Mamy lipcowo- sierpniowe 2014 cz.8 :)

Lipiec:
diablica 48 - 02.07, trojaczki-córeczki
prymulka - 04.07
kreska_85 - 05.07
afro666-5.07, synek
sylwia - 05.07
Agata905 - 08.07 - synek
baranica - 09.07
Karol... - 10.07
Polika86 - 10.07
alana - 11.07, córeczka
Rozyczynka - 11.07 - Synek - Wejherowo
Martika-11.07. córeczka, Kliniczna
blatella - 14.07, córeczka Ola / Kliniczna lub Wojewódzki
joi-joi - 14.07
Olcik87 - 14.07
kaasik11 - 15.07, córeczka/ Wojewódzki
chaton - 19.07,Synek / Redłowo
agamak13 - 24.07, córeczka/ Kliniczna
muminka1 - 29.07, synek/ Redłowo
jolcia - 30.07-córeczka/Wejherowo
krokus - 31.07
zerka - 31.07-chłopiec/ Redłowo/Wejherowo

Sierpień :
Ola86-03,08 córka/wojewódzki
Sabbi- 04.08, chłopiec/ Kliniczna
bauaganiarka - 4.08
Inspired - 04.08 córeczka/ Redłowo/SwissMed
BeataI-J 5.08 synek / SwissMed
sierpniowa 6.08
Koralik-7.08 - synek
kasia28 - 8.08
Kia - 12.08 Synek / Zaspa
Lisia32 - 15.08 - córeczka / Kliniczna
Monika K. - 17.08, synek / Kliniczna lub Wojewódzki
Mamita - 17.08
Ewik - 18.08. Synek / Kliniczna lub Wojewódzki
jUstme. - 21.08
roksana.s - 23.08 - córeczka
aleksandry - 23.08

Link do poprzedniego wątku : http://forum.trojmiasto.pl/Mamy-lipcowo-sierpniowe-2014-cz-7-t530528,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy lipcowo- sierpniowe 2014 cz.8 :)

Bardzo fajna poduszka :) ja wkladam pod brzuch misia, który zawsze służył mi za poduszkę wiec jest idealnie ugnieciony :)

Roksana to prawda, ja już nie mogłam wytrzymać w 1wszej godzinie .. Jakieś leżanki powinni zagwarantować ;) Ale ogólnie było całkiem sympatycznie :)
Wygraliście coś ? Mój M się śmieje, że ta książka to Jego pierwszy mamusiowy prezent bo przecież losowali 2 Mamy a nie wspomniałam Jemu,żeby podpisał kartkę za mnie i wypisał za siebie:p

Rozyczynka jak masz jeszcze czas to poczekaj i obserwuj to allegro. Brzuszek imponujący i wcale do wieloryba podobna nie jesteś ;)

W ramach diety zrobiłam sobie blok czekoladowy , jak już mam tyć jak słoń to chce chociaż wiedzieć po czym :P

Zerka gratulacje!!:)

My wróciliśmy z warsztatów mamo to ja, bardzo fajnie było.. Tylko tyłek bolal od siedzenia :(

A propo ślubów ja ide 26.. No i oczywiście nie mam co ubrać.. W ogóle wyglądam jak wieloryb i nic mi nie pasuje.. :( nie wiem co mam zrobic ..
Happymum ma fajne sukienki, nawet dla mńie cena ok bo w maju mam komunie mojeg chrzesniaka więc te 200 zł moge wydać, ale co z tego jak ja to wieloryb..

Dziękuję za wszystkie gratulacje:) Też nigdy nie miałam odwagi na prawko, ale teraz już nie będę miała żadnej wymówki! :)))

Bauaganiarka cudne te suknie! Przepiękne :)

Właśnie zawitał do mnie kurier z poduszką C dla kobiet w ciąży firmy Super Mami :) Dużo się naczytałam o tych poduszkach dla ciężarnych i postanowilam zainwestować aż 111zł (na allegro taniej), po pierwszym przytuleniu jest super, póżniej dam relacje jak się śpi z nią :)
http://www.supermami.pl/Poduszki_typu_C/2/
Mam szarą w kropki białe :)

Mnie troszke ta sukienka uwydatnia :P

Bauaganiarka no rzeczywiście na oglądaniu sie skonczy... Ale są mega! Na szczęście przegrzebalam szafę i na ten weekend znalazlam jedna na chrzciny a na kolejne na swieta chyba odwiedzę Klif. Mus to mus :)

Zerka szczęściara z Ciebie! :]

http://www.tiffanyrose.com/maternity/clothes/dresses.html
a te widzialyście?
tylko do pooglądania niestety ;)

Zerka gratulacje, ja nie mam odwagi na prawo jazdy.
Różyczynka brzuszek super, większy chyb niż mój )

zerka - gratulacje :)

Nie wiem jak teraz bo nie chodzę po sklepach, ale jak szukałam sukienki przed Bożym narodzeniem to na stronie były promocje a w sklepie były normalne regularne ceny, a na przecenie wisiały jakieś pojedyncze sztuki zupełnie inne niż na stronie, ale nic ciekawego.

Hej dziewczynki :) Dzisiaj się dowiedziałam że wygrałam kurs na prawo jazdy w elka school :) Tak strasznie się cieszę :) Trzeba było przekonać jury, że to właśnie nam się należy nagroda i wysałam zdjęcie mojego ciążowego brzuszka z namalowanym samochodem i w oknie kierowcy moje zdjęcie dodatkowo trzymam małe buciki w autka i napis- "Chciałabym zabrać synka, jak tylko przyjdzie na świat wszędzie tam, gdzie zapragnie"

Rownież potrzebuje sukienki na wesele na 7 czerwiec i też podobają mi się happy mum :) Będę polować na przeceny, a wiecie może czy obecnie są jakieś przeceny w sklepie w klifie czy tylko na stronie?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jakby którąś z Was to interesowało jest promocja w Rossmannie na pieluchy Pampersa 2-ki activ-baby za 37zł 94szt z karta Rossnę. Wychodzi to taniej niż Biedronkowe Dada za sztukę. Promocja jest tylko do dzisiaj.

koralik- najlepiej pojechać i zmierzyc do sklepu dany model, bo pamietam, ze jak szukałam, to jeden fason był w rozmairze L na mnie za mały w biuscie i to sporo, a drugi akurat.

Za taką kasę to w ciemno bym nie zamówiła bo na prawde z rozmiarowka to roznie.

Ale zamawialam od nich spodnie to rozmiarowka zgodna z tym co podali, ale tez mierzylam w sklepie wczesniej.

(swoją drogą jeśli któraś chciala by takie spodnie:
http://www.happymum.pl/sklep3/zdj/big/t222.jpg
w rozmiarze XL - są z grubszego czarnego materialu a'la jeans/bojówki ze sciagaczem na dole, to z checia sie pozbede za 50 zł , nowe oczywiście)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Hej :)
dziewczyny troche z innej beczki, :)
jaki termometr bezdotykowy najlepiej kupic? Macie jakies doswiadczenia z takowym sprzętem ?:)

luna mnie się właśnie taka sukienka podoba i jeszcze ta http://www.happymum.pl/sklep3/d407a,sukienki_wizytowe,8095-perla_latte_dress.html
Napisz mi proszę jak jest z rozmiarówką u nich, jest zaniżona ??

Różczyczka mnie również czeka poszukiwanie sukienki, ale na wesele. Tzn. w sumie to się cały czas zastanawiam czy na nie iść. Za na pewno przemawia fakt, że to bliska rodzina, ale przeciw jest taki, że to będzie koniec czerwca i nie wiem jak się będę czuła i to, że wesele jest 300 km od Gdyni.
Mnie podobają się sukienki w happy mam, ale te ceny...:(, teraz w ten weekend chyb z gazetą Twój styl i Grazia są kody rabatowe do Happy mum -20%.

Brzusio śliczny :)
Również witam nową mamusię :)

Ewik - marne to pocieszenie, ale jednak mimow wszytsko licze, że mnie ominie (już zaczelam 8 miesiac :P)

Ja z happyMum mam taka sukienke:
http://www.happymum.pl/sklep3/zdj/prod/d515c.jpg
Kosztowała niestety sporo, ale bardzo mi sie spodobala, a kupiłam ją na swieta Bozego Narodzenia - mam nadzieje, ze na wielkanoc też się w nią zmieszczę ;) a przyjaciolka miała chrzcic jeszcze malego a znajomi robic wesele, wiec bylo troche okazji, ale chrzciny jeszcze sie nie odbył, a wesele przełożyli na poxniej jednak :P

Rozyczynka - jakbys przejezdzala przez gdańską morenę to możesz wpaść ją zmierzyć (ona jest z grubszego materiału) i patrząc po Twojej fotce to ja uważam, że będzie ok :)

My Tummy ma jakosciowo super bluzki - ja kupiłam na początku ciązy bluzkę więc trochę ponosiłam,a le teraz w zasadzie tylko leżę, więc np jednych spodni z happymum czarnych raczej sportowych ani razu nie miałam na sobie :( a kupiłam "na zaś" zeby do nich urosnąć.

ale fakt faktem bluzek nakupiłam za dużo. Inaczej by bylo gdybym mogla normalnie chodzic a tak to w domu leze w dresie i podkoszulce :P

EWIK - No własnie tak jakoś nic tam nie widzę, a jak już jest cos spoko to jak sie przyjrzysz to materiał na jedno pranie ;/

Owoce wcale nie sa dietetyczne jakoś mega. Mają dużo cukrów. Też wcinam kilogramami. I praktycznie w ciągu dnia bułkę i obiad a raczej jego 1/3 i nie tyję (co mnie nie martwi) bo mam 11+) i mój mały tez nie a mi się nie chce jeść... Jakiś taki mam wstręt do normalnego jedzenia. Jogurty jeszcze mi podchodzą.

A wózek bardzo fajny i nawet mi się podoba ze skrętnymi ;)

http://zapodaj.net/f1d6b4c7dad34.jpg.html
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Aniu witaj. Trzymam kciuki.
Szulc to mój prowadzący, dokładny , miły, wszystko fajnie bez stresu.

No to nie jestem ze zgaga sama, blee

Ładny ten wózek. Ja wybrałam na razie x- landera x -move, ale kupować będę w czerwcu jakoś .

Ja Wam powiem z własnego doświadczenia,że po ciąży nie nosiłam ubrań ciążowych bo szybko wróciłam do swojej figury. Dziewczyny, które planują jeszcze dzieci to mogą sobie pokupować i schować na kolejną ciążę. Ja już nie planuję i nie inwestuję w te rzeczy.

Rozyczynka a allegro ?
Ja w czerwcu idę na komunię i jak tylko o ciąży się dowiedziałam to szukałam czegoś w co wejdę ;) A że zima była to letnią sukienkę za 10zł kupiłam :) Teraz tylko się zastanawiam ,czy jak na ciąże nie będzie za krótka.

Ja pierwszą ciążę miałam zagrożoną od początku, też miałam mieć zakładany szew ale silne leki ze skurczami poradziły sobie na tyle,że przenosiłam tydzień :)
Teraz jest ok, tylko początek zapowiadał się ciężki.
Mam nadzieję , że ominą mnie przeboje z pierwszej ciąży.

Co do zgagi - chyba Luna pisała,że nie ma - nic straconego ! W pierwszej ciązy , w 8 miesiacu dowiedziałam się , czym jest zgaga - teraz męczy mnie już od miesiąca.

I dopada mnie depresja ciążowa ! Tak się cieszyłam,że teraz tyję książkowo a dzisiaj stanęłam na wagę i przez ostatni miesiąć przytyłam 4 kg ! Więc łącznie mam 8 na plusie .... Niby i tak mniej jak w pierwszej ciąży ale przeraża mnie ten minisłoń za kilka miesięcy , czuję się beznadziejnie . I żebym się jeszcze obżerała ! Ale kilogramami pochłaniam jedynie owoce.

Inne tematy z forum

podłoga jasna+ ciemna czy sama ciemna???????? (43 odpowiedzi)

Dziewczyny!!!jestem na forum od niedawna aż do czasu kiedy sama potrzebuję Waszej rady a...

Ginekolog - Głodek Piotr - proszę o opinie (60 odpowiedzi)

W medicoverze pracuje lekarz jak w temacie. Czy którać z Was korzystała z Jego usług? Co o Nim...

krem na rozstępy-JAKI NAJLEPSZY??? (38 odpowiedzi)

tak jak w temacie.jaki polecacie krem na rozstępy?? jestem w pierwszych tygodniach ciąży ,ale...