Mamy listopadowo-grudniowe 2017 cz. 4

Link do poprzednich wątków:

http://forum.trojmiasto.pl/Mamy-Listopadowe-2017-t733006,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamy-listopadowo-grudniowe-2017-t747941,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamy-listopadowo-grudniowe-2017-cz-2-t756824,1,16.html
https://forum.trojmiasto.pl/Mamy-listopadowo-grudniowe-2017-cz-3-t766664,1,16.html

Terminy:
05.11 - Adg2014
14.11 - Takaja_84
14.11 - Darthfox
15.11 - User/Oliwka
16.11 - Kejt
18.11 Mimi
19.11 - Magda
20.11 (28.11) - Marynarka
26.11 - Mentorka
27.11 - Kasiulaaa
28.11 - Beata

03.12. 1985sloneczko
07.12 - Mimi
07.12 - Julka2017
08.12 - Dziobus
09.12 - Jarzynka
13.12 - Moliczka.1
13.12 - Amber

06.01.2017 - vita47
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Moniczka.1 nie martw się jak zaczniesz pić od 36tygodnia to nie przyśpieszy ;)

Kasiula nadal trzymam w kciuki i czekam na info co i jak!

Ja już ostatnią partię swoich po Synku ubranek poprałam, 20stego Mąż od koleżanki przywiezie po Jej córce typowo dziewczęce (my Im po Synku typowo chłopięce a Oni nam po Córce dziewczęce :P), czeka mnie popranie nowej pościeli dla Córeczki :) No i zakupy w drogerii już mam w koszyku, muszę zamówić ;P no i największe mnie czeka czyli popranie pieluch i wkładek (Synek się odpieluchował daaawno, więc trzeba odświeżyć pieluszki), no i muszę złożyć zamówienie w aptece ;P ale mam jeszcze trochę czasu :D
Młoda się obróciła i jest znów główką w dół - ciekawe czy już na stałe :) No i czekam na literki, tzn zamówiłam literki z imionami dla Synka i Córeczki takie do powieszenia na ścianę :D już się nie mogę doczekać na aukcji wyglądały obłędnie :D A w niedzielę jedziemy do ikei po materacyk, a przy okazji oświetlenie do dziecięcego pokoju, wieszaki na pranie (takie do skarpetek, ale ja je chcę z myślą o wkładkach do pieluch:P) i w końcu po tylu latach po szafkę na buty :P

Kejt, tak jest! :D

Kasiulaaa daj znać jak u Ciebie sytuacja.

Dzięki Mimi odpisałam :)
Agd czyli też jesteś w klubie pancernych szyjek?:)

Mimo no i super, będziesz miała już z głowy. A pochwal się swoją wyprawką :)

Anonim i dopiero teraz się ujawniasz ;). Ja jestem w połowie 37 tc i tez jeszcze nie jestem spakowana. Ale jakoś nie obawiam się szybszej akcji. Szyjka długa póki co, poprzednio mimo skurczy nie była chętna do rozwierania ;). Może dziś zrobię przegląd co mi zostało z poprzedniego porodu.

To na którego masz poród i gdzie planujesz rodzić?

Zaczęłam 38tydz. Byłam u lekarza dziś i powiedział: Justyna będziemy Ci znów poród wywoływać jak zawsze! :)u mnie żadnych boli skurczu wszystko pozamykane... Jeszcze się nie spakowalam. Mam tylko klapki:) znów mi będą gadac na oddziale ze sobie przyszłam poleżeć a nie rodzić,bo oxy dopiero 4 dawka podzialala

muszę pochwalic się, że zaczęłam porządne przygotowania na maluszka tzn. zakupy w aptece i w Rossmanie zrobione, teraz zabiorę się za pranie i układanie ubranek, pieluszek, kocyków i innych, tylko muszę wygospodarować miejsce na to wszystko
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kejt - wysłałam Ci na maila zdjęcie kombinezonu

Dobrze wiedzieć :-) tylko martwi mnie ta informacja ze może poród przyspieszyć.....

Generalnie wzmacnia organizm i regularnie pita może skrócić poród, bo substancje w niej zawarte dobrze wpływają na efektywność skurczy.
Urban legend niesie, że może przyspieszyć poród, aczkolwiek ja ją piłam w pierwszej ciąży hektolitrami pod koniec i nic :)
Dodatkowo zakupiłam olej z wiesiołka -też działa wzmacniająco.

A ta herbata z liści malin ma jakieś cudowne właściwości?

Oj mój to od trzech tygodni głowa juz ku dołowi i dziś tez tak leżał :-) wygodnie mu tak

Przeszło mi jednak -potem się tylko Młoda kręciła przez 2h non stop- trochę mam wrażenie, że chce się obrócić ale nie ma miejsca za bardzo. Jakkolwiek chyba pójdę Twoim śladem Moliczko i spakuję jutro torbę w razie W.
Tymczasem wznoszę toast za Wasze zdrowie herbatką z liści malin :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Właściwie dziś rozpoczelam 31 tydzień :-. Chce juz tulic synka :-)

Jejku dziewczyny trzymajcie te dzieciaczki jeszcze w tych brzucholach ☺ parę tygodni nam zostało :-) ale szybko zleci

Hejka :) Moliczka, to taki Ci się akuratny kawaler szykuje.
Mnie dzisiaj cały dzień męczą skurcze -są nieregularne i większość niebolesnych, ale jak nie przejdą do wieczora to się chyba wybiorę sprawdzić co i jak. Mam nadzieję, ze moja córa nie usłyszała o nowym samochodzie męża Kasiuli i nie pospieszy się, żeby go oglądać :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

lek med Joanna Linde ABC Family Med Sopot (7 odpowiedzi)

Witam, może któraś z was ma jakieś opinie na temat pani doktor. Dzisiaj idę do niej z synem 4...

7latek nie chce czytać (34 odpowiedzi)

Mój syn mimo znajomości wszystkich liter nie chce czytać. Nie umie,nie chce złożyć wyrazu w...

Synek rozbił głowę i dziwnie mruga oczami-kto zna dobrego okuliste?;/ (30 odpowiedzi)

W czwartek mój 3letni synek spadł z krzesła i rozbił główkę trzeba było szyc ale poza tym nic mu...