Mamy listopadowo-grudniowe 2017 cz. 4

Link do poprzednich wątków:

http://forum.trojmiasto.pl/Mamy-Listopadowe-2017-t733006,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamy-listopadowo-grudniowe-2017-t747941,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamy-listopadowo-grudniowe-2017-cz-2-t756824,1,16.html
https://forum.trojmiasto.pl/Mamy-listopadowo-grudniowe-2017-cz-3-t766664,1,16.html

Terminy:
05.11 - Adg2014
14.11 - Takaja_84
14.11 - Darthfox
15.11 - User/Oliwka
16.11 - Kejt
18.11 Mimi
19.11 - Magda
20.11 (28.11) - Marynarka
26.11 - Mentorka
27.11 - Kasiulaaa
28.11 - Beata

03.12. 1985sloneczko
07.12 - Mimi
07.12 - Julka2017
08.12 - Dziobus
09.12 - Jarzynka
13.12 - Moliczka.1
13.12 - Amber

06.01.2017 - vita47
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy listopadowo-grudniowe 2017 cz. 4

Wszystko możliwe. A ty na piątek masz zaplanowane cc? Bo mi się wydawało, że sn mialas rodzic.

Collet to może my się spotkamy. Jadę w piątek na kliniczna.

To się dopisuję. 3 dni po terminie. Nie urodziłam w pazdzierniku. Więc jestem mamą listopadową. Czekam.
Planuję rodzić na klinicznej.
Jak myślę, że to może być zaraz to się boję. Więc staram się nie myśleć.

Za izba przyjęć vis a vis biblioteki... weź wszystkie papiery od innych lekarzy zasw o wskazaniu do cc, karte ciazy pierwsze usg

A gdzie sie zapisuje na cc?tzn normalnie na izbie przyjęć?u mnie okaże sie w poniedziałek:)

Zapisy na cc są miedzy 10.30a14.00. Ja mam byc w niedzielę na 8na czczo.wpisali mnie do kalendarza...myślę że się spotkamy.Dam znać na forum ze jestem ;)

Ta, pani Mumia zawsze na posterunku. Jak ta kobieta okaże kiedyś jakiekolwiek emocje poza lekkim niezadowoleniem to chyba świat się skończy :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

To się Wam szykuje miting w realu :-) Uff, skoro panie ciągle promienne, to ulga ;-) Znaczy tradycja rzecz święta ;-)

Też już wróciłam :) -obecnie czekania tak na 3h, ale do porodu nikt w tym czasie nie przyjechał.
Just możlwie, że się spotkamy, bo w pt jadę się zapisać na CC i ma być pomiędzy 8 a 16.
Trochę było marudzenia, po co Pani przyjechała i gdzie jest skierowanie, bo miałam tylko zalecenie na opisie w USG, ale szczerze miałam to w nosie. Dla mnie najważniejsze, że z córą wszystko w porządku i ilość wód się nie zwiększyła, chociaż nadal jest ich dużo.
Panie na izbie przyjęć równie promienne i uśmiechnięte jak 3 lata temu ;)

Just, super wieści:) napewno kamień z serca Ci spadł. Bardzo się cieszę

Byłam dziś w wojewódzkim. Zrobiło ktg. Jest ok. Okazało się ze ilość wód też ok. Strasznie sie cieszę. Lekarka zapisała mnie na termin na cc mam być 5.11 na 8 w niedzielę a cc zrobią w poniedz. Może spotkam jakas forumke? Na patologi pustki, bo lekarz pytał czy chce sobie poleżeć bo mają miejsca tzn o 7.45 były
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Kejt daj znać!! :)

Powodzenia, Kejt!

Słoneczko, moja koleżanka zaraziła sie ostatnio bostonką od synka - ma termin na grudzień. Miała 2 dni temp i dosłownie 2 plamki na jednym palcu. Ale oczywiście życzę żeby Cię ciałkiem ominęło.
Ja czekam na męża i będziemy się zawijać na IP - torby spakowane, zobaczymy czy mnie zostawią. Narobiłam się dzisiaj i męczyłam cycki laktatorem, żeby się może samo zaczęło, ale jak zwykle nici :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Żeby było śmieszniej - Synek potwierdzone przez pediatrę - ma bostonkę... ciekawe czy i mnie zarazi ;)

Just moja też się rusza tylko po jedzeniu. No i jeszcze jak ją ruszam i pukam w brzuch.
A odnośnie sączenia wód to w poprzedniej ciąży też mi się wydawało że to wody. W obecnej się wyjaśniło, że to no cóż moczu nie trzymam. Plus miałam infekcje i majtki też cały czas mokre. Tyle że to żadne wody. Teraz jestem po globulkach i trochę jest mniej mokro. Wody są też podobno lekko różowe. Odnośnie internetu to lepiej chyba nie podnosić sobie ciśnienia tym czytaniem...:) Ostatnio wyczytałam że jak dziecku drętwieją nogi to białaczka. I też nie spałam. Masakra

A propo wzruszania to moje hormony ostatnio tak szaleją że płaczę z byle powodu :P

Aga ma rację, te czytanie w internecie jest najgorsze. Można się tylko zdołować i najeść strachu.

Ostatnimi czasy, jak oglądam jakieś filmy lub seriale to w większości są porody:) Też tak macie? No i oczywiście strasznie się wzruszam.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Just na kiedy masz termin? Na koncowce ciazy zmniejsza sie ilosc wod plodowych i jest to zupelnie normalne. Malowodzie jest ponizej 5, podobno picie duzej ilosci wody pomaga. Moze wody ci sie juz sacza? Sprawdzaz bielizne?
Dziecko rowniez w ostatnich tygodniach mniej sie rusza, chociaz moj dokazywal i to niezle. Radze nie czytac za duzo w internecie bo dodatkowy stres na pewno nie jest ci potrzebny. Jak masz mozliwosc to idz gdzies prywatnie na usg bo czasami przy slabym sprzecie wychodza przeklamania. Poza tym jezeli byloby cos nie tak to powinni zostawic cie na o serwaci na patologii i sprawdzac czy faktycznie te wody ubwaja.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Byłam na ktg w wojewódzkim. Jest ok. Mała ilość wód plodowych 8Afi. Naczytalam się tyle w necie na ten temat ze ie śpię: ze przykurcze dziecka,deformacje,płaska twarz itp. Jestem zrozpaczona jutro znów jadę na 8 do wojewódzkiego może mnie zatrzymają jak zacznę ryczec. Miałam mieć cc na zaspie. Ale teraz chce w wojewódzkim mam bliżej...
Mała raz się rusza raz nie. Jak zjem rusza się, potem cisza idę zjeść znów się rusza i potem 2hcisza.Przecież nie mogę ciągle jeść..Chciałabym urodzić zdrowe dziecko....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Inne tematy z forum

POMYSŁY NA PRZYJĘCIE TYPU BABY SHOWER - tak na szybko (5 odpowiedzi)

Dziewczyny brała któraś z Was w takiej imprezce? dziś pod wpływem chwili zaprosiłam sąsiadkę...

perfumy.....gdzie kupujecie? (37 odpowiedzi)

dziewczyny ,gdzie kupujecie perfumy? Sephora,Douglas odpadaja ,bo ceny kosmiczne, moze w...

Dr Monika Zielińska CDIT Sopot - proszę o opinie. (38 odpowiedzi)

Bardzo proszę o wszelkie opinie dotyczące współpracy z tą panią jak również o terapii z dzieckiem...