Mamy listopadowo- grudniowe 2017 cz.5

Terminy:
05.11 - Adg2014
07.11 - Kamada
14.11 - Takaja_84
14.11 - Darthfox
15.11 - User/Oliwka
16.11 - Kejt
18.11 Mimi
19.11 - Magda
20.11 (28.11) - Marynarka
26.11 - Mentorka
27.11 - Kasiulaaa
28.11 - Beata

03.12. 1985sloneczko
07.12 - Mimi
07.12 - Julka2017
08.12 - Dziobus
09.12 - Jarzynka
13.12 - Moliczka.1
13.12 - Amber
31.12 - Karola
06.01.2017 - vita47
Jeżeli o kimś zapomniałam to przepraszam wpiszcie się ;-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kejt, dzięki za odpowiedź! A w którym tygodniu ciąży miałaś kwalifikację? Nie chcę iść za wcześnie, ale też nie chcę się tam ładować w święta :)

Jarzynka ja osiedle Świrskiego:)

Do jutra czekam na decyzje czy cc czy jak :(od piątku tu jestem a w weekend nic się niedzieje bardzo dużo babeczek tu jest na patologi i nawet wczoraj trojaczki sie urodziły i uwaga każde po prawie 2 kg:)jedzenie jak to w szpitalach ale polozne tu są poprostu super:)

Olala, w Wojewodzkim kwalifikacje sa od pon do pt bodajze od 10.30 do 14.30 - musialabys sprawdzic dokladnie. Idziesz za izbe przyjec do gabinetu kolposkopii.
W moim przypadku wystarczylo samo skierowanie.
Po wyznaczeniu terminu dzien wczesniej bylam na czczo na badaniach krwi i usg, a kolejnego dnia rano juz na zabieg.

Słoneczko mi rownież smakowało jedzenie na Zaspie, jak zobaczyłam buraczki na ciepło to prawie skakałam z radości ;) i chleb biały był zawsze świeżutki, mniam. Wszystko zjadalam i bardzo sobie chwaliłam to ze nic nie muszę podgrzewać itp itd.

Spoko, tak bylo wczoraj wieczorem, teraz moze być jedna wielka pustka ;)
Musze Wam powiedziec ze od piątku, odkąd tu jestem, nie mam zgagi :D tzn cos tam czasami ale leciutkie to, nie warte uwagi ;)
I zdecydowanie wszystko zalezy od podejścia pacjentki, jak obserwuje podejscie niektórych do pielęgniarek... Ech...
Co do jedzenia, jestem póki co po jednym dniu i chleb jest przepyszny aż mam ochotę zapytać gdzie sie w niego zaopatrują, porcje sa wystarczające od posiłku do posiłku, fakt same potrawy sa delikatne i lekkostrawne, ale to nie Hilton ;) ja wczoraj nic nie podjadalam pomiędzy, wszystko zjadłam i uważam ze bylo smacznie i calkiem sporo (lubię jeść a po obiedzie jak przyszla kolacja to bylam nadal pelna i kolacja poczekała na później) :) ale są tu pacjentki które cale nietknięte jedzenia wrzucają do śmieci, a lodówkę wypełnioną mają na Full :/ sąsiadka z lozka obok ma cukrzyce i ma dodatki, więcej chleba, masla, jakies warzywa, do obiadu maślankę czy jogurt :)

Słoneczko nie strasz bo ja chcę rodzić na Zaspie albo trzymaj dla mnie miejsce. No ja w końcu się spakowałam i jutro mogę jechać rodzić

Darthfox, to jak już się rozpakuję to możemy się umówić na spacer. Oczywiście po tym okresie werandowania itp.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja na Zaspie sobie urlopuje ;)
Nawet gdyby kapali to i tak swoich kosmetyków ani ręczników brać,nie trzeba ;)
Nie wiedziałam ze nie kąpią, ale zamierzalam mówić by nie kąpali, maź płodowa to najlepszy kosmetyk wszechczasów :) konkretnie w tym momencie porodowka pelna rodzących, ale np patologia ma wolne miejsca :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Czyli nie brać ręcznika kąpielowego dla maluszka?

Dziobus - my też z Moreny ;) Mnie pytali na Klinicznej o kąpanie, ale zwyczajnie nie chciałam. Poza tym ja też używałam tylko kremu do pupy dla młodego :)

Słoneczko, Beata - powodzenia! Słoneczko - gdzie zakotwiczyłaś? Beata - to jesteśmy sąsiadkami ;-) Ja Ujeścisko - Jeleniogórska.

Dziewczyny, chciałam podpytać te z Was które miały niedawno planowe CC, jakie trzeba mieć dokumenty, żeby się umówić?
Ja jestem już po jednym CC z powodu przepukliny kręgosłupa, mam zaświadczenie od ortopedy, że teraz poród też powinien się odbyć drogą CC. Zaświadczenie wystawił mi w 6. miesiącu ciazy, bo pod względem ortopedycznym już się nic nie zmieni.
Czy to wystarczy? (oprócz tego oczywiście karta ciazy i wyniki badań wezmę).
W którym tygodniu ciazy polecacie się wybrać na kwalifikację? Mam termin na 8 stycznia, wcześniej okres świąteczno-noworoczny...

Zgadza sie, maluszek pozostaje w mazi plodowej zeby wchlonelo sie jak najwiecej substancji odzywczych. Dopierow jakos w 4 dobie jest pielegnacja chusteczkami, a pierwsza kapiel dopiero w domu.

To teraz już w żadnym szpitalu nie kąpią dzieciaczków? Słyszałam o tym ale jakoś nie mogę w to uwierzyć:P

Ja wzięłam tylko krem do pupy. Młodej nie kąpali, a o pielęgnacje oczu i pępka dbały położnej.

Dziewczyny a dla dzieci jakie kosmetyki brałyście do szpitala?

My też odpoczywamy wczoraj na klinicznej i w poniedziałek dopiero sie coś dowiemy leżymy już do końca tylko czy SN czy cc w weekend to strasznie pusto tu....Jarzynka ja zakoniczyn:)

Słoneczko wiem co czujesz, ja też mega za Synkiem tęskniłam -ale tak jak mówisz, zdrowie córy najważniejsze. No weekend, to taki martwy czas w szpitalu. W zeszłym tyg przez to, że był dodatkowo 11 listopada, nikt z oddziału nie wyszedł o czasie. Za to w poniedziałek 8 wypisów na 20 miejsc :)
Mam nadzieję, że kilka dni i będziecie już w komplecie.

No mnie zostawiają i to prawdopodobnie do konca już :/ dzis sobota, w weekend mało sie dzieje, mało decyzji, dopiero w poniedziałek będzie sie więcej dziac :/ nie wypuszcza mnie zanim nie urodzę, teraz strach, za mało wód, a tak non stop spr co sie dzieje, 3ktg dziennie, co 3godz ręczny detektor tętna, wiec gdyby cos,miało sie dziac szybka akcja będzie - mimo ze smutno mi ze tak niespodziewanie Starszaka zostawiłam, i ze troche mnie nie będzie, to najwazniejsze zdrowie Młodej :)

Dziewczyny, cudne dzieci macie.
Słoneczko, daj znać co tam u Was.
Ja od 7 lat mieszkam na dzielnicy Piecki-Migowo.

Inne tematy z forum

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...

Urlop niani (65 odpowiedzi)

Dziewczyny, Czy płacicie pensje niani podczas urlopu? Pozdrawiam

Ferie - Zakopane (5 odpowiedzi)

Witam, wybieramy się z dzieckiem 9 lat w góry i tym razem chcielibyśmy nocować w domku góralskim...