Mamy listopadowo-grudniowe 2014 cz.7

http://forum.trojmiasto.pl/mamy-listopadowo-grudniowe-2014-cz6-t559381,1,160.html

Listopad

Józefina 1.11
xmuchomorkax 2.11
ana_zaba 06.11 chłopiec (Oliwer) / Zaspa
Gagata 8.11 - z przesunięcie ostatnio na 3/11 -chłopiec - Zaspa
Gosia9 8-10.11 syn/Wejherowo
MamaMalejM 10.11
DagaJaga 10.11 synek
fasolek 11.11
onaa156 13.11 córka
Madlenn69 13.11
zlota 13.11
ewelkaet 14.11 synek / Redlowo
styczniowka82 15.11/córka
Karotka 16.11
wiolka210 17/21.11 synek
Agam205 14/22.11 córka/zaspa
Dimis 19/22.11 córka/redłowo
emkarc 19.11 syn/kliniczna
ariba20 26.11 zaspa

Grudzień
Takaja_84 (-cytrynowa) 1.12
Chocolate 4.12
mamma(mia) 6.12
dorotek 6.12
Alfikowa 8.12 Synek/swiss
alicjja73 10.12
victoria221 10.12
Jun87 10.12 córka/ Redłowo
iwonus.p 14.12/9.12 synek/Wejherowo
Oleczkaa 15.12 córeczka/ Redłowo
~asia 21.12x
Lenson 22.12. /Kliniczna
zosiasamosia 23.12
Inka.ja 25.12
Juditt 26.12 córeczka/Wejherowo
anesia 26.12 córeczka/Kliniczna
Ewkaa 27.12 córeczka/Kliniczna
Kajtka 28.12 synek
Nina80 30.12 - obecnie 25-28.12 / córeczka/ Kliniczna
Kama 31.12

Proszę Gosia:)))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy listopadowo-grudniowe 2014 cz.7

Nasze dzieciątko też rzadziej i mniej intensywnie się rusza. Jeszcze nie dawno 10 ruchów występowało w ciągu 10-15 min, a teraz czekam prawie godzinę. Pytałam lekarza, ale mówił, że wszystko w porządku i nie ma się czym martwić.
Po przestudiowaniu bloga Sroki kupiłam wyprawkę kosmetyczną - Hipp BabySanf.

Hej dziewczyny.
Wczoraj miałam zabieg usunięcia kaszaka...znieczulenie miejscowe ah...
A mam pytanie,czy wasze maluszki czasami sie mniej ruszają?Mój Mały coś ostatnio żadko sie "odzywa"...tak szalał a teraz coś leniuchuje...zaczynam sie martwić...Ja jestem prawie 10na plusie :)

Jejku to wczoraj chyba był jakiś fatalny dzień bo Ja też miałam jakieś bolące skurcze przez jakąś godzinkę i to takie regularne jak do porodu aż się przestraszyłam ale poleżałam trochę i na szczęście przeszło...A..nuka współczuję Ci kolki...Ja w pierwszej ciąży miałam i tydzień na patologii spędziłam a ból taki że tylko zastrzyki do mięśniowe pomagały...teraz z moim lekarzem bardzo tego pilnujemy żeby tej kolki nie było....Dziewczyny uważajcie na siebie bo coraz mniej czasu nam zostało a dobrze by było żeby te maluszki siedziały w brzuchu jak najdłużej ;-)...ja po ostatniej wizycie naprawdę się wzięłam za oszczędzanie i po powrocie z pracy odpoczywam:-)
A ja jak narazie mam 5,5 kg na plusie ;-)

Hi dziewczęta :)

Ja wczoraj kryzys miałam słaba jakaś kręciło mi się w głowie.
Dzis lepiej.

My kupiliśmy dzisiaj fotelik Cybexa aton2 noty dobre.
Jeszcze bazę dokupimy niestety dzis nie było
Za to hamulec w wózku naprawiony :)

Dbajcie o siebie naprawdę te kilka tygodni teraz warto dać sobie.
I dzidzi odpoczywać ile się da.

Waga u mnie +12

Akurat nie u nich kupowałam, ale dałam 399zł
Ale jak brałam izi plusa to miałam najniższa z ceneo w tamtym momencie, koleżanka kupując inny także miała obniżoną cenę, więc warto chociażby zapytać (dla mnie dużym plusem kupowania nie z allegro jest to, że jakby co nie musisz odsyłać na gwarancji do sprzedawcy tylko masz sklep pod ręka)
Mamy opla vectre z 98 z mega głęboka kanapą - teraz większość jest prosta więc nie ma większych problemów z dobraniem fotelika, nasza niestety to skrajność nad skrajnościami :/, do tego długie pasy do klamr nie pozwalały na montaż bazy :/ ale teraz kupując auto będę patrzeć czy ma isofixy ;)

też się zastanawiam nad tym modelem, a jakie auto masz że tak mało pasuje fotelików?
wspomniałaś też ze można się targować w mama i ja w gdańsku to z ciekawości zapytam do jakiej ceny zjechałaś bo u nich na stronie jest za 439zł a na allegro za ok. 380zł. Ciekawe czy jakbym kupowała wózek i fotelik byłby jakiś wyższy rabat, bo z tego co liczyłam na stronie to ok. 2300zł za wszystko.

Jun spoko, jestem po prostu trochę przewrażliwiona na tym punkcie ;P
juditt wybraliśmy to dużo powiedziane, pasował nam tylko concord air (ok 700zł) i recaro young profi plus (cena ok 400), a mierzyliśmy sporo firm (besafe, roemer, mc, peg perego, cybex) no więc wybór padł na recaro, bo tak samo w testach wypadły :)
Przy tym pierwszym foteliku nie ma co przesadzać z ceną i bajerami ;)
dla syna mam teraz besafe izi plus (dalej tyłem do 25kg) pewnie nam posłuży do 5 lat spokojnie :)

Dimis a jaki model recaro wybraliście?

Dimis - mam na myśli prawdziwy fotelik, z atestami ;)

Jun napewno odradzam te z nestora. O jakich rankingach piszesz? Fotelik.info masz tam wyniki testów. A fotelik musi pasować do auta ( można wydać i tysiąc złoty,ale jak nie będzie pasował to tak samo jakbyś wozila w takim z hipermarketu). Pisałam wcześniej, że w mamaija jest p.olaf który dobiera fotelik (tylko trzeba zadzwonić i dowiedzieć się kiedy będzie, bo reszta nie ma o tym za bardzo pojęcia) i jeszcze można się dogadać i zjechać do ceny z neta :)
Jakby co mam maxi cosi cabriofix do sprzedania ;) (tanio bo niestety nie udało mi się plamy z tapicerki sprac :/)
Myśmy w końcu znaleźli pasujący jednak recaro ;)

Dzieki za rady co do worków :) szczególnie co do wielkości bo tu miałam największy dylemat.
Ja akurat będę zamawiała z allegro od poleconego sprzedawcy - ale zamawiamy w pięć osób więc wysyłka wyjdzie nas po niecałe 2 zł.::)

Ja mam 9 kg na plusie - cały czas liczę na to, że nie przekroczę 15 kg na koniec ciąży,a jak wyjdzie się zobaczy:)

Mi też się strasznie nie chce...od rana na nogach - a to spacer, a to obiad :/ Ale przyjdę, bo nie byłam w zeszłym tygodniu.

Nie chce mi się straszliwie, ale pewnie przyjdę ;)

Ja mam +10 i trochę mnie to załamuje...staram się teraz ograniczać w słodyczach, ale w sumie nigdy jakoś mocno się nie objadałam. Po prostu chyba trzeba zaakceptować...może taka moja uroda :-)

Jun, wybierasz się na gimnastykę?

Jaki fotelik samochodowy z wkładką dla niemowlaka polecacie?
Patrzyłam na rankingi, ale ceny są kosmiczne!
Juditt - nasz kot póki co leży w kołysce i sobie tam drzemie. Może będzie grzał Tosię w nocy? :D

Styczniówka To lipa z tymi wynikami :/ Oby antybiotyk zadziałał ! A gdzie jeździsz do lekarza? Pytam bo skoro widziałam Ciebie w Pruszczu chodzisz na gimnastykę na Rotmanke to jestem ciekawa bo ja w Pruszczu tylko znalazłam Panią Doktor z Medivec.

Ewelkaet Kurcze to ja na Twoim miejscu chyba bym miała teraz kocioł w głowie co myśleć :/ Ale odpoczywaj jak najwięcej ! Jutro zaczynasz 35 tc wiec nie jest tak zle ...
Wiolka To dobrze ze masz tak napisane , heheh przepustka na Kliniczna ;)
Ja przyznam szczerze ze gdyby nie to ze mam już Lene to chyba dawno bym była na IP ale mam jakoś przeczucie ze przez te moje dolegliwości też by coś "znaleźli" a to chyba by mnie zestresowało jeszcze bardziej ....;)

A my z Lena byłyśmy na zajęciach i i na poczcie bo zwolnienie musiałam wysłać. Oczywiście żadna kobieta mnie nie przepuściła mimo ze widać ze jestem w zaawansowanej ciąży i małe dziecko na nogach więc się nastałyśmy i teraz ja standardowo trochę umieram a Lena śpi :/ Zaraz musze Ja obudzić bo w nocy nie będzie chciała spac ;) Ale jak sama zaczęła rozkładac sobie łóżko to byłam w szoku i pozwoliłam Jej isc na drzemkę tak późno ;)

Judit, jak widzę twoje 7+ to aż się martwie;-) u mnie wczoraj stuknelo 25...

Jun ja te się budze w nocy co kawałek, żeby się przekrecic;-) no i do toalety juz tak ze 2-3 razy;-)

Dzień dobry;-)
U nas dzisiaj dzien przeżyć. Pojechała rano zrobić USG tej szyjki, żeby ja zmierzyć i wyszło cos ponad 1cm, a ze badanie robił mi lekarz prowadzący, to wypisał skierowanie do szpitala na patologie, ze wzgledu na ryzyko wcześniejszego porodu i nie wypuścił mnie z przychodni, dopóki nie przyjechał mój mąż. Wiec pojechalismy na zaspe ze skierowaniem, tam pomeczyli maluszka drugi raz badaniami i tam z kolei przy badaniu ginekologicznym lekarz mówił ze może faktycznie skrócona, ale na USG wyszla długość prawie 3 cm....:/ i kazał jechać do domu. Co prawda cieszę się ze jestem w domu a nie w szpitalu, ale sama nie wiem do końca co o tym myśleć... Chyba poprostu będę wypoczywać i wymawiać małemu, ze jeszcze trochę poczekamy na nasze spotkanie;-)

Ja się powoli motywuje do prania kupiłam vizir sensitiv jeszcze tylko płyn do płukania muszę kupić i można prać. Mam nadzieję że mała nie dostanie żadnych alergii.
A i zaczęłam tresurę kota planuję nauczyć go np. http://img8.demotywatoryfb.pl//uploads/201409/gallery_1412101938_241168.gif

A tak na serio to jutro biorę się za zmatowienie łóżeczka i pojutrze malowanie. potem przemeblowanie i układanie w szafach, za dużo ostatnio leniuchowałam bo twierdziłam że jeszcze mam czas, ale żarty się skończyły.
A ile jesteście na plusie? ja 7kg nie wiem czy dużo czy mało?

Witam Mamusie!
U nas też ciągle brzuch twardy, ciągnący do dołu. W nocy często się budzę, bo mnie kłuje w boku i gniecie.
Wózek mam upatrzony - Nestor Hornet - podoba mi się wizualnie i ma dobre opinie w internecie. Niedługo wybierzemy się obejrzeć na żywo.

Inne tematy z forum

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...

Urlop niani (65 odpowiedzi)

Dziewczyny, Czy płacicie pensje niani podczas urlopu? Pozdrawiam

chce mi się wyć....matka szuka pracy...taaaa (64 odpowiedzi)

muszę się wygadać...może to poniekąd jakaś moja terapia ... mam dwoje dzieci...mlodsze dwa...