Mamy lipcowo-sierpniowe 2014 cz. 9

Lipiec:
diablica 48 - 02.07, trojaczki-córeczki
prymulka - 04.07
kreska_85 - 05.07
afro666-5.07, synek
sylwia - 05.07
Agata905 - 08.07 - synek
baranica - 09.07
Karol... - 10.07
Polika86 - 10.07 córeczka/Wejherowo
alana - 11.07, córeczka
Rozyczynka - 11.07 - Synek - Wejherowo
Martika-11.07. córeczka, Kliniczna
blatella - 14.07, córeczka Ola / Kliniczna lub Wojewódzki
joi-joi - 14.07
Olcik87 - 14.07, córeczka / Kliniczna
kaasik11 - 15.07, córeczka/ Wojewódzki
chaton - 19.07,Synek / Redłowo
agamak13 - 24.07, córeczka/ Kliniczna
muminka1 - 29.07, synek/ Redłowo
jolcia - 30.07-córeczka/Wejherowo
krokus - 31.07
zerka - 31.07-chłopiec/ Redłowo/Wejherowo

Sierpień :
Ola86-03,08 córka/wojewódzki
Sabbi- 04.08, chłopiec/ Kliniczna
bauaganiarka - 4.08
Inspired - 04.08 córeczka/ Redłowo/SwissMed
BeataI-J 5.08 synek / SwissMed
sierpniowa 6.08
Koralik-7.08 - synek
kasia28 - 8.08
Kia - 12.08 Synek / Zaspa
Lisia32 - 15.08 - córeczka / Kliniczna
Monika K. - 17.08, synek / Kliniczna lub Wojewódzki
Mamita - 17.08
Ewik - 18.08. Synek / Kliniczna lub Wojewódzki
jUstme. - 21.08
roksana.s - 23.08 - córeczka
aleksandry - 23.08

Link do poprzedniego wątku :
http://forum.trojmiasto.pl/Mamy-lipcowo-sierpniowe-2014-cz-8-t534012,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy lipcowo-sierpniowe 2014 cz. 9

ja z kolei obawiam się czegoś innego. NIe przerażają mnie pieluchy, brak imprez (bo zawsze byłam domatorką), ale jak starszak zareaguje na braciszka. Różnych sytuacji wysłuchałam, różnym się przyjrzałam i się zastanawiam czy nie będzie zazdrosny, czy nie będzie gryzł młodszego, albo bił. Życie pokaże...

jestem po spacerze z synem, on zasnął, a ja zabieram się za stertę prasowania

Mi zdarza się (na szczęście nie za często), że brzuch mi twardnieje.
A co do sposobu poruszania, to mąż śmieje się, że chodzę jak kaczka ;)

Ja mam już od dłuższego czasu takie po kilka razy dziennie. Wrażenie jakbym miałą mega wzdęcie ;p I nie mogę się wyprostować do końca bo mam wrażenie, ze mu skóra pęknie na brzuchu. Ale tez nie bolą

Rozyczynka hahaha to dopiero niespodzianka :D

Jolcia właśnie mi przypomniałaś jak bardzo tęsknie za spokojnym wiązaniem butów ;)

Dziewczyny czy zdarzają Wam się hmmm no chyba to skurcze są ;)
Tyle,że te moje nie są bezbolesne .. Nie są też jakieś super (mam porównanie - daleko im do tych porodowcyh :p, bardzo daleko ) ale z tego co czytam to te ćwiczenia macicy mają być bezbolesne,czyli samo uczucie napięcia i tyle a ja muszę oddech wstrzymać i przeczekać i pojawiają się różnie, zależy od dnia, czasem 5 czasem 2 .. Myślę teraz,że one są bardzo podobne do tych co pojawiły się nieregularnie dobę przed porodem .
Wizytę mam w środę ale zastanawiam się,czy już zacząć panikować czy poczekać te 2 dni :P

I jeszcze żeby ktoś go pchał w krzyż, zeby prosto nie stał ;p Ale na prawdę jak ktoś w ciązy nie był nie jest w stanie sobie wyobrazić jak to jest ciężko ;p A jam też myślałam, że te ciężarne przesadzają ;p

A co do brzucha po porodzie to jestem wg ciekawa ile z niego zostanie. Bo niektóre wyglądają jakby wg w ciązy nie byly a niektóre jakby miały drugie dziecko w środku.

Ciocia mi wczoraj opowiadała, ze jej ciotka na wsi miała 4 córki i znowu była w ciąży. Miał być syn ale wiemy jak te usg kiedyś wyglądąły. No i jak urodziła przyjechal jej mąż na porodówkę a ona ryczy. Ten już załamany, ze dziecko chore czy coś. Zona mówi, ze nie. To się pyta czy jednak to nie syn. A ona mu "no masz te chłopa a nawet dwóch" ;D

Ale się roześmiałam jak przeczytałam o tym jajku :) Mój też mi raz coś powiedział na temat mojego poruszania się to mu powiedziałam żeby sobie dynię przywiązał z przodu i 2 grapefruity i zobaczymy jak będzie gadał :)
Pamiętam,że jak urodziłam Olę pierwsze dni było mi tak dziwnie bez brzucha.

Hahaa ;D Jolcia Przypomniałas mi jak ostatnio podbiegłam do auta na środek skrzyżowania to ludzie na ulicy zaczeli się smiać, a mój skomentował to " biegłaś jakby biało Ci jajko z tyłka wypaść" ;D

Ja się najbardziej bałam jak zobaczyłam 2 kreski żebym nie musiała całej ciąży przeleżeć tak jak z Olą bo ona by to teraz bardzo przeżyła a ja chyba jeszcze bardziej.
Teraz to sobie wyobrażam dwie dziewczynki razem i nie mogę się doczekać. Fajnie będzie znowu wygodnie siedzieć, schylać się, wiązać buty, podbiec do autobusu itp :)

No to była co prawda jego pierwsza nocka ale sam fakt. Aż się kilka razy poryczałam z żalu nad sobą jaka to ja jestem samotna ;D Oczywiście bez afery się nie obeszło hehe
Niech to się już skończy ;D

Jolcia Nasza fura stoi już od miesiąca jak nie dłużej ;) Jakoś przestałam wierzyć w przesądy bo co ma się stać t i tak się stanie,czy kupisz wózek przed zrobieniem testu czy tydzień po narodzinach ..
Ogłoszenie w sam raz dla pedofili, na pewno wielu z nich się cieszy debilizmem rodziców.
Gdybym miała córę to na pewno nigdy nie puściłabym Jej toples na plaży i zawsze mnie dziwią gołe dzieci ale nie będę wnikać głębiej bo Ktoś mógłby się obrazić.
Mam nadzieję,że ja z gołym tyłkiem nigdzie nie biegałam :P Choć kiedyś społeczeństwo nie było tak uświadomione w kwestii różnych zboczeń.

No i pustka nastała ...

Aaaa Rozyczynko to mamy te same obawy obecnie ;) Przy czym, moja ciąża jest drugą :P A tez siedziałam i rozmyślałam, jak My to sobie zaplanowaliśmy. Synuś już taki samodzielny, można Go wszędzie zabierać i świetnie się razem bawić a tu znowu pieluchy, karmienie na żądanie i nieprzespane nocki .. Na imprezę razem nie wyjdziemy przynajmniej do roczku bo tyle zamierzam karmić a w pobliżu nie mam Nikogo poza M ,żeby zostawić takie maleństwo.
Ale podkreślam,że też marzy mi się trójka :)
Także takie dylematy na tym etapie to chyba normalka ;) A jeszcze jakby mi M na nocki znikał to juz na stówe deprecha murowana ;) Ale na ryby chodzimy w dzień i całą 4ką ;)

Już wiem, co jeszcze:
Pierś prawą miałam zawsze większa ;) Teraz się wyrównują.

Ogłoszenie totalnie mnie rozwaliło, ja zdjęć córki ani nago, ani w majtkach itp w życiu bym nie wrzuciła do netu. Nawet te co mam w albumie to takie gdzie nie widać genitaliów.

Jolcia - padłam, jak zobaczylam to ogłoszenie.... najlepsze w treści "zdjęcia wnętrz są niezbyt udane niedługo dodam ładniejsze" - chociaż na tych nie ma gołych dzieciaków!

Masakra.....
Ludzie to jednak nie myślą w ogóle.

Wozek myślę, że jak okazja to można spokojnie kupować :) zwłaszcza jak jest wlaśnie dobra oferta :)
My zamawialiśmy w ok 23 tc bo na nasz się długo czekało, ale przyszedł szybciej i po prostu stoi w pokoju malucha :)

Hej Dagusia ;)

A na podglądzie też Ci się nie pojawia. Może skopiowałaś nie ten link bo zazwyczaj dają kilka rodzai albo spójrz czy nie masz w stopce "enter" przed linkiem

Ja chciałam kupować w maju, ale mój M się namarudził, że to za szybko i będzie tylko gracił więc przełóżyłąm na czerwiec. A jak masz fajną okazję to się nie zastanawiaj... Kilka dziewczyn od nas już też ma ;)

Oj ja już nie pamiętam (

Zobaczcie jakie fotki dodał jakiś mądry rodzic:
http://olx.pl/oferta/dzialka-ogrodnicza-z-altanka-sprzedam-lub-amienie-na-auto-CID3-ID5K2Nw.html#8bee888e7d

ps. jak wstawić suwaczek ?
wstawiam linka do suwaczka z baby boom do stopki i nic :(

cześć dziewczyny,

podczytuję Was od dłuższego czasu, będę miała synka, termin porodu z USG na 3.07.

Mam mętlik w głowie jeśli chodzi o szpital, w którym będę rodzić (SN). W związku z tym, mam pytanie odnośnie opinii na temat Zaspy i Klinicznej.

Ps. jeśli któraś z Was ma namiar na położną (najlepiej z Zaspy), która tam pracuje, a z którą mogłabym umówić się do porodu to poproszę na PW.

pzdr !

Ja też uziemiona a mam się jeszcze mocno oszczędzać, w weekend ubolewałam,że nie mogę uczyć Oli jeździć na 2 kołach :(
Mam durne pytanie do Was-znalazłam kilka ofert wózków, które mi się podobają i boję się czy to nie za wcześnie na zakup?

Jolcia - idziemy objętościowo łep w łep ;)
A szczekaniem mnie tez rozwaliłaś ;D

Gdzies wyczytałam, że w III trymestrze hormony buzują bardziej niż w I więc się nie przejmuj ;) A już sobie wyobrażam to gadanie po kątach "gdzie jest jej brzuch". I tysiące wersji co to może znaczyć ;D

Ja chyba weszłam na etap zastanawiania się czy to był dobry pomysł z ciążą, ze będę teraz uziemiona (już jestem bo boli jak chodzę) a co dopiero będzie później. Żadnych imprez, wypadów itp. A byłam zawsze tą rozrywkową... Aż się wstyd przyznać. Bo niby się cieszę a z drugiej mnie to przeraża. A wg jak mój M wychodzi gdzieś z kumplami, albo jedzie na ryby na nockę. Rok temu jeździłam z nimi. A teraz?! Zostaje mi rundka na około domu. To tak z dylematów przyszłej mamy ;p
A najlepsze jest to, ze w dalszym ciagu chcę mieć trójkę ;p

Piersi mam też nierówne. Przed ciążą były tak małe, ze nie zauważyłam różnicy ;p A teraz raz jedna raz druga jest większa i zmienia sie to jak poleci mi siara z tej większej w nocy.

Luna - i to sa momenty w których żałuję, że nie potrafię podejść do takiej baby i jej nawrzucać ;p

Ja tak miałam zawsze, prawą mam troszkę mniejszą a teraz jakby się wyrównały.Za to otoczka brodawki zrobiła mi się duża i ciemna.

Inne tematy z forum

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...

Dobry ortodonta (38 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

jakie kwiaty na balkon/ganek? (7 odpowiedzi)

Mam ogromny problem z dopasowaniem kwiatow w donice na balkon i ganek domu, poniewaz oba sa od...