Mamy listopadowo-grudniowe 2014 cz.7

http://forum.trojmiasto.pl/mamy-listopadowo-grudniowe-2014-cz6-t559381,1,160.html

Listopad

Józefina 1.11
xmuchomorkax 2.11
ana_zaba 06.11 chłopiec (Oliwer) / Zaspa
Gagata 8.11 - z przesunięcie ostatnio na 3/11 -chłopiec - Zaspa
Gosia9 8-10.11 syn/Wejherowo
MamaMalejM 10.11
DagaJaga 10.11 synek
fasolek 11.11
onaa156 13.11 córka
Madlenn69 13.11
zlota 13.11
ewelkaet 14.11 synek / Redlowo
styczniowka82 15.11/córka
Karotka 16.11
wiolka210 17/21.11 synek
Agam205 14/22.11 córka/zaspa
Dimis 19/22.11 córka/redłowo
emkarc 19.11 syn/kliniczna
ariba20 26.11 zaspa

Grudzień
Takaja_84 (-cytrynowa) 1.12
Chocolate 4.12
mamma(mia) 6.12
dorotek 6.12
Alfikowa 8.12 Synek/swiss
alicjja73 10.12
victoria221 10.12
Jun87 10.12 córka/ Redłowo
iwonus.p 14.12/9.12 synek/Wejherowo
Oleczkaa 15.12 córeczka/ Redłowo
~asia 21.12x
Lenson 22.12. /Kliniczna
zosiasamosia 23.12
Inka.ja 25.12
Juditt 26.12 córeczka/Wejherowo
anesia 26.12 córeczka/Kliniczna
Ewkaa 27.12 córeczka/Kliniczna
Kajtka 28.12 synek
Nina80 30.12 - obecnie 25-28.12 / córeczka/ Kliniczna
Kama 31.12

Proszę Gosia:)))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy listopadowo-grudniowe 2014 cz.7

Ewelkaet, co się stało?? Wszystko już w porządku?

Dzwoniłam dzis na Zaspe i nie daja znieczulenia zewnatrzoponowego. Kiedys dawali pozniej nie teraz znowu nie. W ubieglym tygodniu jak dzwonilam to babka mowila,ze daja znieczulenie ale jesli lekarz na to zezwoli wiec nie ma co liczyc na Zaspie na to znieczulenie:)
Z tym znieczuleniem mozna rodzic w Wojewodzkim i na Klinicznej.

Zyczę szybkich, bez komplikacji porodów!!!

Dzień dobry;-)
Dawno nie zagladalam, wyszlam dziś z patologii w redlowie, widzę ze pisalyscie o jedzeniu, nie jest tak zle, jak dla mnie nawet smacznie;-) oczywiście nie obedzie się bez dodatkowego pożywienia z domu;-) bo można by się zaglodzic;-)
Mały dziś ważył 2728g;-) wiec ładnie ;-)

Tak jak nic się nie wydarzy będę jutro na gimnastyce :)

Muszę jedynie jutro podskoczyć na pobranie wymazu do gin i może zrobię jak poprzednio, szybko na Orunię a potem na Rotmankę ;)

Ja chyba wziąść z 10/15 szt zawsze mąż moze dowiezc

Ja juz chodzić nie mogę młody napiera i male kroczki tylko

Ide na 16 do gina zobaczymy co tam słychać

Hej :)

A no jak napisałaś o tym kaszaku to mi się przypomniało ze coś wspominałaś ;) Będzie dobrze, jakoś minie ten dzień. A najważniejsze ze synek nie musi na noc zostać bo to chyba byłby większy stres.

Ja do szpitala biore jedna paczke 1 a w domu mamy dady 2 ale takie większe opakowanie co ostatnio była promocja. Więcej nie kupuje bo uważam ze to bez sensu do sklepu mamy blisko ;)

Ja też już jestem zmeczona jeszcze ten katar mnie meczy Lena też do końca nie może się wykurować :/

Chocolate i Styczniówka idziecie jutro na gimnastykę ? Bo ja się wybieram :) no chyba ze katar mocniej mnie zaatakuje ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja jak na razie mam kupione dwie paczki 1 i dwie paczki 2 DADA, do szpitala biorę jedną paczkę 1.

Mammamia nie wolno biegać a tym bardziej podskakiwać w ciąży!! :>
Proszę opanować swoją energię ;)

Ja wizytę mam dopiero za tydzień. Powoli odliczam czas do porodu. Kupiłam najważniejsze rzeczy dla maluszka, zostało jeszcze trochę d*pereli. Jak dużo kupujecie a potem bierzecie do szpitala pieluszek jednorazowych 1 i 2?

odświeżam listę

Listopad

Józefina 1.11
xmuchomorkax 2.11
ana_zaba 06.11 chłopiec (Oliwer) / Zaspa
Gagata 8.11 - z przesunięcie ostatnio na 3/11 -chłopiec - Zaspa
Gosia9 8-10.11 syn/Wejherowo
MamaMalejM 10.11
DagaJaga 10.11 synek
fasolek 11.11
onaa156 13.11 córka
Madlenn69 13.11
zlota 13.11
ewelkaet 14.11 synek / Redlowo
styczniowka82 15.11/córka
Karotka 16.11
wiolka210 17/21.11 synek
Agam205 14/22.11 córka/zaspa
Dimis 19/22.11 córka/redłowo
emkarc 19.11 syn/kliniczna
ariba20 26.11 zaspa
mamma(mia) 27.11 córeczka /Redłowo

Grudzień
Takaja_84 (-cytrynowa) 1.12
Chocolate 4.12
dorotek 6.12
Alfikowa 8.12 Synek/swiss
alicjja73 10.12
victoria221 10.12
Jun87 10.12 córka/ Redłowo
iwonus.p 14.12/9.12 synek/Wejherowo
Oleczkaa 15.12 córeczka/ Redłowo
~asia 21.12x
Lenson 22.12. /Kliniczna
zosiasamosia 23.12
Inka.ja 25.12
Juditt 26.12 córeczka/Wejherowo
anesia 26.12 córeczka/Kliniczna
Ewkaa 27.12 córeczka/Kliniczna
Kajtka 28.12 synek
Nina80 30.12 - obecnie 25-28.12 / córeczka/ Kliniczna
Kama 31.12

cześć :)

ja dziś po USG i niestety mała się wybiła z pozycji główkowej i teraz leży miednicowo - mam nadzieję, że wróci na właściwe tory bo nie chcę cesarki!
Waży 2300 i bardzo daje do wiwatu, nawet kiedy jestem w ruchu (czyli przeważnie :D ) i biegnę ulicą, to nagle łup łup i muszę stanąć ;)

Na szczęście świetnie się czuję, jestem skoczna jak łania hahaha i w związku z tym pochodziłabym w ciąży jeszcze do marca, tak żeby zima minęła, zaspy stopniały i życie byłoby łatwiejsze ;) I wciąz mam tyle do zrobienia, że chyba córka powinna mi się w grafik gdzieś zapisac :D

Imienia nadal nie mamy; Marysię nam podkradziono więc szukamy. Bez kompromisu z mężem jak do tej pory...

Styczniówka, powodzenia! Przesyłam Ci trochę swojej energii! I trzymam kciuki za tydzień! Wszystko będzie jak należy!

No i po weekendzie. Mój syn odlicza niedziele do terminu i ostatnio się pyta ile jeszcze tych niedziel zostało to mówię że 5 a on pyta to ile to dni no to ja liczę i aż mnie zatkało że to jeszcze tylko 35 dni, no dzisiaj jeszcze krócej. Czas mi ucieka jak szalony, ja mega zmęczona, nawet tatusiowie w szkole mnie zagadują czy już dużo mi zostało a koleżanki wprost mówią że strasznie już wyglądam ;) Muszę się tak zmuszać do zwykłych codziennych prac. Wczoraj podjechaliśmy na chwilę do ,,Juli" i byłam tak padnięta jakbym cały dzień łaziła na zakupach.

A 20.10 to idę z małym na zabieg usunięcia kaszaka bo ma pod uchem i cholerstwo mu zaczęło co raz bardziej rosnąć, na zewnątrz nic nie widać a jak się dotknie to dopiero czuć jaki guz jest. Oczywiście wmawiam sobie że nie ma co się denerwować ale już cały czas myślę jak mały wytrzyma bez jedzenia bo nauczony jeść śniadanie zaraz po obudzeniu, jak da sobie radę ze znieczuleniem no i ogólnie jak ja dam radę wysiedzieć cały dzień w szpitalu :/ Obym tylko na porodówce z tego wszystkiego się nie znalazła ;)

musialabys trafic na anestezjologa, bo normalnie tylko na klinicznej jest

Ale duże te Wasze dzieci dziewczyny, rosną jak na drożdżach... mam nadzieję, ze moja córcia też w końcu zacznie ładnie przybierać.
Moja przyjaciółka urodziła w czwartek córeczkę, 3900 i udało się bez nacinania. ach, też bym tak chciała:-)

A moja mała waży już 3150, byłam w sobotę na USG , jeśli przetrwam jeszcze miesiąc to powinna mieć ok 3700, duża dziewczynka będzie. Pierwsza miała 3550 tydzień po terminie.

Ehhh...ja tez od wczoraj mecze się z zębem;/. Mnie pobolewa ósemka, właściwie miałam ja mieć wyrwaną na początku kwietnia, w zasadzie byłam już na fotelu u stomatolog i powiedziałam, że prawdopodobnie jestem w ciąży(ale miałam tylko potwierdzone to testem), więc stomatolog mi jej nie usunęła.o tyle dobrze jest z nią, że nie ma próchnicy, tylko od około 5 lat nie chce wyjść i co jakiś czas "chyba próbuje" sie przedostać i wtedy mam jakiś stan zapalny;/. ale po ciązy zrobię z nią porządek:) Póki co płuczę naparem z szałwi i mi pomaga.
Od kilku dni męczę się też z opryszczką na twarzy, ehhh;/, mam nadzieję, że to nie zwiastun przyszłego przeziębienia;/. Ostatnio tak było najpierw opryszczka pojawiła się na ustach, a po kilku dniach gorączka, kaszel, katar;/.
Madlenn...ale malutka Ci ładnie przybrała na wadze:). Jej....już Ci niewiele czasu zostało :):)

Hej ja też dzisiaj ide odebrac wymaz za tydzień wizyta, tydzien temu maly ważył 2940 ciekawe ile teraz będzie. A CO DO zęba to wlasnie przez straszny bol urodzilam szybciej

Chyba jutro umówię się na obejrzenie zęba - boli od słodkiego, zimnego i ciepłego, a najbardziej to wieczorem :( Miałam go leczonego bez znieczulenia (w zasadzie to nie wiem dlaczego) i już nie zdecyduję się nigdy na takie leczenie. Trudno, jakoś to przeżyję i wyleczę po porodzie.
Madlenn - to już?? :D

Hej,

Jun Bez problemu zrobia Ci ze znieczuleniem! Ja mialam robionchkilka zebow i wlasnie kazdy ze znieczuleniem takze smialo. Teraz ciezarnej daja inne znieczulenie a dziala tak sama. Jak masz zdjecie zenow to Ci nawet kanalowo zrobia :)

Styczniowka A co za zabieg synek bedzie mial bo chyba cos mi umknelo?

Ja bylam wczoraj na wizycie . Laura ma okolo 2.5kg takze prawidlowo,wymaz pobrany,doktorka powiedziala ze za 1.5tygodnia mogerodzic bo wtedy ciaza donoszona juz bedzie no ale jakb wczesniej dziecko sie chcialo wykluc to tez bedzie dobrze . Takze odbiore wymaz i zaczne okna myc ;) Mam tylko nadzieje ze kataru sie pozbede bo z zatkanym nosem rodzic to mi sie noe usmiecha;)
No i zastanawiam sie nad zzo, nie mam jakos strasznych wspomnien z porodu Leny ale chyba bardziej sie boje bo wiem jak to boli..Mam tez styczniowka Twoje i Iwony slowa z cwiczen co do ZZO .I nie wiem juz sama :/

OJun chyba niestety bez tylko :(

Ja właśnie lecze i właśnie bez . Jednego mi zatrula a drugie ide we wtorek
Przyjemność to nie jest ale da się zrobić

Byliście moze wczoraj w zoo ??
Co się działo w Oliwie to masakra każda jedna uliczka zatkana i korek przrz cały dzień .
Jednak bezpłatne dni sciagaja miliony ludzi

A ja muszę się poskarżyć, że od kilku dni pobolewa mnie ząb leczony kilka lat temu kanałowo. Czy dentysta w III trymestrze coś mi zrobi ze znieczuleniem?

Moja mała ostatnio też bardzo aktywna.

Wyznaczyli mi w końcu termin zabiegu z małym, idziemy 20.10 i mają to zrobić w ciągu dnia i wieczorem do domu. Ciekawe jak ja wysiedzę cały dzień w szpitalu :/
Obym tylko przez te nerwy od razu na porodówkę nie poszła.

Ale jestem już zmęczona :(

Inne tematy z forum

Pierwsza Hulajnoga dla trzylatki (55 odpowiedzi)

Moja córcia zaraz kończy 3-latka i chciałam kupić jej na urodzinki hulajnogę... tylko nie wiem...

pomóżcie-pomysł na własny biznes (108 odpowiedzi)

podpowiedzcie,co mogłoby wypalić w małym mieście,myślę,by wreszcie wziąć sprawy w swoje...

nie moge zajsc w ciaze (97 odpowiedzi)

Juz od dluzszego czasu staramy sie z mezem o dzidzie i nic. Wy tez mialysie takie problemy