Mamy marcowe i kwietniowe 2011 *4*

Zakładam nowy wątek, bo tamten się rozrósł :)

1. lucy80 02.03.2011 Synek - Jaś
2. ninkaa 02.03.2011
3. ivvka 05-03-2011
4. monmie 06.03.2011
5. Basia7 08.03.2011
6. ulka26 09.03.2011 SYN! :)
7. Asia 12.03.2011 - CÓRECZKA :)
8. nacia173 12.03.2011
9. walerka 18.03.2011
10.Madzik 19.03.2011
11. nati 01.04.2011
12. sonia85 02.04.2011 - SYNEK!!!
13. kasiek01 09.04.2011
14. enjoy 10.04.2011
15. Martus_pl 11.04.2011 SYN:)
16. compaq7 15.04.2011 - SYNEK !!!
17. Manieczka0 18.04.2011
18. paskudka 22.04.2011- Córeczka
19. Adziabu 22.04.2011
20. Janka2 29.04.2011
21. Mała Me 30.04.2011
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy marcowe i kwietniowe 2011 *4*

Wyczytalam, ze stopka dziecka w 19tyg. ma okolo 2cm. Zgodnie stwierdzilismy z mezem, ze nasze to chyba daje mi w takim razie z glowki :-)

Ivvka czekamy na relacje z jutrzejszej wizyty :)

I czekamy z Jaśkiem na więcej dziewczynek bo się chłopaki za kilkanaście lat będą musieli bic o nie ;)

Doszedł do mnie płaszczyk. Troszkę za duży, ale przeszyłam guziki, podwinełam rękaw i powinno byc ok:) Pewnie za niedługo będę je przeszywac z powrotem :/

cos czuje, że bedzie corcia bo juz byly takie przypuszczenia:)...zobaczymy czy sie potwierdzi...maż bardzo by chcial syna :)
dam znac po wizycie:)

zazdroszcze wizyt, mam nadzieje ze uzupelnimy liste i moze wiecej dziewczynek zeby wyrownac, jak nie to moja bedzie miala w kim przebierac

ja mam jutro wizyte na godz.11.25 i juz odliczam czas:):):):)ide na wizyte z męzem...moze wkoncu sie nam pokaze :)

Ojjj dawno mnie tu nie było a wszystko przez to ze zabiegana mocno... remont w domu, duzo pracy ze na nic sie czasu nie ma
Walerka moje gratulacje ;D ja mam wizyte 18 listopada tak wiec tez juz na 100% powinnam znam płeć

image

no dzidzia rosnie w bardzo szybkim tempie a i ja mam duzy apetyt...tak od tygodnia co chwile bym cos jadla:)to orzeszki to owoce to cukiereczki...wszystkiego po trochu...jak w piatek przed wizyta wejde na wage to chyba 10 bedzie na plusie...ale najwazniejsze aby dzidzia sie dobrze rozwijala pozniej bedziemy zrzucac:)
w kurtke jeszcze wchodze ale jak tak dalej pojdzie to za 2 tyg juz sie nie zmieszcze:)takze tez sie rozgladam za jakims wiekszym rozmiarem...myslalam o płaszczyku i szukam ma necie:)

wiecie tak patrze na te suwaczki i niesamowiete jest ze dziecko w 17 tyg wazy kolo 150gr a w 21 400gr, to jest przyrost wagi - o ponad 100% a my sie martwimy paroma kilo tu i tam

mi polozna powiedziala ze tak za 2-3 tyg powinnam czuc 10 niezaleznych ruchow w ciagu dnia, tyle ze moze to byc tak partiami bo oczywiscie dzidzie spia.

a gdzie moj suwaczek?

Hejka
Gratuluje Walerka Coreczki!!
Dziewczyny ja wlasnie sobie kupilam kurtke w zeszlym tygodniu rozmiar 44:) czarna pomyslalm sobie ze pozniej ja zmniejsze u krawcowej i napewno gdzies ja jeszcze wynosze.
Mi tez przez te ostanie 2tygo brzuchol urusl,a dzidzia to jo juz calymi dniami sie rusza z przerwami na sen:)

ja w kurtke jeszcze sie mieszcze i mam jeden taki dosc wiekszy plaszcz bo sie moim rodzicom kupil o jeden numer za duzy i teraz to blogoslawie a potem bede nosic kurtki meza, nie bedzie to pieknie wygladac ale sa cieple i ogolnie mam to gdzies, i tak pieknie nie bede wygladac w 8 miesiacu.
ja mam dzis maraton w pracy ale jutro tylko pol dnia wiec fajnie

No ja wlasnie plaszczyk mam z zeszlego sezonu taki odcinany pod biustem, wiec teraz jak znalazl. A kurtke jakas cieplejsza musze wlasnie kupic, no i mam dylemat, bo nie wiem ile podrosne do konca zimy, jakos ciezko to sobie wyobrazic rozmiarowo. To w sumie jeszcze nie bedzie koncowka, bo termin mam na kwiecien.

Ja się załamałam w niedzielę gdy wyjęłam swoja kurtkę i płaszczyk zimowy. Na płaszcz w sumie nawet nie liczyłam ale myślałam że w kurtce trochę pochodzę. Zapiąc w sumie zapnę ale wyglądam jak baleron. Obleciałam sklepy czy maja cos ciekawego i lipa. Zamówiłam ciążowy płaszczyk przez neta, mam nadzieję, że będzie pasował.

Śliczny suwaczek! No to namówiłaś mnie na te owoce...idę po jabłko :) A co do kurtki zimowej to ja nie mam pojęcia co kupić...bo brzuch jeszcze urośnie to coś dużego chyba trzeba :)

no to w koncu dodalam suwaczek, mam nadzieje dziala

nacia nie stresuj sie. niewazne teraz, wazne jak szybko zrzucisz. jedyne co to moze sprobuj zapychac sie owocami i u mnie dziala ze nie mam nic slodkiego w domu, wiec jak mi sie cos chce to nie ma co i jakos przechodzi. a jak moj maz zaprotestowal to mu powiedzialam ze ja sobie musze duzo odmawiac bo nie wolno w ciazy i jemu sie nic nie stanie jak nie bedzie mial czekoladki w domu jak mu sie zachce.

W moje spodnie ja juz dawno sie nie mieszcze. Zostają mi tylko ciązowe i leginsy bo w bluzki to są rozciagliwe. Teraz martwi mnie moja kurtka zimowa juz teraz ją ledwo co zapinam muszę coś nowego chyba sobie kupic a to wiekszy wydatek ;/Ja od poczatku juz przytyłam 8 kilo i to mnie troche martwi mam takie dni ze ciagle jem i jem i jeszcze mi mało i takie że cos tam zjem i najedzona jestem. Jak tak dalej pójdzie to przybedzie mi z 20 kilo ;((( buuu a tego nie chce

hehe w koncu bedziemy to pchac dobry rok albo i dluzej wiec lepiej zeby byl wygodny. tak jak pisalam ja jestem fanka lepszego a uzywanego ale to bardzo indywidualna decyzja, z uzywanym moze byc duzo problemow.
moj brzuch jest ladny okragly i ukryc sie juz go dawno nie da, dzis przesegregowalam nastepne rzeczy - 3 pary jeansow do szuflady.

Mojego brzuszka już sie od dawna ukryć nie da ;)) A dziś mam pierwsze zakupy dla dziecka kupiłam body i kaftanik z śpioszkami ;)) takie to słodkie i dostałam siatke ciuszków uzywanych od kuzynki. Już zrobiłam jedną szuflade dla malucha i ciuszki poukładałam jaka to była przyjemność ;)) A wozek to u nas naprawde jak byśmy samochód kupowali tak wymyślamy i oglądamy każdy po kolei nawet na ulicy.

Inne tematy z forum

Pomysł na prezent dla 60latki (165 odpowiedzi)

podsuńcie pomysły na prezent dla 60latki, z okazji okraglych urodzin,bliska ciotka najchętniej...

Wycieczka w przedszkolu (46 odpowiedzi)

Córka ma mieć w piątek wycieczkę w przedszkolu, jadą autokarem do Pucka i Rzucewa. No i tak się...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (134 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....