Mamy listopadowo-grudniowe 2017 cz. 4

Link do poprzednich wątków:

http://forum.trojmiasto.pl/Mamy-Listopadowe-2017-t733006,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamy-listopadowo-grudniowe-2017-t747941,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamy-listopadowo-grudniowe-2017-cz-2-t756824,1,16.html
https://forum.trojmiasto.pl/Mamy-listopadowo-grudniowe-2017-cz-3-t766664,1,16.html

Terminy:
05.11 - Adg2014
14.11 - Takaja_84
14.11 - Darthfox
15.11 - User/Oliwka
16.11 - Kejt
18.11 Mimi
19.11 - Magda
20.11 (28.11) - Marynarka
26.11 - Mentorka
27.11 - Kasiulaaa
28.11 - Beata

03.12. 1985sloneczko
07.12 - Mimi
07.12 - Julka2017
08.12 - Dziobus
09.12 - Jarzynka
13.12 - Moliczka.1
13.12 - Amber

06.01.2017 - vita47
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

To jest chamstwo i drobnomieszczaństwo, że nie można dodać ciąży jak się ma dziecko :) Ale ja przez 3 lata dochrapałam się tylko 4% zniżki, taka ze mnie wierna klientka :)

Mi się na starszaka kończy w marcu, ale nie umiałam dodać bejbika, więc zrezygnowałam z opcji starszaka i zaznaczyłam tylko ciążę. I faktycznie przyszedł mail, ale też mam znowu tylko zniżkę 3%.

Mi się w niedziele rozwiazala poprzednia umowa z programem rossne na starszaka (4lata) i nie moglam wczesniej dodac nowej ciazy :/ i z 10% znow mam 3 :( zatem nawet nie wiedzialam ze takie akcje robia :D

Też dostałam takiego maila:)
A miesiąc temu za 1gr była oliwka przeciw rozstępom babydream.

Dziewczyny - pieluszki pampers Premium Care Newborn 22 szt za 1gr w rossmanie dla kobiet zarejestrowanych w programie rossne od 35tygodnia ciazy :) wystarczy zainstalowac apke w telefonie, zarejestrowac ciaze w zakladce "spodziewam sie dziecka" i poczekac, na maila z rejestracji dostaje sie info ze przez 4 tyg mozna odebrac pieluchy za 1 gr :D

Just, ja tak miałam z Zuzią. W niedzielę, przez pół dnia bóle krzyżowe i przeszło wszystko... a byłam pewna, że zaczęłam rodzić:) za to po kilku dniach w nocy ze środy na czwartek obudziły mnie takie same bóle, które się nasilały i w efekcie o 7.45 urodziłam Zuzię:)

Wszystkie bóle minely:/ niestety
...

Wiem Kasiulaa, to będzie mój 2 pobyt na patologii. Chcę jechać do Wojewódzkiego, bo tam zrobią mi KTG i USG na izbie i krócej się czeka niż na Zaspie- przynajmniej ja mam takie doświadczenia.

Wg mnie Kejt nie masz co iść przed weekendem do szpitala,no chyba że coś Cię niepokoi. Oni w weekendy w szpitalu nie robią kompletnie nic, na klinicznej nawet cc nie robili jesli nie były pilne tylko czekali do pon i robili zapisy na konkretne dni. Także jeśli nic się złego nie dzieje to spędź lepiej weekend w domku :) a i na klinicznej raczej nikt nie robił problemów z CC.

Dziobus nie wydaje mi się, ale wiesz... tonący (w wodach) brzytwy się chwyta. Ech, 1 na sto ciężarnych ma tą przypadłość i oczywiście na mnie musiało trafić - no słowiańską chandrę mam dzisiaj.
Z drugiej strony, jeżeli się okaże, że AFI rośnie, to mam nadzieję, że nie będą się wygłupiać tylko zrobią mi szybko CC, skoro mała jest donoszona.

Kejt a jest szansa aby poziom wód opadł?
Też bym się nie pchała do szpitala na weekend.

Też o tym myślałam jeżeli 6 okaże sie że młody dalej tak ułożony a ja czuję jego nogi na dole...to pójdę prywatnie do psychiatry bo gdyby nie to to nigdy bym niemyslala o cc

Beata, a tak sobie myślę, że może zaświadczenie od psychiatry coś by dało? Wiem, że zależy na kogo się trafi, ale może w przypadku Twoich doświadczeń uznają bez gadania?
Ja się wybieram do szpitala w poniedziałek. Liczę, że może jednak poziom wód mi spadnie przez weekend... dopóki mała rusza się normalnie, ja się dobrze czuję, to nie chce tam kiblować.

Just i Kamada co tam u Was?

Ja też walczę że zgaga i tylko ranni nic innego niepomaga...zaraz na ktg a 7.11 jadę pogadać na kliniczna o cc ale pewnie niezrobia i boję się porodu posladkowego....jaka bzdura że tylko kobiety w 1 ciąży się kwalifikują odrazu

To prawie tak jak ja. Mam bóle co 12min takie jakby pleców i jak na okres...puszczają i za chwilę znów....do tego parcie na jelita a mimo to nie moge sie zalatwic...Nie wiem co o tym myslec

Na zgage, która mam niestety grę z często teraz to mi pomaga oprócz rennie - szklanka letniego mleka. Zaczęłam przez to co duzo pic, choć połowę ciąży to mnie tak do niego nie ciągnęło. ;) Dziś od 2 godz zaczęła mi się mocniej stawiać macica i zaczęłam mieć regularne co 10-12min bóle podbrzusza i pleców. Wzięłam kilka tabl nospy i czekam. Boję się żeby się to nie rozchustalo i zebym nie musiała jechać do szpitala. Trochę byłoby za szybko choć prawie już w terminie. Do szpitala jestem zapisana na 30.10... Nie wiem jak tam dziś z miejscami teraz jest w wojewodzkim ...

Hejka hej,

Jestem po wizycie i niestety wyszło mi wielowodzie - mam AFI 26 i zalecenie, żeby zgłosić się do szpitala na USG i KTG. Młoda w ułożeniu poprzecznym, czyli kwalifikującym do CC, ale przez tą ilość wód ma dużo miejsca i w trakcie badania strasznie się kręciła jak na końcówkę ciąży.
Zestresowana jestem, że znowu będę kiblować na tej patologii, bo będą chcieli mnie obserwować i czekać z CC do 39 tygodnia, a tak chciałam tego uniknąć tym razem. Moja lekarka mówiła, że ta kontrola w szpitalu nie jest taka pilna, no ale nie mogę pewnie zwlekać nie wiadomo ile.

Nie uwzględnia się wzrostu dochodów, jedynie utratę. Jak będziesz składać po 31.10.br to brany będzie pod uwagę 2016 rok (jak umowa o pracę to na podstawie PIT11).
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dla mnie wogole taka zmiana lekarza na koniec jest bez sensu... A moja szwagierka żyć mi z tym nie daje...w szpitalu byłam jeszcze przerażona cała sytuacją i dałam sie jej omotac i teraz żałuje :( ona boćka doskonale zna, bo prowadził jej dwie ciążę, byli umowiwni na CC, prowadził ciążę jej koleżanek i generalnie ona jest z "branży" ale ja nie wierzę że mi to w jakikolwiek sposób coś da. Zresztą ja strasznie nie lubię takiego znajomostwa... Bociek na wizycie więcej gadał z moją szwagierka niż ze mną :/ ale jak ona mnie teraz umowiła na wizyty do końca ciąży to boję się że jak je odwołam to i jej narobię kłopotu i sobie też bo jak go potem spotkam w szpitalu to wogole wyjdę na nienormalna...

Czyli teoretycznie do becikowego my będziemy brać dochody za 2016, bo do końca października raczej się nie wyrobimy :p a jak np. Nam dochody wzrosły w 2017 roku to powinnam je wziąć pod uwagę? Przeczytałam cały ten artykuł ale nie bardzo zrozumiałam jak to uwzględnić.

Ja po znajomych wiem że z tymi pełniami to coś jest na rzeczy :) tak samo jak aa duże burze to też więcej kobiet rodzi :) więc dziewczyny z pierwszymi terminami szykować się! Oby tylko mój syn się nie namyślił na wyjście bo ja ciągle nie wiem kiedy ta moja szafa do sypialni będzie a jest mi niezbędna przed porodem :)

Inne tematy z forum

kto poleci dobry podkład kryjący do twarzy? (40 odpowiedzi)

Szukam podkładu do cery mieszanej, który nie podkreśla porów i dobrze kryje (mam zaczerwienioną,...

Gdzie kupię duże kartony? (19 odpowiedzi)

Tak jak w temacie, gdzie można kupić duże kartony, nawet takie 150x150x150? Castorama? Praktiker...?

niepracujaca zona, czy to zle? (142 odpowiedzi)

Na rodzinnym niedzielnym obiadku bylo dzis nawet milo ale pol zartem, pol serio ktos zrobil...