Mamy listopadowo- grudniowe 2017 cz.5

Terminy:
05.11 - Adg2014
07.11 - Kamada
14.11 - Takaja_84
14.11 - Darthfox
15.11 - User/Oliwka
16.11 - Kejt
18.11 Mimi
19.11 - Magda
20.11 (28.11) - Marynarka
26.11 - Mentorka
27.11 - Kasiulaaa
28.11 - Beata

03.12. 1985sloneczko
07.12 - Mimi
07.12 - Julka2017
08.12 - Dziobus
09.12 - Jarzynka
13.12 - Moliczka.1
13.12 - Amber
31.12 - Karola
06.01.2017 - vita47
Jeżeli o kimś zapomniałam to przepraszam wpiszcie się ;-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja też o Was zusammen myślę ciepło, przepakowując po raz kolejny walizkę, segregując papiery i prowadzając Starszaczkę do dentysty :-) Jutro urodziny mojej teściówki i douli jednocześnie, wolałabym przeskoczyć do grudnia w dwupaku ;-)

To może dam znać co u nas :) póki co nadal w dwupaku. Pewne jest że do poród tu zostanę. Na obchodzie dr mi powiedzial ze w listopadzie urodzę. W nocy miałam skurcze nieregularne i słabiutkie, rano na ktg były skurcze regularne ale nadal słabiutkie, a teraz wszystko ucichło, przeszło bokiem ;) zatem nadal czekam ;)

Beatka będzie dobrze! 3mamy za Ciebie i maleństwo kciuki :) może jak mój syn się namysli na wyjście to spotkamy się gdzieś w szpitalu :)

Kejt dzięki za wsparcie, jesteś pod tym względem nieoceniona :) :* a jak synek? Poszedł do przedszkola czy jeszcze siedzi z Wami w domku?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

A za Ciebie Beatko trzymam kciuki podwójnie -będzie dobrze!

No, Kasiula ja Was- Ciebie i Słoneczko stale dopinguję :)
U nas taka w sumie rutyna, to nawet nie ma co pisać- jedzenie, przewijanie, spanie i tak w kółko. Trochę jest nerwowa moja córa przy butli i trochę się trzeba namęczyć, żeby ją nakarmić :)

Ja se kwitne od piątku na patologi na klinicznej i w Pt mają zacząć wywyowlac i ten porod posladkowy Aaaa masakra ale muszę być dobrej myśli, duże przepelnienie:)

Podpisuje się pod wpisem ~ Karola. Czy jest jakaś mama którą rodziła na Zaspie i nieszczepila dziecka. ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

A co tu taka cisza nastała? Meldować się :)
Ja cały czas czekam na rozwój sytuacji :/ wczoraj znowu pojawiła się jakaś taka dziwna wydzielina ale już w kolorze kawy z mlekiem i nie wiem czy to końcówka tego czopu była czy co....
Jutro wieczorem mam jechać na ktg do lekarza ale może do tego czasu coś się rozkręci.... Skurczy cały czas brak, czasami tylko pojawią się dość silny ból podbrzusza i kłucie w spojeniu, ale po kilku chwilach przechodzi.
A jak u Was?

A czy ktoras z Was nie szczepila dziecka w szpitalu?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Wiesz, druga z samego faktu, że jest druga musi się od urodzenia cierpliwości uczyć :) Przynajmniej ja mam taką wydumaną teorię ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Moja pierwsza dziewczynka nie dawała mi pożyć i jak prawdziwy facet - nie odchodziła od cycka :-) To już o drugiej nie wiem, co myśleć :-)))

Hej, my w domu od piątku już na szczęście :)
I tak pisała Kejt - dziewczynki dają bardziej pożyć. Po córce ciężej nam się dograć z synkiem. Prawdziwy facet, od cyca by nie odchodził ;)

Tak szczerze to ja nadal nic nie wiem :/ prawdopodobnie do porodu będą trzymać, ale co i jak dowiem sie jutro na obchodzie. Dzis mi ciśnienie skoczyło, ale ja tylko w gratisie sobie mierzyłam ;)

Dziewczyny, trzymam kciuki za jak najszybsze rozwiązanie :)
Słoneczko, jak tam po weekendzie, lekarze mówili coś konkretnego?
Nam dzisiaj pyka 12 dzień życia i tydzień w domu - nie wiem kiedy to zleciało... Ale czuje się ogarnięta, zupełnie inaczej niż z 1 dzieckiem :) małe chłopaki są fajne, ale dziewczynki to jednak dają bardziej pożyć ;) Starszak pojechał z tatą na kontrolę do lekarza, zastanawiam się czy puścić go jutro do przedszkola, czy poczekać jeszcze 1-2 dni... aczkolwiek widzę już pewne wyczerpanie materiału i nudę po 3 tyg. w domu.

Kasiulaaa to już lada dzień :)
Słoneczko jak u Ciebie sytuacja?

Dziewczyny spacerujecie/werandujecie dzisiaj? Pogoda mało zachęcająca. ..

Aha, to trochę mnie uspokoilas że może jednak u mnie nie jest ich tak mało. Ja już sama nie wiem kiedy powinnam ruszać do szpitala... Cały dzień dziś odbieram telefony i każdy pyta jak się czuje, czy już rodze itd i tylko mnie stresuja :p

W środę u gina miałam 5,8 -5,5 w piatek 5, a dzis dr mi pokazał na takim mikro fragmencie ze wody są takie pole 1,5cmx1,5cm i to ma mnie uspokoic ;)

Ach zapomniałam :) Tercia na wspólne spacery jestem jak najbardziej chętna! Będziemy się umawiać :)

Hej dziewczyny :)
Mimi wielkie gratulacje! :)
darthfox jestescie już w domku?

Wiecie może jak sytuacja na klinicznej?
Mi od soboty odchodzi czop, jest zabarwienie mocno krwią ale to chyba normalne co? I wogole jakoś tak się dziwnie czuje, w piątek szyjka miała 1,5 cm i 1cm rozwarcie. Lekarz powiedział że może być tak nie pojawia się u mnie skurcze tylko silny ucisk na spojenie i jak będzie trwał długi to żeby nie czekać z jazda do szpitala.
Słoneczko a ile masz tych wód płodówych? Bo ja też jestem na samej granicy... Mam 8,1 a norma jest do 8...mlody też jakby od wczoraj słabiej się rusza i już sama nie wiem co myśleć :( niby co jakiś czas tam się przeciąga ale przywyklam że on w tym brzuchu to szaleje....

W 38 tygodniu, ale spokojnie możesz podjechać wcześniej - z tego co mówiła moja lekarz prowadząca, zazwyczaj robią cięcie w 39 tyg, o ile nic się niepokojącego nie dzieje.

Inne tematy z forum

DORADŹCIE JAKIE FIRANY/ZASŁONY DO SALONU :) (39 odpowiedzi)

Dziewczyny kompletnie nie mam pomysłu na firany czy też zasłony do naszego salonu. Mieszkamy już...

Badania prenatalne ! Kto miał ? (65 odpowiedzi)

We wtorek zrobiłam sobie badania prenatalne w 12 tygodniu ciąży. Tak żeby wydać kasę i uspokoić...

Dobry ortodonta (39 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?