Mamy lipcowo- sierpniowe 2014 cz.8 :)

Lipiec:
diablica 48 - 02.07, trojaczki-córeczki
prymulka - 04.07
kreska_85 - 05.07
afro666-5.07, synek
sylwia - 05.07
Agata905 - 08.07 - synek
baranica - 09.07
Karol... - 10.07
Polika86 - 10.07
alana - 11.07, córeczka
Rozyczynka - 11.07 - Synek - Wejherowo
Martika-11.07. córeczka, Kliniczna
blatella - 14.07, córeczka Ola / Kliniczna lub Wojewódzki
joi-joi - 14.07
Olcik87 - 14.07
kaasik11 - 15.07, córeczka/ Wojewódzki
chaton - 19.07,Synek / Redłowo
agamak13 - 24.07, córeczka/ Kliniczna
muminka1 - 29.07, synek/ Redłowo
jolcia - 30.07-córeczka/Wejherowo
krokus - 31.07
zerka - 31.07-chłopiec/ Redłowo/Wejherowo

Sierpień :
Ola86-03,08 córka/wojewódzki
Sabbi- 04.08, chłopiec/ Kliniczna
bauaganiarka - 4.08
Inspired - 04.08 córeczka/ Redłowo/SwissMed
BeataI-J 5.08 synek / SwissMed
sierpniowa 6.08
Koralik-7.08 - synek
kasia28 - 8.08
Kia - 12.08 Synek / Zaspa
Lisia32 - 15.08 - córeczka / Kliniczna
Monika K. - 17.08, synek / Kliniczna lub Wojewódzki
Mamita - 17.08
Ewik - 18.08. Synek / Kliniczna lub Wojewódzki
jUstme. - 21.08
roksana.s - 23.08 - córeczka
aleksandry - 23.08

Link do poprzedniego wątku : http://forum.trojmiasto.pl/Mamy-lipcowo-sierpniowe-2014-cz-7-t530528,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy lipcowo- sierpniowe 2014 cz.8 :)

Fajne te otulacze, ja chcę kupić 1 kocyk minky bo bardzo mi się podobają a rożek mam po Oli użyty raz i kocyki po niej zwykłe też mam.

Ja rowniez zaczelam sie zastanawiac i popytalam znajome mamy i wszystkie polecają różni przez pierwsze miesiące, później to już różnie kocyk albo kolderk, większość twierdziła, ze ich maluch nie akceptowaly natomiast spiworkow

Ja z synkiem miałam rożek i bardzo sobie chwaliłam. Teraz chciałam być nowoczesna i już wybrałam otulacz w TK- maxx, ale podeszła do mnie jakaś młoda mama i powiedziała , że jest mega niepraktyczny, że jak trzeba dziecko przebrać to jest dużo zachodu z wyciąganiem itd. Rożek po prostu się rozpina i nawet na śpiocha można dzidziola zaopatrzyć :). Nie wiem czy rzeczywiście to taki problem, ale na chwile obecną skutecznie mi odradziła ten otulacz. Może ktoś jeszcze ma jakieś doświadczenia w temacie?

No my mamy też labradora w domu i jego włosy sa TRAGICZNE. Nigdy w życiu bym się nie zdecydowała na takiego psa... Jedno szczęście, ze jest u góry u teściów i nie wpuszczam go do siebie... Z raczkującym dzieckiem nie wiem jak bym to ogarneła ;p

Zastanawiam sie czy kupić kocyk czy otulacz taki o: http://allegro.pl/cieply-kocyk-rozek-otulacz-minky-polar-nosidlo-i4072638885.html
Co byście zwieły?.

Jak mały będzie większy to mam dla niego kocyk duży już a tak na początek chciałabym jakiś mały. Tylko nie wiem czy te otulacze sa praktyczne.

Jakby któraś z Was szukała ubranek dla dziewczynki to moja siostra ma do sprzedania rozmiar 62-68
http://ogloszenia.trojmiasto.pl/dla-dziecka/ciuszki-62-68-dla-dziewczynki-ogl8174728.html

Alana-mąż nadal nie zna płci, nawet mnie nie pyta. Nie wiem, jakiś mało ciekawski jest, ja bym nie wytrzymała. ;-)
Mam nadzieję, że Małej nic nie wyrosło, bo wczoraj nie bardzo chciała się pokazać, słabo było widać, ale lekarka stwierdziła, że nic nowego tam nie widzi. ;-) Dopiero bym miała niespodziankę-chyba większą niż mąż, hihi... ;-)

Cześć dziewczyny, 1,5 kg to faktycznie duża dziewczynka, komplecik super chcę kupić z tego rodzaju z myszką minnie dla córeczki. Ja wczoraj Olę obkupiłam w h&m bo miałam ten kupon na 20%zniżki-kupiłam 5 par legginsów,sandałki, czapkę z daszkiem, koszulę dżinsową z długim i krótkim rękawem :) Poszalałam bo teraz kupuję z myślą o dwóch dziewczynkach.
Co do labradorów to moja siostra ma 6letniego czekoladowego i nie powiem pies super, zwłaszcza przy dzieciach-bardzo łagodny, cierpliwy, spokojny ale te włosy to koszmar. Są wszędzie mimo odkurzania.

Koralik bo labradory sa mądre :D tyle ze gubią włosy.. Cały rok.. No może napewno moj.. Nie wiem jak ogarnę to jak dziecko bedzie już raczkowac..te włosy sa nie do zniesienia.. Odkurzam 3 razy i to za mało ;(

Witam mamusie :)
Ja zaraz wstaje i zaczynam sprzątać.. Wlasnie dzień zawsze od odkurzania zaczynam :( masakra :(
Już sie denerwowalam ze kasy z Zusu nie mam.. Ale patrzę a tam na koncie ;) więc gites :)

Sabbi zdolniacha z tego psa, ale prawo jazdy zabrał ze sobą ?? :) też miewam takie irracjonalne sny :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

No spora, w 99 centylu :) tez się zdziwiłam jak usłyszałam wagę miesiąc temu na wizycie ważyła 6 80 gram :)
Całkiem ładnie dzis wygląda za oknem :)

Martika mąż Twój dalej nie poznał płci?

Dziewczyny nie boimy sie tylko nie mozemy sie doczekac! Co do snow mi sie snilo ostatnio ze nie ma mnie kto zawiezc do szpitala bo maz byl na budowie. Babcia zostala z wnukiem a mnie wiozl samochodem pies labrador przyjaciolki co mieszka obok bo ona na wakacjach:-) Obym zdazyla przed porodem wrocic do miasta:-) bo z tej wsi to rzeczywiscie w korku moge urodzic! A caly czas sobie powtarzam ze rodze w 15minut i nie ma innej opcji:-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

O jaka roznica. Ty kilo a Alana 1.5 ... Teraz to będzie to widać. Jeju to juz na prawde duże maluchy... Jak to zlecialo! Zaczynam sie bać. :D

Ja też dzisiaj po wizycie i mała waży ok. 1030 g. Pozycję zmieniła, bo jest główką w dół. Szyjka długa i zamknięta, więc wszystko ok.

Ja swojemu taki kupilam. Tak mi się podobal, ze nie bylam w stanie sie opanowac :) no teraz to miesiecznie z kilo beda przybierac. Az mi ciezko uwierzyc ze moj tez pewnie type wazy no my z Alana mamy ten Sam term in. :)

Afro ja już wiele razy pisałam,że tą ciąże przechodzę bardzo ciężko - dosłownie ;) Ciężko mi oddychać , schylać się, spacerować, mdleje nawet siedząc .. I ciągle łudziłam się ,że 2gi trymestr cudownie to zmieni . Ano zmienił o tyle,że teraz nie mam tych problemów ponieważ przesypiam całe dnie i nie mam kiedy zasłabnąć ! Straszne to .. Mam nadzieję,że już za chwilę dostanę jakiegoś mega powera i zacznę żyć a nie wegetować :)

Mi te kompleciki też się podobają :) I sa uniwersalne wg mnie.

Co do kompleciku jest cudowny.. Dokładnie i dla dziewczynek i dla chłopców..
Moja przyjaciółka właśnie chciała zabke ale już nie było.. :( więc wzięła myszkę miki :)

No mi w ciagu 4 tyg podwoiła swoją wagę.. W 18 miała 215 a teraz ma 436 :)

A czas leci oj leci szybko..

tak sobie uświadomiłam jak teraz nasze maluszki szybko przybierają na wadze. Jak byłam na usg w 22 tyg to mały miał 461g, a alana napisałaś, że córcia już ma ponad 1500 a jesteś w 28 tygodniu

kia śliczny komplet, i dla chłopca i dla dziewczynki

kia mnie się bardzo podobają te komplety, zwłaszcza z żabką. A co do koloru to przecież jest kolorowy, a nie różowy.

Inne tematy z forum

rolety rzymskie kto ma? (33 odpowiedzi)

http://img62.imageshack.us/img62/6410/rolt.jpg Uploaded with ImageShack.us może podpowiecie :...

Ręczniki... Gdzie warto kupić aby nie zbankrutować? (22 odpowiedzi)

Witam, czeka mnie wymiana ręczników... no dobre z 10 sztuk. Poprzednie były z ikea i polskiej...