo my teraz jesteśmy na etapie załatwiania "papierów" i już trzeba mieć stalowe nerwy ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Alana- macie dużego psa? Moj jest cudowny do dzieci ale niestety swoją wielkością - masa może wiecej zrobić niż swoim temperamentem i tego sie boje.. :(

Dom to nasze wspólne marzenie z mężem :) trochę żałujemy ze kiedy sie decydowalismy na kredyt to kupiliśmy mieszkanie a nie dom, no ale cóż. Teraz zostało nam marzyć o małym 'ranczo'' jak to mówimy z mężem na wsi , 60km za Gdanskiem ;) wszystko w swoim czasie - tak sobie ciagle powtarzam :)

roksana ja mam psa :) i był przed córką :)
nie izolowalam go nigdy :) łaził sobie cały czas koło dziecka, a jak Laura spała to zamykałam drzwi od pokoju zeby nie obudziło jej szczekanie :) jak sie Laura urodziła mieszkaliśmy w mieszkaniu, teraz pies ma zakas wtepu na góre i mamy własnie taka barierke na schodach :) na poczatku pies i maluch na pewno nie beda sobie wchodzic w droge, dopiero koło 4-5 miesiecy jak dziecko zacznie pełzac sie, turlac i bedzie potrzebowało miejsca na podłodze :)

Dziewczyny zazdroszczę osobnego pokoiku dla dziecka... My planujemy rozpocząć w przyszłym roku budowę domu, więc mam nadzieję, że przynajmniej na 2 urodziny dziecko będzie miało swój własny pokój w nowym domu :)

no ja też mam 3 pokojowe mieszkanie i jeden pokoj "dzieciecy", ktory jest graciarnio-suszarnią. ale malutki więc zbytnio nie poszaleje ;) ogolnie wyczynem bedzie na pewno znalezienie miejsca dla wszytskich rzeczy tego pokoju w sypialni :P

No i w związku ze mamy psa chcemy zrobić takie zabezpieczenie do pokoju dziecka
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10226517/
Nie chcemy go izolować ale lepiej żeby pies tam nie wchodził w innych pokojach bedzie sie widział z brzdacem - a wy jak sobie wyobrazacie współpracę pupila z dzieckiem?

My mamy nowe mieszkanie 4 lata temu sie wprowadziliśmy wiec w sumie jest ok ale pokój docelowo dziecięcy byl graciarnia wiec trzeba ladnie odswiezyc ;) no na szczęście ten pokoj jest dosc duzy wiec mamy pole do 'popisu' ale nie chcemy przesadzic.
Jak dowiem sie plci na 100% to odrazu ide na maly shopping.. chociaz mala sukienke lub komplecik dla chłopca:)

Mamita mnie też kuszą te malutkie ciuszki, jak je widzę w sklepach... My na szczęście jesteśmy po remoncie mieszkania :) a jako że sypialnia dzidziusia będzie jednocześnie naszą sypialnią, to nie będziemy jej urządzać stricte "pod dziecko", wyczynem będzie jak uda nam się gdzieś upchnąć komodę na rzeczy dziecka ;)

Sierpniowa- jesteśmy więc w podobnej sytuacji-my też musimy przeorganizować i przemeblować mieszkanie,które jest małe.
Oprócz tego czeka nas jeszcze remont, który również planujemy na czerwiec-chyba na ten czas przeniosę się do mamy,zeby nie stresować się tym widokiem :)
Płci też nie mamy potwierdzonej,ale chętnie pokupowałabym już jakieś drobiazgi ;)

Ja na początku ciąży miałam bakterie w moczu, brałam nawet antybiotyk. Ale teraz jest już wszystko w normie.
Ja też nie mam jeszcze nic dla dzidziusia. Przede wszystkim dlatego, że nie mamy potwierdzenia płci. Poza tym mamy małe mieszkanie i musimy zrobić duże przemeblowanie, żeby zmieścić w sypialni łóżeczko i komodę dla dzidziusia, także będziemy to robić pewnie gdzieś koło czerwca.

Dziękuję za odpowiedzi:)
Roksana.s- w ub. tygodniu też miałam problem z pęcherzem,cały brzuch mnie bolał. Lekarz zalecił Żuravit i po 2 dniach już było ok :-) lepiej zacząć od początku działać,bo z czasem jest to coraz bardziej bolesna sprawa;)
Wy już sobie wybieracie wózki,kupujecie butelki,a ja nawet 1 rzeczy jeszcze nie mam dla Maluszka-mój mąż twierdzi,że to za wcześnie :(
a też bym już trochę pobuszowała po sklepach ;)

Oj tam szpitalne :P moj na poczatku tez nie byl za tym ale jakos specjalnie nie gimnastykowalam sie poprostu juz tak zostalo :)
nie moge sie doczekac by urzadzac pokoj :)
dzisiaj mnie cos boli pecherz :(

no mi białe pokoje też się wybitnie podobają :) tylko my idziemy w beżowo-błękitne dodatki :)
mój mąż oczywiscie twierdzi, ze biale meble są szpitalne :P ale się dał przekonać ;)

Rozyczynka- pokoj mega. Taki wlasnie mi sie podoba ale za jedna komode 2500 zl nie dam :P
za to dziecięcy nasz bedzie napewno bialy i beda dodatki zsleznie od plci albo fioletowe albo turkusowe :)

Dla mnie te wózeczki retro rewelacja,super są. Cena jednak powala. Jakbym nie miała gondoli po Oli to bym może się skusiła na jakąś tańszą opcję takiego wózka. Niestety mojemu mężowi podobają się bardziej "normalne". Pokoik też super, mając już starsze dziecko wiele rzeczy odpada, np pokój ma już Ola dla dziewczynki w jej wieku więc tyle co łóżeczko maluszka będzie stać u nas w sypialni a później się jakoś im pokoik połączy ale indywidualnego dla maleństwa pokoju nie będzie bo już nie ma gdzie :(

Inne tematy z forum

nnt. Kredyt gotówkowy - proszę o radę (23 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was brał może w ostatnim czasie kredyt gotówkowy (ok 30tys.) i mógłby się podzielić...

czym myjecie drzwi kabiny prysznicowej? (49 odpowiedzi)

Dziewczyny, poradzcie, ja zwariuję. Strasznie duzo czasu schodzi mi na mycie drzwi kabiny...

ciekawe książki dla 4 latka jakie czytacie? (58 odpowiedzi)

czy możecie polecić jakieś fajne tytuły książek dla 4 latka do poczytania na dobranoc. W...