Mamy lipcowo- sierpniowe 2014 cz.7 :)

Lipiec:
diablica 48 - 02.07, trojaczki-córeczki
prymulka - 04.07
kreska_85 - 05.07
afro666-5.07, synek
sylwia - 05.07
Agata905 - 08.07 - synek
baranica - 09.07
Karol... - 10.07
Polika86 - 10.07
alana - 11.07, córeczka
Rozyczynka - 11.07 - Synek - Wejherowo
Martika-11.07. córeczka, Kliniczna
blatella - 14.07, córeczka Ola / Kliniczna lub Wojewódzki
joi-joi - 14.07
Olcik87 - 14.07
kaasik11 - 15.07, córeczka/ Wojewódzki
chaton - 19.07,Synek / Redłowo
agamak13 - 24.07, córeczka/ Kliniczna
jolcia - 30.07-córeczka/Wejherowo
krokus - 31.07
zerka - 31.07-chłopiec/ Redłowo/Wejherowo

Sierpień :
Ola86-03,08 córka/wojewódzki
Sabbi- 04.08, chłopiec/ Kliniczna
muminka1 - 4.08
bauaganiarka - 4.08
Inspired - 04.08 córeczka/ Redłowo/SwissMed
BeataI-J 5.08 synek / SwissMed
sierpniowa 6.08
Koralik-7.08 - synek
kasia28 - 8.08
Kia - 12.08
Lisia32 - 15.08 - córeczka / Kliniczna
Monika K. - 17.08, córeczka / Kliniczna lub Wojewódzki
Mamita - 17.08
Ewik - 18.08. Synek / Kliniczna lub Wojewódzki
jUstme. - 21.08
roksana.s - 23.08
aleksandry - 23.08

link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamy-lipcowo-sierpniowe-2014-cz-6-t528599,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy lipcowo- sierpniowe 2014 cz.7 :)

Wielkie te zdjęcia weszły ;p

Tak jak obiecałam przesyłam zdjęcia bużki, ptaszka i moje ulubione pt. "biceps" ;D
http://zapodaj.net/d2f3a83e981f0.jpg.html
http://zapodaj.net/45d0c61dcbf49.jpg.html
http://zapodaj.net/af6b431761db8.jpg.html

Urofulaginum na pewno mogę brać, bo czytałam, że innym go przepisywali lekarze a na ulotce jest mowa tylko o zakazie w I trymestrze.

Dzisiaj jest już lepiej. Zobaczymy co będzie wieczorem, bo wtedy się nasila. Badania moczu i krwi i tak robię w poniedziałek (razem z ta fantastyczną glukozą;p) więc już poczekam. W związku z pogodą na medal ;p przejdę się po żurawinę i będę piła lemoniadki ;)

Zgagi na szczęście nie mam więc chociaż w czymś mam lepiej ;p

Tak jak ktoś tu napisał, to naprawdę zaczyna się okres narzekania ;D

Muminka ja też nigdy nie miałam. Nawet nie wiedziałam co to do końca na początku ;p A już zdążyłam usłyszeć, ze to na pewno od chodzenia bez rajstop pod spodem ;D uh... Wyrodna ze mnie matka ;p

WP_20140320_001.jpg

Hejka dziewczyny :)

Ale pogoda sie zrobiła słoneczko wyszło :) i 17 stopni no no :)

Ja umowilam sie do Dr Doeringa na 31 marca :) na potw. plci także bedzie to.. 19tydz 4 dzień :)

Więc zmian nie powinno być :)

Witajcie :)
Rozyczynka ja na zapalenia pęcherza w poprzedniej ciąży dostałam urosept ale mało mi pomógł, potem furaginum który wyleczył mnie porządnie. I tak jak piszą dziewczyny dodatkowo żurawina i/lub woda z cytryną ale najlepiej podejść do lekarza.

Doszliśmy w końcu z mężem do porozumienia, jeżeli nic się nie zmieni i córci pindek nie urośnie ;) to będzie Liwia

A ja dzisiaj po wczorajszych perypetiach (dostałam znowu krwawienia, telefon, lekarz, nerwy i badania - na szczęście skończyło się tylko luteiną i w razie gdyby się nasilało skierowaniem do szpitala) postanowiłam się odstresować i właśnie rośnie mi ciasto na domowe bułeczki ze słonecznikiem i dla córci drugie bułeczki maślane.

Rozyczynka urofuraginum to jedyny ratunek zanim dojdzie do antybiotyku. Najlepiej przejdz sie do lekarza. Ja z zapaleniem pecherza walcze bardzo czesto. Furagin ratuje zycie. Jak nie da rady to antybiotyk. W ciazy bralam i pomoglo. Z zapaleniem pecherza nie ma zartow. Jak bardzo boli to nie lecz sie sama za dlugo.

Rany jak ja sie teraz martwie ze z mojej corci zrobi sie chlopak! Normalnie az mi sie to snilo dzisiaj;) Ja juz wszystko na dziewuszke przygotowalam, ciuszki przebrane, poprane, drugi dzien przy zelazku dzisiaj spedze a przede mna jeszcze przynajmniej trzy pralki :)

Wszystko porobie zanim brzucha nie ma duzego. Juz i tak mi w biodro cos wlazlo i czlapie jak pingwin.

W przyszlym tygodniu test glukozy. Nie wiem jak to jest ale wszystko sprawia mi mimo marudzenia przeogromna radosc:) tez tak macie?

Ja na początku ciąży miałam zapalenie pęcherza i lekarz zalecił mi 3 razy dziennie witaminę C oraz Urosept też 3 razy dziennie.

W przypadku zapalenia pęcherza trzeba zakwasic mocz dlatego ta woda z cytryna może być też Wit c, ale nie polecam dla tych którzy cierpią na zgage

jeśli chodzi o jajeczka, to ponoć mogą zejść nawet po porodzie - tak nam mówiła położna, a czasami dzieje się to dużo szybciej.

U nas na usg powiem szczerze, że ja tego pisiorka to nie widze, że "to jest to" - nawet teraz.... tj jest jakiś wzgórek, ale gdyby mi powiedzieli, że to dziewuszka to też bym uwierzyła ;)

Rozyczynka-wspolczuje zapalenia pecherza - ja tez to przerabiałam.... koszmar. urofuraginum nie wiem czy można w ciąży brać, ale woda z sokiem z cytryny jak najbardziej do picia - w duzych ilościach - ponoć to dobrze działa, tj mi trochę pomogło (pierwsze zapalenie pecherza dostałam w środku nocy, nie było apteki i leczyłam się z google :P

No i właśnie sok z żurawiny, żurawit, zurawina.

Mi pomagała też ciepła kąpiel - tylko w ciąży to nie może być za ciepła i za długa ;)

Witam! Udało mi sie Nadrobić. Zaczęliśmy remont i nie ma czasu na Internet. We wtorek byliśmy u Doeringa na 4d, 100%syn, pokazal klejnoty w całej okazałości,wazy 630g więc.chyba nie tak dużo :) siedzę i w kolko oglądam filmik :) synuś trochę się uspokoił i już mnie tak nie kopie, pozdrawiam :)

Czesc Dziewczyny,

ale produkujecie, ciezko nadazyc:) gratuluje poznanych plci:)
U nas bez zmian dziewczynka i bardzo sie cieszymy, z imieniem tez na razie mamy trudnosci, ale raczej takie ze jest kilka ktore nam sie podobaja.
Za miescia ide na zwolnienie wiec bede przygotowywac liste rzeczy do kupienia i powyciagam ubranka po synku, zeby posegregowac co sie nada a co nie:) i ewentualnie dokupic reszte.

Ciesze sie ze nie musze przygotowywac calej wyprawki tylko jakies drobiazgi pokupowac.

Luna my też się pewnie zaraz przyzwyczaimy;)
Inspired dzięki;)
Rozyczynka biedna Ty jesteś;/ ja nigdy nie miałam zapalenia pęcherza...

I kup zurawine w paczkach albo na wage i sobie jedz ;) a jak bardzo boli to moze do lekarza. .

Ale ta cytryna z woda to do picia tak?. Bo ciotka mi mowila, ze mam sie podmywac a nawet inhalować nparem z różnych ziolowych herbat. Wiec juz sama nie wiem :P Mialam Urofuraginum tó wzielam. Niby tez to zapisują. Jutro kupie ten Zurawit. Jeszcze nigdy czegoś takiego nie mialam i nie wiedzialam ze tak moze bolec...

Luna no właśnie jak to jest z tymi jądrami ? Bo przecież na tej fotce, którą wrzuciłam dokładnie widać 2 na miejscu , w którym są po urodzeniu ;) Teraz byłam w 18tc .. Sprawdzałam USG Synka i u Niego był widoczny pintak ale jądra dopiero na późniejszym etapie się ukazały ;)
Jak nic szukam pocieszenia :P ;)

Można brać Żurawit-gin. w poprzednie ciąży mi tak powiedział.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

rozyczynka - z "domowych" sposobów to polecam przegotowaną wodę z dużą ilością wyciśniętj cytryny, sok z żurawiny

Miala ktoras z Was zapalenie pęcherza?. Co mozemy na to brać?

To macie przeboje z tymi plciami :)

Muminka gratuluję chłopczyka:)

My już po połówkowym, wszystko w porządku, wymiarowo jest o tydzień do przodu, skutecznie zasłania się rączkami i nie było okazji zrobić portretowego w 3d no ale trudno:)

gratuluje poznanych płci :)

u nas ja byłam wewnętrznie przekonana, że będziemy mieć córeczkę siostra ma dwie cory, na około same babki, no i wszytskie "znaki" mówiły, że córa ;)

Pries tak bada bada i mówi "czy znają Państwo płec?"
ja "nie - ale chcemy"
on "to to jest siusiak"
ja "acha..... ale żadnych wątpliwości?"
on "a to jądra-będą schodzić do moszny,ale to później"
ja "czyli żadnych złudzeń..."

Więc ja ogólnie byłam "zawiedziona" - jeszcze wychodzimy a mąż do mnie "szkoda, że nie dziewczynka, nie?!"

Tak czy inaczej po 2 dniach się z tym oswoiłam i teraz nie wyobrażam sobie, żeby miało być inaczej :)

Inne tematy z forum

nnt. Wymiana drzwi - jaką firmę z Gdańska polecacie? (20 odpowiedzi)

Zastanawiamy się nad wymianą drzwi do mieszkania. Czy możecie polecić jakąś firmę z...

Czy znajdę tu miłośników kotów? (39 odpowiedzi)

J.W.? Bo mam parę pytań...

niepracujaca zona, czy to zle? (142 odpowiedzi)

Na rodzinnym niedzielnym obiadku bylo dzis nawet milo ale pol zartem, pol serio ktos zrobil...