Mamy lipcowo-sierpniowe 2014 cz. 9

Lipiec:
diablica 48 - 02.07, trojaczki-córeczki
prymulka - 04.07
kreska_85 - 05.07
afro666-5.07, synek
sylwia - 05.07
Agata905 - 08.07 - synek
baranica - 09.07
Karol... - 10.07
Polika86 - 10.07 córeczka/Wejherowo
alana - 11.07, córeczka
Rozyczynka - 11.07 - Synek - Wejherowo
Martika-11.07. córeczka, Kliniczna
blatella - 14.07, córeczka Ola / Kliniczna lub Wojewódzki
joi-joi - 14.07
Olcik87 - 14.07, córeczka / Kliniczna
kaasik11 - 15.07, córeczka/ Wojewódzki
chaton - 19.07,Synek / Redłowo
agamak13 - 24.07, córeczka/ Kliniczna
muminka1 - 29.07, synek/ Redłowo
jolcia - 30.07-córeczka/Wejherowo
krokus - 31.07
zerka - 31.07-chłopiec/ Redłowo/Wejherowo

Sierpień :
Ola86-03,08 córka/wojewódzki
Sabbi- 04.08, chłopiec/ Kliniczna
bauaganiarka - 4.08
Inspired - 04.08 córeczka/ Redłowo/SwissMed
BeataI-J 5.08 synek / SwissMed
sierpniowa 6.08
Koralik-7.08 - synek
kasia28 - 8.08
Kia - 12.08 Synek / Zaspa
Lisia32 - 15.08 - córeczka / Kliniczna
Monika K. - 17.08, synek / Kliniczna lub Wojewódzki
Mamita - 17.08
Ewik - 18.08. Synek / Kliniczna lub Wojewódzki
jUstme. - 21.08
roksana.s - 23.08 - córeczka
aleksandry - 23.08

Link do poprzedniego wątku :
http://forum.trojmiasto.pl/Mamy-lipcowo-sierpniowe-2014-cz-8-t534012,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy lipcowo-sierpniowe 2014 cz. 9

http://allegro.pl/kolyska-sweet-melody-na-pilota-niebieska-i4180916471.html

Polika to dobrze,że na uważaniu się skończy :) Ciekawa jestem jak będzie u mnie bo w tej ciąży sporo słodkiego jem.

Żadna więcej niema podejrzanej opuchlizny ? Zgapiłabym badania ;)

No masz racje w sumie. Diagbozy nie postawi ale mozeporozmawiac z innym lekarzem, moze zadzwonic gdzies i podpytac czy masz z tym czekac no nie wiem.ale badania koniecznie jakies...

No i mam wyniki glukozy. Jest lepiej ale i tak troche powyzej normy. 147... musze uwazac co jem ale jak to pani polozna stwierdzila, tragedii nie ma wiec az tak sie nie przejmuje. W pierwszej ciazy tez mialam podobny wynik i jakos tez nikt nie panikowal. Tak sie pocieszam troszke:)

Polika tylko tak myślę sobie,że właściwie bez wyników żaden lekarz diagnozy nie postawi. Żaden poza moją - dla której wszystko jest normalne :/ Więc najpierw zrobię na własną rękę wyniki a 07.05 podpytam Olszewskiej , co o tym wszystkim myśli - mam nadzieję ,że mi podpowie a nie potraktuje jak pacjentki jedynie na USG. Za 280zł w innym gabinecie miałabym pewnie full serwis.

Zapisz sie gdzies na piatek... po co sie denerwowac?lepiej dmuchac na zimne:/ kurde ci lekarze czasem traktuja wszystkich tasmowo:(

Przepadła mi taka długa wiadomość,że podwójnie mnie szlag trafi chyba :/
W skrócie:
Wracam z wizyty wściekła jak osa.
Położnej nie podoba się opuchlizna i sinawe nogi, Tętno Małego 165, przyrost wagi 6kg (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) w ciągu 4 tygodni ! i te moje skurcze, o których Wam pisałam bo absolutnie nie mają prawa boleć na tym etapie.
A moja Ginka jak wsio usłyszała to w kartę wpisała obrzeków brak, innych dolegliwości brak, kontrola za 4tyg.
Mam leżeć, pachnieć, zażywać no-spę i puchnąć bo te 6kg to woda a ciężarne tak mają !!

I co ja mam począć ?
07.05 idę do Olszewskiej na USG 3D, dopisac się na badanie ginekologiczne? Czy gdzies szybciej znaleźć ? Czy uznać,że wszystko jest super mimo,że dzisiaj ciężko mi stać, siedzieć a nawet leżeć, czuję się jak balon,którego nie można dotknąć bo wszycho uwiera :/

Do SR chodze na Wałową od 24tc

Hej! Ja wlasnie wrocilam z powtorki glukozy. Tym razem bez zaslabniec, duzo lepiej poszlo:) wieczorem wyniki. Mam nadzieje ze nie bede musiala przejsc na scisla diete bo jakie mi z zycia przyjemnosci zostana?;)

Ja tez nie martwilabym sie deszczem. No chyba ze bylaby jakas mega pompa wichura i urwanie glowy. A tak to zawsze mozna gdzies w knajpeczce usiasc.

Teraz czekam do 8 maja na usg:) nie moge sie doczekac. Oby plec sie nie zmienila! :)

Mamy majowo czerwcowe sie rozpakowuja... o matko! Wiecie jak nam juz malo czasu zostalo? Ja sobie pomysle ze to tylko 9 tygodni do terminu to mnie jakis taki niepokoj ogarnia... jeszcze tyle rzeczy do zrobienia...

Tam teoria jest raz w tygodniu i raz w tyg gimnastyka. A spotkań z teorii 10.

10 tygodni? o kurcze:/ to na Klinicznej sie w miesiac wyrobilismy, ale zajecia byly 2-3x w tygodniu..

Ja mialam 104 ale to bylo po pizzy wiec mnie pewnie wzdelo troszke :P

co do szkoly to idę wlasnie do Super mamy ale w Wejherowie :) i tam zapisy od 20tc ale gdzieś widzialam w innej ze od 24. Kurs trwa 10 tyg wiec to ostatni gwizdek.

Ja w tej ciąży ubóstwiam frytki i za każdym. Razem jak przejeżdżam obok Mc musze sie skusić :D

sama zmierzyłam ,bo sprzeczałam sie z moim ,ze mam wiekszy brzuch od niego ;)))ale o dziwo juz tak nie tyje ;)))) kofffana jestes ;))))

Ja mam w pasie ok 97-98 cm , nie wiem ile miałam przed ciążą. Dziś koleżanka też w ciąży ale miesiąc krócej zaprosiła mnie na lody i chętnie pójdę :)
Też mam zniżki do McDonalda:)

co do szkoly rodzenia... ja na kliniczna chodze i jestem tak jakby "najmlodsza" brzuszkowo. wiekszosc dziewczyn ktora jest w mojej grupie jest w 35/36tyg.. wiec w sumie nie wiem jakie sa zaleznosci. Duzo dziewczyn poleca szkole Super Mama czy jakos tak;-)
ps w skrzynce wczoraj znalazlam znizki do mcdonalda:-P:-P:-P zabiore na wszelki wypadek;-)

Afro będę kochana i się zgodzę;)) muszę zmierzyć swój obwód;) sama mierzysz czy u położnej?

Muminka zamienmy sie brzuchami bo ja to juz schylic sie nie moge chociaz na pare dni ;)) 100cm w obwodzie ;(

u mnie na szkole to juz raczej za pozno...

Laski nie martwmy się o pogodę, jak coś to pójdziemy do Maca na shake albo coś dla kobiet w ciąży;D hahaa
Sabbi skoro chodzisz w obcasach i leginsach sprzed ciąży, to na pewno jest dobrze!;) to moja pierwsza ciąża i jakoś ten brzuch nie chce wyjsć, ale już nawet nie chce, niech tak zostanie;P
a ja jutro płynę promem do Szwecji;D

Olcil jedz do mamaija polecam Olafa.. naprawdę sie zna a cene da najlepsza:)

wlasnie co do szkoly rodzenia .. dziewczyny jak to jest. . Do kiedy można sie zapisywac? Do ktorego tyg?

hej ho! ja też się melduję na spotkanko:)
My dziś byliśmy w BoboWózkach w gdansku... masakra jakas. Facet nie potrafil sklecić jednego porządnego zdania o wózkach, no nic nie umiał, nawet pokazać regulacji wysokości zagłówka... ehh.. jutro do MamaiJa.
Ja się nie pochwalę brzuszkiem bo jakoś tak sie wstydze:P

Inne tematy z forum

gdzie pole maków?? (10 odpowiedzi)

witam, marzy mi się sesja w makach, w zeszłym roku pamiętam że jak się jechaŁO do Sobieszewa to...

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (19 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (137 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....