Mamy lipcowo- sierpniowe 2014 cz.7 :)

Lipiec:
diablica 48 - 02.07, trojaczki-córeczki
prymulka - 04.07
kreska_85 - 05.07
afro666-5.07, synek
sylwia - 05.07
Agata905 - 08.07 - synek
baranica - 09.07
Karol... - 10.07
Polika86 - 10.07
alana - 11.07, córeczka
Rozyczynka - 11.07 - Synek - Wejherowo
Martika-11.07. córeczka, Kliniczna
blatella - 14.07, córeczka Ola / Kliniczna lub Wojewódzki
joi-joi - 14.07
Olcik87 - 14.07
kaasik11 - 15.07, córeczka/ Wojewódzki
chaton - 19.07,Synek / Redłowo
agamak13 - 24.07, córeczka/ Kliniczna
jolcia - 30.07-córeczka/Wejherowo
krokus - 31.07
zerka - 31.07-chłopiec/ Redłowo/Wejherowo

Sierpień :
Ola86-03,08 córka/wojewódzki
Sabbi- 04.08, chłopiec/ Kliniczna
muminka1 - 4.08
bauaganiarka - 4.08
Inspired - 04.08 córeczka/ Redłowo/SwissMed
BeataI-J 5.08 synek / SwissMed
sierpniowa 6.08
Koralik-7.08 - synek
kasia28 - 8.08
Kia - 12.08
Lisia32 - 15.08 - córeczka / Kliniczna
Monika K. - 17.08, córeczka / Kliniczna lub Wojewódzki
Mamita - 17.08
Ewik - 18.08. Synek / Kliniczna lub Wojewódzki
jUstme. - 21.08
roksana.s - 23.08
aleksandry - 23.08

link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamy-lipcowo-sierpniowe-2014-cz-6-t528599,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy lipcowo- sierpniowe 2014 cz.7 :)

Witaj, wiesz już synek czy córeczka?

hej Awanturka:) pewnie ze mozesz:D to nawet wskazane:)

Cześć,
Czy mogłabym się do Was przyłączyć?
termin mam na 9 lipca:)

Jolci co Ty sie przejmujesz. Ja mam 10 na plusie :P a 6 to jest nor.
normalna waga. A to tez nie jest adekwatne do tego czy to nadwaga ciążowa czy tluszczowa :P

No pogoda paskudna. Jeszcze musialam dzisiaj z komunikacji korzystać. Masakra...

Co za pogoda, zaprowadziłam Olę do przedszkola i wróciłam cała mokra.
Teraz zalegam na kanapie i oczywiście co chwilę jem a mam już 6kg na plusie-tyle przytyłam przy leżącej ciąży z Olą przez 9 miesięcy :)
Ja pewnie na kolejnej wizycie czyli 15 kwietnia dostanę skierowanie na glukozę.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Na mnie teZ czeka pokaźna ilosc od szwagierki, ale musze poczekac n szafki żeby mieć gdzie to upchać :P a z mila checia buz zaczelabym ogarniać te,wszystkie maluśkie rzeczy :-)

Ja w sumie tez dobrze wspominam glukoze:-) po pobraniu krwi pamietam ze musialam cos szybko zjesc nieslodkiego! i bylo ok. Ja za 2tygodnie na lukier pojade:-)
Wrzucalam wczoraj na strych worki z ciuchami dla malucha. Mam tego tyle ze z 3 dzieci moglabym naraz urodzic. Musze to przesortowac,podzielic i oddac tym co nie maja:-) ale to w maju.

Wlasnie siedze na badaniu glukozy. Dziewczyny nie dramatyzujcie. To nie jest takie zle. Smakuje jak rozwodniony lukier. Ja tam lubię takie slodkosci :P zobaczymy tylko czy po jakims czasie mnie nie zemdli... :P

To ja Ci współczuje bo ja się meczę z remontem od października... A końca nie widać bo już od stycznia mowię "jeszcze miesiąc" a jeszcze spokojnie mogę liczyć na następny... ;|

Świetnie Jolcia, że wszystko dobrze ;)

Hej dziewczyny, a u nas w domu właśnie rozpoczął się remont :)
Ogólnie to nie był planowany, bo budujemy dom, ale stwierdziliśmy, że jeszcze parę lat w tym domu będziemy mieszkać i postanowiliśmy zrobić kuchnię :)Strasznie się cieszę bo juz patrzeć na nią nie mogłam.
Tak więc jest pełno kurzu i hałasu ale nie narzekam póki co na nadmiar pracy, mąż mnie od wszystkiego odgania żebym tego nie wdychała. Ale jak kurz opadnie to sprzątanie mnie na pewno nie ominie ;)

A ja dziś po połówkowym, wszystkie narządy wewnętrzne malucha ok,waży ok 420 gram więc raczej drobna panienka będzie,Ola ważyła na tym etapie oj 450 czyli podobnie. Szyjka 3,2cm więc nie jest źle no i nadal opcja że córka więc chyba tak zostanie. Kolejna wizyta dopiero 15 kwietnia. Nie nagrywaliśmy i nie mam ładnych zdjęć bo nie było widać buzi niestety.No o żelazo muszę brać dodatkowo.

A ja dzisiaj od rana wymiotuję , miałam nadzieję że mnie to ominie,ale w końcu cała rodzinkę to dopadło to dlaczego ja miałabym mieć lepiej :/ Najgorzej że mąż w piątek wyjechał na 10 dni więc nawet nie byłam w stanie młodszych dziewczyn odprowadzić do szkoły.
teraz pogoniłam najstarszą do przychodni , aby odebrała mi wyniki na toksoplazmozę.

Różyczynka u mnie z glukozą było identycznie , u nas podbierają krew od 7 do 9 , byłam o 7.15 i już mnie nie przyjęli , musiałam drugie podejście zrobić , ale wtedy to już byłam przed 7 :D

Co do bólu piersi to tak miałam jakiś czas temu , teraz się uspokoiło.

Nooo dokładnie ;) I do tego chce mi sie pić ;p

Jak ten mój mały człowieczek się kopie... Masakra. Aż mi trudno uwierzyć, że ta maleńka istotka ma tyle siły. No i mam ją w brzuchu ;p Jakoś chyba zaczyna do mnie docierać, że za troszkę ponad 3 miesiące urodzę ;p

U mnie podobnie jak u Rozyczynki - jak zarwę noc, to nie da się jej odespać. Czuję się jakbym miała kaca ;)

Mnie bardziej bolą sutki niż piersi.

Moja forma też jest tragiczna. Sobote skoczyłam o 3 w łóżku, spałam do 13 i cały dzień chodziłam zamulona ;/ Dzisiaj rano na badania do wstawania nie było nikogo ;p

Wg pojechałam dzisiaj na glukozę. Pobór i otwarty ośrodek od 8 do 10. Byłam o 8:05 i 20 minut stałam w kolejce aż mi wypisze papier do laboratorium. Jak już doszłam do recepcji to okazało się, ze to już jest za późno i nie może mi dzisiaj zrobić glukozy. Że mam jutro przyjść szybciej. No myślałam, że mnie szlak trafi...

To mnie trochę pocieszyłyście dziewczyny :) Musi to być więc fizjologiczna reakcja, przygotowanie do laktacji...
U mnie bój też pojawia się i znika. Jeśli chodzi o laktację, to jeszcze nic nie zaobserwowałam.

Sierpniowa, ja też tak mam od dłuższego czasu,bolało nawet tak,że kołdrą się przykryć nie mogłam ;)ale już jest lepiej. Tyle,że ja już mam laktacje od 17tc ;)

sierpniowa ja tak mam od jakiegoś miesiąca, co jakiś czas taki ból się pojawia, ale przechodzi i tak w kółko, ale da się wytrzymać więc się nie przejmuję;)

Cześć dziewczyny. Ja dziś dostałam pierwsze ciuszki i zabawki od koleżanki, wieczorem zrobię przegląd :)
A jeśli chodzi o narzekanie ciążowe, to mnie ostatnio strasznie bolą piersi (zwłaszcza prawa), ból jest piekący i rozrywający. Czy któraś może też tak ma?

No tak, szkoda ze mojego nie ma jeszcze w domu - ale juz następny tez bedzie nasz :D
Dzień dobry poniedzialkowo ;)

Inne tematy z forum

Wakacje z dziećmi (121 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

poszukiwany dobry ortopeda (22 odpowiedzi)

Moja mame czeka operacja, dostała juz skierowanie i po swietach ma isc sie zapisac w kolejkę......

Ile wydajecie dziennie na jedzenie? (86 odpowiedzi)

U mnie sam obiad wychodzi 30-40 zł. Dziennie wydaję 70-100zł. Zastanawiam się,czy nie przesadzam...