Mamy listopadowo-grudniowe 2014 cz.7

http://forum.trojmiasto.pl/mamy-listopadowo-grudniowe-2014-cz6-t559381,1,160.html

Listopad

Józefina 1.11
xmuchomorkax 2.11
ana_zaba 06.11 chłopiec (Oliwer) / Zaspa
Gagata 8.11 - z przesunięcie ostatnio na 3/11 -chłopiec - Zaspa
Gosia9 8-10.11 syn/Wejherowo
MamaMalejM 10.11
DagaJaga 10.11 synek
fasolek 11.11
onaa156 13.11 córka
Madlenn69 13.11
zlota 13.11
ewelkaet 14.11 synek / Redlowo
styczniowka82 15.11/córka
Karotka 16.11
wiolka210 17/21.11 synek
Agam205 14/22.11 córka/zaspa
Dimis 19/22.11 córka/redłowo
emkarc 19.11 syn/kliniczna
ariba20 26.11 zaspa

Grudzień
Takaja_84 (-cytrynowa) 1.12
Chocolate 4.12
mamma(mia) 6.12
dorotek 6.12
Alfikowa 8.12 Synek/swiss
alicjja73 10.12
victoria221 10.12
Jun87 10.12 córka/ Redłowo
iwonus.p 14.12/9.12 synek/Wejherowo
Oleczkaa 15.12 córeczka/ Redłowo
~asia 21.12x
Lenson 22.12. /Kliniczna
zosiasamosia 23.12
Inka.ja 25.12
Juditt 26.12 córeczka/Wejherowo
anesia 26.12 córeczka/Kliniczna
Ewkaa 27.12 córeczka/Kliniczna
Kajtka 28.12 synek
Nina80 30.12 - obecnie 25-28.12 / córeczka/ Kliniczna
Kama 31.12

Proszę Gosia:)))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy listopadowo-grudniowe 2014 cz.7

Dziewczyny to pulsowanie to na 100% czkawka :) Skurcze BH to jest właśnie takie napinanie całego brzucha, niby przy każdej kolejnej ciąży są one bardziej wyczuwalne i szybciej i u mnie to się sprawdziło, czasami tak mnie chwyci że zastanawiam się czy już się zaczyna ;)

A mnie jutro czeka bardzo ciężki dzień w szpitalu :( Mam nadzieję że mój synuś będzie bardzo dzielny i wszytko pójdzie szybko i bez komplikacji.

Oby tylko nerwy się nie udzieliły i nic mi się nie zaczęło ;) w razie co biorę ze sobą chociaż kartę ciąży.
Potrzymajcie jutro za nas kciuki. W szpitalu będziemy juz o 7.00 a Mały jest trzeci w kolejce do zabiegu, wieczorem mamy wrócić do domu jak będzie wszystko dobrze.

Kolka na szczescie przeszla :) wczoraj jeszcze klulo w boku ale od czasu do czasu. Za to wieczorem i dzis boli mnie kosc lonowa.jak leze i siedze to ok, najgorzej jak wstaje i zaczynam sie ruszac.potem jak dluzej pochodze to juz nie czuje. Tez tak mialyscie? Kiedy to przejdzie?

Hej:)

Ale mamy cudny dzień - już zaliczyłam spacer:)))

Jun ja też takie pulsy odczuwam od czasu do czasu - i nie mam pojęcia co to -może faktycznie czkawka;p

Ja już jestem pewna że będę rodzić w Wejherowie - więc z niecierpliwością czekam na relacje :)

Pisałam do szpitala w Wejherowie a propo szczepionek - i dla zainteresowanych w tej chwili noworodki otrzymują przeciw WZW
Euvax B i nie ma możliwości zamiany jej na inną;/

A już troszkę wybiegając w przyszłość - czy nasze doświadczone mamy mogą polecić dobrego pediatrę:)? Najlepiej z Gdańska)

Ja pulsacji nie odczuwam, chyba że dziecko ma czkawkę :)

http://polki.pl/rodzina_ciaza_artykul,10013569.html

Ja się waham między Wejherowem a Puckiem. I nie wiem gdzie wyląduje. Wejherowo podobno ma więcej sprzętu ale też jest mega obłożenie i personel zabiegany, a w Pucku mały odział i podobno mają czas żeby chodzić radzić i sprawdzać jak sobie młode matki radzą.

Witam w tym pięknym dniu :)
Czy skurcze B-H są wyczuwalne przez skórę jak się przyłoży dłoń?
Od kilku dni wieczorem jak półleżę to odczuwam w podbrzuszu takie rytmiczne pulsowanie. Nie są to ruchy dziecka, bo pod brzuchem i chyba za nisko, ale są wyczuwalne jak się przyłoży rękę. Co to może być??

Juditt, ja zrobilam rozeznanie wśrod koleżanek i każda, która rodziła mówiła, że jej szpital był ok (poza redłowem - 2 koleżanki, chociaż 2 inne chwaliły :)
I bądź tu człowieku mądry i wybierz!!
Ja chodze do SR w Wejherowie, więc jestem w miarę zaznajomiona z oddziałem, więc wiem gdzie się udać, co wziąć i czego się spodziewać, itp.

Gosia9
Fajnie że się odezwałaś, z niecierpliwością czekam na opinie o Wejherowie bo też chce tam rodzić. Jejku jak tak patrze że wy już macie skurcze to aż się boję. Coraz bliżej końca..

Cześć!
U mnie juz 38tc i wczoraj odczułam w miarę regularne skurcze BH, nie bolały, ale brzuch spinał się z 5 razy na godzinę. Czyżby rozwiązanie miało nastąpić tuż tuż?
W poniedziałek idę do gina, mam nadzieję, że powie czy to już niedługo :)
Mąż mi wyjezdża na 3 dni więc mówię synkowi, że nie może wychodzić przed 24.10 :)

Dlatego mówię o pogotowiu, a nie izbie położniczej, zmusić Cie i tak nie mogą do zostania :P
Mi mówili jak w pierwszej ciąży byłam, żebym na żwirki i wigury podjechała następnym razem przy ataku - żeby właśnie na patologie mnie już nie brali. No ale to w Gdyni - bratowej na zaspie robili kiedyś tylko zastrzyk i puścili do domu.

a..nuka mam nadzieję, że Ci przejdzie.
Anesia zaciskaj nogi, zaciskaj i uważaj na siebie.
Styczniówka u Ciebie to już też tuż tuż, ale niech maleństwo jeszcze pomieszka w brzuszku. trochę Wam zazdroszczę, że jesteście już na finiszu.
image
image

Myslalam nie raz ale teraz boje sie ze mnie zostawia na patologii. Zostalo tylko 6 tyg do terminu a moze byc i szybciej.Zdecydowalismy sie na porod w swissie i dopiero za 2 tyg ide tam na konsultacje. Musze wytrzymac do wtorku bo po poludniu mam tez kolejna wzyte.nie wiadomo czy na usg wyjdzie cokolwiek tj piasek czy nieszczesny kamyk. Przedwczoraj bratowa spedzila na SORze pol dnia bo tez zlapal ja atak kolki.usg nic nie wykazalo i musi zrobic rtg.a u mnie to odpada i zostaje tylko usg.

a..nuka, a nie myślałam podjechać na pogotowie po zastrzyk rozkurczowy?

Jakoś mi dziwnie, że już na porodówkę się wybieracie:) ale to pewnie temu, że ja na końcu listy... Choć też bym już na porodówkę się wybierała:) nie to że mi źle w ciąży ale nie mogę się GO doczekać:)

Ja znow mam kolke :( wczoraj byla masakra. Rano sie schylilam i sie zaczelo...klucie w prawym boku,chodzilam jak staruszka zgieta w pol, i tak przez caly dzien.po nospie troche przechodzilo ale znow po jakims czasie wracalo.w nocy tak mnie klulo az ciezko oddychac bylo i nie moglam sie ruszac. A Maly w ten bolacy bok tylko kopie.dobrze ze rano poszlam do 1 kontaktu to dostalam skierowanie na usg brzucha.ide dopiero we wtorek. A ostatnie badanie moczu 2 tyg temu bylo ok. Boje siezeby to nie trzymalo mnie do porodu :(

Jestem jeszcze w dwupaku ;)

Byłam wczoraj na pobraniu krwi a dzisiaj musiałam jechać powtórzyć bo skrzep im się zrobił :/ ale mocz ok

Póki co to ściskam nogi i przez to że nie mogę jeszcze urodzić mam stresa że w każdej chwili się zacznie. Brzuch mi opadł i to bardzo widocznie.
Teraz tylko aby poniedziałek minął, wtedy na wizytę do lekarza i mogę rodzić ;)
To i tak już bliżej niż dalej :)

Hej,

A czy do Gdanska na warsztaty jedzie ktoras? Bo ja jestem zapisana ale sie zastanawiam bo w sumie to nie wiem czy wysiedze tak dlugo ;)

Styczniowka .Co sie nie odzywasz-rodzisz ;)???

Mnie ostatnio kosc lonowa ostro boli jak rano sie budze juz nie wiem jak mam sobie pomoc zwlaszcza ze dodatkowo to i biodra i krzyz i wsaje jak babulinka ;)

Dzisiaj brzydka pogoda wiec nie wiem co robic :/ Milego dnia

Oleczkaa napewno na Klinicznej,no chyba że będzie ful i mnie odeślą.... Ale i tak myślę że troszkę szybciej urodzę dziś w nocy jeszcze miałam skurcze że już się zastanawiałam czy na IP nie jechać ale na szczęście przeszło...Synka też urodziłam 10 dni przed terminem. Tak szczerze to nawet chciałabym być już na święta w domu z rodzinką w komplecie ;-)

też myślę nad tymi warsztatami, chodź ostatnio pogoda mnie dobija i cały czas bym siedziała w domu, w sumie na warsztaty mam jakieś 20km to nie daleko..

ja na te warsztaty chyba też się wybiorę, może warto sobie co nieco przypomnieć. Mój mąż to już czeka tylko żeby łóżeczko skręcić, ale ja jeszcze poczekam, może tydzień przed terminem pozwolę mu się wykazać ;-), chyba że maluszek wybierze się na świat szybciej.

Inne tematy z forum

pierwsza randka (15 odpowiedzi)

Witajcie.Umówiłam sie na sobote na pierwsza randke z super facetem, strasznie mi na nim...

gdzie pole maków?? (10 odpowiedzi)

witam, marzy mi się sesja w makach, w zeszłym roku pamiętam że jak się jechaŁO do Sobieszewa to...

pilnie prawnik (24 odpowiedzi)

Witam...mam pytanie czy wiecie może gdzie jest dobry prawnik w Gdńsku od spraw rodzinnych(a...