Mamy lipcowo-sierpniowe 2014 cz. 9

Lipiec:
diablica 48 - 02.07, trojaczki-córeczki
prymulka - 04.07
kreska_85 - 05.07
afro666-5.07, synek
sylwia - 05.07
Agata905 - 08.07 - synek
baranica - 09.07
Karol... - 10.07
Polika86 - 10.07 córeczka/Wejherowo
alana - 11.07, córeczka
Rozyczynka - 11.07 - Synek - Wejherowo
Martika-11.07. córeczka, Kliniczna
blatella - 14.07, córeczka Ola / Kliniczna lub Wojewódzki
joi-joi - 14.07
Olcik87 - 14.07, córeczka / Kliniczna
kaasik11 - 15.07, córeczka/ Wojewódzki
chaton - 19.07,Synek / Redłowo
agamak13 - 24.07, córeczka/ Kliniczna
muminka1 - 29.07, synek/ Redłowo
jolcia - 30.07-córeczka/Wejherowo
krokus - 31.07
zerka - 31.07-chłopiec/ Redłowo/Wejherowo

Sierpień :
Ola86-03,08 córka/wojewódzki
Sabbi- 04.08, chłopiec/ Kliniczna
bauaganiarka - 4.08
Inspired - 04.08 córeczka/ Redłowo/SwissMed
BeataI-J 5.08 synek / SwissMed
sierpniowa 6.08
Koralik-7.08 - synek
kasia28 - 8.08
Kia - 12.08 Synek / Zaspa
Lisia32 - 15.08 - córeczka / Kliniczna
Monika K. - 17.08, synek / Kliniczna lub Wojewódzki
Mamita - 17.08
Ewik - 18.08. Synek / Kliniczna lub Wojewódzki
jUstme. - 21.08
roksana.s - 23.08 - córeczka
aleksandry - 23.08

Link do poprzedniego wątku :
http://forum.trojmiasto.pl/Mamy-lipcowo-sierpniowe-2014-cz-8-t534012,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy lipcowo-sierpniowe 2014 cz. 9

Witam wszystkie mamy i dzidzie w brzuszkach. Od drugiego wątku nic nie pisałam, ale na bieżąco starałam się czytać co u Was słychać. Do tej pory pracowałam, a dziś mój pierwszy dzień na chorobowym. Jak dotąd dobrze się czułam i tryskałam energią, aż w piątek w nocy złapał mnie skurcz. Spędziłam 3 dni na obserwacji w szpitalu, na szczęście skończyło się na lekach rozkurczowych i monitorowaniu zapisu KTG. Moja córcia waży 1,2 kg i podobno ma się dobrze, ale chciałabym, żeby mogła jeszcze spokojnie sobie rosnąć przez te 10 tygodni w brzuszku. Drogie mamy nie przesilajcie się, bo to nie służy naszym maleństwom.

image

witamy nową mamusię:)

a ja wczoraj siedziałam wieczorem i spisywałam z tych analiz "Sroka O" wszystkie bezpieczne chusteczki, proszki, płyny itp:) i dzis oczywiscie zaszłam do rossmanna i pierwsza partię kupiłam:) na niektore rzeczy fajna teraz promocja jest z karta rosssne, jakby ktoras chciala:)
Wrocilam wlasnie z gimnastyki dla kobit w ciąży i normalnie nogi mam jak z waty:P

Ja czuję się już coraz bardziej ociężała... I też boję się, co będzie jak przyjedzie lato, chyba nie będę mogla się w ogóle ruszyć ;)
Ale staram się codziennie robić spacery, chodzę na zajęcia dla ciężarnych.
Ja wizytę mam 30.04, muszę jeszcze zrobić do tego czasu glukozę :/

Witam:)
Też bym chciała się dopisać. Jestem w 22 tygodniu i termin na 20-go sierpnia:) Będzie Zuzia:)
pozdrawiam

Sabbi ja o tym samym wczoraj marzyłam i myślałam ;)
Ale śmigalam juz w japonkach :)
Nie wiem właśnie co to bedzie w czerwcu lipcu i sierpniu.. - ale jakoś trzeba dać radę.. Dziś kupujemy na balkon parasol bo przecież idzie umrzeć..

Ja dziś myślałam że sie roztopię tak było mi ciepło w ciągu dnia. Jakby nie było mi wstyd to chodziłabym w stroju kąpielowym :) aż strach sie bać co będzie w czerwcu czy w lipcu. W sumie powinnam mieć wprawę bo to drugi raz o tej samej porze roku:)

A ja dziś jak zwykle pojechałam po szampon do Rossmanna i przy okazji podcięłam włosy, kupiłam sobie trampki w ccc bo w adidasach gorąco, Oli skarpety i dla Zuzi 4 pary malutkich rajstopek i jestem totalnie spłukana :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hej dziewczyny jak tam odpoczywacie po świętach?
Ja dziś miałam wizytę u lekarza i prawdopodobnie będzie dziewczynka czyli nadal bez zmian.
Z moją cukrzycą nie najlepiej, bo trudno ją ustabilizować i lekarka mnie już uprzedziła, że mam się szykować na cc bo inaczej to duże ryzyko będzie dla mnie i malucha jeśli będziemy zwlekać. Aha i od razu odradziła mi szpital wojewódzki, bo tam niestety długo zwlekają z przeprowadzeniem cc od razu.
Jestem tylko ciekawa czy w innych szpitalach nie będzie problemu i trochę mnie to stresuje:/

No ja dzisiaj też pobieranie zaliczyłam. Ale i gościnę i dopiero do domu z lądowałam. Jestem wykończona ;p

Matko te nasze dzieci są wielkie ;p Nie mogę się doczekać aż się dowiem ile moje ma ;D A czuję jego każdy ruch. On chyba wg nie śpi . No i mi się to udziela. Z leżeniem mam to samo. Na plecach drętwieją mi nogi, a na boku mały pcha się tam gdzie uciskam brzuch do łóżka i mam schizy, ze go gniotę i się tak wiercę w kółko ;p

U mnie reż wizyta w czwartek,dziś byłam na kuciu. :( mimo pięknej pogody siedzę w domu i śpię, dobranoc mamuśki :)

cześć my też się objedliśmy w te święta a jeszcze tyle tego zostało:( Dzisiaj byłam na USG i Mateusz już dużym chłopcem jest waży 1500g. No i według USG dwa tygodnie szybciej urodzę :)

hej dziewczyny! ja jeszcze swiat nie skonczyłam :) niestety dzisiaj mam kiepski nastroj i od rana krzycze i płacze... mąż to już nie wie biedny co ze mną zrobić. kolo 13-14 jedziemy do domu i zegnam meza na tydzien. do majówki. czas szybko zleci na szczescie wiec bedzie dobrze :)

ogolnie swieta sie udały, pojedlismy, odpoczelismy troche a dzisiaj jeszcze trzeba troche wykorzystac pogode bo jest mega pieknie.

miłego dnia i wszystkiego najlepszego po swietach :)

I ja po Świętach, wczoraj byłam u siostry w Tczewie a tak objadałam się w domu, dziś idę sobie kupić jakieś getry i trampki bo mi gorąco w dżinsach i adidasach. Ja mam wizytę za tydzień we wtorek, ciekawe jak tam moja szyjka no i czy jeszcze Zuzia zechce pokazać buzię bo gin mi obiecał zdjęcie w 3d jeśli będzie widać.
Ja mam problemy z zasypianiem, niewygodnie mi, jestem zmęczona a zasnąć nie mogę :(

Inne tematy z forum

Drinki (41 odpowiedzi)

Dziewczyny robię w piątek imprezkę i znacie fajne przepisy na drinki? Wiem że jest masa stron...

niepracujaca zona, czy to zle? (142 odpowiedzi)

Na rodzinnym niedzielnym obiadku bylo dzis nawet milo ale pol zartem, pol serio ktos zrobil...

tabletki antykoncepcyjne- jakie polecacie?? (71 odpowiedzi)

chciałabym zacząć brac tabletki antykoncepcyjne, wiem że lekarz powinien je dobrać. Ale jestem...