Mamy lipcowo- sierpniowe 2014 cz.7 :)

Lipiec:
diablica 48 - 02.07, trojaczki-córeczki
prymulka - 04.07
kreska_85 - 05.07
afro666-5.07, synek
sylwia - 05.07
Agata905 - 08.07 - synek
baranica - 09.07
Karol... - 10.07
Polika86 - 10.07
alana - 11.07, córeczka
Rozyczynka - 11.07 - Synek - Wejherowo
Martika-11.07. córeczka, Kliniczna
blatella - 14.07, córeczka Ola / Kliniczna lub Wojewódzki
joi-joi - 14.07
Olcik87 - 14.07
kaasik11 - 15.07, córeczka/ Wojewódzki
chaton - 19.07,Synek / Redłowo
agamak13 - 24.07, córeczka/ Kliniczna
jolcia - 30.07-córeczka/Wejherowo
krokus - 31.07
zerka - 31.07-chłopiec/ Redłowo/Wejherowo

Sierpień :
Ola86-03,08 córka/wojewódzki
Sabbi- 04.08, chłopiec/ Kliniczna
muminka1 - 4.08
bauaganiarka - 4.08
Inspired - 04.08 córeczka/ Redłowo/SwissMed
BeataI-J 5.08 synek / SwissMed
sierpniowa 6.08
Koralik-7.08 - synek
kasia28 - 8.08
Kia - 12.08
Lisia32 - 15.08 - córeczka / Kliniczna
Monika K. - 17.08, córeczka / Kliniczna lub Wojewódzki
Mamita - 17.08
Ewik - 18.08. Synek / Kliniczna lub Wojewódzki
jUstme. - 21.08
roksana.s - 23.08
aleksandry - 23.08

link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamy-lipcowo-sierpniowe-2014-cz-6-t528599,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy lipcowo- sierpniowe 2014 cz.7 :)

Oj, nie tylko mój malec jest taki duzy, sierpniowa i kolralik też maja spore maluchy :)
Jeśli chodzi o zakupy to ja też uważam, że jeszcze sporo czasu i nie ma co się spieszy, w końcu teraz pogoda coraz lepsza, więc będzie sprzyja spacerom i wizytom w sklepach :)

Rozyczynka mnie ewidentnie ominął ten czas "fantastycznej ciąży" ;)
i aż się boję , co będzie teraz .
2 połowa zaczęła się od L4, silnej anemii i wszelkich dolegliwości z nią związanych, piersi bolą mnie tak jakby Ktoś mi je wyrywał obcęgami - w pierwszej ciąży na pewno tak beznadziejnie tego nie odczuwałam, zwykłe przekręcenie się z boku na bok powoduje bóle,skurcze, kłucia i co tylko. I miałam cichą nadzieję,że wrócę do formy w najbliższym czasie a tu taka wiadomość :p
Strasznie słaba jestem w tej ciąży, najwidoczniej już za stara na taką rozrywkę ;)

Całuśne usta to na pewno jest plus ;D

Ja tak dzisiaj czytałam opis 26tc na parenting.pl i cały czas daja do zrozumienia, ze błogi stan "fantastycznej" ciązy minął i zaczynają się schodki. Ten mój brzuch mi i tak we wszystkim strasznie przeszkadza. Kondycje mam jak grubas z 200kg nadwagą i aż się boję co będzie później. Tragedia ;)

Blatella nie martw się tymi zakupami, bo ja na razie tez stoję w miejscu. Może w tym miesiącu cos poszaleję, ale pewnie zostanie wszystko na maj, bo mam imprezowy caaały kwiecień ;p
A wychodzi na to, że nasze dzieciaczki sa takie same ;)

Kia - no rzeczywiście wielgachna ta Twoja pociecha ;)

Cześć dziewczyny podczytuje Was regularnie, bo ja jestem z końcówki czerwca. Spodziewam sie synka dlatego wyprzedzaję ciuszki po córeczce co bym mogła zaopatrzyć sie w bardziej chłopieńce :)
Może któraś z Was coś znajdzie dla swojej małej księżniczki
ubranka Bardzo zadbane. w rzecystosci duzo ladniejsze niz na zdjęciach zapraszam :)

Roz 50-56
http://bit.ly/1htivGq

Roz 62
http://plus.google.com/app/basic/photos/102709889117429929504/album/5996951432859750497?authkey=CKuJ3InOq-vmFg&source=appredir

Jesli chciałby ks całość to napewno dogadamy się co do ceny

hej dziewczyny,
nie pisze, ale uważnie Was czytam. Jakoś po powrocie do pracy na nic nie mam już siły.
Mamita- będzie dobrze :)
My po USG- 26 tydzień, Mała ( nadal dziewczynka :)) waży 800 g i ma 23 cm plus nóżki. Zupełnie nie chce buźki pokazać, ale z profilu jest niepodobna do starszego synka, ma bardzo wydatne usta, całuśne ;). Kopie jak szalona, a już najbardziej na badaniu z obciążeniem glukozą- myślałam , że nie wysiedzę na krześle :).
Ze snem nie mam problemów- padam o 20 i tak mogę do rana, bez przerwy, a po zmianie czasu, to w ogóle mogę spać i do 10.
Zakupów żadnych jeszcze nie robiłam, zazdroszczę , ze Wy już takie zaawansowane jesteście.

Mamita będzie wszystko dobrze. A jak nie jeszcze w brzuszku to po urodzeniu. Zobaczysz!
Ja jestem dzisiaj zajechana jak ruski czolg :P oddalabym życie za ta poduszkę! Jedno szczęście, ze mimo wysilku nic mnie nie boli. Tzn wszystko mnie boli oprcz brzucha ::) A jeszcze zasnąć jak zwykle nie mogę...
Ale syncio chyba focha strzelil, bo sie nie ruszam dzisiaj nic a nic. No ale tez nie mialam ani jednej chwili, żeby sie na tym skupić...
Byle do soboty. A niedziele cala prześpię ;D

Ja taką poduszkę zakupiłam podczas ostatnich weekendowych targów da Mam, potwierdzam, że jest rewelacyjna, jak tylko się na niej położę momentalnie zasypiam i śpię jak zabita:) Polecam każdej:)

Mamita bedzie dobrze:) Maluszek ma jeszcze sporo czasu:)

A ja sie musze normalnie pochwalić:) dostałam dzis od Męża kojec do spania, jest cudooowny, tak tylko na chwilke sie położylam na nim to normalnie exxtra:):):)
Wyczaiłam w Netto różne ciuszki dla Maluszków, są bodziaki, pajace, bluzeczki, rożki:) oczywiście zestawik zakupiłam:) także Dziewczyny możecie sie wybrac:) no to sie pochwaliłam:):):)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dzięki dziewczyny za słowa otuchy.
Poczytałam troszkę o tym i nieco mnie to uspokoiło,że w większości przypadków samo się zrasta,ale jakiś niepokój jest...
Muminka 1-U mnie dziś 20tydzień i 5 dzień i waga 350,więc dr mówił,że bardzo dobra:) Ja też się nieduża urodziłam(2900g),a 10dni po terminie :D Za to później nadrobiłam z wagą ;)

Wow Kia ale masz dużego synka;) hehe
Mamita moje dziecko ważyło 320g w 21 tyg więc też kruszynka jak Twoje, a co do tej przypadłości to trzymam kciuki, żeby było dobrze wszystko!

Mamita na pewno wszystko będzie dobrze. Mocno w to wierzę i wiem co piszę bo swoje też przeszłam w pierwszej ciąży (chodziło o to, że nie wszystkie parametry były w normie), a skończyło się dobrze.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Lipiec:
diablica 48 - 02.07, trojaczki-córeczki
prymulka - 04.07
kreska_85 - 05.07
afro666-5.07, synek
sylwia - 05.07
Agata905 - 08.07 - synek
baranica - 09.07
Karol... - 10.07
Polika86 - 10.07
alana - 11.07, córeczka
Rozyczynka - 11.07 - Synek - Wejherowo
Martika-11.07. córeczka, Kliniczna
blatella - 14.07, córeczka Ola / Kliniczna lub Wojewódzki
joi-joi - 14.07
Olcik87 - 14.07
kaasik11 - 15.07, córeczka/ Wojewódzki
chaton - 19.07,Synek / Redłowo
agamak13 - 24.07, córeczka/ Kliniczna
muminka1 - 29.07, synek/ Redłowo
jolcia - 30.07-córeczka/Wejherowo
krokus - 31.07
zerka - 31.07-chłopiec/ Redłowo/Wejherowo

Sierpień :
Ola86-03,08 córka/wojewódzki
Sabbi- 04.08, chłopiec/ Kliniczna
bauaganiarka - 4.08
Inspired - 04.08 córeczka/ Redłowo/SwissMed
BeataI-J 5.08 synek / SwissMed
sierpniowa 6.08
Koralik-7.08 - synek
kasia28 - 8.08
Kia - 12.08 Synek / Zaspa
Lisia32 - 15.08 - córeczka / Kliniczna
Monika K. - 17.08, córeczka / Kliniczna lub Wojewódzki
Mamita - 17.08
Ewik - 18.08. Synek / Kliniczna lub Wojewódzki
jUstme. - 21.08
roksana.s - 23.08
aleksandry - 23.08

Będzie dobrze, trzeba myśleć pozytywnie:)

Ja tez już po połówkowym i moje dzieciątko w końcu nam się zaprezentowało z każdej strony i teraz już wiemy, że będzie syn, waży 472 g i jest zdrowy :)

Hej Dziewczyny,
Jestem już po połówkowym. Potwierdzona dziewczynka, waży ponad 350g i na ten tydzień ciąży jest to waga w normie.
Dr stwierdził,że ciąża rozwija się prawidłowo,jednak niestety wykrył też VSD,czyli ubytek przegrody międzykomorowej podzastawkowo o wielkości 2mm,ale odpływ z lewej i prawej komory serca prawidłowy.
Mówił,że nie zagraża to życiu dziecka i najczęsciej samo się zarasta,ale wiecie jak to jest... nie mogę wyzbyć się strachu,chociaż staram się myśleć pozytywnie...Mam poinformować swego dr prowadzącego,żeby to zobaczył i obserwował(może zrośnie się już w ciąży-oby ,bo osiwieję :( )
Odebrało mi to chęć nawet na zakupy dla Małej.

Koralik też ładny staż;) ja z mężem znamy się od becika;)

to by małżeństwem jesteśmy od 2010r a znamy się od... ho ho ho, a może i dłużej :)

Jolcia mi chodziło o to, że do pierwszej rocznicy mówi się na małżeństwo MŁODZI, to był żart...

No to co ja mam powiedzieć jak wychodziłam za mąż w 2008 roku. Na pierwszą rocznicę córeczka też była już z nami. Jak ja się nie mogę doczekać tego maleństwa z brzuszka :)

ale dziś znów piękny dzień;)

Rozyczynka kochana ja już jestem stara mężatka, już tytuł świeżo upieczonej mi nie przysługuje ;D jesteśmy z mężem z tych pierwszych 2013;) czyli dzidzia urodzi się może w rocznicę?;)
Koralik Sierpniowa gratki;) moje dzidzi jakieś małe wtedy jest ;P

Inne tematy z forum

rozedma płuc, i co dalej? (5 odpowiedzi)

Dziewczyny,moja najlepsza przyjaciółka zadzwoniła dzisiaj do mnie z informacją,że zdiagnozowano u...

Galeria twarzy - pytanie. (18 odpowiedzi)

Czy ktoś coś wie o firmie galeria twarzy - centrum Filmowe ATV. Bo mój synek dostał się ale wiem...

chce mi się wyć....matka szuka pracy...taaaa (64 odpowiedzi)

muszę się wygadać...może to poniekąd jakaś moja terapia ... mam dwoje dzieci...mlodsze dwa...