Mamy lipcowo- sierpniowe 2014 cz. 5 :)

lipiec :

diablica 48 - 02.07, trojaczki-córeczki
prymulka - 04.07
kreska_85 - 05.07
afro666-5.07, synek
sylwia - 05.07
baranica - 09.07
Karol... - 10.07
Polika86 - 10.07
alana - 11.07, córeczka
Rozyczynka - 11.07 - Synek
Martika-11.07. córeczka, Kliniczna
blatella - 14.07, córeczka Ola / Kliniczna lub Wojewódzki
joi-joi - 14.07
Olcik87 - 14.07
kaasik11 - 15.07, córeczka/ Wojewódzki
chaton - 19.07
jolcia - 30.07-córeczka/Wejherowo
ola86 - 30.07
krokus - 31.07
zerka - 31.07

Sierpień :
Sabbi- 03.08
muminka1 - 4.08
bauaganiarka - 4.08
BeataI-J 5.08
sierpniowa 6.08
Koralik-7.08
kasia28 - 8.08
Inspired - 10.08
Kia - 12.08
Lisia32 - 15.08
Monika K. - 17.08
Mamita - 17.08
Ewik - 18.08.
jUstme. - 21.08
roksana.s - 23.08

Link do poprzedniego wątku :
http://forum.trojmiasto.pl/Mamy-lipcowo-sierpniowe-2014-cz-4-t523676,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy lipcowo- sierpniowe 2014 cz. 5 :)

Dziewczyny ćwiczcie! Może ćwiczenia nie pomogą na bóle kości łonowej ale na pewno bóle krzyża i bóle bioder można zredukować. Wystarczy sie troche porozciągać rano i wieczorem, wyciągnąć całe ciało na piłce. Niestety jako taki ból w pachwinach jest pierwszą oznaką, że coś się zaczyna dziać w stawach biodrowych, np rozpoczyna się proces zwyrodnieniowy. Dlatego im więcej będziemy rozciągać wszystkie mięśnie i więzadła, tym dłużej nasze stawy będą spełniać swoją funkcję... Wiem, że nie ma na to czasu, ale spróbujcie:) Już dawno obalono mit, że w ciązy nie nalezy ćwiczyc... wręcz trzeba!:):):)
oo tu macie fajny link:
http://www.akcjafizjoterapia.pl/sport/badz-aktywna-w-ciazy/

właśnie odebrałam wyniki morfologii, no cóż już taka ładna jak ostatnio nie jest. Hemoglobina spadła,hematokryt też nie mieści się w granicach normy. Pewnie czeka mnie łykanie jakiś witamin.

Mnie jakoś na razie nic nie boli, ale pewnie niebawem zacznie. ;-)

Luna współczuję Ci tego ciągłego leżenia... Ja byłam miesiąc na zwolnieniu i znudziło mi się wypoczywanie, więc postanowiłam wrócić do pracy. Co prawda pracuję po 6 godzin, bo 8h to już też nie wysiedzę przy kompie.
Ale zawsze to jakaś odmiana, w domu to się jeszcze nasiedzę ;)

rozyczynka - a prestige nie rózni się tylko torbą i kolorami wózka?

bo stelaże w obu modelach są takie same chyba... tj pamiętam, jak moja kumpela kupowała, to mówiła, że w zasadzie tylko torbą się różnią.

Wy to macie chociaż dobrze dziewczyny, że normalnie sobie możecie chodzić i spacerować chociażby - ja to muszę leżeć w zasadzie ciągle... :( ile ja bym dała za normalny spacer po którym coś by mnie bolało :P
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dziewczyny a co bedzie dalej? jak juz kazda cos boli....najgorsze dopiero przed nami:-) mnie oprocz brzucha ktory ciagnie po calym dniu nic nie dolega no i bym pospala sobie tak caly jeden dzien:-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mnie bolą już coraz częściej plecy, zwłaszcza po dłuższym spacerze.

Na pewno będzie :) Nie myscie nawet inaczej...

Mnie nie tyle co boli biodro i krzyż ale kosci w pośladkach :P i to jak sie narobię to nie mogę wstać z lozka.

No nie wiem wlasnie co z tym wózkiem. Kurcze ewentualnie zwielabym granatowy ale jakoś czarnh bardziej mi sie podoba. A znowu Roan granat z bialym bo caly granatowy taki za ciemny dla mnie trlszke, ale to juz nie będzie prestige. Pojade z moim obejrzeć zwykly Roan i prestige i moze cos zdecydujemy...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dziś jestem po wizycie. Zdaje się, że będzie dziewczynka, ale na 100% jeszcze nie wiadomo. Trochę się uspokoiłam, bo na USG nie ma żadnych niepokojących symptomów (bo niestety w teście Pappa zwiększyło się ryzyko trisomii 21...).
Czekam na USG prenatalne w kwietniu, wtedy powinno się wszystko wyjaśnić. Wierzę jednak, że wszystko będzie w porządku...

Sabbi nie martwię się czy dziecku wyrosło coś między nogami, tylko czy wszystko będzie w porządku. To jest połówkowe, więc różne rzeczy mogę się okazać na tym etapie. Zresztą przed wizytą tak już mam, że się denetrwuję czy dziecko zdrowe itp.

Martika a co ma byc nie w porzadku ??? spokojnie jak bylas u Preisa czy Doeringa(bo juz nie pamietam:-)) nic miedzy nogami wyrosnac nie moglo:-)

Alana jak po wizycie?
Poczytałam co naprodkukowałyście i lepiej mi, że nie tylko mi mokro. ;-)
Dzisiaj wieczorem mam połówkowe-mam nadzieję, że wszystko będzie ok

muminka, my kompletnie "nieklasyczny" ;) Hartan Racer GT - u nas musieliśmy się sugerować przede wszystkim wielkością stelaża, żeby mi wszedł do bagażnika i ja koniecznie chciałam skrętne koła z przodu.

Na wypady "terenowe" mogę zawsze pożyczyć emmalujnge siostry ;)

Hej, czytam że macie problem z biodrami...mnie też bolą potwornie w szczególności jak dłużej postoję:/ dłuzsze spacery też się dają we znaki:/ a to dopiero połowa ciąży:/

Również gratuluje zakupu wózków i pięknych brzuszków:) Ja również mam podobny jak znajdę chwilkę to podeśle zdjęcie.

Luna w Wy jaki wózek kupiliście?;) oj mnie biodro i kość ogonowa boli;/

gratuluję wózkowych zakupów dziewczyny :)
i pięknych brzuchów! ja w tym tygodniu co Wy miałam mniej więcej podobny albo i większy :P

Co do wózka, to my przykładowo zamówiliśmy już dawno bo się na niego długo czeka, a co do "trzymania" to my się spytaliśmy czy może być w sklepie gdyby przyszedł szybciej :) powiedzieli że nie ma problemu. (piwnicę mamy, ale nie wiem jakim cudem zmieścimy tam kiedyś spacerówkę :P musi mój małżonek tam posprzątać :) )

Muminka - mnie boli biodro, ale ja mam ogólnie problemy z biodrami od dziecka,
a od ok 2 miesięcy boli okrutnie kość łonowa. zdecydowanie najmniej przyjemny ból dolnych partii jaki mam do tej pory :( pachwiny to się chowają przy tym ;)

gratuluję zakupów wózków :). My jeszcze nie kupujemy, po pierwsze jeszcze nie wiem na jaki się zdecydujemy, a po drugie naprawdę nie mamy gdzie go trzymać (z tego właśnie powodu szybko sprzedaliśmy poprzedni). Nie mamy ani piwnicy, ani strychu.

Muminka biodro mnie nie boli, jedyne co mi dokucza to ból pachwin.

Polika to super;) jeden wydatek z głowy, dlatego my kupiliśmy też wcześniej;)
o widzę, że xlandery popularne;)
Rozyczynka, a myślałaś o innym kolorze Julietty?;>

a właśnie mam pytanko, czy którąś z Was boli biodro? mnie od kilku dni tak, że spać nie mogę i się zastanawiam czy to normalne...??

Polika koniecznie musisz dać znać jakie wrażenia będą z ta Julietta!

Jeszcze nie taki duży ten mój brzuch bo na czczo, moje możliwości po obiedzie czasami mnie sama przerażają :P

Inne tematy z forum

trymer/maszynka do strzyżenia - zbieram opinie (18 odpowiedzi)

dzieczyny, poszukuję jakiejś maszynki/trymeru (max do 150 PLN), która/-y tnie włosy od 0,5mm....

Gdzie na Wielkanoc z dziećmi??? (25 odpowiedzi)

Hej poszukuję fajnego miejsca na spędzenie Świąt Wielkanocnych z dziećmi. Zależy mi na...

ciekawe książki dla 4 latka jakie czytacie? (58 odpowiedzi)

czy możecie polecić jakieś fajne tytuły książek dla 4 latka do poczytania na dobranoc. W...