Mamy listopadowo- grudniowe 2017 cz.5

Terminy:
05.11 - Adg2014
07.11 - Kamada
14.11 - Takaja_84
14.11 - Darthfox
15.11 - User/Oliwka
16.11 - Kejt
18.11 Mimi
19.11 - Magda
20.11 (28.11) - Marynarka
26.11 - Mentorka
27.11 - Kasiulaaa
28.11 - Beata

03.12. 1985sloneczko
07.12 - Mimi
07.12 - Julka2017
08.12 - Dziobus
09.12 - Jarzynka
13.12 - Moliczka.1
13.12 - Amber
31.12 - Karola
06.01.2017 - vita47
Jeżeli o kimś zapomniałam to przepraszam wpiszcie się ;-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tercia - moja położna to Mariola Groth, nr znajedziesz w internecie. Tylko nie wiem, czy dojeżdża gdzieś dalej, na pewno Pruszcz i okolice.
Słoneczko -trzymam kciuki, daj znać co i jak. W którym szpitalu jesteś?
AGD - moja Buba śpi mniej więcej od 24 do 5,30- 6 rano. W dzień też potrafi ciurkiem 3,5-4h przespać. Trochę marudna jest wieczorami ,wtedy nasz Starszak jest trochę zazdrosny i też dokazuje a pozatym spoko. Oby tak dalej.
Dziewczyny, wiecie może gdzie stacjonarnie kupię butelki MAM, te antykolkowe samosterylizujące? Są w Smyku albo jakiś hiperze?

Trzymaj się Słoneczko i daj znać po obchodzie!

Kejt moja Basia tez pięknie przybiera, niestety bonusów w stylu przesypianie nocy nie ma ale i tak ładnie śpi. W nocy co 2-4h się budzi, w dzień tez ma maratony 2-4h ale zwykle wieczorem. Wczoraj zasnęła przed 17 a obudziła się koło 21 ;)

No i wylądowałam w szpitalu... Natchnelo mnie czy ta ilość wód nie jest wynikiem sączenia, gdy myślałam ze popuściłam. Wiec wybrałam sie na ip skoro weekend i te de. Pielegniarka z dziennej zmiany mnie na caly glos na cale ip wyśmiała"Pani sie wydaje ze wody jej sie sączą", ale bo chciałam to mnie zarejestrowala, podpiela pod ktg, na szczęście o 19byla zmiana i juz mile pielęgniarki, dr wzięła mnie do badania, stwierdziła ze wody mi sie nie sacza, zrobila usg i ilość wód jest wg niej niska i ze chce mnie zostawic na obserwacji. I zostalam, nie wiem ani na ile i co dalej :/ jutro się dowiem, moze, na porannym obchodzie. Aaaa i to co od nocy wt/sr mnie meczy to główka Ali tak nisko w kanale ze dr miała problem z dokładnym badaniem usg.

A jest któraś z Was z okolic Gdańska Południe (Chełm, Ujeścisko, Zakoniczyn)?

Kejt podaj prosze namiary na położna, bo znajoma szuka a ja swojej nie polecam :/

Mimi gratulacje:-) Szybkiego powrotu do domku.
U nas byla dzisiaj polozna 1 raz, jestem mega zadowolona z wyboru tym razem.
Baska, elegancko na wadze przybiera, a w bonusie praktycznie przespala dzisiaj noc, bo karmienie wypadlo kolo polnocy i o 5.30.
Naprawde, kazdemu zycze takich poczatkow znajomosci jak nasze.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jestem po wizycie. Młody ma się dobrze i waży 3200. Przez 3 tygodnie przybrał 900 gr a ja nic. Co jest dziwne, bo mam wrażenie, że jestem coraz większa. To pewnie, przez ten rosnący brzuch. Teraz mam się pojawiać u ginekologa co tydzień aby sprawdzać przepływy bo 1,5 tygodnia temu odstawiłam acard. Clexan mam odstawić jak będę czuła, że poród się zbliża. A i Franek ma czuprynę, więc ta zgaga ma prawo mnie męczyć. Ładna dzisiaj pogoda, miłego dzionka Wam życzę mamuśki:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mimi gratulacje :) witamy po drugiej stronie brzucha :)
Kasiulaaa to ja jestem z Twoich okolic, tj Przymorze :) jakbyście sie kiedyś wybierały na spacer nad morze to tez sie pisze :)

Mimi gratulacje!
Szybko wracacie do domu :)

Mimi, super!

Mimo gratulacje! :)

Dziękujemy wszystkim :)) Adg- zaczęliśmy oczywiście w poniedziałek ;)
Kasiulaaa trzymaj kciuki to może jutro zwolnię łóżko, albo (mam nadzieję) najpóźniej w sobotę. :)

Mimi, gratuluję narodzin synka:)

Cześć! 15 listopada urodził się nasz synek, jest trochę wcześniakiem i wzięli go do inkubatora, urodziłam na Klinicznej i jestem zadowolona, przy porodzie poprosiłam o gaz rozweselajacy - może trochę łagodzi ból ale ja nic się nie posmialam
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja chciałam w grudniu, ale już mi za ciężko :/ i nawet godzę się na skorpiona :D

Ja mam termin na początek grudnia ale z chęcią rozpakuję się wcześniej:P Jarzynka całkiem możliwe, że się spotkamy.

Moja spała w dzień tylko u mnie na rękach, budziła się przy próbie włożenia do łóżeczka ;-) I szczerze nienawidziła wózka. Poproszę teraz o egzemplarz mniej wymagający, dziękuję :-) Skoro chcecie rodzić już teraz zaraz, to która idzie ze mną w grudniu na Zaspę ;-)?

Moja żadna z dziewczyn nie chciała spać w dzień, jeśli już to też tylko na spacerze. Franek też się raczej zapowiada na żwawe dziecko.

No ja teraz musiałam sie bardzo zmobilizować by wyjść ;) ogólnie jak jest dziecko to chcąc nie chcąc sily sie pojawiają ;) to jak z jedzeniem dla mojego Starszaka, chce mi się czy nie, ja musze codziennie to jedzenie robic. ;)
No i uczę Wan i sobie śpiących dzieci, tzn mój Starszak do 1,5roku w ogóle nie spal w dzień, tzn na spacerze tak, ale tez nie przez caly czas trwania spaceru ;) i wiecie czego "żałuję" bycia uparta w postanowieniu ze sama musze wszystko i misi być super i na blysk. Dzis bym i w ogóle teraz zmieniłam troche podejscie, jesli poproszę (czy przyjmę bp moja Mama non stop proponowala pomoc) albo przyjmę pomoc to wcale nie oznacza ze jestem zla zona i matka :)

Oj Dziobus dokładnie tak! Mi z tą mobilizacja idzie baaaardzo kiepsko :( i nie wiem jak to będzie jak się dziecko pojawi...mam nadzieję że jakoś nabiore siły do działania. Ja tak zdziadziałam jak było ryzyko urodzenia wczesniaka i wtedy każdy mi truł że mam leżeć, odpoczywać i nic nie robić i tak popadłam w to lenistwo :/

Inne tematy z forum

Dziecko z ADHD a sąsiedzi (16 odpowiedzi)

Czy ma ktoś problem z sąsiadami. Moje dziecko ma 7 lat i ma zdjagnozowane ADHD i problemy z...

perfumy.....gdzie kupujecie? (37 odpowiedzi)

dziewczyny ,gdzie kupujecie perfumy? Sephora,Douglas odpadaja ,bo ceny kosmiczne, moze w...

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (118 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...