Mamy listopadowo- grudniowe 2017 cz.5

Terminy:
05.11 - Adg2014
07.11 - Kamada
14.11 - Takaja_84
14.11 - Darthfox
15.11 - User/Oliwka
16.11 - Kejt
18.11 Mimi
19.11 - Magda
20.11 (28.11) - Marynarka
26.11 - Mentorka
27.11 - Kasiulaaa
28.11 - Beata

03.12. 1985sloneczko
07.12 - Mimi
07.12 - Julka2017
08.12 - Dziobus
09.12 - Jarzynka
13.12 - Moliczka.1
13.12 - Amber
31.12 - Karola
06.01.2017 - vita47
Jeżeli o kimś zapomniałam to przepraszam wpiszcie się ;-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Słoneczko, gratuluję:)
Ja byłam w czwartek u swojej ginekolog aby sprawdzić przepływy i wszystko było dobrze. Jutro znów jadę na sprawdzianie przepływów a w piątek normalna wizyta. W sobotę moja Zuzia ma urodziny i gada do mojego brzucha aby Franek też się urodził 2.12. Młoda siedzi ze mną w domu bo ma kaszel, jak jutro nie będzie poprawy to muszę z nią jechać do lekarza.

Słoneczko gratulacje! :)
Ja byłam dziś w szpitalu ale.... Lekarz powiedział że jak chce to może mnie podpiąć pod oxy ale to będzie trochę na siłę, tymbardziej że doppler wyszedł ok czyli synkowi jest dobrze. Spytałam go co on uważa za najlepsze bo ja się nie znam... I powiedział że on by się jeszcze chwilkę wstrzymał. Ponieważ jakieś tam nie wyraźne skurcze miałam to zrobił mi masaż szyjki z nadzieją że może jeszcze dziś się zobaczymy na porodówce ale powiem szczerze że chwilowo wszystko znowu ucichło. W środę mam przyjechać na ktg a jeśli do przyszłego poniedziałku nic nie ruszy to w pon rano mam się stawić w szpitalu i wtedy bez dyskusji zostaje i wywołujemy.
Na klinicznej na izbie przyjęć było pusto, na porodowce i poporodowa też były jakieś miejsca ale patologia pełna.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Przez kilka dni miałam problem z dodaniem komentarza tu:/
Ja dzis sobie na urodziny urodziłam Córeczkę :) o 10:00 podpieli mnie do oxy (bylam prawie gotowa ale skurczy brak, tzn tak slabe ze prawie żadne) a o 10:50 Ala byla na świecie ;) poszlo szybciutko :) gorzej z,miejscami na Zaspie, nas zn mnie i dwie inne dziewczyny, trzymali na poporodowej obserwacyjnej prawie do 16 bo nie mieli gdzie położyć i czekali na wypisy. A z miejscami na porodówce nie bylo lepiej :/ jak na patologii bul obchód,i zgłosiłam ze cos tam nieregularnego i slabego odczuwam to dr od razu mnie wyslal na porodówkę jak uslyszal ze maja jedno miejsce a i tak chwile czekałam aż pani skończy sprzatac ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Moja Starszaczka miała nietolerancję laktozy, w kale wyszły ciała redukujące. Przez jakiś czas karmiłam piersią i Bebilonem Pepti, a potem wróciłam do samego kp. Chodziłyśmy po lekarzach, robiłyśmy usg brzuszka. Układ pokarmowy musiał dojrzeć po prostu, z czasem było lepiej i karmiłam piersią ostatecznie dwa lata.

Mam nadzieje, ze cisza zwiastuje kolejne maleństwa po drugiej stronie brzuszków :)?

Dziewczyny, które juz maja dzieci, czy miałyście problemy z kp i np nietolerancja laktozy u dzieci? Młody jest tylko na cycu, ale mamy problem z wypróżnieniem, robi co dwa dni. Mam duzo mleka bo słyszę, ze musi zasuwać z połykaniem w zasadzie cały czas... i nie wiem ci robić, odciągać to pierwsze mleko. Przybiera duzo, bo ok 500g na tydzień i rośnie na długość także, bo nie widać zeby sie spasł ;)). Z leków podaje dicoflor i Wit d (d-vitum), ale one chyba nie powodują problemów z brzuchem.. moze macie jakieś doświadczenie w tym temacie. Synek na cycu mi nie usypia, zasypia jedynie jak wyjdziemy na dwór i jest go ciężkie, bo nic w domu nie daje rady zrobić a ma juz 5 tyg.

No widzisz Kasiulaa, tyle miałaś biedna stresu, że przedwcześnie urodzisz a tu Cię może indukcja czeka. Ale życzę, żeby się jednak samo zaczęło już zaraz.
Jarzynko, a może akurat wszystkich wywieje :) Jak ja rodziłam teraz, to porodówka była zawalona, za to na samym położnictwie mega pustki - potem naglę w ciągu jednej 24h się zaludniło na maksa :)
U nas kolki, kolki ... pewna nowość w sumie dla mnie, bo syn za bardzo nie miał i espumisan rozwiązał sprawę na dobre. Mam nadzieję, że tym razem też szybko się uda. Baśka doładowała prawie 300 gr w tydzień, nie wiem skąd jej się to wzięło, bo nakarmić tą panieneczkę to prawdziwy wyczyn.

Słoneczko całe szczęście w takim razie że tu już jesteś na miejscu j nie musisz się bać o przyjęcie :)

W czwartek na ktg u mnie była dalej kompletna cisza :( gin powiedział że jeśli przez weekend nic się nie ruszy a mi dalej będzie tak ciężko to w pon mam podjechać do szpitala na jego dyżur, zbada mnie i jeśli będą dobre "warunki" z moją szyjka to mnie już zatrzyma i będziemy wywoływać :)

Tak sobie myślę, że jak na Zaspie mnie nie przyjmą przez przepełnienie, to chyba uderzę do Redłowa... Trzymaj się, Słoneczko!

Co do Zaspy, na patologii brak miejsc, zapakowane dodatkowymi lóżkami na Full. Na poporodowym podobno są miejsca :) ale na porodówce raz sa raz nie, zalezy jak się trafi.
Ja nadal "na wakacjach" czekam na poród....

Słoneczko, bardzo Ci dziękuję za pomoc

Mi sam obwód po porodzie spadł baaardzo, bo podczas ciąży płuca i żebra są trochę rozciągnięte (upraszczam opis), inaczej sie układa sylwetka i piersi mimo ze byly ogromne, przed porodem byly mniejsze (pełne zrobiły sie dopiero po porodzie). Dlatego np w moim przypadku różnica byłaby i w obwodzie i w miseczce, na szczęście nie kupiłam przed porodem.
Biustonoszka w Oliwie albo na Przymorzu Ważka moje dwa ulubione sklepy :) w Wazce dodatkowo pani przerabia zwykły stanik na karmnik ;) a także zmniejsza obwody :)

Już sobie znalazłam adres tego sklepu. Może dzisiaj uda mi się tam podejść.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Te w H&M są małe a C&A szczerze mówiąc nie wiem, bo nie widziałam. A gdzie jest ten sklep Biustonoszka? No ja niestety ale nie mogę sobie kupić stanika bez mierzenia. Już pod koniec sierpnia miałam problem z kupnem odpowiedniego

Dziobuś, staniki do karmienia są np. w H&M i C&A, ale ja wolałam dopłacić ciut więcej i za stówkę dostałam fajny stanik w sklepie Biustonoszka w Oliwie. Panie tam doradzają, można poprzymierzać. Ponoć właśnie najlepiej kupować w 8-9 miesiącu, ale czasem bywa tak, jak pisze Słoneczko - że po porodzie rozmiar się zmienia.

Moze poczekaj na po porodzie? Gdybym kupiła przed porodem to miałabym złe po porodzie (przy Starszaku - jeszcze nie urodzilam;)) ale to tylko moja rada ;)

Dziewczyny ratujcie. Wczoraj się zorientowałam, że nie kupiłam jeszcze staników do karmienia. Gdzie kupię stacjonarnie staniki w dużym rozmiarze? No i rozsądnej cenie

Ja podobnie jak Jarzynka, szaleję jeszcze z torbami. Niby już jestem spakowana ale cały czas coś przekładam. Dzisiaj idę do ginekologa aby sprawdzić przepływy. No i jadę do fryzjera na ostatnie farbowanie przed porodem bo potem może być kiepsko z czasem.

hej :) ja podglądam wasze wpisy :) i zazdroszczę już mamuśką które są po :). W poniedziałek mam ginekologa ale u mnie do terminu 3 tygodnie jeszcze. Skurczy czy objawów żadnych oprócz tego że mi ciężko i chciałabym tulić już maluszka to nic się nie zmieniło ;)

Dzięki dziewczyny ja miałam kilka dni skurcze i zanikły .....oby ta kroplówką w piątek podziałała bo synkowi coś się niespieszy:)

Młody pomaszerował dzisiaj do przedszkola, także high life- akurat trafił na wycieczkę do kina na starcie, więc powinien być zadowolony:)
Wczoraj mieliśmy mega kryzysowy dzień, chociaż wydaje mi się, że to raczej jakiś taki buntowniczy czas niż zazdrość o młodsza siostrę bo jednak większość czasu uwaga jest 100% skupiona na nim.
To jest niesamowite, że dwójka dzieci z tych samych rodziców może mieć aż tak różne charaktery :)

Inne tematy z forum

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (66 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

Mój pies ugryzł moje dziecko (32 odpowiedzi)

Witam, mam problem z moim 9 letnim psem. Mamy go od szczeniaka, wzięliśmy go z Ciapkowa, jest...

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...