Mamy lipcowo- sierpniowe 2014 cz.7 :)

Lipiec:
diablica 48 - 02.07, trojaczki-córeczki
prymulka - 04.07
kreska_85 - 05.07
afro666-5.07, synek
sylwia - 05.07
Agata905 - 08.07 - synek
baranica - 09.07
Karol... - 10.07
Polika86 - 10.07
alana - 11.07, córeczka
Rozyczynka - 11.07 - Synek - Wejherowo
Martika-11.07. córeczka, Kliniczna
blatella - 14.07, córeczka Ola / Kliniczna lub Wojewódzki
joi-joi - 14.07
Olcik87 - 14.07
kaasik11 - 15.07, córeczka/ Wojewódzki
chaton - 19.07,Synek / Redłowo
agamak13 - 24.07, córeczka/ Kliniczna
jolcia - 30.07-córeczka/Wejherowo
krokus - 31.07
zerka - 31.07-chłopiec/ Redłowo/Wejherowo

Sierpień :
Ola86-03,08 córka/wojewódzki
Sabbi- 04.08, chłopiec/ Kliniczna
muminka1 - 4.08
bauaganiarka - 4.08
Inspired - 04.08 córeczka/ Redłowo/SwissMed
BeataI-J 5.08 synek / SwissMed
sierpniowa 6.08
Koralik-7.08 - synek
kasia28 - 8.08
Kia - 12.08
Lisia32 - 15.08 - córeczka / Kliniczna
Monika K. - 17.08, córeczka / Kliniczna lub Wojewódzki
Mamita - 17.08
Ewik - 18.08. Synek / Kliniczna lub Wojewódzki
jUstme. - 21.08
roksana.s - 23.08
aleksandry - 23.08

link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamy-lipcowo-sierpniowe-2014-cz-6-t528599,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy lipcowo- sierpniowe 2014 cz.7 :)

Czytając Was stwierdziłam, że to nie była dobra noc dla nas, ciężarówek, u mnie podobnie. Rzadko narzekam na ból,ale dzisiejszej nocy nie dość, że nie mogłam zasnąć, to jak już zasnęłam obudził mnie ból brzucha. Mogłam leżeć tylko na lewym boku, na szczęście rankiem ból minął.

Olcik jak ja mam koszmary to też podbrzusze daje o sobie znać a niestety w tej ciąży dosyć często śnią mi się różne bzdury :/
Z pierwszej ciąży pamiętam cały cykl erotyków haha

Moja Ginka jak Jej powiedziałam,że bardzo słabo czuję dzieciaczka powiedziała,że teraz jeszcze tak może być . Przy Synku czułam porządne kopniaki już od 18tc a teraz 21tc i te ruchy takie jakieś słabiutkie.
Ale ja też mam wg jednego lekarza łożysko na przedniej ścianie.

Ja ruchy czuję dość solidnie:) ostatnio chyba się Maluszek obrócił bo dostałam kilka kopniaków pod prawym żebrem, ale potem wrócił na miejsce bo nadal czuje je w dolnej części brzucha..
jaką ja miałam dziś dramatyczną noc.. najpierw śnił mi się jakiś koszmar z alienami, tak sie wystraszyłam, że moje bicie serca i przyśpieszony oddech mnie wybudziły, a jak już sie wyluzowałam i zasnełam, to obudził mnie jakiś dziwny ból podbrzusza.. nie wiem co to było:/ i pobolewa cały czas:( także jestem niewyspana dzis i obolała:/

U mnie z r******i jest dziwnie, rusza się codziennie i czuję to wyraźnie, łożysko mam na przedniej ścianie. Nie czuję tego raczej na brzuchu ale bardzo nisko na dole i od środka, także wyczucie osoby trzeciej przez brzuch jest raczej niemożliwe.

Ja dzisiaj o 3 dostalam tamkiego kopniaka, ze sie odudzilam I do 6
30 nie bylo opcji spania. Teraz dalej szaleje... Wiec czasami wolalabym, żeby sobie odpuscil bo jestem nieprzytomna...

Dobrze, ze dzieciaczki zdrowe :)

Cześć Dziewczyny :)
Po połówkowym córcia nadal córcią i jak to powiedziała dr - w tej ciąży szans na chłopca już nie widzi ;) Waży 360 g i wszystko ma w normie :)
Także będę mogła powoli rozpocząć zakupy. Zazdroszczę tym, które mają już jakieś rzeczy po starszych dzieciach, ja znając siebie nakupuję wszystkiego za dużo...bo wszystko wydaje mi się takie niezbędne...

Ja tak od mniej więcej tygodnia czuję lekkie muśnięcia, szczególnie wieczorem.

Aga_Kr-dzięki, to ja linkowałam te pościele, ale jakoś żadna mnie nie przekonuje. ;-(

Ja ruchy też czuję słabo. W ogóle moja mała jakaś niezbyt ruchliwa jest. Jak byłam na usg to też widziałam, że się rusza, a ja tego nie czułam-mimo, że to moja 3 ciążą. Mam dodatkowo łożysko na przedniej ścianie, więc to tez ma wpływ. Czuję jedynie jak kopnie mnie gdzieś z boku albo na dole. ;-)

roksana, ja pierwsze ruchy poczułam w 21 tygodniu, później kilka dni nic... i tak sporadycznie się coś pojawiało.

Do tej pory młody jest średnio ruchliwy (aczkolwiek dziś mnie obudził, rozciągał się chyba :P)
Ale ogólnie wszytsko zależy od ułożenia - mi lekarz powiedział, że młody jest tak, że jest zwrócony w stronę kręgosłupa i wtedy wszystko słabiej czuć, a i niektóre dziecaki są po prostu spokojniejsze niż inne.

Wiem, że się martwisz, bo też tak mam, ale wierz mi - to nic nie da niestety. Takie ruchy, że codziennie coś to zaczęłam czuć dopiero w 27-28 tygodniu, i to zazwyczaj tylko wieczorami jak się położyłam na płasko całkowicie.

Rozmawiałam z lekarzem, to powiedział, że tak czasem po prostu jest - młody na USG jest bardzo aktywny, a ja tego nie czuję :P

Jak zaczynałam 20 tydzień i pytałam lek. czemu jeszcze nie czuję ruchów powiedział, że to też zależy od tego gdzie maluszek kopie, jak kopie w tylną ścianę macicy możesz tego nie czuć, jak poczułam ruchy dopiero 21 tygodniu więc nie przejmuj:)

W takiej sytuacji zawsze można podjechać do szpitala na usg lub ktg. Ja w 20 tygodniu w tej ciąży nie czułam regularnie ruchów. Ostatnie 2 dni też mało ale wczoraj popołudniu już dużo:)

Heja dziewczyny. . :)
Tak od czasu do czasu podczytuje Was, ale zeby miec czas na odpisanie to nie.. mialam zaleglych 80 postow i nie wiem co chciałam do kogo odpisać :/
Ja sie troche denerwuje bo slabo czuje ruchy. . Albo w ogole wydaje mi sie ze je czuje.. chcialam sie zapisać do dr doeringa na dzis nie ma czasu juz.. moze do swojego pojde.. eh :(

Dzięki dziewczyny na odpowiedź odnośnie badania ginek. na następnej wizycie zapytam się co i jak.

Póki co od rana leżę w łóżku, boli mnie gardło, mam katar i łamie mnie w kościach czyli przeziębienie na całego, mąż zaopatrzył mnie we wszystkie opcje Prenalenu, mam nadzieję, że jutro będzie lepiej.

Martika, a może takie ? http://strawberry.com.pl/pl/posciel-3-elementowa
juz któraś forumka kiedyś o nich pisała

Ja mam jedną pościel taką unisex-beżową, ale chciałabym jakąś ładną dziewczęcą -nie różową. Jak już coś ładnego znajdę to cena powala bardziej niż sama pościel.

U mnie z grubszych to właśnie wózek bo łóżeczko,pościele,matę,leżak mam po Oli. A tak to coś z malutkich ubranek, podkłady dla mnie, pieluchy,kosmetyki i będzie :)

Ja też mam wizytę 15.04 i nie mogę się doczekać. Na glukozę wybieram się tuż przed wizytą, bo odwlekam ten temat jak się da-nie cierpię tego badania. ;-(
Co do ubranek to chyba prawie wszystko już mam. Wózek i łóżeczko też (po starszym dziecku). Z grubszych rzeczy to czeka mnie w zasadzie zakup pościeli, ale jak na razie nic mnie nie powaliło na kolana, więc będzie ciężki wybór. ;-(

Nie wiem gdzie najtaniej ale ja w evi med zaplacilam 21zl. W cenie glukoza ktora czasami trzeba kupic samemu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dziewczyny mam pytanko może orientujecie się gdzie zrobić najtaniej glukoze?

Ja też mam wizytę 15ego, nie mogę się doczekać. Liczę na zdjęcie buzi w 3d bo na połówkowym nie było widać wcale twarzy, teraz nawet lepiej bo maluch będzie większy. Oby była to dalej Zuzia :)

Matko jedyna mam nadzieje ze mojej corce juz nic miedzy nogami nie wyrosnie! Padne chyba...

Dzisiaj bylam na glukozie. W przeciwienstwie do pierwszej ciazy tym razem znioslam to troche gorzej. Po pol godziny od wypicia myslalam ze zejde z tego swiata.zakrecilo mi sie w glowie, spocilam sie, rozebralamm prawie do rosolu i nie moglam zlapac tchu ale trwalo to doslownie minutw mize dwie i zaczelo wszystko wracac do normy. Zobaczymy jakie beda wyniki.

Dzisiaj zaczynam 27 tydzien. Ale ten czas leci :)

Inne tematy z forum

kolorowanki do druku (30 odpowiedzi)

czy znacie jakieś fajne strony z kolorowankami do wydruku ?

dr Hanna Prajs czy przyjmuje prywatnie (12 odpowiedzi)

szukam w necie,ale nie znalazłam, wiecie może czy przyjmuje prywatnie i gdzie? z góry dzięki za...

Wybór auta :) (83 odpowiedzi)

Jeśli macie któreś z niżej wymienionych aut - proszę o opinię :) wszystkie auta diesel,...