Mamy listopadowo- grudniowe 2017 cz.5

Terminy:
05.11 - Adg2014
07.11 - Kamada
14.11 - Takaja_84
14.11 - Darthfox
15.11 - User/Oliwka
16.11 - Kejt
18.11 Mimi
19.11 - Magda
20.11 (28.11) - Marynarka
26.11 - Mentorka
27.11 - Kasiulaaa
28.11 - Beata

03.12. 1985sloneczko
07.12 - Mimi
07.12 - Julka2017
08.12 - Dziobus
09.12 - Jarzynka
13.12 - Moliczka.1
13.12 - Amber
31.12 - Karola
06.01.2017 - vita47
Jeżeli o kimś zapomniałam to przepraszam wpiszcie się ;-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Widziałyście? https://dziecko.trojmiasto.pl/Bez-cierpliwosci-szorstkie-podejscie-ale-warunki-coraz-lepsze-Jak-widzimy-porodowki-n117812.html?strona=0#opinie

Kejt, powodzenia i dużo zdrowia :)

Kasiulaaa, ten drugi termin jest poprawny 7. 12., choć ostatnio wychodziło mi u lekarki 4.12.

Kejt, będzie dobrze!! To tylko dwa dni i do domku :D

Hejka, my w szpitalu do poniedzialku, jeszcze czekam na wyniki badan Basi.
Powiem Wam juz tak bez emocji, ze polozniczy w Wojewodzkim jest naprawde super, czuje sie zaopiekowana i polozne sa mega wspierajace, po cesarce czuje sie super, dzisiaj odstawilam przeciwbolowe.
A oddzial neoatologi to zupelnie inna historia i niezbyt jestem zadowolona.
Ale.moja corcia mi wynagradza te niedogodnosci, cudna jest :-) Byle do domku.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mimi a na kiedy Ty masz termin bo tak patrzę w rozpiskę że są dwa wpisane... Na za tydzień i na grudzień.

Ano jest... Ale ja sobie tłumacze że ten ból przybliża mnie do narodzin dziecka więc staram się cierpliwie go znosić choć łatwo nie jest :p

dzięki Kasiulaaa, znaczy że musi jeszcze poboleć, końcówka ciąży jest jednak ciężkim doświadczeniem....

No wiesz różnie może być... Trafię na jakąś pełnię czy coś :p
Mimi ja takie bóle w dole czuję niemal na okrągło, młody bardzo mocno wciska się główką w kanał i to niestety boli :( bez pessaru ten ból trochę zelżał bo szyjka już się na nim nie blokuje ale teraz pewnie na nowo zacznie się skracać.

Kasiulaaa, ja też jestem nastawiona na Kliniczną, a druga opcja to Zaspa. dzisiaj czuję taki dość mocny ucisk na dół brzucha i ból, ze zastanawiam się czy niedługo nie pojadę na porodówkę...no ale typowych skurczy to nie mam

Kasiulaaaa a czemu mają nie przyjąć? Teraz chyba nie ma takiego tłoku na porodówkach.

Kasia gratulacje :)
Mi się pomimo pomyłki dni udało wczoraj dostać do lekarza, pessar zdjęty, szyjka krótka ale trzyma i teoretycznie do następnej wizyty która jest za tydzień powinnam dotrzymać :)
Ja jestem nastawiona na poród na klinicznej, jak mnie nie przyjmą to szczerze mówiąc nie wiem gdzie pojadę.

No to trzymam kciuki aby rozwiązanie przebiegło bezproblemowo i szybko:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

No Ja chyba też jednak pojadę na Zaspe. Miał być Wojewódzki, bo tam urodziłam pierwszego syna. Poza tym, właśnie odszedł mi czop więc chyba mam niewiele czasu na decyzję:D

Oliwka, ja jestem nastawiona na Zaspę.

Dziewczyny, gdzie tu jechać rodzić? Termin na środę, im więcej czytam opinii o szpitalach tym gorzej. Na jedna dobra, 10 tragicznych...

Kasie gratulacje! Rozumiem ze nie trafiłaś na położniczy blok B, bo tam wszystko jest nowe, lepiej niż w swiss :)

KAsia gratulacje! Brawo Ty!

Brawo Kasia:-)
U mnie Basia nadal na noworodkach, pewnie posiedzimy tu do pon. minimum.
Wsparcie laktacyjne meega slabe niestety :-( wczoraj pani polozna byla zdziwiona, ze nie chce dokarmiac butla, skoro nie mam dziecka przy sobie.
Mala w nocy byla w kiepskim stanie i dopiero rano udalo jej sie chwycic piers - brawo ja, bo nikt mi nie pomogl.
Ech, byle do domu...

To był poród naturalny, pierwszy był CC. Warunki zdecydowanie lepsze niż 4lata temu. Sale są pojedyncze bez tych zasłonek co były z tyłu. Położna bardzo pomocna, prowadziła jak za rękę, wszystko mówiła, pokazywała jak przeć. Popękalam bardzo, ale W sumie teraz już prawie nic nie czuję- mam nadzieję że tak zostanie. Pan doktor szył mnie z godzinę. Opieka na sali też fajna, mi pomagali przez pierwszą noc przy dziecku bo jak pisałam słabo się czułam. Dostałam wczoraj dwa wlewy glukozy i jest już lepiej. Z tego co widziałam to przysznice też odnowione. Na razie udaje mi się karmić piersią. Cały personel pomaga z laktacją chociaż rady niektórych brzmią bardziej logicznie niż innych

Inne tematy z forum

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (98 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

pilnie prawnik (24 odpowiedzi)

Witam...mam pytanie czy wiecie może gdzie jest dobry prawnik w Gdńsku od spraw rodzinnych(a...

chce mi się wyć....matka szuka pracy...taaaa (64 odpowiedzi)

muszę się wygadać...może to poniekąd jakaś moja terapia ... mam dwoje dzieci...mlodsze dwa...