Mamy listopadowo-grudniowe 2017 cz. 4

Link do poprzednich wątków:

http://forum.trojmiasto.pl/Mamy-Listopadowe-2017-t733006,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamy-listopadowo-grudniowe-2017-t747941,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamy-listopadowo-grudniowe-2017-cz-2-t756824,1,16.html
https://forum.trojmiasto.pl/Mamy-listopadowo-grudniowe-2017-cz-3-t766664,1,16.html

Terminy:
05.11 - Adg2014
14.11 - Takaja_84
14.11 - Darthfox
15.11 - User/Oliwka
16.11 - Kejt
18.11 Mimi
19.11 - Magda
20.11 (28.11) - Marynarka
26.11 - Mentorka
27.11 - Kasiulaaa
28.11 - Beata

03.12. 1985sloneczko
07.12 - Mimi
07.12 - Julka2017
08.12 - Dziobus
09.12 - Jarzynka
13.12 - Moliczka.1
13.12 - Amber

06.01.2017 - vita47
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jeju dziewczyny ja juz bym chciała żeby to był grudzień :/ . Każdy dzień mi się strasznie dłuży... od jutra zaczynam szkołę rodzenia, w ogóle na nią nie mam ochoty.
Czy znacie może położną P. Elę Glinkowska ? Pracuje w Wojewódzkim ☺

Kamda - trzymam kciuki. Masz duże szanse na otworzenie u nas worka z porodami- chyba że AGD się w sobie zepnie ;)
Kasiulaa, a jak tam u Ciebie- dawno się nie odzywałaś? Jesteście w domu czy nadal w szpitalu?

Ja dziś w końcu dostałam skierowanie na cc. Jutro pojadę do szpitala i się spróbuję zapisać. Dam znaC co i jak. :)

Moja siostra miała CC bo dziecko było ułożone miednicowe i nawet nie próbowali sn. Ale rodziła w Rzeszowie. Niemniej dziwi mnie, że nie ma jednego standardu postępowania

Terminy:
05.11 - Adg2014
07.11 - Kamada
14.11 - Takaja_84
14.11 - Darthfox
15.11 - User/Oliwka
16.11 - Kejt
18.11 Mimi
19.11 - Magda
20.11 (28.11) - Marynarka
26.11 - Mentorka
27.11 - Kasiulaaa
28.11 - Beata

03.12. 1985sloneczko
07.12 - Mimi
07.12 - Julka2017
08.12 - Dziobus
09.12 - Jarzynka
13.12 - Moliczka.1
13.12 - Amber
31.12 - Karola

06.01.2017 - vita47

O tak ;P

Beata ja też się boję, co prawda moja ma jeszcze czas i ewidentnie miejsce, bo raz jest główką w dół raz do góry, a ja nawet nie czuję jak się obraca :/ rozpoznaję po kopniakach i czkawce kiedy jest gdzie :) i też pierwsze dziecko sn a teraz... jeśli będzie główką do góry wolałabym cc bo boję się porodu miednicowego :/

Mi został tylko fotelik samochodowy (kupimy na początku listopada) i zamówienie w aptece (na dniach zrobię) - pościel na balkonie się dosusza, w piątek Mąż z pracy przywiezie ubranka od koleżanki i wtedy je popiorę i będę gotowa :D

A tak w ogóle to jak mogę się do Was dopisać ? Termin mam na 07.11 :)

Ja jestem już po dwóch cesarkach i niby to się kwalifikuje do planowej trzeciej. Pierwsza ułożenie miednicowe, druga to synek miał urodzić się naturalnie Ale utknął w kanale rodnym. No i teraz mam mieć 3 planowa już. Jutro powinnam wiedzieć już coś więcej.

No nie bo daleko:(

A brałaś pod uwagę Redłowo albo Kartuzy? Bo tam chyba też można umówić się na konkretny termin.

Mój lekarz mówi że on mi da skierowanie na wywołanie porodu w 38 tyg czyli 13 listopada niby i w skierowaniu napisze że 1 raz absoleta i polozenie miednicowe.a czy zrobią cc to on niedecyduje.Dzis dzwoniłam na kliniczna i położna powiedziała że to niejest wskazanie do cc ale jak 6 lis będę miała już skierowanie to mam przyjechać pogadać z lekarzem.Licze że się obróci bo w 29 tyg był główka w dół normalnie a tu nagle 34 i się obrócił

Beata a co mówi Twój lekarz prowadzący? W Wojewódzkim generalnie mogą podjąć próbę porodu naturalnego po sn przy ułożeniu miednicowym, ale może w Twojej sytuacji nie będą ryzykować. A rozważyłaś inne szpitale?
Może synek się jeszcze obróci? Chociaż moja córa też miednicowo od 30 tygodnia a tu zaraz 37 się zaczyna.
Mimi, mogę sobie poszaleć bo starszak w przedszkolu a mąż wszystkożerny i sama zupa na obiad mu nie przeszkadza ;) Do fryzjera też planuję jeszcze skoczyć, ale to już chyba w listopadzie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Kamada a czemu masz mieć cc? Ja mam termin na 19.11 i wczoraj dowiedziałam sie że synek sie obrócił miednicowo wcześniej Rodzilam i mam w wywiadzie niestety jeden porod absoleta tzn córka w 39 tyg urodziła się martwa.przy kolejnym porodzie wywolywali w wojewódzkim.teraz jeśli syn sie nieobroci niby cc ale czytam że skoro Rodzilam sn to niema wskazania i wszędzie że wojewódzki naciska za wszelką cenę na sn i strasznie się boję. może któraś z was ma doświadczenia z porodem miednicowym?od wczoraj spać Niemoge

Kejt gratuluję wizyty u kosmetyczki, też z chęcią wybiorę się i jeszcze fryzjer by mi się przydał :)
ja powoli szykuję wyprawkę i niestety idzie mi to baaaardzo powoli, duzo czasu schodzi mi na takie codzienne czynnosci np. obiadki, no i zajmowanie się dziećmi. pozdrawiam!

Hejka hej Dziewczyny, jak tam w ten piękny letni dzień w środku października?:)
Wróciłam od kosmetyczki i mogę rodzić, taka piękna jestem teraz :P
Ubranka też poprasowane w szufladach, tylko mini wizyta w Rossmanie mi została po jakiś mały żel i szampon do włosów.
Za tydz mam wizytę i się okażę, czy tniemy czy może jednak będzie próba sn.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wow to będzie Sylwester ? ;-)

Dopisuje sie-termin na 31.12.Pozdrawiam wszystkie mamusie:)

Ech, generalnie to jakiś przypadek dla Dr Housa jest :)- po tej gorączce w nocy z pt na sobotę wczoraj miał takie 37 a dzisiaj już nic. Trochę narzeka, że go gardło boli, ale ma apetyt i jest żwawy :) Angina to nie jest, bo nic się od piątku nie rozwinęło. Nie jest też nigdzie wysypany, więc bostonka ani trzydniówka to chyba też nie jest.
Ech nie wiem, w zeszył tygodniu miał identycznie, taką jednodniową gorączkę i potem spokój- obstawiam jakiegoś dziwnego wirona. Cieszę się, że mu lepiej, ale równocześnie martwię, że kolejny raz w sumie nie wiadomo co to było i czy nie będzie powtórki.
Jutro jeszcze zrobimy badanie moczu i zostawię go w domu, a potem zobaczymy.
Swoja drogą to niesamowite, jakiej człowiek nabiera wiedzy medycznej po zostaniu rodzicem ;)

Kejt, a jak czuje się Twój synek? co to za choróbsko? Pamiętam, że przy anginie też mieliśmy b. wysoką gorączkę. Pozdro!

Rozumiem, bo też mi było szkoda ja się okazało, że tym razem też mi raczej nie będzie dane urodzić sn.
Ale wychodzę z założenia że jakby co, to lepsza cesarka niż poród sn za wszelką cenę z powikłaniami, tym bardziej, że mam dobre doświadczenia po pierwszej.

Dziękuję za listę:)
Rodzić bym chciała na Zaspie.
Nie wiem czemu ale zaczynam się stresować porodem. Za pierwszym i drugim razem, rodziłam naturalnie i teraz też chcę. Przy drugim porodzie nie mogłam urodzić łożyska (po łyżeczkowaniu po poronieniu) i skończyło się wydobyciem ręcznym z łyżeczkowaniem pod narkozą. Jeden plus był taki, że nie czułam szycia krocza. Jak będzie teraz? Zobaczymy ale pw międzyczasie dwa razy poroniłam i wiadomo czym się to skończyło.

Inne tematy z forum

kto poleci dobry podkład kryjący do twarzy? (40 odpowiedzi)

Szukam podkładu do cery mieszanej, który nie podkreśla porów i dobrze kryje (mam zaczerwienioną,...

niepracujaca zona, czy to zle? (142 odpowiedzi)

Na rodzinnym niedzielnym obiadku bylo dzis nawet milo ale pol zartem, pol serio ktos zrobil...

Gdzie kupię duże kartony? (19 odpowiedzi)

Tak jak w temacie, gdzie można kupić duże kartony, nawet takie 150x150x150? Castorama? Praktiker...?