Mamy lipcowo- sierpniowe 2014 cz.8 :)

Lipiec:
diablica 48 - 02.07, trojaczki-córeczki
prymulka - 04.07
kreska_85 - 05.07
afro666-5.07, synek
sylwia - 05.07
Agata905 - 08.07 - synek
baranica - 09.07
Karol... - 10.07
Polika86 - 10.07
alana - 11.07, córeczka
Rozyczynka - 11.07 - Synek - Wejherowo
Martika-11.07. córeczka, Kliniczna
blatella - 14.07, córeczka Ola / Kliniczna lub Wojewódzki
joi-joi - 14.07
Olcik87 - 14.07
kaasik11 - 15.07, córeczka/ Wojewódzki
chaton - 19.07,Synek / Redłowo
agamak13 - 24.07, córeczka/ Kliniczna
muminka1 - 29.07, synek/ Redłowo
jolcia - 30.07-córeczka/Wejherowo
krokus - 31.07
zerka - 31.07-chłopiec/ Redłowo/Wejherowo

Sierpień :
Ola86-03,08 córka/wojewódzki
Sabbi- 04.08, chłopiec/ Kliniczna
bauaganiarka - 4.08
Inspired - 04.08 córeczka/ Redłowo/SwissMed
BeataI-J 5.08 synek / SwissMed
sierpniowa 6.08
Koralik-7.08 - synek
kasia28 - 8.08
Kia - 12.08 Synek / Zaspa
Lisia32 - 15.08 - córeczka / Kliniczna
Monika K. - 17.08, synek / Kliniczna lub Wojewódzki
Mamita - 17.08
Ewik - 18.08. Synek / Kliniczna lub Wojewódzki
jUstme. - 21.08
roksana.s - 23.08 - córeczka
aleksandry - 23.08

Link do poprzedniego wątku : http://forum.trojmiasto.pl/Mamy-lipcowo-sierpniowe-2014-cz-7-t530528,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy lipcowo- sierpniowe 2014 cz.8 :)

AgaM jesteś nie miła hehe ;)

Ale fajnie ze już jutro warsztaty ;)

BeataI-J byłaś pierwszy raz u niego czy jest normalnie Twoim lekarzem prowadzącym? też się zastanawiałam czy się do niego nie wybrać:)

Najważniejsze aby dziecko było zdrowe, a co się urodzi to dla mnie mniej ważne bo to i tak największe szczęście, że będzie dzidziuś :)

Byłam dzisiaj na wizycie u dr Szulca - planuję rodzić w Swissmedzie także chciałam poznać kogoś kto tam przyjmuje i jestem baardzo zadowolona, doktor rzetelny, wszystko sprawdził, o wszystko wypytał, podał swój nr żeby w razie czego dzwonić albo pisać smsy ;) z Młodym wszystko ok, waży 618 gramów i rośnie zdrowo :))

Ja normalnie jeżdżę samochodem - kupiłam adapter do pasów, bo mimo wszystko jednak bezpieczniej jest jeździć z zapiętymi pasami, a że jeżdżę naprawdę dużo to musi mi być wygodnie.

Ja również słyszałam komentarze "a szkoda że córa fajnie mieć parkę" a my razem z mężem bardzo chcieliśmy mieć drugą córę i bardzo się z tego cieszymy. Fakt i 3/4 wydatków z głowy. Rodzice w u nas też się cieszyli, że druga wnusia.
Ja liczę tylko na to aby charakterek był inny jak u pierwszej córy, bo mamy strasznego uparciucha...

To u nas teściowa też nie kryła niezadowolenia bo córkę mamy,jej córka w lutym urodziła też dziewczynkę, nawet nie zapyta jak się czuję ani nic ale ona w ogóle jest dziwna. Jak urodziłam Ole to mi właziła w życie drzwiami i oknami i to bez wyczucia dlatego cieszę się że teraz trzyma się na odległość. Moja mama stwierdziła że też ma dwie córki i super że Ola będzie miała siostrę ale z kolei nie podoba jej się imię-Zuzia.

ło matko Roksi, jak bedziesz jechac przez morene to daj znac:) bede siedziec w domu hihih
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

a u nas jak się dowiedziała moja mama o płci to powiedziała "no trudno.... ale chociaż kupimy nowe rzeczy" (siostra ma dwie córki więc bym miała po niej a tak to chłopięcych tyle co kot napłakał ;) tak czy inaczej moja mama mimo posiadania dwóch wnuczek marzyła o trzeciej :P) Tata natomiast ucieszył się, że w końcu będzie dziadkiem, a nie tylko mężem babci :P

Mój mąż z kolei po wyjściu z badania rzucił "szkoda, że nie dziewczynka, nie?" - myslalam ze go ukatrupie, tym bardziej, że wiedzial, że ja się na dziewuszkę nastawiałam!

Mi po dwóch dniach "nieswojego uczucia" natomiast przeszło i nie wyobrażam sobie by mogło być inaczej. Nawet teraz, mimo, że jeszcze maluch sobie siedzi wygodnie w łonie, kiedy myślę o drugim dziecku, to myślę, że nie byłoby to takie złe posiadać dwóch chłopaków :) Aczkolwiek nieopuszczanie deski rpzez mojego męża doprowadza mnie do szału... teraz to juz w ogóle będę w mniejszości! :)

U mnie też pojawiają się współczujące miny i prawie żałobny ton głosu , jak się znajomi dowiadują ,że drugi chłop ..
No cóż.. Też chciałam tym razem córę ale pokocham jak swoje heh
Ciekawa jestem czy w piątek , na połówkowym potwierdzi się płeć :)
Nie płakałabym gdyby się jednak pierwsza córeczkowa wersja sprawdziła ;)

Roksana to Ci współczuję troszkę tej jazdy, bo mnie w aucie jak za długo prowadzę boli brzuch, a i tak pasów nie zapinam. A jak usiądę tak, że nie boli, to nie widzę drogi, bo muszę się ROZŁOŻYĆ na siedzeniu ;p I mały mnie kopniakami rozprasza cały czas. Chyba lubi być wożony ;D A teraz już dosięga syrkami żeber i żołądka co nie jest pocieszające. ;)

Co do płci.. Moja teściowa średnio w ogóle przyjęła informacje ze bedzie dziewczynka.. Twierdzi ze przydałby sie chłopak.. Bo już jedna wnuczkę ma od brata mojego męża.. I teraz jak mówię przy reszcie jej rodziny ze 'mama sie nie ucieszyła ze dziewczynka' ona oczywiście sie wypiera i mówi byle byłoby zdrowe, a ja oczywiście nie omieszkam przy wszystkich powiedzieć jak bardzo sie ucieszyła ze bedzie kolejna wnuczka wtedy chyba trochę jej głupio :)

Haha Mamita Babcia wygrała ;D

Mi teściowa mówiła o córce, ale ja tez bardzo chciałam córkę i tak się we dwie nakręcałyśmy i wyszło inaczej ;p A ma już dwóch wnuków więc fakt Księżniczka by się przydała, ale mnie to kompletnie nie razi tym bardziej, że sama mówiłam cały czas o córce. Mój mężulek za to cieszy się, że to chłopak, bo tak jak Twoja Mama uważa, że z dziewczynami jest więcej problemów (chyba jest to sugestia do mnie ;D)
Za to moja babcia mówi "byle było zdrowe" i nie rozumie czemu tak szybko chciałam znać płeć i co to za różnica.

Ale mnie te teksty nigdy jakoś nie "bolały". Mam to gdzieś ;p To moje nie ich Maleństwo ;) Jedyne co mnie drażni jak zaczynają mnie traktować jak obłożnie chorą i słyszę "nie możesz tego robić", "to jest za ciężkie" itp. Doprowadza mnie to do szału i muszę co jakiś czas dosadnie wygłosić swoje zdanie na ten temat ;p
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Oj 30 postów miałam do nadrobienia...
A ja dziś od 11-14 byłam w mama i ja :) zamowilismy wkoncu wozek ma być koło 25 kwietnia i fotelik.. Także jestem zadowolona :)
Pózniej pojechaliśmy do Brzeźna , posiedzielismy sobie na plazy ale sie chmury pokazały więc poszliśmy na nie zdrowe jedzonko - pyszne było ;D
No i dziś byłam na ostatnich zajęciach teoretycznych z prawa jazdy :D za tydzien zaczynam jazdy hehe :) uwaga na drogach :)

Sabbi moja mama nigdy nie ukrywała,że woli chłopców-czy to jeśli chodzi o własne dzieci,czy o wnuki-twierdzi,że łatwiej wychować,taniej i mają lżej w życiu,ale jak już 2 dr nam potwierdził płeć, to chyba zaczęła się cieszyć z nami naszą Dziewczynką -pierwszy raz babcia zostanie:)
ale wkurza mnie,że aż taką wagę ludzie przywiązują do płci na zasadzie ta lepsza,ta gorsza-my cieszymy się,że będziemy mieli Maleństwo po prostu.
No i imienia wybranego przez nas też mama nie popiera-nazywa ją innym ;)
Moja babcia z kolei jest jeszcze lepsza,bo jej stalym tekstem jest:
"a po co te dzieci potrzebne,tylko problem" dodam,że sama ma 3 ;)Dlatego o tym,że zostanie prababcią dowiedziała się niedawno;)

Mamita moja mama w dalszym ciagu nie przyswoila informacji ze to drugi chlopak. Nie wierzy mi i ciagle mowi ze klamie. A fakt ze plec potwierdzilo 3roznych lekarzy do niej nie dociera! mysle ze przezyje zalamanie jak wroce ze szpitala wiec lepiej abysmy zdazyli wyremontowac nasze wymarzone mieszkanie do tego czasu i wrocili w czworke do siebie niz dalej do rodzicow:-) mi tez juz sie podoba wizja drugiego syna. Roznica idealnie 3lata wiec wszystko mam dopasowane nawet pora roku i rozmiarami:-) Smiesznie bedzie jak trafie w urodziny starszego syna 8sierpnia. Jedna impreza do konca zycia:-) Ja od dzis bede mowic ze nie wiem kto tam siedzi:-) moze dadza mi wszyscy spokoj!

Mnie też wkurzają durne komentarze jak powiem,że druga córka,usłyszałam już nie raz,że szkoda. A mi to pasuje bo będę miała większość wydatków z głowy.

Sabbi, to jeszcze nic ;) Moja mama wieść,że będzie u nas córcia skwitowała " o nie" ;) Później tłumaczyła,że to był żart i chodziło jej o to,że nie będzie kompana do gry w piłkę dla męża,ale co mi ciśnienie podniosła,to moje ;) Najważniejsze,aby zdrowe :) Ale texty,że nie będziesz prawdziwą mamą bez córki i żebyście zrobili 3 próbę,to już bezczelność! Ale nie ma co denerwować siebie i Malucha,nie warto :)
A z tym ciągnięciem to i u mnie podobnie-ledwo chodzę,bo podbrzusze i pachwiny bolą,jakbym miała mega zakwasy.

mnie tez czeka odpieluchowanie podejscie 3-4. Poczekam jeszcze chwilena pogode i do skutku. Chcialabym odpoczac choc troche od pieluch:-) ale straszny wiatr sie zerwal! az spac nie moge a to pora drzemki. Do tego spalam dzis w nocy jakos krzywo i lewa reka z barkiem mnie boli az dretwieje chwilami! masakra! Zaczyna sie tu boli, tam ciagnie!:-)
jak mnie denerwuja ludzie z pytaniem kto u mnie siedzi? grzecznie odpowiadam ze drugi chlopak no i w tym momencie sie zaczyna... dzis nawet uslyszalam ze nie bede prawdziwa mama poki nie bede miala corki! no zesz! i na starosc bede zalowac ze nie zdecydowalam sie na trzecia probe! ludzie ja nie urodzilam jeszcze drugiego dziecka!! krew w zylach mi sie gotuje!!! aaaaaa!!! powiedzcie ze nie tylko ja to tak odbieram?

Jolcia ja mam podobnej wielkości brzuch jak Twój ;)
Co do odpieluchowania to my ten temat przerabialiśmy tak dawno, że nie pamiętam wszystkiego dokładnie, ale w każdym razie mojego syna sadzałam na nocnik w ubraniach na początku, potem w samym pampersie, pokazywałam, że jak zrobi siku to nocnik zagra itp i tak od roczku robiłam, a jak miał półtora roku to już robił na nocnik i na noc też od razu mu nie zakładałam pampersa. Na szczęście jakimś takim jest bezproblemowym dzieckiem póki co, że ani razu w nocy się nie zesikał w łóżko ;)

No mam taką nadzieję ;D

Bauaganiarka - to ja ;) Zaraz wypełnię tą ankietę :)

Inne tematy z forum

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (98 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

7latek nie chce czytać (34 odpowiedzi)

Mój syn mimo znajomości wszystkich liter nie chce czytać. Nie umie,nie chce złożyć wyrazu w...

Urlop niani (65 odpowiedzi)

Dziewczyny, Czy płacicie pensje niani podczas urlopu? Pozdrawiam