Mamy lipcowo-sierpniowe 2014 cz. 9

Lipiec:
diablica 48 - 02.07, trojaczki-córeczki
prymulka - 04.07
kreska_85 - 05.07
afro666-5.07, synek
sylwia - 05.07
Agata905 - 08.07 - synek
baranica - 09.07
Karol... - 10.07
Polika86 - 10.07 córeczka/Wejherowo
alana - 11.07, córeczka
Rozyczynka - 11.07 - Synek - Wejherowo
Martika-11.07. córeczka, Kliniczna
blatella - 14.07, córeczka Ola / Kliniczna lub Wojewódzki
joi-joi - 14.07
Olcik87 - 14.07, córeczka / Kliniczna
kaasik11 - 15.07, córeczka/ Wojewódzki
chaton - 19.07,Synek / Redłowo
agamak13 - 24.07, córeczka/ Kliniczna
muminka1 - 29.07, synek/ Redłowo
jolcia - 30.07-córeczka/Wejherowo
krokus - 31.07
zerka - 31.07-chłopiec/ Redłowo/Wejherowo

Sierpień :
Ola86-03,08 córka/wojewódzki
Sabbi- 04.08, chłopiec/ Kliniczna
bauaganiarka - 4.08
Inspired - 04.08 córeczka/ Redłowo/SwissMed
BeataI-J 5.08 synek / SwissMed
sierpniowa 6.08
Koralik-7.08 - synek
kasia28 - 8.08
Kia - 12.08 Synek / Zaspa
Lisia32 - 15.08 - córeczka / Kliniczna
Monika K. - 17.08, synek / Kliniczna lub Wojewódzki
Mamita - 17.08
Ewik - 18.08. Synek / Kliniczna lub Wojewódzki
jUstme. - 21.08
roksana.s - 23.08 - córeczka
aleksandry - 23.08

Link do poprzedniego wątku :
http://forum.trojmiasto.pl/Mamy-lipcowo-sierpniowe-2014-cz-8-t534012,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy lipcowo-sierpniowe 2014 cz. 9

ja z kolei obawiam się czegoś innego. NIe przerażają mnie pieluchy, brak imprez (bo zawsze byłam domatorką), ale jak starszak zareaguje na braciszka. Różnych sytuacji wysłuchałam, różnym się przyjrzałam i się zastanawiam czy nie będzie zazdrosny, czy nie będzie gryzł młodszego, albo bił. Życie pokaże...

jestem po spacerze z synem, on zasnął, a ja zabieram się za stertę prasowania

Mi zdarza się (na szczęście nie za często), że brzuch mi twardnieje.
A co do sposobu poruszania, to mąż śmieje się, że chodzę jak kaczka ;)

Ja mam już od dłuższego czasu takie po kilka razy dziennie. Wrażenie jakbym miałą mega wzdęcie ;p I nie mogę się wyprostować do końca bo mam wrażenie, ze mu skóra pęknie na brzuchu. Ale tez nie bolą

Rozyczynka hahaha to dopiero niespodzianka :D

Jolcia właśnie mi przypomniałaś jak bardzo tęsknie za spokojnym wiązaniem butów ;)

Dziewczyny czy zdarzają Wam się hmmm no chyba to skurcze są ;)
Tyle,że te moje nie są bezbolesne .. Nie są też jakieś super (mam porównanie - daleko im do tych porodowcyh :p, bardzo daleko ) ale z tego co czytam to te ćwiczenia macicy mają być bezbolesne,czyli samo uczucie napięcia i tyle a ja muszę oddech wstrzymać i przeczekać i pojawiają się różnie, zależy od dnia, czasem 5 czasem 2 .. Myślę teraz,że one są bardzo podobne do tych co pojawiły się nieregularnie dobę przed porodem .
Wizytę mam w środę ale zastanawiam się,czy już zacząć panikować czy poczekać te 2 dni :P

I jeszcze żeby ktoś go pchał w krzyż, zeby prosto nie stał ;p Ale na prawdę jak ktoś w ciązy nie był nie jest w stanie sobie wyobrazić jak to jest ciężko ;p A jam też myślałam, że te ciężarne przesadzają ;p

A co do brzucha po porodzie to jestem wg ciekawa ile z niego zostanie. Bo niektóre wyglądają jakby wg w ciązy nie byly a niektóre jakby miały drugie dziecko w środku.

Ciocia mi wczoraj opowiadała, ze jej ciotka na wsi miała 4 córki i znowu była w ciąży. Miał być syn ale wiemy jak te usg kiedyś wyglądąły. No i jak urodziła przyjechal jej mąż na porodówkę a ona ryczy. Ten już załamany, ze dziecko chore czy coś. Zona mówi, ze nie. To się pyta czy jednak to nie syn. A ona mu "no masz te chłopa a nawet dwóch" ;D

Ale się roześmiałam jak przeczytałam o tym jajku :) Mój też mi raz coś powiedział na temat mojego poruszania się to mu powiedziałam żeby sobie dynię przywiązał z przodu i 2 grapefruity i zobaczymy jak będzie gadał :)
Pamiętam,że jak urodziłam Olę pierwsze dni było mi tak dziwnie bez brzucha.

Hahaa ;D Jolcia Przypomniałas mi jak ostatnio podbiegłam do auta na środek skrzyżowania to ludzie na ulicy zaczeli się smiać, a mój skomentował to " biegłaś jakby biało Ci jajko z tyłka wypaść" ;D

Ja się najbardziej bałam jak zobaczyłam 2 kreski żebym nie musiała całej ciąży przeleżeć tak jak z Olą bo ona by to teraz bardzo przeżyła a ja chyba jeszcze bardziej.
Teraz to sobie wyobrażam dwie dziewczynki razem i nie mogę się doczekać. Fajnie będzie znowu wygodnie siedzieć, schylać się, wiązać buty, podbiec do autobusu itp :)

No to była co prawda jego pierwsza nocka ale sam fakt. Aż się kilka razy poryczałam z żalu nad sobą jaka to ja jestem samotna ;D Oczywiście bez afery się nie obeszło hehe
Niech to się już skończy ;D

Jolcia Nasza fura stoi już od miesiąca jak nie dłużej ;) Jakoś przestałam wierzyć w przesądy bo co ma się stać t i tak się stanie,czy kupisz wózek przed zrobieniem testu czy tydzień po narodzinach ..
Ogłoszenie w sam raz dla pedofili, na pewno wielu z nich się cieszy debilizmem rodziców.
Gdybym miała córę to na pewno nigdy nie puściłabym Jej toples na plaży i zawsze mnie dziwią gołe dzieci ale nie będę wnikać głębiej bo Ktoś mógłby się obrazić.
Mam nadzieję,że ja z gołym tyłkiem nigdzie nie biegałam :P Choć kiedyś społeczeństwo nie było tak uświadomione w kwestii różnych zboczeń.

No i pustka nastała ...

Aaaa Rozyczynko to mamy te same obawy obecnie ;) Przy czym, moja ciąża jest drugą :P A tez siedziałam i rozmyślałam, jak My to sobie zaplanowaliśmy. Synuś już taki samodzielny, można Go wszędzie zabierać i świetnie się razem bawić a tu znowu pieluchy, karmienie na żądanie i nieprzespane nocki .. Na imprezę razem nie wyjdziemy przynajmniej do roczku bo tyle zamierzam karmić a w pobliżu nie mam Nikogo poza M ,żeby zostawić takie maleństwo.
Ale podkreślam,że też marzy mi się trójka :)
Także takie dylematy na tym etapie to chyba normalka ;) A jeszcze jakby mi M na nocki znikał to juz na stówe deprecha murowana ;) Ale na ryby chodzimy w dzień i całą 4ką ;)

Już wiem, co jeszcze:
Pierś prawą miałam zawsze większa ;) Teraz się wyrównują.

Ogłoszenie totalnie mnie rozwaliło, ja zdjęć córki ani nago, ani w majtkach itp w życiu bym nie wrzuciła do netu. Nawet te co mam w albumie to takie gdzie nie widać genitaliów.

Jolcia - padłam, jak zobaczylam to ogłoszenie.... najlepsze w treści "zdjęcia wnętrz są niezbyt udane niedługo dodam ładniejsze" - chociaż na tych nie ma gołych dzieciaków!

Masakra.....
Ludzie to jednak nie myślą w ogóle.

Wozek myślę, że jak okazja to można spokojnie kupować :) zwłaszcza jak jest wlaśnie dobra oferta :)
My zamawialiśmy w ok 23 tc bo na nasz się długo czekało, ale przyszedł szybciej i po prostu stoi w pokoju malucha :)

Hej Dagusia ;)

A na podglądzie też Ci się nie pojawia. Może skopiowałaś nie ten link bo zazwyczaj dają kilka rodzai albo spójrz czy nie masz w stopce "enter" przed linkiem

Ja chciałam kupować w maju, ale mój M się namarudził, że to za szybko i będzie tylko gracił więc przełóżyłąm na czerwiec. A jak masz fajną okazję to się nie zastanawiaj... Kilka dziewczyn od nas już też ma ;)

Oj ja już nie pamiętam (

Zobaczcie jakie fotki dodał jakiś mądry rodzic:
http://olx.pl/oferta/dzialka-ogrodnicza-z-altanka-sprzedam-lub-amienie-na-auto-CID3-ID5K2Nw.html#8bee888e7d

ps. jak wstawić suwaczek ?
wstawiam linka do suwaczka z baby boom do stopki i nic :(

cześć dziewczyny,

podczytuję Was od dłuższego czasu, będę miała synka, termin porodu z USG na 3.07.

Mam mętlik w głowie jeśli chodzi o szpital, w którym będę rodzić (SN). W związku z tym, mam pytanie odnośnie opinii na temat Zaspy i Klinicznej.

Ps. jeśli któraś z Was ma namiar na położną (najlepiej z Zaspy), która tam pracuje, a z którą mogłabym umówić się do porodu to poproszę na PW.

pzdr !

Ja też uziemiona a mam się jeszcze mocno oszczędzać, w weekend ubolewałam,że nie mogę uczyć Oli jeździć na 2 kołach :(
Mam durne pytanie do Was-znalazłam kilka ofert wózków, które mi się podobają i boję się czy to nie za wcześnie na zakup?

Jolcia - idziemy objętościowo łep w łep ;)
A szczekaniem mnie tez rozwaliłaś ;D

Gdzies wyczytałam, że w III trymestrze hormony buzują bardziej niż w I więc się nie przejmuj ;) A już sobie wyobrażam to gadanie po kątach "gdzie jest jej brzuch". I tysiące wersji co to może znaczyć ;D

Ja chyba weszłam na etap zastanawiania się czy to był dobry pomysł z ciążą, ze będę teraz uziemiona (już jestem bo boli jak chodzę) a co dopiero będzie później. Żadnych imprez, wypadów itp. A byłam zawsze tą rozrywkową... Aż się wstyd przyznać. Bo niby się cieszę a z drugiej mnie to przeraża. A wg jak mój M wychodzi gdzieś z kumplami, albo jedzie na ryby na nockę. Rok temu jeździłam z nimi. A teraz?! Zostaje mi rundka na około domu. To tak z dylematów przyszłej mamy ;p
A najlepsze jest to, ze w dalszym ciagu chcę mieć trójkę ;p

Piersi mam też nierówne. Przed ciążą były tak małe, ze nie zauważyłam różnicy ;p A teraz raz jedna raz druga jest większa i zmienia sie to jak poleci mi siara z tej większej w nocy.

Luna - i to sa momenty w których żałuję, że nie potrafię podejść do takiej baby i jej nawrzucać ;p

Ja tak miałam zawsze, prawą mam troszkę mniejszą a teraz jakby się wyrównały.Za to otoczka brodawki zrobiła mi się duża i ciemna.

Inne tematy z forum

Kiedy przekłuwałyście córkom uszka ??? (153 odpowiedzi)

Chodzi mi o wiek maluchów. Widziałam różne opinie, że lepiej do roku, inny, że na rok, a jeszcze...

Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż. (9 odpowiedzi)

Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to...

Pierwsza Hulajnoga dla trzylatki (55 odpowiedzi)

Moja córcia zaraz kończy 3-latka i chciałam kupić jej na urodzinki hulajnogę... tylko nie wiem...