Mamy lipcowo- sierpniowe 2014 cz.8 :)

Lipiec:
diablica 48 - 02.07, trojaczki-córeczki
prymulka - 04.07
kreska_85 - 05.07
afro666-5.07, synek
sylwia - 05.07
Agata905 - 08.07 - synek
baranica - 09.07
Karol... - 10.07
Polika86 - 10.07
alana - 11.07, córeczka
Rozyczynka - 11.07 - Synek - Wejherowo
Martika-11.07. córeczka, Kliniczna
blatella - 14.07, córeczka Ola / Kliniczna lub Wojewódzki
joi-joi - 14.07
Olcik87 - 14.07
kaasik11 - 15.07, córeczka/ Wojewódzki
chaton - 19.07,Synek / Redłowo
agamak13 - 24.07, córeczka/ Kliniczna
muminka1 - 29.07, synek/ Redłowo
jolcia - 30.07-córeczka/Wejherowo
krokus - 31.07
zerka - 31.07-chłopiec/ Redłowo/Wejherowo

Sierpień :
Ola86-03,08 córka/wojewódzki
Sabbi- 04.08, chłopiec/ Kliniczna
bauaganiarka - 4.08
Inspired - 04.08 córeczka/ Redłowo/SwissMed
BeataI-J 5.08 synek / SwissMed
sierpniowa 6.08
Koralik-7.08 - synek
kasia28 - 8.08
Kia - 12.08 Synek / Zaspa
Lisia32 - 15.08 - córeczka / Kliniczna
Monika K. - 17.08, synek / Kliniczna lub Wojewódzki
Mamita - 17.08
Ewik - 18.08. Synek / Kliniczna lub Wojewódzki
jUstme. - 21.08
roksana.s - 23.08 - córeczka
aleksandry - 23.08

Link do poprzedniego wątku : http://forum.trojmiasto.pl/Mamy-lipcowo-sierpniowe-2014-cz-7-t530528,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy lipcowo- sierpniowe 2014 cz.8 :)

Hej Dziewczyny,
Widzę,że miałam szczęście,że nie paliłam :) Tzn. czasem popalałam, ale nie uzależniłam się nigdy :-) Natomiast czasem mam ochotę na łyka piwa,ale nie jakąś nie do opanowania :) Mój mąż nawet Lecha Free mi nie pozwoliłby wypić hihi.
Co do przybierania na wadze ,to póki co mam 1-1,5kg do przodu,ale brzuszek widać;) Tyle, że miałam parę kg "nadbagażu" sprzed ciąży, moze dlatego przyrost wagi niewielki;)
Dostałam skierowanie na echo serca płodu, ale i tak musimy iść prywatnie, bo wolne terminy na NFZ dopiero na lipiec :/ A i prywatne nie tak prędko, bo 24kwietnia dopiero. Sprawdzimy jak pracuje serduszko Malutkiej, ale staramy się myśleć pozytywnie :)

Monika K. ankieta wypełniona ;)

O rany a myslalam ze tylko ja tak mam ;) ja czasami moglabym zabic za papierosa... ale jakos sie opanowuje i chyba przez to jem wiecej... nigdy nie palilam duzo bo moze dwa dziennie wiec nie bylo problemu z rzuceniem ale w jakichs stresujacych chwilach czy tak jak w sobote u kolezanki na urodzinach gdzie kazdy na fajeczke wyskakiwal to myslalam ze sie przekrece :/ co do alkoholu to mi wina brak najbardziej. Zawsze lubilam usiasc wieczorem z ksiazka i moim pol litrowym kieliszkiem wina ;) ehh ale wszystko jest do przezycia:) do papierosow nie chciaabbym wracac ale zobaczymy jak to bedzie podejrzewam ze pierwszy wypad na grila albo babskie spotkanie i sie zlamie. Sie zobaczy :)

Maz moj kopci jak lokomotywa ale na szczescie jk jest w domu to pali na balkonie. W domu nigdy sie nie palilo wiec dzieci nie cierpia.

Tak poza tym.to dawno nie mialam tak parszywego weekendu. Mam paskudnie wscibska sasiadke i mam ochote trzasnac ja czymss w ten czerep.

Ludzie strasznie lubia wtykac nos w nie swoje sprawy.
Przez to dzisiaj mam ochote jakos sie wyzyc a nie ma jak... :/
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja również paliłam przed pierwszą ciążą, przestałam gdy zobaczyłam 2 kreski,jak wróciłam ze szpitala po porodzie to dziecko tacie na ręce i na fajkę. Fakt musiałam odreagować stres po szpitalu bo nieźle mnie tam nastraszyli chorobą córki.
Teraz przed ciążą paliłam e-fajkę i mocno byłam zdziwiona że jakoś tak przestaje mi smakować, potem zrobiłam test który wyszedł pozytywnie.
Odłożyłam e-fajeczkę na półeczkę i leży jakoś mnie nie ciągnie i założyłam sobie, że po porodzie nie zapalę już więcej żadnego papierosa, czy to zwykłego czy e.
W pierwszej ciąży bardzo mnie ciągnęło do fajek a teraz wręcz przeciwnie odrzuca sam zapach.

Ja nigdy nie palilam. Jeśli chodzi o alkohol, to czasem na imprezach patrząc na pijacych mam ochotę na lampkę wina. Ale mimo to nie jest to jakiś problem, taki to stan i trzeba to przejść ;)
A moje Maleństwo jest bardzo ruchliwe, kopie bardzo często w dzień i w nocy :)
Ostatnio zrobiłam się strasznie senna, jak siadam na kanapie, to po chwili zasypiam. I to chyba ta senność jest większa niż na początku ciąży. ..

Sabbi - my dziś mieliśmy grilla i uwierz mi, że gdybym mogła, wyrwałabym to piwo mojemu mężowi z ręki i sama wypiła! :D

Ja tak skromnie się przypominam, potrzebuję jeszcze 3 wypełnień ;)
Jak już pisałam może być drugi raz we wcieleniu się w kogoś innego :P

http://www.ankietka.pl/ankieta/139723/analiza-zadluzenia-polskich-gospodarstw-domowych.html

Ja dzisiaj też padam na twarz, mamy remont i trochę się nasprzątałam, no a że remont dzieje się w kuchni to np. naczynia musiałam myć w misce wstawionej do wanny :P Co nie ukrywam, trochę jest męczące. Ech, jak już się przeprowadzimy do nowego domu jedną z pierwszych rzeczy jakie zakupię będzie zmywarka! :)

Co do palenia to ja też paliłam. Ale tak od razu jak wy nie rzuciłam, chyba byłam bardziej uzależniona :P Zresztą do dziś kawa bez papierosa nie smakuje mi tak samo :P Mam nadzieję, że to minie bo w sumie nie palę całkowicie już 3 miesiące, a wcześniej popalałam 1-2 dziennie.
Co do wagi to oczywiście tak jak reszta zazdroszczę Mumince pojemnej macicy, bo ja już mam 7kg na plusie...
A co do ćwiczeń to ja chodziłam na basen ale na razie muszę zrobić sobie przerwę bo mam jakieś zapalenie dróg moczowych i jestem na antybiotyku :(
Czy ja nie nadużywam sformułowania "co do..?" :D A tam, zwalam winę na zmęczenie. Miłego wieczoru!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ja bym sobie zapalila. Oj nawet teraz! No ale nie ma takiej opcji! Tak samo mam z browarkiem. Oj jeszcze rok! Teraz od swieta wypije karmika i to tyle nawet nie calego bo za slodki:-) Moj drugi syn kopie jak szalony. Nawet na pilkarza za mocno :-) juz sie boje co bedzie dalej. Tydzien temu mial swoje jeszcze stale pory na nadawanie wiadomosci do mamy a teraz wystarczy ze sie poloze i zaczyna sie stukanie az chwilami brzuch mi sie unosi.

roksana - super oferta z krzesłami i stołem! ja w zeszłym roku kupowałam w biedronce i to na takim spontanie.. godzina 20.40 przyjechała do mnie psiapsióła - standardowo pierwsze co na balkon w wiadomym celu dotlenienia sie i ona "wiesz co... lipa u Ciebie na tym balkonie nawet nie ma jak usiąśc i pogadać przy fajce (...) ja widziałam krzesła w biedronce" - zgasiłyśmy, wsiadłyśmy w auto i do biedry 5 minut przed zamknięciem wyszłyśmy ze stołem i 2 krzesłami :D

Co do nałogu okrutnego... to ja jak robiłam test to sobie paliłam czekając na wynik (z góry założyłam, że ZNOWU będzie negatywny :P) i po ujrzeniu 2 kresek zapaliłam jeszcze wieczorem "pożegnalnego" papieroska.
Nie palę oczywiście, ale powiem Wam szczerze... Tak sobie myślę o tych fajeczkach :P zwłaszcza w jakiś stresujących sytuacjach. Mam nadzieję, że jak urodzę to mi przejdzie chętka - bo to już "tylko" psychiczne uzależnienie. Ale nie śnią mi się za to całe szczęscie.
Za to śnią mi się albo erotyki, albo jakieś chore wyraziste sny-masakra.

Martika - no szkoda bo dziś naprawdę wyjątkowo pięknie było :)
My dzisiaj byliśmy a giełdzie w Pruszczu , spacerek, i pózniej na małe zakupy do Auchan.. Aaa no i w Jysk byliśmy i kupiliśmy na balkon w przecenie stolik i dwa krzesła ratanowe w sumie za 139 zł także już wiosna i lato :)

Ja nigdy nie paliłam, więc nie mam z tym problemu.
Dzisiaj wzięłam się za porządki w szafach dzieci, sprzątanie mieszkania itp., więc nie mam już na nic siły. Mąż coś tam robi na budowie i będzie wieczorem, a nie ma go od rana i padam na twarz. Nawet na spacer nie wyszłam dzisiaj, bo jak to wszystko ogarnęłam to już siły nie miałam. Straszne to!

wow zaskoczyłyście mnie tym, ile z nas paliło;) ja nigdy nie uległam temu nałogowi, na szczęście nie mam skłonności do nałogów;)
ja pomimo tego, że nie mam brzucha też się czuję jak wieloryb...:(
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie mi nie :P
Ja palilam w sumie tylko 5 lat więc może aż tak nałogiem ńie byłam
:)

Oj palaczki:p Ja rzuciłam ponad rok przed 1 ciąża. Potem jak córka miała ponad 2 lata i już nie karmiłam to zaczęłam popalać . Potem sie rozkrecilam znowu i teraz przestałam jak Zrobiłam test. Bo jakoś już miałam slabsZa motywacje jak ostatnio. Ale teraz pale bardzo często.... W snach!!! Wam tez sie śnią?

Ja z dwoma kreskami tez przestałam, ale szczerze nie mogę doczekac się momentu, aż znowu zapalę...

Ewik ja też wyglądam jak mały słoń ;p Wrzucę Wam jutro fotke ;p

Dzisiaj mam dzień w piżamie. Wczoraj skończylismy imprezkę o 2 i dzisiaj czuję się jak po siłowni ;p Także odpoczywam ;)

Ja to wielka jestem standardowo bez ciazy także moge już tylko być wielorybem hehe :)

Co do fajek tez miałam tak, jak zobaczyłam 2 kreski to rzucilam.. :) nawet mam ta ostatnia paczkę z 8 papierosami w niej :) na pamiątkę ;) hehe
Niestety, boje sie ze wroće do tego.. Choć trzymam kciuki za siebie ;)
No i z przykrością stwierdzam jak mam bardzo stresujące dni to czasem sobie myśle ale tylko myśle!! aby zapalić.. Łatwiej było w zimę .. Bo teraz jak już ciepło, grill itp to by sie zapaliło na świeżym powietrzu ale nie nie nie nie !!! :)

Ja rzuciłam fajki w pierwszej ciąży , jak zobaczyłam 2 kreski .. Jeszcze odpaliłam z wrażenia i wyobraziłam sobie maleństwo zadymione i podtruwane tym świństwem i to był ostatni mój raz z papierosem :)
13.04 minie 6 lat odkąd nie palę i nigdy nawet przez sekundę mnie nie pociągnęło w tym kierunku ;)

Wyglądam jak słonica, na zdjęcia już nie patrzę nawet .. Przytyłam niby 5kg wg położnej ale jakaś taka wielka jestem ;)

Roksana to jak ja. Zobaczylam dwie kreski i koniec z fajkami! Mam.nadzieje ze tym razem okaze sie ze jestem madrzejsza i nie wroce po zakonczeniu karmienia bo straszego syna przestalam karmic 30kwietnia wieczorem a 1maja juz ciagnelam za rogiem:-(

Ja z ta głowa to wczoraj miałam tak.. Pękala mi normalnie głowa..
Ale wydaje mi sie ze może od tego ze byłam. Teściowej i u nich sie pali.. Niby nie ma mnie w danym pomieszczeniu ale jednak czuć..

A mi niedługo zacznie sie 5mc jak nie palę :))

Muminka1 chce miec Twoja macice!!! Chyba wszystkie mamy mniej wiecej tyle samo na plusie ja juz 7-8kg:-(
Mi dzis glowa peka. Jeszcze brak drzemki i chce aby byla juz 20.

Rozyczynka jakieś 2,5 kg;) ale teraz pewnie będzie z 10...

Inne tematy z forum

Szkoła podstawowa nr 47 Gdańsk opinie zerówka pierwsza klasa (29 odpowiedzi)

Witam, moje dziecko chodzi teraz do przedszkola ale za kilka miesięcy będzie dylemat zerówka...

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (50 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

Jaki najlepszy i najtańszy blender? (13 odpowiedzi)

Chciałabym zacząć robić sama papki małemu,jednak słoiki są za drogie.On zjada cały taki mały...