Mamy listopadowo-grudniowe 2014 cz.7

http://forum.trojmiasto.pl/mamy-listopadowo-grudniowe-2014-cz6-t559381,1,160.html

Listopad

Józefina 1.11
xmuchomorkax 2.11
ana_zaba 06.11 chłopiec (Oliwer) / Zaspa
Gagata 8.11 - z przesunięcie ostatnio na 3/11 -chłopiec - Zaspa
Gosia9 8-10.11 syn/Wejherowo
MamaMalejM 10.11
DagaJaga 10.11 synek
fasolek 11.11
onaa156 13.11 córka
Madlenn69 13.11
zlota 13.11
ewelkaet 14.11 synek / Redlowo
styczniowka82 15.11/córka
Karotka 16.11
wiolka210 17/21.11 synek
Agam205 14/22.11 córka/zaspa
Dimis 19/22.11 córka/redłowo
emkarc 19.11 syn/kliniczna
ariba20 26.11 zaspa

Grudzień
Takaja_84 (-cytrynowa) 1.12
Chocolate 4.12
mamma(mia) 6.12
dorotek 6.12
Alfikowa 8.12 Synek/swiss
alicjja73 10.12
victoria221 10.12
Jun87 10.12 córka/ Redłowo
iwonus.p 14.12/9.12 synek/Wejherowo
Oleczkaa 15.12 córeczka/ Redłowo
~asia 21.12x
Lenson 22.12. /Kliniczna
zosiasamosia 23.12
Inka.ja 25.12
Juditt 26.12 córeczka/Wejherowo
anesia 26.12 córeczka/Kliniczna
Ewkaa 27.12 córeczka/Kliniczna
Kajtka 28.12 synek
Nina80 30.12 - obecnie 25-28.12 / córeczka/ Kliniczna
Kama 31.12

Proszę Gosia:)))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy listopadowo-grudniowe 2014 cz.7

ja kupowałam najtańsze i jestem zadowolona, tylko ja zamawiam przez allegro co było głupota bo płaciłam za przesyłkę, a jak weszłam do hurtowni w Gdyni to się wkurzałam, sprawdź najpierw w jakiś sklepach typu powidlo..

Właśnie zaczynam porządki w szafach i nie pomyślałam o tych workach próżniowych. Widzę, że są i tanie i drogie. Te tanie tez spełniają swoją funkcję czy lepiej dopłacić i kupić te droższe?

JA już po odebraniu wyników i niestety wynik dodatni wyszły bakterie staphylococcus i dostałam antybiotyk. Za dwa tygodnie mam przyjść na kolejny wymaz. Coś czułam że będzie nie tak :/

Wózki tez oglądałam ale niestety nie było Riko nano i nie mogłam zobaczyć i porównać :( Coś pechowy dzień mam dzisiaj

Dziewczyny dużo siły dla Was, odpoczywajcie, leżcie bo przecież Kropki są najważniejsze !

Również używam worków próżniowych i jestem zadowolona. I tak jak mówi Juditt te większe są lepsze.
A mnie wczoraj bolał brzuch jakbym miała kolkę....nie wiem co to. Dobrze, ze lekarz już jutro.
image
image

iwonus.p ja kupiłam niedawno też w tym samym celu, ogólnie całkiem spoko sprawa, faktyczne dużo miejsca się zrobiło w dodatku mogę spokojnie wrzucić to na strych i wiem ze nie zawilgotnieje, jedyny błąd jaki zrobiłam to kupiłam małe takie 50x60 i 50x80, później okazało się że od zamknięcia torby musi być ok.10 cm odstępu, bo inaczej worki będą wstawać. Więc jak się zdecydujesz to kup większe najwyżej będą trochę odstawać ale będą spełniać swoją funkcje.

Anuka najważniejsze, że z małym ok;) No i że lekarz czuwa jeżeli chodzi o mocz/ciśnienie.

Mam do Was dziewczyny pytanie z innej beczki - używa któraś worków próżniowych? Rozważam jak tu zaoszczędzić miejsca w szafach i właśnie o takich workach pomyślałam.

ewelkaet jak będziesz grzecznie leżeć to pewnie wytrzymacie i dłużej niż do 37 tygodnia
a..nuka współczuje... miałam kolkę nerkową w pierwszej ciąży... na szczęście jak się człowiek w miarę pilnuję to można uniknąć napadów.

My wczoraj mielismy wizyte.wszystko ok :) Maly wazy kolo 1800 gr.musze kontrolowac mocz i cisnienie. Chyba mam znow piasek w moczowodzie :( Wczoraj wieczorem i dzis rano mialam okropna kolke.nie moglam sie ruszac i bolalo nawet przy oddychaniu.trzymalo mnie przeszlo godzine :( dzisiaj nigdzie nie wychodze . Jutro zaczynamy zajecia w szkole rodzenia.

MAdlenn mam tak samo jak ty, podbrzusze boli teraz już cały czas i to kłucie w pochwie czasami tak mocne że aż mnie zegnie :/ Brzuch mam tak napięty że nie wiem co o tym myśleć, czy iść do lekarza czy czekać do wizyty za dwa tygodnie. Chociaż dzisiaj odbieram wyniki z wymazu i jak coś tam wyjdzie to miałam się pokazać a jak nic nie będzie to będę czekać do wizyty.

Za nami ciężka noc mały coś się ostatnio budzi, ja muszę do niego się kłaść albo brać do siebie, jestem nieprzytomna a chciałam się wybrać do bobowózki zobaczyć na żywo wybrane modele i w końcu się konkretnie zdecydować.

Na tym opisie mam napisane ze porod ma byc na klinicznej,powiedział ze to jest przepustką jesli bede chciala u nich rodzic wiec mysle ze nie będzie problemu

Hej,

Wiolka Dobrze ze bylas u Presisa i nie kazal isc do szpitala tylko kontrolowac . A bedziesz miala zapewnione miejsce na klinicznej czy jak to bedzie wygladac? Bo wiadomo przeciez ze na kliniczna to ciezko jest sie dostac.

Oleczka Mam nadzieje ze bedzie wszystko dobrze z przeplywami i bedziesz spokojniejsza.

Ewelkaet Fajnie ze tak dlugo pracowalas teraz to kobitki wczesnie na zwolnienie ida ;) Zazdroszcze umiejetnosci :) Odpoczywaj sobie,zregeneruj sily przed porodem !

A ja nie wiem czy wczoraj nie mialam skurczu krzyzowego bo zlapalo mnie na chwile i bolalo w krzyzu i podbrzuszu :/ Z Lena takich przepowiadaczy nie mialam wiec nie wiem co myslec ;) No i tak jak myslalam na gimnastyce nie bylam bo czulam sie zmeczona ale i tak bylismy w Mama i Ja i bylam milo zaskoczona bo maja staniki firmy Alles za ok 80 zl :) kupilam sobie jeden, chcialam dwa ale stwierdzilam ze poczekam az urodze . Jak tak wczoraj chodzilam po tym sklepie to znowu mialam takie ostre klucia w pochwie a do wizyty jeszcze tydzien :/ Troche sie boje bo podbrzusze tez pobolewa i nie wiem czy normalnie funkcjonowac czy jednak darowac sobie jakies dlugie spacery z Lena :(

Iwonus, długo, ale jeszcze bym pochodziła.. Troszkę mi szkoda, ale malutki jest ważniejszy teraz;-) może w końcu kocyk wydziergam na drutach, bo zaczęłam i tak leży i czeka;-)

Hej;)

u mnie mały niby dobrze już ułożony (wg ostatniej wizyty na NFZ). Ale czy faktycznie tak jest dowiem się w piątek -wtedy też zbadamy przepływy.

Dziś odebrałam wyniki biocenozy pochwy i wynik co najmniej średni - liczne leukocyty, nabłonki, flora bakteryjna (+++), a grzyby (++) :/
Dobrze, że w piątek wizyta to pewnie coś dostanę.

Ewelkaet i tak długo wytrzymałaś pracując - teraz tylko duuużo odpoczywać!:)

Dzień dobry, my tez po wizycie. Szyjka jest krótka, wiec obowiązkowe zwolnienie i od jutra w domu.. Odpoczywać, odpoczywać i raczej się szykować na wczesniej.. Mam nadzieje ze do 37 tygodnia wytrzymamy..

Wiolka dobrze ze poszłas do preisa. Fajnie ze jesteś zadowolona.
A moja mała dalej ułożona poprzecznie ale mam nadzieje ze wkrótce się obróci. Zobaczymy co w czw na wizycie, no i jak te przepływy...

Cześć juz po wizycie narazie mamy obserwować ale rodzic musze na klinicznej.Jesli dojdzie do 3 cm to wtedy mozna cos dzialac maly wazy 2400. Ogólnie jestem bardzo zadowolona z wizyty prof byl bardzo sympatyczny ma super sprzet.Aa jak weszlam to stwierdzil ze mam brzuch jak do pordu mowil ze moze to przez cukierki; )

Hej,

Wiolka Jak wizyta u PReisa? Czu dopiero bedziesz miala?

Laura tez.juz dawno glowa na dole ale ostatnio tak sie kreci co jest czasem bolesne ze sie zastanawiam czy Jej polozenie sie nie zmienilo ;) Zapewne tylko klocuszek sie robi dlatego tak czuje ;)
Na paciorkowca to ja z Lena chyba w 38 tc mialam a teraz to nie wiem kiedy:/ Wizyte mam 8 go to sie dowiem ;)
Dzisiaj gimnastyka ale chyba nie pojde bo od kilku dni jakos slabo sie czuje a musze isc po jakies zakupy do centrum to zapewne bede dodatkowo wymeczona :/ Chyba jesienna aura wprawia mnie w podly humor :/
Milego dnia

Moja mała też już odwrócona główką w dół gdzieś od 25 tc....mnie też ciągle brzuch boli od tego twardnienia ale się oszczędzam ile się da jak wracam do domu z pracy to sobie poleguję a mały robi co chce także jak mąż wraca wieczorem to się tylko za głowę łapie ;-)...no ale mała teraz najważniejsza żeby chociaż jeszcze z 10 tygodni posiedziała. Ja w pierwszej ciąży też miałam paciorkowca (wymaz robiony coś po 30 tygodniu), pamiętam że na wyniku był tylko 1 plusik i mój lekarz też nie serwował mi antybiotyków, dostałam je dopiero podczas porodu

Wizyta ok, mała waży ok 2kg :) głowa w dół jest już od dawna. Wymaz będę miała za 4tyg więc dopiero w 37 ( w pierwszej ciąży miałam pwciorkowca, jedni lekarze mówili, ze antybiotyk po wymazie, drudzy ze nie i tylko przy porodzie mały i tak dostał. Pytałam lekarki jak teraz i też mówiła Ze dużo zależy od lekarza, że nawet jak nie będzie w posiewie to i tak może dac antybiotyk małej... W sumie patrząc jakie mogą być konsekwencje to chyba wolę żeby dali... Ale z drugiej strony nie jestem zwolenniczką antybiotyków i wolałabym jej nie faszerowac...)
No i oczywiście mam się oszczędzać ;) bo szyjka rozpulchniona już...

Inne tematy z forum

Dobry ortodonta (39 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

Dieta 1000 kcal- szukam dobrej i przejrzystej rozpiski produktów (38 odpowiedzi)

Dziewczyny postanowiłam się wziąć za siebie. Chciałabym spróbować spożywać ok. 1000-1200 kcal...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (98 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....