Mamy marcowe i kwietniowe 2011 *5*

Zapraszam do nowego

1. lucy80 02.03.2011 Synek - Jaś :)
2. ninkaa 02.03.2011
3. ivvka 05-03-2011 CÓRECZKA:)
4. monmie 06.03.2011 CÓRECZKA:))
5. Basia7 08.03.2011- CÓRECZKA :)
6. ulka26 09.03.2011 SYN! :)
7. Asia 12.03.2011 - CÓRECZKA :)
8. nacia173 12.03.2011- SYNEK :)))
9. KasiaKoziołek 12.03.2011
10. walerka 18.03.2011 - Córeczka - Julka
11. margos 18.03.2011 - SYNEK - Staś
12. Madzik 19.03.2011 -Córeczka ;D
13. nati 01.04.2011
14. sonia85 02.04.2011 - SYNEK!!!
15. Mlenia 02.04.2011
16. kasiek01 09.04.2011
17. tea18 09.04.2011
18. enjoy 10.04.2011 SYNEK!
19. Martus_pl 11.04.2011 SYN:)
20. compaq7 15.04.2011 - SYNEK !!! Kubuś :)
21. Manieczka0 18.04.2011
22. paskudka 22.04.2011 - Córeczka
23. Adziabu 22.04.2011
24. Janka2 29.04.2011 - Córeczka :)
25. Mała Me 30.04.2011
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy marcowe i kwietniowe 2011 *5*

hej dziewczynki!
Ja już po wizycie. Mały ma ok. 770 gram. Lekarz mówi, że wszystko ok i po prostu może będzie mniejszy. Powiedział, że przy mojej budowie ciała życzy mi maluszka ok. 3kg... Ufam mu zatem...
Padam na twarz, ale jestem taka szczęśliwa że znów widziałam i słyszałam syneczka. No i powoli klarujemy się z imieniem hehe
Dobrej nocy!

Walerka ale ja się nie przejmuje, ze moje jest mniejsze tylko podziwiam, ze niektore takie duzei:)tak jak piszesz najwazniejsze, ze caly czas rosna:):)wolalabym urodzic 3 z kawalkiem niz 4300;)

kazde dziecko rosnie inaczej, nie stresujcie sie dziewczyny ze jedno wieksze a drugie mniejsze. najwazniejsze ze rosna proporcjonalnnie i sa zdrowe. ivka bedziesz miec mniej do wypchniecia i pewnie latwiej.

hej

dobrze dziewczyny,że wszystko u Was ok..duze te Wasze dzieciaczki...moja corcia miala ostatnio 630g...ale lekarz nic mi nie mowil zeby cos bylo nie tak z waga wiec chyba ok:):)

ja dzis wyszlam z domku i nawet mi sie podobal taki spacer w sniezku:):)ale w domku w łóżeczku z herbatka tez fajnie w takie dni:)
najgorzej to sie obawiam wyjazdu autem bo pamietam, że rok temu jak jezdzilam to niezle bujało na boki...slisko strasznie...
ale tez wole chodzic z brzuchem zima niz w 30 stopniowym upale..

A ja tylko niecałe 4 kg do przodu, ale nie narzekam, bo miałam nadwagę przed ciążą i gin mówi, że jak się zamknę w 9 kg to będzie nawet lepiej dla mnie. A to dziwne, ze ta waga tak powoli wzrasta bo niczego sobie nie odmawiam, a przed ciążą i owszem - właściwie nie jadłam słodyczy i uważałam bardzo na to co jem. Chyba metabolizm ostro mi przyspieszył.

Co do tego myślenia spowolnionego - mi też tam chyba się już tylko jedna komórka obija. Makabra - nic nie pamiętam, wiecznie chodzę zakręcona.

Dziś znowu koszmary - jak mnie obudziły o 2 to się bałam zasnąc do 4 i czytałam sobie M. jak mama popijając melisę:)

Gratuluję wizyt i USG. Cieszę się, że wszystko dobrze:)

I współczuje tym, które muszą gdzoeś dziś wychodzić. Ja się chyba pierwszy raz tak cieszę, ze leżę w tej ciaży. Z kubkiem ciepłej herbaty w ręce, w łóżku pięknie to wygląda:)

Ufff, ale się rozpisałam;)

Jesli chodzi o wage to chyba poki idzie w brzuszek to nie ma sie co martwic. A rzeczywiscie ja tez slyszalam i zreszta widzialam po kilku osobach, ze w drugiej ciazy wiecej sie przybiera na wadze.

A ja już po usg dzidzuś zdrowy waży już 954 gram i wszystko dobrze jest większy i z usg termin wyszedł na 4 marca ale ciekawe tego sie dowiem poźniej jak zachce mu sie wyjść. A pogoda dziś straszna jechałam samochodem i ledwo co widać na drodze. Teraz zjadłam sniadanko bo taka głodna byłam i zaczne obiad po mału robić. Ja juz orzytyłam 12 kg teraz to waga jakoś szybko mi do góry leci.

Pamięć ciążowa, hehe... Zapominam o mnóstwie rzeczy, nie potrafię dopasować nazwiska do osoby, jakieś melodie mi się plączą i piosenki nie kojarzę.. Ale nic to :)

A co do zimy- nie ma co narzekać! Nie wyobrażam sobie chodzenia w wysokiej ciąży latem, w upały- już wolę dziesięć warstw ubrań i majtki z golfem :)

W sobotę wyciągnęłam męża na zakupy, bo kurtka zimowa jest jakby ciasnawa- i kupiłam świetny kożuszek w C&A z regulacją obwodu po bokach- i mam nadzieję, że starczy mi do końca :)

No u mnie z pamięcią w ciąży też jakby gorzej...

Walerka nie strasz, że w drugiej ciąży jest się większym niż w pierwszej! Ja się na to nie zgadzam :)
Ja na wizytę idę 28.12 - zobaczymy ile wówczas waga pokaże?!

Powiem Wam dziewczyny, że już bym chciala, żeby był marzec... A teraz najgorsze zimowe miesiące przed nami...

pamiec ciazowa mam, smieje sie ze mi dziecko zabralo ta moja jedna komorke nerwowa bo jestem blondynka, teraz troche lepiej ale pierwsze 12 tyg to byla masakra.
Acha i ciesze sie ze wszystko ok z dzieciaczkami i mamami u tych co mialy usg i wizyty

ja chyba mam na plus 6 kg z tego ostatnie dwa w tym miesiacu a u mnie 25 tydzien.
z tego co wiem w drugiej ciazy jest sie o wiele wiekszym niz w pierwszej.
moja mala chyba sie probuje przekrecic bo jak na razie jest glowa do gory a wczoraj kopala loko pepka nie jak zwykle na dole. wiem ze jeszcze sie pare razy poprzekreca.
ja mam jutro usg, znowu ale u mnie to jest zwiazane z tym zatrzymaniem wzrostu, zreszta to jest w szpitalu a tydzien temu robilam prywatnie i te wszystkie czeste wizyty wynikaja z tego ze inna osoba robi usg a potem konsultuje to lekarz.
Lucy wiesz ze ci sie nalezy HIP (health in pregnancy grant) £190 formularz wypelnia polozna jak skonczysz 25 tydzien, tylko zloz wniosek w grudniu bo od stycznia go likwiduja.

Jak narazie to ja mam nawiecej kg na
+ czyli jestem prowadzaca ;(
Dziewczyny czy zauwazylyscie ze w czasie ciazy macie jakies ciezsze myslenie ;)albo zapominacie cos zrobic.Bo ja to chyba zaczynam mniec skleroze ciazowa.
Tak sobie mysle jaka bedzie waga po swietach?

Monmie nie martw sie do mnie tez kilka razy czy to w sklepie czy w przychodni kobiety mowiły: " a Pani to chyba juz niedlugo ma rozwiązanie??" :D

Ja od początku ciąży mam już 7kg na plusie (26 tydzień). Ale w ostatnim miesiącu przytyłam prawie 3kg, a więc bardzo dużo. Chcociaż teraz ze względu na niezbyt dobre wyniki poziomu glukozy muszę być na lekkiej diecie, tzn. ograniczać słodycze i inne węglowodany. Zobaczymy jak będzie za miesiąc...

Dzisiaj taka pogoda, że najchętniej cały dzień bym przeleżała na kanapie pod kocykiem... Ale to niemożliwe niestety...

Ja 20 tydzień i 6 kg na plusie. Tyję średnio 2 kg co miesiąc...

witam wszystkich!!
Coz za piekna pogoda do nas przywedrowala.Lubie jak wszystko jest pokryte sniegiem ale niezadlugo :)
Ja mam na plusie ok 13kg ja chyba nie ptrafie mniej jesc,nie chem znowu przytyc prawie 30kg chociaz zgubilam to 7miesiecy.
Ivvka jestem pod wrazeniem ze twoja kolezanka tak szybko zrzucila te zbedne kg.
Wczoraj kobieta w sklepie zapytala kiedy rozwiazenie pewnie na gwiazdke?
:00 gdzie mi jeszcze do rozwiazania,normalnie myslalm o tym przez caly dzien jaka ja musze byc wielka

witam w ten piekny zimowy dzionek:)

jesli chodzi o wizyty to napoczatku jak bylo wszystko ok to chodzilam co miesiac ale pozniej nie bylo za dobrze wiec lekarz chcial mnie widziec czasami nawet co tydzien...teraz DOPIERO ;) za 17 dni kolejna wizyta:)

co do wagi to jestem juz na plusie ok 11 kg:)a dzis jest 26t4d :)

wczoraj odwiedzilam kolezanke to mowila, że przytyla w ciazy 30kg a w ciagu 5 miesiecy bez diety i bez cwiczen wszystko zrzucila i jest taka szczuplutka, ze nikt by nie pomyslal ze w ciazy byla!!
no ale nie wszystkie maja takie predyspozycje do chudniecia;/

Miłego dzionka dziewczyny!!!!!!

Mój mały też był ostatnio jakiś spokojny ale dzis o 3 w nocy zaczął szaleć aż sie obudziłam i chyba miał czkawkę bo brzuszek mi skakał a potem to juz zasnąc nie mogłam. Ja mam na 11 wizyte to czas szybko zleci i mąż z pracy sie zwalnia bo chce zobaczyć znów dzidziusia on chyba bardziej niż ja sie doczekac nie może ;)) Ja mam nadzieje zę może troche przystopuje ztyciem bo do 20 dojde ;(((

A z wagą to u mnie też coraz ciężej i też mam już jakieś 8-9 kg na plusie... A ludzie mi mówią, że jeszcze nie przytyłam! hihihi

Hej dziewczynki!
Super, że wyniki dobre, nacia ja też mam dziś wizytę (dopiero wieczorem i nie wiem jak dzisiejszy dzień przeżyje!). Malutki coś mniej daje o sobie znać od 2 dni. Ale mam nadzieję, że wszystko ok...
Sonia85 - fajny wózeczek, zamawiałaś z allegro czy gdzieś w gdańsku na żywo można obejrzeć?
No to mamy zimę za oknem :) w godzinę zmienił się krajobraz hehe, ciekawe co będzie dalej! Oby tylko przestało wiać!
Życzę Wam przyjemnego dnia!

Inne tematy z forum

Pompa ciepła (23 odpowiedzi)

Czy któraś z Was ogrzewa dom za pomocą pompy ciepła? Jeśli tak, to (jeśli można zapytać ;)),...

ciekawe książki dla 4 latka jakie czytacie? (58 odpowiedzi)

czy możecie polecić jakieś fajne tytuły książek dla 4 latka do poczytania na dobranoc. W...

czym myjecie drzwi kabiny prysznicowej? (49 odpowiedzi)

Dziewczyny, poradzcie, ja zwariuję. Strasznie duzo czasu schodzi mi na mycie drzwi kabiny...